fångar du mig om jag faller?

  2009-07-21 / 14:27:15 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
jag är jätterädd och fortfarande galet stressad, men sitter ändå och gör ingenting, låter bara tiden rinna mig mellan fingrarna.

vad ska jag till europa för? egentligen? varför inte stanna hemma i min egen säng, med alla mina fina människor i lilla trollhättan. duger det inte att bara vandra omkring i trädgården och äta taybär, vinbär och körsbär tills magen riktigt jäser? päronträdet är sprängfyllt av frukt i år men vi åker om tre dagar, det blir till att växa snabbt om jag ska få göra annat är titta på dem. :(

åh vad jag kommer sakna gaddis, förknippat förevigt med tiden då man var liten. jag kommer sakna kungsgatan som liksom är det första jag tänker när jag hör trollhättan, säkert efter all tid jag spenderade där och på oden i väntan på bussen när jag var liten. det var innan vi skaffade lägenheten och jag svär att jag var där varenda dag i veckan, oftast helt själv. det var ingen direkt höjdare. och alla småkillarna som skrek dumma saker efter mig påvägen från trilobiten till tjugofyra-bussen, tro inte att jag har glömt er. tro inte jag har glömt födelsedagen då jag satt ensam och grät på en stubbe för att ingen av mina vänner någonsin stannade kvar på fritids, bara jag. och tro inte att jag har glömt alla ni äckligt dåliga förlorare i fotbollen, ni som alltid var så arga och länge gjorde mig rädd för alla som var äldre. så kanske, bara för att bevisa för just er att hej, jag är starkare än ni någonsin ens kan hoppas att bli, så ska jag ändå åka. för jag vet inte alls vad som väntar oss söderut, men jag vet att det kommer kännas bra så fort vi kommer iväg. jag vet att vi kommer komma hem tre år äldre, att vi kommer vara friare, gladare och modigare. det är vad jag vill i alla fall.

det där med pepp är förresten inget att hänga upp sig på, bara gör't.
för allt blir precis bara vad man själv gör det till.

jag kommer sakna dig allra mest

  2009-07-21 / 01:03:05 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
har just suttit i salen i några timmar och skrivit packlista samt tidsplanering för tågluffen, och listorna bara växer och växer för var minut som går and it's doing nothing to help my nerves, I tell you!

för 7 timmar sedan satt jag i bilen, som var parkerad någonstans i hjortmossen, och bara stirrade ut genom fönstret. totalförlamning, ett i raden av alla stressymptom jag har haft idag. men det kändes bra att sitta där och det var helt klart värt att komma försent till bion sen, för jag behövde de där minutrarna för mig själv. och att se harry potter filmen var också precis vad jag behövde - att vara instängd i en biosalong i två och en halv timme och verkligen inte kunna göra annat än bara glo på skärmen och äta sig mätt på popcorn. underbart skönt! få fly verkligheten ett tag och istället försvinna in i filmen.

filmen, som var för övrigt riktigt bra. den kändes på ngt sätt aningen ljusare och hoppfullare än de senaste två, även om jag vet att den inte borde ha varit det. men det gavs mer plats till konversation och skådespeleri och det gjorde mig hoppfull att de äntligen kanske har fattat att det är precis vad filmerna behöver! världen klarar sig utan många av specialeffekterna, de kommer ju ändå att anses som old fashioned och föga imponerande om bara några år. och äckligt dåliga skådespelaren dumbledore är äntligen död och begraven. cheers to that!

monster-inlägg en dag för sent

  2009-07-21 / 01:01:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
pojkband... inte min grej riktigt va.

men jag vill skriva någonting om idag. om inte, vilken annan dag skulle isf vara mer värd att skriva om? men jag orkar inte formulera bra så ni får ta det för vad det är, eller vad det blir snarare.

gårdagen avslutas framåt småtimmarna, allt det mysiga folket går hem till sig. tappra malin och jag städar partyplacet. jag somnar ensam och övergiven. lägenheten är tyst och det ringer i öronen. jag vaknar av vätskebrist och går upp, eller snarare ner, ur sängen. viktor kommer förbi och hämtar i stort sett allt han hade med sig dit igår men ändå glömde, och louises jacka råkar han få med sig också. suck.. iaf, jag åker hem, äter lite, andas lite, och åker tillbaka ner igen. symfoniövning först men emd kommer snart dit, och första intrycket mina damer och herrar... herregud. döm själva: de kommer in i gympasalen mitt i en låt och först när den är slut kan jag vända mig om mot dörren och ser då att erik redan har klättrat upp i ribbstolarna och han vinkar ner till oss därifrån. danny står och hänger mot en vägg iförd enorma flugögon-solbrillor och en vit keps han satt på sne, han tuggar tuggummi med heela ansiktet och fullkomligt lyser diva. mattias ser jag inte från där jag sitter men märker under kvällen att han verkar vara den mest normala och seriösa av de tre (behöver jag motivera?). men det är väldigt komiskt och roligt att kolla på dem. de är alla nästan lika långa, ungefär lika biffiga och har ganska lika klädstil. haha, de ser ut så korta och ihoptryckta ut, så unga, oerfarna och allting med dem bara skriker pojkband och fjortis. men okej, nu är jag hård och fördömande, de är säkert snälla innerst inne. iaf, efter övningen var det alltså soundcheck på tunet, lika långdraget som vanligt. men sedan i pausen fick jag lite tid till att cruisa genom folkmassan med bilen^^ jag och linnea kände oss såklart skitcoola och jag kan näästan förstå bengans sjukt självgoda min när vi sedan ser honom köra tillbaka samma väg genom folket.

okej, så till konserten! det börjar med att jag tappar bort hela mitt cello-crew minuterna innan, vilket kändes skitbra! x) men okej, jag tog med mig lisa och vi hittade dem till slut redan sittandes på scenen (föga förvånande eftersom det är peter vi pratar om). jag känner mig oerhört varmt välkomnad upp på scenen av kim franssons svetthandduk från igår som ligger på min stol - ger liksom en fin touch till det hela. men jag tar bort den och sätter mig och checkar in publiken, hittar lite känt folk.. typ tobbe (som pga sin längd och fluffhår nog syntes mest av alla i hela publiken, dvs över 20.000 pers), familjen persson, toves lilla fanclub samt en av dendrokronologi-männen^^ ahaa aaha

själva konserten börjar till slut. fingrarna är iskalla och stråken paj, jag hör inget av vad jag spelar men kör så det ryker ändå. när emd äntrar scenen skriker publiken så jag faktiskt blir lite rädd, kunde seriöst känna en svag adrenalinkick i magen men istället för att fly nöjer jag mig tack och lov med att skratta nervöst mot naima. skriken stegras till rekordnivå varje gång ngn i trion närmar sig trappan eller gör ansats att till och med gå ner till marknivå och hysterin är galet läskig men också härligt peppande. 

okej... sammanfattningsvis uppfyllde emd alla mina fördomar.
men hatten av ändå, de kan iaf sjunga fin stämsång.

fyrahundratredje inlägget och jag suckar åt mig själv

  2009-07-20 / 01:17:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

jag går igenom så sjuukt mkt på dagarna, både känslor och rena aktiviteter. och många gånger längtar jag efter att få skriva av mig, jag längtar till dig bloggen, bara dig. men jag tröstar mig själv med att jag snart kommer få min tid vid datorn, kanske redan ikväll... så jag tar mig igenom dagen. 

men nu så sitter jag här och huvudet är.. blankt.

vad fasen har jag ens gjort idag?


jag skulla aldrig palla turnéliv asså, snart spyr jag

  2009-07-19 / 15:12:20 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
aaah, det var skitkul igår :D det var precis som det ska vara - mysig hemmafest, lagom mycket folk som kom och gick och de flesta ansträngde sig för att ha kul. det klaffade, och jag saknade ingen såsom jag gjorde i fredags.

men hallå, ni skulle varit där när kim fransson sjöng live and let die. jag vet inte vad jag ska säga riktigt, men ahh det var bra! pirret gick ända ner i magen och värmen spred sig långsamt överallt. jag älskar sån där raspig röst, som ändå är klar och ren. det gör mig lycklig :)

jag har förövrigt upptäckt en helt annan artist idag - melody gardot. inte underbart fantastisk kanske, men hennes musik ger känslan av en gammal svartvit film... den är liksom lika levnadsglad som alice babs med swing it magistern. eller okej, det är inte mycket som slår babs, men lite glatt äre iaf. haha den måste jag ju förresten lyssna på, det var länge sen! :D

iaf, ni borde faktiskt lyssna på henne, melody alltså, gärna my one and only thrill på hög volym, för som sagt, det är då det känns.

ja, gör det nu folk! så ska jag gå och äta lite blomkålssoppa och rulltårta. för snart bär det av igen, spelaspelaspela.. upp med mungiporna. örfil örfil, wakei wakei... 

get back up there you

  2009-07-18 / 13:52:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
tänk man blir alltid lika förvånad när man varit ute och upplevt så mycket saker att det känns som flera år, och sedan hittar en dator, loggar in och märker att okej.. ingenting har hänt. no updates.

du har egentligen knappt varit borta.

lite dårfinkar och dönickar, min alldeles egna förfest

  2009-07-17 / 17:47:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

hockeyfrillan är inte helt hopplös ska jag säga er, det krävs bara lite finess och rätt person att bära upp den.

"har du varit tjej hela tideen?"
joodu, smart där

nä, nu måste jag duscha! och rädda mjölken.


unlimited feel gooding

  2009-07-17 / 16:00:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
nu har jag fått Schpotify! jag har alltså joinad crowden och känner mig ganska så väldigt lycklig över det :)

och ikväll äre fallens, and we're going out eller nåt. som vanligt på senaste tiden lyckas alla ha olika planer och tankar, omständigheterna går isär och det är liksom inte lika enkelt och bekymmerslöst kul som det var förr. så nu gäller det att allting ändå klaffar, och gör det inte det kommer jag få ont i magen.

haha asså, jag fattar inte varför jag bryr mig? herregud, det är som om jag inte tror att det kommer bli en morgondag, som om jag måste live life to the fullest idag. kanske är jag synsk? kanske kommer jag faktiskt att dö imorgon? isf kan jag ju passa på att säga redan nu; ALLA FÅR KOMMA PÅ MIN BEGRAVNING! :D alltså, jag menar, alla som vill... inte med betoning på får här alltså... utan på alla... förstår ni?

herregud x)

IKVÄLL KOMMER IAF BLI SKITKUL!

sluta whina..!

  2009-07-15 / 23:01:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
okej, med mycket mycket kärlek och en stor portion teasing och bara ett liiitet uns av sanning i.

..bara lev istället. 

frihet, jag har sagt det förut

  2009-07-15 / 22:32:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

okej, jag har liite för mycket att göra på liite för lite tid. men jag älskar sommarlov så som det är nu, jag älskar känslan av att vara till exempel på kusten och bara kunna fråga mig själv; vad vill jag göra nu, vart vill jag åka, om jag får välja precis vad jag vill?

och jag vill så mycket, så oändligt mycket. och ja, tågluffen kommer lite i kläm tidsmässigt. men jag tror att när vi väl kommer ut, när vi väl sitter där på tåget mot malmö och världen, så kommer allt att släppa. första timmarna kommer vi säkert vara galna - panik, lycka, ilska, vemod, saknad.. you name it! sen kanske vi hamnar i någon slags tyst dvala, i brist på underhållning på tåget genom tyskland. sen kanske, någonstans i europa, kommer vi att vänja oss vid livet som luffare, vänja oss vid att inte veta var vi ska sova inatt eller om vi ens kommer hitta någon mat att tysta magen med.

jag vill tro det, att man vänjer sig. för gaah vad vi kommer bli överväldigade av allt. gaaah åt allt.


there's a time for it all

  2009-07-13 / 01:12:30 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

men samtidigt:

  2009-07-13 / 00:52:09 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
trots allt knäppt och jobbigt som bökar med mitt liv så är jag on a roll just nu, och har varit ett bra tag. jag vågar inte riktigt säga att livet leker, men kanske kan jag i alla fall säga att:
 
jo tack, jag mår bra :)

fan vad jag undrar om ni verkligen förstår ibland

  2009-07-13 / 00:49:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
samvete samvete samvete. mitt lilla lilla samvete. jag förstår att tjat är galet jobbigt, jag förstår. men ni ska veta att utan det där tjatet kommer pressen inifrån istället, i alla fall hos mig, och det är om inte minst lika jobbigt så i alla fall ungefär lika tärande. det fräter.

därför längtar jag numer gaaalet mycket till tågluffen! för jag funderade seriöst ikväll på att jag nog faktiskt skulle kunna flytta in hos rådbergs, att jag inte ville lämna min kära malin utan helst bara somna där på sängen. hon, jag och myggan. och det kändes fint, för om tolv dagar kommer det verkligen att vara hon, jag och louise (istället för myggan alltså - mycket fint uppbyte tycker jag!) för hela slanten. och det ska bli helt totalt alldeles underbart!

och jag vill och behöver verkligen komma bort från pressen hemifrån. för ni förstår, det är inte så lätt att som artonåring så smått försöka slita sig loss från föräldrahemmet, när just föräldrarna liksom inte samarbetar... hur lätt är det att dra till stan och stanna där flera nätter när jag vet hur tomt de har det hemma och när jag hör i mammas röst när hon ringer att hon vill ha mig där. jag kan inte med det. jag måste hem.

min lilla lilla mamma! hon blir bara mindre och mindre... och smalare. och det gör ont i mig - att se henne åldras, få krämpor och bli sällskapssjuk. och även om jag gillar mitt hus och min familj väldigt mycket så längtar jag ut, för jag älskar att vara med mina kompisar och jag älskar att vara fri! jag älskar mitt körkort, jag älskar min cykel, jag älskar mina ben!

jag älskar friheten, så snälla ta den inte ifrån mig!

and all the hopes I had projected on you

  2009-07-13 / 00:21:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
that's how it felt way back then
that's how it still feels a little
and that's how it'll probably feel again

vill slippa ifrån mitt samvetsstyre

  2009-07-12 / 18:54:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag är fri! äntligen fri, på ett ovuxet sätt.

men jag vill inte åka hem.. men jag vet att jag måste.
jag vill fortsätta må bra här i halvorstorp, fortsätta ta dagen som den kommer, fortsätta trivas med mig själv och ååååh vad jag längtar nu! ut i europa, ut i livet! ryck bort mattan under mina fötter och låt mig se om jag kan ställa mig upp igen på egen hand, låt mig bli ännu mer fri och fylla dagarna med precis det jag vill. jag orkar inte ha allt inrutat längre, jag vill inte ens sova just på natten bara för att det är det man ska. jag vill styra dygnet själv. jag vill styra mitt liv själv.

jag styr mot stjärnorna, rymden och tyngdlösheten!!

time flies when.. well, always really

  2009-07-11 / 13:09:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
haha, shiet, vad man känner sig mobbad när man är online på sommaren. nästan ingen är inne, och är de det så är det för att de känner att de måste rapportera till alla vad som händer i just deras liv. alltså, jag har inget emot att läsa om folks liv egentligen, det är änna en av mina största hobbys^^ men kom igen..!

"aaa, ja festade ju igår igen dåå, guuud så upptagen jag är hela tiin asså alla bara säjer åt mejj att komma på fest hela tiin och ja menar det är ju klart man kommer!!! <3<3<3"

precis så uppfattar jag en del folk ibland, även om de inte säger det exakt så så är det ungefär vad de menar. sån vill inte jag vara, för sån är inte jag. jag vill inte skryta för mkt med att jag festar, jag aktar mig för att säga att jag har mycket på mitt schema på fel sätt och jag är fullt medveten om alla mina försök att fiska kommentarer eller komplimanger... nästan iaf. ;)

äh, nu hinner jag inte skriva mer, jag måste åka precis alldeles ganska snart och min kära pappa med sin underbara timing kom nyss in och började diskutera och demonstrera tågluff-väskor. lika underbar timing hade han häromdagen när han ringde hem, frågade hur läget var och sedan helt random började prata om vem som skulle ta över hans hyreshus sen... liksom kunde inte jag tänka mig mig själv 40 år gammal, sittandes här hemma på går'n och bara håva in vinstpengarna från hans investeringar idag..? xD

aja whatever, nu kommer jag säkert för sent igen..!

oddities charm like lines on a paper

  2009-07-09 / 21:14:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

när hela kroppen gör ont är det hos dig jag vill vara

  2009-07-09 / 20:55:43 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag älskar min säng
så varm, så mjuk, så perfekt

och den där stunden precis innan man ska sova
är den bästa på hela dagen

det är då man kan låta tankarna vandra obehindrat
det är då fantasin är som bäst
då finns inga hinder för framtiden
för ens egna förmågor och för ödet
det är bara jag
jag och mina drömmar

absolut frihet existerar bara i sinnet
i sena kvällen
på den enda platsen på jorden
som är bara min..!

montalbaaaano

  2009-07-06 / 21:40:33 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
herregud. jag har tydligen överbelastat tyda.se.
så nu har de ställt ett ultimatum - betala för medlemsskap eller dra.

xD

ibland finns inte orden som gör att ni förstår så jag vänder mig åt annat håll

  2009-07-05 / 23:13:14 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
idag cyklade jag sex mil. och det var inte riktigt meningen, men jag suger på regelbundenhet, lika bra att göra det rejält när man ändå är ute på vägarna. eller ja, som sagt, det var inte meningen. x)

och jag har redan glömt hur jobbigt det var, men äh. det var fint! kringelikrokvägar, varmt sommarregn, hårdpumpade däck och fryst mango i härstorp.

ni skulle varit där

our souls were connected in so many ways

  2009-07-05 / 14:17:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
mitt huvud är fullt av sand. och taha, det är kul att klia i hårbottnen när den krasar^^ men nä, kanske inte är så fräscht direkt, ungefär som att bita på naglarna, vilket jag iofs aldrig gjorde men ändå. ni kanske förstår?

efter ett litet infall halvvägs in i inlägget sitter jag nu här med mina arma fötter i en skurhink med varmt vatten, lite tvål och bakpulver i. det är sköönt. brännande varmt, men sköönt. och snart kommer min pappa hem igen, efter han har cyklat runt berget vill han att jag ska följa med på en tur på racercykeln, för han har köpt mig ett par cykelskor nu. då kan jag koppla fast mig i pedalerna så att jag ska kunna trampa och dra, trampa och dra (hej friskis!). jovars..

men näää. jag saknar min kamera.

min kamera som blivit stulen. sånt verkar liksom hända när min syster tar hand om den. hon är allt bra flummig hon, och klantig..! och lite otursföljd. för förra kameran hon tappade bort kan man knappast anklaga henne för. så här var det - när hon och en kompis var på mallorca i höstas var det någon som kom in i deras rum medan de sov och snodde kameran samt en del pengar. de tror att det var en städerska i maskopi med tjyven som lite lömskt hade öppnat fönstret på glänt och så hände det alltså. han kom in genom fönstret när de sov. :S jag antar att sånt kan hända vem som helst...? x)
men i alla fall! jag saknar den..

barn gör som man gör, inte som man säger

  2009-07-05 / 00:41:12 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
jag vill inte sova
jag gillar mörkret
jag gillar känslan av att tiden står still
inget jobbigt väntar, bara sängen, och den låter mig komma när jag vill. inga krav. inga måsten, bara möjligheter, och några moln. det är så konstigt alltihop.
det känns som en dröm


keeping the tone up

  2009-07-05 / 00:09:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
mitt fejs är rött, magen full, och huvudet.. en enda röra. jag far och flänger, dagarna är smockfulla och tur är det! för tystnad är jobbigt. förnekelse blir så mycket svårare då, bortträngning också. med massa saker att göra kan man iaf fly verkligheten och detta är min prins på sin vita springare..! min räddning alltså :)

men det är svårt att blogga nu. allt känns så futtigt, för vad spelar det för roll att huden är brun när livet är äckligt skört och kan ta slut när som helst. vi vet inte hur bra vi har det until someone/thing rocks the boat. och till och med när livet leker skapar vi vår egen olycka, för lite njuter vi av det, lite gillar vi att tycka synd om oss själva. jag vet. jag vet allt. och ni vet. ni vet också allt. egentligen. ;)

allt ligger hos betraktaren

  2009-07-02 / 23:03:49 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
ni vet känslan när man säger något, men ingen hör. när man börjar berätta något, men ingen lyssnar.

putt. så känns det  - man blir putt.

och det är ungefär lika kul att vara den som ingen lyssnar på, som att vara den enda som faktiskt hör, om man så att säga ändå är... oförmögen att hjälpa. ta till exempel om man sitter på bussen och tjuvlyssnar på ett gäng människor lite längre bak. det brukar vara ganska lätt att se och märka om det finns någon lite svagare person i gänget, som inte riktigt får samma respekt som de andra, och inte lika lätt får uppmärksamheten. oftast är det väl för att de inte tar för sig. men det ska man väl inte behöva göra? iaf, det finns nog minst en person som är något "svagare" än de andra i varje gäng, i varje skolklass och i varje arbetslag. och jag tror inte att man som "starkare" person tänker på det så ofta, hur andra personer mår, på hur det lilla man gör och säger kan påverka någon så otroligt mycket. mobbing, det förekommer överallt, man kan bara kalla det olika saker. gradera det lite olika...

men vill vi inte alla få varandra att må bra? kanske om vi hjälps åt, gör något litet? :)

äh, jag vet inte.

RSS 2.0