Kato Stalos, Kreta

  2011-06-30 / 17:07:47 / Bilder / 0 KOMMENTARER
Mätt och glad! Magen är full av jordgubbar (jag och Linnea plockade två hinkar var) och imorrn åker jag och Oscar till Grekland. Sitter nu som bäst och läser lite på UD:s hemsida, men det verkar inte vara några problem att åka dit så länge vi undviker stora folksamlingar och inte deltar i några demonstrationer. Är inte riktigt på de grekiska civilas sida där, så det hade jag nog inte gjort ändå.

En vecka blir vi borta, och här får ni lite bilder på hotellet och ön! Hinner nog inte blogga mer innan jag åker, so so long!






Det rullar

  2011-06-29 / 22:26:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ensamkvällen går bra än så länge, man kommer in i tv-tittandet löjligt snabbt. Äter dock alldeles för mycket mat alldeles för ofta.

Om drygt en halvtimme ska jag installera mig i bilen, köra till Göteborg, plocka upp en mum och pup på Landvetter och sedan köra hela vägen tillbaka. Betalar väl tillbaka ett antal tjänster, antar jag..

Min ömma punkt

  2011-06-29 / 19:09:17 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Allas ömma punkt eller punkter är olika, något som inte sårar den ene det minsta kan få den andre att börja gråta. Min ömma punkt, en av dem i alla fall, är det här med höga förhoppningar och platt fall. Typ tre gånger senaste veckan har jag haft planer att framåt eftermiddagen/kvällen träffa någon och ha kul. Alla tre gångerna har jag gått och tänkt hela dagen på hur jag ska lösa alla praktiska detaljer (t.ex. låna bil, hinna packa och äta i lagom tid innan) och jag har sett fram emot och planerat min dag efter vad det nu var jag skulle göra på kvällen.

Sen ringer någon, och det hela blir inställt.

En oändligt lång kväll i ensamhet väntar istället. Så jag blir ledsen och kanske gråter en skvätt (typ var tredje gång i alla fall) men börjar sen så sakteliga tänka på vad jag kan hitta på istället. Det brukar bli tv-kväll.

Och även om jag har legat på Gaddis hela dagen idag i goda vänners lag och haft det jättemysigt, så var det verkligen inte såhär jag ville spendera denna 25-gradig solig kväll i juni. Fan då.

Every man for himself

  2011-06-27 / 21:36:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Klängiga kompisar och klängiga flick-/pojkvänner är inget att ha, men OM jag förstår hur lätt det är att hamna där själv. Ensamheten - den kanske värsta känslan, näst efter illamående då, gör mig till en sån där som liksom inte riktigt vet när det är dags att gå. Fast jag vet ju när det är dags att gå, när värden i fråga liksom försöker signalera att denne är trött osv., men ignorerar det av rädsla för att åka hem. Hem själv.

Livet känns meningslöst när man är ensam, och tiden bara går. Jag skulle vilja leva varje dag som om den vore den sista, men då får jag göra det ensam. Mina kompisar jobbar ju, de är upptagna av sina liv, såklart.



Every man for himself.

En midsommar på kusten

  2011-06-27 / 09:32:33 / Bilder / 0 KOMMENTARER
Äntligen har jag en kompis med stuga på kusten, som jag fick komma till för att fira midsommar. Äntligen! Och äntligen fick även jag uppleva hur det är att dansa runt en midsommarstång, sitta kring ett långbord och dricka nubbe med krans i håret och sedan dagen efter ligga bakfull i solen på klipporna. Det var najs.

Dagen-efter-pizzan och turen i fårhagen var också precis så som jag vill att det ska vara hela sommaren - spontant, lite mat, lite spel, någon utflykt och mycket skratt.

There and back again

  2011-06-27 / 09:11:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Klockan är nio. Jämfört med sommarlovsstandarden är det alltså JÄTTETIDIGT på morgonen. Jag sitter i ett hörn av Affes gamla rum, där jag och Oscar numera alltid får sova på bäddsoffan, och lutar huvudet mot snedtaket.

Louise och jag har idag varit på en liten stadstur med bilen, fram och tillbaka till Friskis närmare bestämt, men eftersom det var stängt sitter jag här nu, lika otränad som förut, och tittar på Oscar när han sover. Eller a, han sover nästan. Han lyfter på huvudet ibland och klagar på att det låter när jag skriver.

Hela dagen igår tittade vi på Prison Break, min nya drog, och trots det underbara vädret kunde jag inte hålla mig borta längre än en timme från tv:n, för att njuta av det. Ska försöka stå emot bättre idag.

For reasons unknown

  2011-06-21 / 10:59:00 / Bilder / 1 KOMMENTARER
For reasons unknown vaknade jag halv sex imorse och kunde inte somna om, så jag gick upp. I ett alldeles knäpptyst hus åt jag frukost, sedan satte jag igång med dagens projekt. Klockan är nu elva på förmiddagen och jag har redan sytt och designat nästan en hel klänning (viktigt att få med ordet designat här, för minuterna jag faktiskt syr är få)! Nu väntar jag bara på en dragkedja innan jag kan fortsätta sy ihop alla delarna.

Här har ni klänningen som blev klar igår!


Project runway nästa!

  2011-06-20 / 16:13:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Min familj är en storförbrukare av lax, och ännu ett stort stycke har slunkit ner i våra magar idag. Eftersom Josse varit statist i filmen Melancholia ska jag, mamma och pappa alldeles strax åka till Göteborg och se den på bio. Under tiden får hon klippa gräset här hemma.

Idag har jag (nästan) gjort klart en av klänningarna jag började sy på för typ ett år sedan. När man stöter på problem är det rätt jobbigt att fortsätta förstår ni, så därför är det utmärkt med någon månads paus för att tänka ut en lösning. Nu är dock en klar! Och ja, den är fin, och faktiskt riktigt skickligt skräddarsydd om jag får säga så.

Dessutom har jag en asbra idé till min nästa klänning! Måste bara experimentera lite med mitt afrikatyg först för att se om det verkligen är så stelt av sig självt. Ska börja redan imorrn!

Long time no see

  2011-06-17 / 15:25:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Pojkvännen är tillbaka i stan och redan efter fem dagar har han fått mig beroende av en ny serie - Prison Break. Till skillnad från Scrubs och HIMYM är den mer som en film som aldrig tar slut, än som en riktigt serie. Och en film som aldrig tar slut, ja ni hör ju, it's like I've died and gone to heaven typ.



Plus att han har vääldigt fina ögon, den där mannen.



Det ljusnar

  2011-06-12 / 03:09:09 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Hemma efter jobbet och det börjar redan bli ljust på himlen. Igår (alltså förrgår) var en sån där fruktansvärt lång, men ändå bra, dag. Det var studenten, och för mig inleddes den med presentshopping på Överby prick klockan 10 och efter att ha sett på utspringet, flängt hem till både mig, Amanda och Hannes var det dags för de två "festerna". Felix var dagen till ära en riktigt bra värd, trots att han hade en spyende kompis på toan där uppe och nog själv var rätt borta i huvudet.

Hos Johanna fanns det en massa asgoda kakor och trevligt folk, men det var nog bra att jag fick några minuter för mig själv i bilen innan jag vid nio gick in på MAX och jobbade fram till två.

Nu är det bara EN dag kvar tills jag inte längre har långdistansförhållande! Ska bli apgött, är så trött på att sova själv, vara själv och inte få röra eller krama killen jag älskar.

Filmer från barnhemmet

  2011-06-07 / 23:47:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Tittade precis på de två kortfilmerna jag fick på posten idag. De var från de två Ghana-volontärerna Lisa och Sofia, som gick media och därför gjorde en dokumentärfilm som projektarbete under sin tid där nere. I dokumentären figurerar jag läskigt mycket, men eftersom jag inte kände igen mig själv eller min röst så kunde jag ignorera all ev självkritik den här gången. I filmsnutt nr 2 är det mest fokus på barnen och till den grät jag så jag skakade. Speciellt Tetteh får mig att spruta som en fontän.

Annars har jag nog faktiskt saknat Daniel mest sen jag kom hem, men eftersom det här var i början av min vistelse så var vissa av barnen väldigt tillbakadragna och personligheterna jag till slut lärde känna riktigt bra fanns inte där hos dem då. Daniel var nästan alltid sur eller satt och såg förtvivlad ut, som på filmen. Men mot slutet var han en av mina favoritgossebjörnar, världens busunge och skrattade nästan hela tiden. Det är så jag vill komma ihåg honom.



Daniel och Tetteh. Saknar dem så.

Drama på jobbet!

  2011-06-07 / 11:17:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår var det tredje gången det kom kändisar till MAX under den korta tid jag har jobbat där, och idag stod jag till och med i kassan och fick prata med dem. Idag var det Lulu Carter, från Äntligen Hemma (mitt favoritprogram när jag var liten) och en till jag inte kan namnet på, men han var rätt rolig dock. Förra veckan var det ju Willy och Matte från Bygglov, skrev jag det? Och så för någon månad sedan - Rupert Grint.

Men det var inte det som var dramat igår.

Under hela dagen var det galet mycket folk, och när det började åska blev det ännu värre för då kom alla vänersborgare som var utan el dit. Ett tag försvann strömmen för oss också och det blev svart i hela restaurangen. Medan gråmössorna (de som jobbat några år) försökte få kontroll i kaoset som uppstod när ingenting längre fungerade fortsatte jag dela ut den mat som hade hunnit bli klar, i mörker. När strömmen kom tillbaka tog det några minuter innan datorerna och kassorna började fungerade igen, dock kunde vi bara ta kontant betalning resten av kvällen, vi fick skriva vilka hamburgare som skulle göras på papper och skicka dem till köket och glass/milkshake-maskinen var nere för räkning (dock inte på grund av åskan). Efter drygt elva timmars jobb fick jag åka hem, och var som vanligt helt slut. 

Men idag ser det ljust ut! Om drygt en timme drar jag till Björndalen och även Louise kommer joina tedrickandet och tjötet efter ett tag. Nu ska jag springa lite!

elvatjugo

  2011-06-06 / 10:26:21 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jobb 11-20 och mitt friskiskort har gått ut. Bajs!

Tre sommarvarma kvällar och en vinst!

  2011-06-05 / 17:41:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Två dagars jobb och härligt spontana kvällar med vänner därimellan. Det blev ännu en reunion, nämligen med störtsköna Julia, nyss hemkommen från Canada, och i solnedgången satt hon och jag och pand och malin vid kanalen och grillade korv, åt banan med choklad och drack vin. Sommaren har bara börjat, men jag tror den kan bli riktigt bra om den fortsätter såhär!

Igår var den stora festen pappa tjötat om i över en månad. Efter lite motvillig inomhusstädning och grönsakshackning ute i solen kom så ett trettiotal gäster hit, dansade, åt, sjöng snapsvisor, skjöt med luftgevär och gick tipspromenad. Trots den överväldigande majoriteten vuxna vann jag, av alla människor, tipspromenaden, som handlade uteslutande om får (eftersom temat för festen var helgrillat lamm), och fick ett jättesött förkläde med får och kossor på!



Nu funderar jag och mamma på om vi ska dra till göteborg ikväll och se Melancholia på bio (filmen som Josse förhoppningsvis är med i), men får se vad pappa säger om det när han vaknar (hej bakfylla!)..

Tre fina lediga dagar

  2011-06-01 / 21:10:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Tre härliga lediga dagar är förbi. Jag har solat, hängt med louise, tränat, ätit, läst och sovit. Igår var jag i Skövde och hämtade hem min syster, som pluggat klart för i vår, också. Det var mysigt.

Idag var jag och Louise i Göteborg, där vi mötte upp en lycklig student, åt och lärde oss hemligheten bakom en riktigt lyckad fest - att ha en sjuhelsikes stereoanläggning. Timmarna vi spenderade i solen på uteserveringar gav mig en röd stackars näsa, men OM jag ska sitta på sådana mest hela sommaren ändå. När jag sen inte längre har några fikasugna vänner kvar kommer jag åka dit och sätta mig med en bok istället, och läsa i solskenet medan jag surplar chailatte, te eller kanske en kopp kaffe.