Så där ja

  2010-09-29 / 17:18:44 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Imorgon åker jag tillbaka till Karlstad, återigen på obestämd tid, och idag har jag fipplat med en massa saker för att inte behöva åka tillbaka till thn för minsta småsak. Jag har exporterat mina favoriter/bokmärken, försökt installera skannern på datorn, installerat nya mobila bredbandet, kopierat arbetsintyg, packat, skänkt bort kläder, klippt gräset m.m. HAHA, VEM BRYR SIG?

En sak som också hände idag och som faktiskt är lite ROLIG, är att jag glömde marängerna i ugnen i över en timme för länge och de smakar lika gott ändå! Nu ska jag dra till stan och ta min första och kanske andra afrika-spruta!

Glömde bilderna!

  2010-09-28 / 23:23:04 / Bilder / 0 KOMMENTARER
Har uppenbarligen fortfarande inte förstått det där med att bilderna ska illustrera texten, men aja..

Här är han.
Och här är fina Röda Havet!

Down memory lane

  2010-09-28 / 21:23:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag kom precis på en rätt rolig grej som hände när jag var i Egypten, och jag tror faktiskt inte att jag har berättat om den för någon förut.

En dag, lika solig och blåsig som alla andra, åkte vi på en dagsutflykt till havs med möjlighet till både snorkling och dykning med tuber ute på Röda Havet. Redan på bryggan såg jag mister huvudperson i den här berättelsen för första gången. Han var en i besättningen, rätt snygg, hade nattsvart hår och framförallt tittade han väldigt flirtigt på mig. I början av resan var jag riktigt smickrad, men mot slutet var det hela bara skrattretande komiskt. Kort sammanfattat lekte vi katt och råtta runt hela båten i jag vet inte hur många timmar. Var jag än gick fanns han där och helt enkelt eyed me up. Den mest extrema situationen var då jag satt på övervåningen och tittade ut över vattnet, äntligen fri från honom trodde jag. Då dyker hans huvud fram nere i ögonvrån - han har lutat sig ut över relingen och spanar uppåt på mig. Eh ja. Det fanns ingenstans att fly. Självklart var det också han som skulle hjälpa mig på med dykutrustningen några minuter senare, och jag kunde bara tacka och le åt alla komplimanger han då gav mig.
'
Creepy egyptians stops at nothing. Men han var ju harmlös, så det var mest komiskt!

Något som behövs sägas

  2010-09-28 / 17:15:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Igår började jag läsa en av mina böcker från bokmässan, och det var också då jag insåg någonting som jag tänkte dela med mig av nu. Som ni säkert alla vet koloniserades en massa länder i bl.a. Afrika under Imperialismen på 1800-talet för att det där fanns råvaror och arbetskraft att utvinna. Man rättfärdigade kolonisationen och de grymheter som den innebar med att hänvisa till Rudyard Kiplings dikt om "den vite mannens börda". Kolonisatörerna ansåg sig helt enkelt "skyldiga" att hjälpa de stackars ociviliserade afrikanerna genom att tvinga dem att bli kristna eller direkt ta slut på lidandet och döda dem allihop.

Det som gör att jag känner mig ganska olustig just nu är att jag tror att vi faktiskt fortfarande tänker ungefär likadant. Vi som bor i i-länder får ständigt rapporter om hur afrikaner svälter, krigar, blir barnsoldater eller dör i AIDS. Vi känner oss därför skyldiga att hjälpa dem, dessa ociviliserade afrikaner som inte har någon samhällelig organisation. Idag resonerar vi inte så att de antingen borde döpas eller dödas, och väl är väl det, men nog går ändå tankegångarna så att vi måste hjälpa dem att bli som oss. Det är synd om dem för att de inte har allt det som vi har, vi är lyckliga och det är inte de.

Men är det verkligen så? Är vi lyckliga? Vilket land har störst självmordstatistik, USA eller Kenya? Vilket levnadssätt är bäst, det karriärhetsiga konsumeringssamhället eller det enkla, lugna bondesamhället? Jag personligen vet faktiskt inte vad jag tycker, kanske finns det att lära från båda varianterna. Men en sak som jag tycker är väl värt att komma ihåg, är att det faktiskt inte är krig i hela Afrika. Alla afrikaner svälter faktiskt inte och inte alla barn där har någon gång varit barnsoldater. Det är bilden media ger oss, inte verkligheten.


Chasing pirates

  2010-09-27 / 15:58:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag hade velat skriva något inspirerande åt er idag, något djupt och filosofiskt om livet i allmänhet. Men nej, idag är ingen sån dag. Istället ska jag skriva en annons till ttela och blocket, såvida ingen av er här är sugen på att köpa en loftsäng?


Kändistätt

  2010-09-27 / 11:19:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det var rätt kändistätt på bokmässan igår. Den första jag såg var bosse bildoktorn! Sedan fyllde det på med martina haag, katarina janouch, morgan alling, wildkids-ola, på spåret-björn m.fl. Lite kul är det att se dem i verkligheten faktiskt! Och en hel del böcker köpte vi dessutom, föga förvånande.

Jösses, jag börjar nästan få så där mycket prylar att jag måste hyra ett förråd snart. Och jag är bara nitton år. Tänk då när jag blir trettio...

Björndalen

  2010-09-25 / 23:53:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Brodin residence är ett av mina absoluta favoritställen på jorden. Jag har nästan inga dåliga minnen därifrån alls, och det är rätt ovanligt på ett ställe där jag ändå har varit ganska mycket. Och ja, nu kommer jag återigen därifrån välgödd som en gris (dock gödd med otroligt mycket godare mat än vad jag tror att en gris brukar få) och ser redan fram emot nästa besök!

Men imorgon ska jag och la familia till bokmässan i Göteborg, för i år har de tema Afrika. HUR BRA LIKSOM?!

Näsan i vädret!

  2010-09-25 / 11:45:50 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

En räddning för alla oss jobbsökande, i alla fall för mig, är att det är svårt att vara negativ när man ungefär varannan dag sitter med sitt CV som berättar hur jäkla bra man är på allt och ingenting! För det gör faktiskt att jag känner mig rätt grym..

Men nu ska jag snart dra till BRODDELINEN! Först dock - intervallträning i regnet och sedan lite rulla runt på golvet och lyfta vikter med både ben och armar i alla vinklar jag kan komma på!


Disappointment

  2010-09-24 / 23:31:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Gjorde två smoothies från min receptbok idag. Ingen av dem blev speciellt bra. Kanske är det svårt att måtta eftersom t.ex. "en mango" kan variera enormt i storlek, men ändå. Det var ingen woooow smaksensation, så som jag hade hoppats att det skulle vara.. synd. Får försöka på nytt imorrn.

Nu är föräldrarna hemma igen och jag ska alldeles strax knyta mig. Ciao!

läskigt oproduktiv

  2010-09-24 / 20:07:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

ja, det är bara förnamnet. men jag har åtminstone en ganska najs kväll framför mig. vardagsrummet är fullt av levande ljus och i frysen står min eventuella favoritsmoothie "frozen yoghurt" och väntar på mig. eller a, jag väntar nog snarare på den..

hur som helst, det enda jag saknar är sällskap. mina föräldrar är borta igen, på middag och kulturbesök med sina vuxenvänner, så det blir till att ringa upp oscar på skype istället, så får han sitta här bredvid och kolla på idol med mig.


Not really jumping up and down

  2010-09-23 / 10:54:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Min pappa är helt otroligt bra på att prata om, för mig, extremt ointressanta saker. I morse väckte han mig för att diskutera huruvida han ska köpa granngården eller inte samt för att berätta hur jag i framtiden ska sköta skogsmarkerna. Igår var det istället aktier som skulle diskuteras och så gav han mig lite uppgifter: att skriva annonser, frosta ur frysen samt polera diskbänken i lägenheten. YEY! Och när han inte har något bättre att säga så berättar han om hyresgästernas utbildningar och familjer, problemen med för lite regn åt höstvetet samt historier om närliggande platser (typ "Svängen") som jag inte har någon aning om var de ligger.

Förstår ni varför jag inte direkt går ihop med min pappa?

snart så

  2010-09-22 / 23:01:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Imorgon ska jag handla mat. Big time. Jag lär dock inte komma så mycket längre än till fruktavdelningen innan vagnen svämmar över, för jag har en hel bok full av smoothiesrecept jag har tänkt pröva. Det är en hel del jag vill hinna göra nu medan jag är här hemma serni, innan jag åker till karlstad igen. För då kan jag inte längre köpa massa dyr och skrymmande mat, och inte har tillgång till varken symaskin, stavmixer, rabatt, trädgårdsäpplen, cello, piano, gitarr eller hantlar. Dock lär jag överleva!

Idag ringde jag förresten på en annons, men tydligen har jag inte ens tillräckligt med erfarenhet för att bli pizzabud!?!

Gammal skatt

  2010-09-22 / 15:31:34 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
När jag som bäst höll på att sortera i mitt favoritcenter nyss hittade jag en okänd adress, som snart visade sig vara en för länge sedan bortglömd film av william, george, kirill och sirvan. Trots att de faktiskt är riktigt jäkla grymma så kan jag inte hjälpa att le genom hela klippet. Kirill speciellt är bara så himla kul! Så liiten han är här! 



Awesome!

Skagen två

  2010-09-20 / 23:54:20 / Bilder / 0 KOMMENTARER
Jag inser även jag hur himla tråkigt det är med en blogg utan bilder. Därför ska jag sluta vara lat och ladda in fler, jag lovar.

Today was a good day

  2010-09-20 / 22:15:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
En av alla de saker jag hittade på idag var att jag sminkade mig riktigt snyggt, med ögonskugga och allt. Jag lekte aldrig med smink när jag var liten, för jag tyckte det var läskigt, och om jag ska vara helt ärlig tycker jag fortfarande att typ läppstift och läppglans mest bara är klibbigt och distraherande. Det finns inget som är så distraherande som stora läppar som blänker av läppglans när man pratar med någon, om ni frågar mig, så förlåt om jag inte alltid lyckas titta er i ögonen i de situationerna. Men som sagt, idag applicerade jag (som det ju så fint heter) ögonskugga i tre nyanser på mina ögonlock, precis som jag läst på internet att man ska göra, och trots att jag nog fortfarande kan räkna gångerna jag gjort det på mina tio fingrar, så blev det riktigt snyggt!

Sedan försökte jag ta några fina modellbilder på hela kreationen, för med luggen lite sådär lagom oduschad så stod den rakt upp och bildade en cool Rihanna-frisyr. Hela jag såg ganska cool ut faktiskt. Men bilderna... jäädrar vad fula de blev! Jag kan verkligen inte det där med att ta kort på mig själv.

Frågan är

  2010-09-20 / 14:31:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Vad roar man sig egentligen med när man är arbetslös?`

För mig är svaret för det mesta film, tv, film, tv, dator, dator, dator. Idag måste jag dock även säga högskoleprovsordtest, baka och städa. Baka är vad jag ska göra nu i alla fall. Vad vill ni ha?

Dock bara några futtiga kalorier

  2010-09-20 / 00:02:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag hittade precis en sida som kan räkna ut hur lång ens springrunda är, utifrån en karta. Jag vet inte hur exakt den räknar, men hey, låt oss inte ifrågasätta utan bara lugnt konstatera att wosh, vad duktig jag är!

klicka här

öh

  2010-09-19 / 17:35:38 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
intervjun var flummigare än flummigast, men ändå lite kul. jag hade nog gillat att skriva för ttela när jag var yngre, synd bara att man inte hann på grund av skolan. kanske att det går att göra nu istället? jag ska kolla på det.

Lite formatio reticularis

  2010-09-19 / 12:07:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Efter att ha varit och röstat sitter jag nu här och läser på om mitt gamla projektarbete. Just nu läser jag Amandas del, den som jag kan minst om, men gud vad intressant det är! Så här i efterhand förstår jag verkligen varför vi valde just sömn, och även om det hände mycket runtomkring arbetet som fortfarande ger mig ont i magen när jag tänker på det, så var det ändå roligt.

Det är lite så jag känner om elevkåren också. Så många debatter med mer eller mindre seriösa elever och med extremt negativa lärare, så mycket stress och oro, men ändå var det verkligen himla roligt! Jag skulle lätt göra om det om jag fick, och hade ännu hellre velat vara med i år, när elevkåren verkar vara seriösare än seriösast, fast på ett kul sätt.

Iaf! Anledningen till att jag läser på om projektarbetet och pratar om just elevkåren är för att jag snart ska träffa Michaela och bli intervjuad för en artikel i ttela, om just projektarbete. För en vecka sedan hade jag helt klart inte tippat att det var det här jag skulle göra idag, men men, man vet uppenbarligen aldrig vad livet kommer kasta en in på härnäst!

just pick and choose

  2010-09-19 / 00:07:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det finns en hemsida som heter polyvore.com.
Där kan jag roa mig i timtal med att göra fina kollage likt de här:



Är det verkligen lördag?

  2010-09-18 / 16:24:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag inledde dagen med att se en inspirerande film, för jag brukar tänka att om det bara börjar bra så fortsätter det oftast bra, men det funkade inte. Inte för att inte filmen var inspirerande, utan det var nog mig det var fel på.

Men det är okej. Nyss var jag deppig för jag hade tappat bort meningen med livet, men nu är jag glad igen för jag kom på att det inte fanns någon. Allt går upp och ner - solen, mitt humör, balder, arbetsmarknaden... You name it.

lustigt

  2010-09-17 / 20:02:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ena stunden ligger man och spoonar med världens bästa kille, i nästa sitter man på tåget.
Ena stunden sitter man på tåget, i nästa är man på överby och shoppar med pappa.
Ena stunden är man på överby och shoppar med pappa, i nästa sitter man hemma ensam framför tv:n.
Ena stunden sitter man hemma ensam framför tv:n, i nästa sitter hela familjen där med en.


YES!

  2010-09-16 / 15:06:54 / Allmänt / 4 KOMMENTARER
Jag har funnit ett parti vars åsikter jag nästan helt och hållet håller med om! Efter att ha läst större delen av deras politik A-Ö så är det bara det där om att vi ska avskaffa monarkin och höja alkoholskatten som jag inte håller med om. Men förhoppningsvis kommer det en folkomröstning om monarkin och så jag blir så rik att jag inte bekymras av alkoholskatten. I annat fall får jag helt enkelt bara anpassa mig.

Åh vad skönt. Jag trodde inte det fanns ett parti som tyckte som jag gör, men ja - beskatta miljöförorening och satsa på ny och mer kostnadseffektiv teknik för att få pengar till att ta hand om allt och alla, helt enligt socialistisk ideologi!

Go miljöpartiet!

Liseberg!

  2010-09-16 / 14:10:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Jag gillar Marit Larsen. Tack pand!

sista dagen

  2010-09-16 / 10:12:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Av någon anledning hade jag så mycket som tre olika mardrömmar inatt. I den första blev jag smittad av HIV, dock inte i Afrika utan här hemma, i den andra kastade Frans pappa en as stor manet på mig (jag hatar maneter!) och sedan mosade någon annan in den i örat på mig. I den tredje drömmen blev min pappa arresterad för att ha fotat när vi var i en superhemlig stad.

Jag är inte frisk.

panduro lo!

  2010-09-15 / 19:19:32 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag har jag köpt ståltråd och pärlor till mitt allra senaste pysselprojekt! Det ska bli ett träd, som ni nog kommer få se sen. Sedan har jag också lagat en asgod köttgryta samt sprungit en runda i skogen. Det är sjukt bra att det finns slätthultliknande spår bara 400 meter från huset, mitt ute i den mysigt lummiga skogen. För hur knepigt det än låter så finns det ingenstans att springa när man bor på landet, så det här är så mycket bättre än hemma!

Ikväll blir det tyvärr champions league, men även efterrätt!

overrated

  2010-09-15 / 11:00:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Tiden går så himla fort när man är sådär halvambitiös. Jag går upp typ en timme senare än Oscar när han går till skolan, sedan blir det frukost, diska, dator, tv och vips så är det dags att börja laga mat igen. Men jag ska hinna gå ut och springa idag - om max en kvart ska jag vara utanför dörren. SKA.


Karlstad

  2010-09-13 / 11:29:41 / Bilder / 0 KOMMENTARER





skönt

  2010-09-13 / 10:36:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det där med att jag åker i januari istället är typ bästa beslutet jag har tagit på länge. För jag skulle ringa en tjej på vårdcentralen idag men missade telefontiden. Detta skulle ha inneburit katastrof (!!) om jag åkt i oktober men nu kan jag bara lugnt vänta till torsdag med att ringa igen. Utan stressen mår jag såå mycket bättre, och så länge jag fortfarande är optimistisk jobbsökande kommer det inte gå någon nöd på mig!

It's growing on me

  2010-09-12 / 19:49:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Då var man i Karlstad igen! Himla smidigt det där med att det bara kostar 68 spänn enkel väg asså. Galet bra.

Igår morse lämnade jag louises hus, klockan var då nio och vi hade sovit i hela tre timmar. Efter ett yrvaket farväl stod till slut bara minilouise (aka alva) kvar på trappan och vinkade när jag åkte. Hon är allt bra gullig hon!

Jag är inte riktigt på blogghumör nu, men skriver nog mer imorrn!

Det är lungt

  2010-09-10 / 18:35:37 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Vinden har vänt och idag har varit en riktigt inspirerande dag istället för de vanliga långsamma, deppiga dagarna. Jag har hjälp pappa på gården, bakat Madeleinekakor, skrivit början på en låt och fiddlat med afrikavacciner. Jag har bestämt mig för att åka till Ghana först den 3 januari, eftersom jag knappt skulle hinna med varken bokningen eller alla vacciner innan oktober (och jag tänker inte åka dit utan dem!). Dessutom känns det skönt att i lugn och ro kunna förbereda mig både mentalt och praktiskt, samtidigt som jag kanske hittar ett bra jobb att sysselsätta mig med under tiden.
.
Det går bra nu, mannen.
.
Och ikväll ska jag ta ett riktigt, absolut sista farväl av Louise.
Scheisse.
.
.
(fortfarande problem med blanka rader, därav punkterna)

En sista gång

  2010-09-09 / 16:00:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Om en timme ska jag träffa Malin och Louise. Det kommer vara sista gången på väldigt länge vi träffas alla tre, tågluffegänget, och kanske absolut sista gången jag träffar Louise innan hon åker till London för evigt. Okej, inte för evigt, men det känns ändå nästan så.

Så ja, det lär blir en hel del nostalgitrippar blandat med skvaller, framtidsplaner och gud vet vad annat. Lär troligtvis också bli en del prat om just London samt Afrika, något som jag redan är less på att diskutera. För frågan om vad jag ska göra nu får jag nog i snitt sju gånger i veckan, nu när jag har rest har det blivit oändligt många fler, och min plan om att kanske åka till Ghana om en månad har nu blivit som etsad i sten.

fel

  2010-09-09 / 12:00:41 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Är det bara jag som inte får ha blanka rader längre?
De bara försvinner när jag publicerar..

Lund

  2010-09-09 / 11:56:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Tillbaka i sängen, men längtar redan härifrån. Jag känner mig instängd var jag än kommer och vet inte längre riktigt vad det är jag vill ha.

Men Lund var i alla fall en galet mysig stad! Gamla hus, en massa mysiga inredningsaffärer, fina parker med goda äpplen och söta kaniner, fik med strandgatan-stora billiga(!) bakelser och en massa snygga studenter överallt. Helt ärligt så har jag börjat överväga att plugga där istället för Linköping, men för att vara rättvis måste jag ju besöka Linköping först också!
Väl nere i Halland och Skåne passade jag på att träffa Linnea, Emil och Sandra och hittade även en ny kompis i Andys bror. Dock tror jag ibland att det är bättre att inte veta folks politiska åsikter... Men åh, jag längtar redan tillbaka till Linnea och Emils lägenhet! Så fruktansvärt fin, stor och mysig!
Vi var en del i Malmö också, eftersom vi bodde där, men nä, Malmö är ingen fin stad.

Kvarglömt!

  2010-09-06 / 17:32:02 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Visst ja, skulle ju skriva den där listan på kvarglömda saker i lägenheten.

Here it goes:

- 1 par svarta tumvantar med blommotiv i rött, rosa, grönt, blått och vitt.
- 1 twister-spel (vems fan är det?!)
- 1 par svarta klackskor i storlek 43 (johanna?)
- 1 volvo aero-skivfodral med en massa absolute music, black ingvars, hits for kids och outkast m.m.

sen kommer vi till spriten:
- 1 flaska kinesiskt 56 %-ig sprit (pando!)
- 1/6 liter absolut kurant
- 2 1/4-fulla flaskor bacardi razz (kan vara mina)
- 1/3 liter fair square-vin
- en halv flaska akvavit
Deadline för att hämta dem här hemma hos mig är måndag 20 september, inga undantag! För helt ärligt så är ni ju alla mina vänner, och jag kan inte ha allt här hemma i ytterligare ett år. För hur kul det än är att ha en fin liten spritsamling så skulle inte mina föräldrar bli så glada om de fann den!

Nio månader och en dag

  2010-09-06 / 17:18:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag har jag och Oscar varit tillsammans i nio månader och en dag. Tiden går himla fort, och jag kommer fortfarande ihåg den där första (eller kanske andra) gången vi smsade - jag satt ensam fast på en trasig buss halvvägs hem från Göteborg medan han satt på bussen hem från Uddevalla och Cheers, med en spyende Viktor bredvid sig. Vilka minnen!

Imorgon ska jag till Lund med Olivia och Andy, för lite sightseeing och jobbsökande (för deras del). Jag ska sova på någon som heter Krulls vardagsrumsgolv (eller kanske snarare allrumsgolv eftersom det är en etta) och sedan kommer vi hem på onsdag.
Hörs då!

Svävar mellan nedstämdhet och likgiltigthet

  2010-09-06 / 13:11:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

eh ja. mitt liv är tiptop just nu!

det är otroligt hur fort man glömmer bort att det faktiskt finns en skola som heter nisse, och att man en gång gick dit fem gånger i veckan. det är först när man kanske har vägarna förbi den och får sig en liten flashback, eller när man börjar fundera över vad ordet "vardag" egentligen innebar för bara fyra månader sen.

Nu fick jag en liten liten rush av energi och måste därför snabbt ta tillvara på den innan den försvinner!


Kalenderflickorna

  2010-09-05 / 22:00:14 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Tårögd och med plufsigt fejs kom jag hem till ett tomt hus för ungefär tre timmar sen. Nu är huset mörkt, men fortfarande lika tomt som förut.

Egentligen är jag inte så blödig av mig, förr grät jag nästan aldrig till filmer, hur berörd jag än blev av dem. Men idag grät jag ungefär sju gånger till "Kalenderflickorna" (förövrigt en helt underbar film som är både sorglig, kul och framförallt hoppfull) och jag skulle när som helst kunna börja igen.

Trots att jag förberedde mig i flera månader på hur deprimerande det skulle bli att inte ha något jobb eller dylikt att sysselsätta mig med när alla vänner flyttar från stan, så känner jag mig ändå överrumplad. För jag ser liksom inte riktigt slutet på det.

Men äh, jag ska nog få ordning på känslostormen snart.

no more going to lägenheten

  2010-09-04 / 10:33:06 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Alldeles strax ska jag hämta oscar på tågstationen! och efter att ha sagt det tror jag inte att någon vidare förklaring av dagen behövs, aaight?

Men jag måste bara säga! Partyplejset är nu mer eller mindre städat och annonsen ligger ute, därför har jag väldigt diskret avlägsnat all kvarglömd sprit och nu istället har den här hemma. Det var inte lätt kan jag säga! På måndag ska jag skriva ner en lista på allt kvarglömt (inte bara sprit) samt sätta en deadline för att hämta det här hemma, för annars tillfaller det antingen mig eller papperskorgen.

Bara så att ni vet!


FUCKING COMPLICATED

  2010-09-03 / 22:06:55 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag gick jag upp löjligt tidigt, dvs klockan sju, för att IGEN besöka ungdomsmottagningen. Och precis som vanligt fick jag magknip så fort jag hade foten innanför tröskeln. För visst är det väl härligt att under ytterligare en timme få älta familjens sjukdomshistoria, höra om alla risker som finns med allting, bli paranoid och tro att man kanske redan är med barn och om bara några år kommer få både cancer och hjärtproblem.

Det var såå skönt att till slut få komma därifrån kan jag säga.

För sedan ringde hon mig ju bara tre gånger till den dagen...

HALLELUJAH

  2010-09-02 / 23:26:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Han kommer hem!


Nighttime mulling

  2010-09-02 / 13:24:58 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Igår natt somnade jag klockan halv fyra, efter att ha legat och tänkt på allt möjligt i ungefär två timmar. Mest tänkte jag på Afrika, och kom bland annat på att jag kanske inte måste åka i oktober utan faktiskt kan åka i vår också, om det nu inte skulle gå att komma iväg så fort med vacciner och visum och allt sånt som måste fixas först. Hur det än blir känns det bra att ha fått lite alternativ.

Helt ärligt började jag tänka om gällande sjukgymnast också. Sjukgymnast är den utbildning på studentum.se som verkar passa mig bäst, men något som hela tiden stört mig lite grann är att jag känner att jag vill bli någonting större. Jag vill göra en skillnad i världen och att hjälpa människor att kunna gå igen är ett fantastiskt bra jobb, men det räddar inte världen. Jag vill kanske snarare jobba med att försöka ändra människors sätt att tänka, jobba med attityder och relationer istället för senor och muskler. Jag vill inte göra något som vem som helst kan göra, för jag vill verkligen utnyttja den unika kombination av hjärnkapacitet, intresse och personliga egenskaper som jag har fått. Do I make sense?

W.O.W

  2010-09-02 / 01:25:15 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

Klicka på länken http://majsaan.blogg.se/majasafrika/, kolla på bilderna i inlägg nummer två uppifrån och fullkomligt smält. Bloggens ägare är en tjej som varit volontär i Ghana år 2008, och jag blir så oerhört lycklig av att se alla de små barnen att jag tror jag smäller av! Och fatta vilken natur!

Jag tror jag ska ringa organisationen imorrn.

Gaaaaaaaaaaaah.


Skagen

  2010-09-02 / 00:43:27 / Bilder / 1 KOMMENTARER


Skagerrak vs Kattegatt



begravda kyrkan





Råbjerg mile, en öken i danmark



Det gamla livet är inte helt slut än

  2010-09-01 / 16:57:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

För snart kommer louise hit och det blir some good old fashioned girltime!


Jag har i alla fall eventuella framtidplaner

  2010-09-01 / 15:55:19 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Jag har tänkt på det ganska mycket det senaste, denna min lilla plan för åtta veckor någon gång nu i höst. Jag blir mer och mer säker på det och har till och med börjat sakna triviala saker så som känslan av kakel under fötterna, att alltid ha nyduschat hår, tv1000 och mascara. Jag vet ju inte om de sakerna kanske faktiskt finns där nere, men jag tror inte det, och bättre att bli glatt överraskad än tvärtom. 

Jag har alltid trott att jag är en sån som inte åker iväg själv, utan alltid reser tillsammans med någon. Fram tills nu har jag aldrig vågat eller velat, men saker förändras. För på både gott och ont finns det ingen som är aktuell att kunna följa med mig, och trots att jag kanske kommer grina varje dag i en vecka på grund av det så vill jag åka ändå för att efteråt bli världens mentalt starkaste tjej.

Vissa av er vet vad jag pratar om, nämligen att jag kanske, men endast kanske(!), ska jobba som volontär i Afrika.

gonna milk some cows, huh?

  2010-09-01 / 15:39:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Efter fyra dagar i en väldigt liten lägenhet börjar jag inse vilken liten lantlolla jag faktiskt är. För det var trångt, även när jag var helt ensam, och framförallt utsikten (en beige vägg och lite universitetsbyggnader) drog ner mitt humör utan att jag riktigt märkte det förrän senare. Så för dens skull är jag riktigt glad över att få vara hemma, och jag har märkt att jag dessutom faktiskt gillar att klippa gräset. Det kanske i och för sig var tur att gräsklipparen började hosta och sedan dog innan jag tröttnade, men ändå, jag gillar verkligen landet och när jag nu flyttar till en lägenhet så småningom lär det bli en hel del utflykter i naturen.