Spontandrink

  2014-09-28 / 21:21:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
En spontandrink med min granne gjorde dagen lite bättre, trots att det då ersatte springrundan jag hade inbillat mig själv att jag skulle genomföra.
 
Det här är min vän Sara:
 
 

Vill så mycket

  2014-09-28 / 20:59:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
I två dagar har jag latat mig så brutalt att jag nu känner mig både uppstressad och misslyckad. Igår var det 23 grader och stålande sol, och jag var utanför lägenheten i sammanlagt 30 minuter, vilket känns som ett hemskt slöseri med tanke på att hösten närmar sig. Men jag ska försöka släppa det nu. Måste acceptera att ibland finns bara inte motivationen där.
 
Hittills har nog allt gått lite för lätt egentligen... det ska ju vara svårt att flytta till ett annat land, börja på ett nytt jobb och hitta nya vänner. Jag är antagligen naiv som tror att allt ska vara fixat efter en månad och att jag ska leva något sorts drömliv här. Ensamhet, motgångar och språkbarriärer hör liksom till.
 
Men jag kommer verkligen försöka nå det där drömlivet, och det finns hopp. För jag trivs faktiskt himla bra på jobbet, även om jag inte förstår ens hälften av alla skämt så gillar jag ju det där med... lagkänsla eller vad man ska kalla det. Att skratta åt varandras misstag, retas och bara känna sig som en del av något. Det är faktiskt precis det som jag saknade under mina tre år på universitetet, eftersom vi aldrig hade lektioner.
 
Nu ska jag steka mina grönsaksbiffar och sedan gå iväg till Svenska kyrkan för filmkväll med crepes!

Åh gud vad jag älskar fransk mat

  2014-09-26 / 00:23:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Efter jobbet bestämde jag mig för att unna mig en mysig hemmakväll, så jag gick till Picard, som är en mataffär som bara säljer massa jättespännande fryst mat, och köpte mig några macarons. Sedan gick jag till ett av ungefär fem fruktstånd som finns här i kvarteret och köpte grönsaker som jag sedan stekte upp med potatis och gudomligt god harissa som jag har hittat på tub(!). Jag bara älskar utbudet i storstäder, och mitt nästa utflyktsmål kommer därför bli den beryktade mataffären E. Leclerc som tydligen ligger på promenadavstånd härifrån. Det finns även ett Marks and Spencer precis vid mitt jobb, så allt som kan tänkas saknas i franska affärer finns definitivt där (för ja, jag har redan rekat varenda hylla). Jag sprang också förbi en ostaffär här precis runt hörnet härom dagen som jag bara måste kolla in, eftersom ostar av alla de slag har blivit mitt nya lördagsgodis, det vill säga att jag äter det ungefär varje dag.
 
För övrigt kom en ny kille till jobbet idag, han är amerikan och verkar väldigt sympatisk, och wohoo, han sa att jag inte hade någon accent alls! När vi pratade engelska alltså.. Jag själv vet ju att det beror helt på dagsformen och på huruvida personen jag pratar med är en native speaker eller inte, men wohoo!
 
 
 
 

Liten update

  2014-09-16 / 21:31:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Efter en vecka på jobbet har de höjt ribban rejält och tydligen är Cojean inte alls en mindre stressig restaurang än Max, som jag först trodde, det är bara så att det fortfarande är semester för många fransmän. Jag måste alltså bli typ tre gånger snabbare till och med nästa månad ungefär... Dessutom vill kollegorna inte prata engelska med mig, för då lär jag mig ju inget, vilket i och för sig är sant, men det gör också jobbet till ett enda långt maraton av att lära sig allt jag ska göra och samtidigt språket.
 
Men det är riktigt kul faktiskt! Jag gillar ju att hålla på med mat, och folk är härliga såvitt jag kan bedöma utan att egentligen fatta vad de säger, och för en gång skull bävar jag inte för att gå till jobbet, så wohoo!
 
Här kommer för övrigt en bild från min lilla lägenhet, där ni ser både hallen, köket, badrummet och kontoret. Och tvättstugan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Coucou

  2014-09-09 / 21:09:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Häromdagen var jag på ambassaden och röstade i riksdagsvalet. Det var en väldigt ospännande upplevelse, förutom på metrostationen i närheten där det kryllade av blondiner som antingen letade efter ambassaden eller redan hade varit där. Det såg lite roligt ut faktiskt..
 
 

Jobbsökandet

  2014-09-09 / 21:02:19 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Det har snart gått två veckor här i Paris. Jobbsökandet har gått lite långsamt eftersom jag samtidigt pluggat franska, upptäckt staden och försökt skaffa vänner. Dessutom har jag varit lat. Men så blev CV:t till slut klart i helgen, så jag skickade in det på rättning, fick tillbaka det igår morse och skickade då direkt iväg det till företaget som jag tidigare spanat in... och fick svar på en timme. Idag var jag på intervjun, som varade i ungefär fem minuter och sedan sa hon att jag fick jobbet! Fick alltså det första och nästan enda jobbet jag sökte - galet!
 
Jag är lättad samtidigt som jag är nervös, eftersom det är nu jag måste börja prestera... på franska. Eftersom jag börjar jobba imorrn bitti klockan åtta var jag dessutom tvungen att nyss springa ner till mataffären på hörnet köpa mig ett par dyra och inte så snygga blåjeans, eftersom det hör till uniformen. Helt plötsligt har jag gjort mer på en enda dag än på en hel vecka, och fötterna värker efter att ha gått över en mil.
 
Men jag är nöjd. Fett nöjd.