Jobb! Eller?

  2011-04-29 / 12:56:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Sen jag sist skrev har jag (i förrgår) spenderat dryga tre timmar ute på Överby, jobbsökandes. Jag hälsade på många chefer och fick både en hel del nej och en hel del kanske, innan jag till slut trampade in på MAX och fick ett rungande ja. Eller a, efter en pratstund med chefen bad han mig i alla fall komma tillbaka nästa dag (igår) och provjobba. Så igår gjorde jag iordning hamburgare i fem timmar och i tre dagar till ska jag göra ungefär detsamma, innan jag får veta säkert om jag duger eller inte.

Just nu sitter jag och kollar på William och Kate's bröllop, och även om den senare delen av ceremonin är rätt seg och tråkig så har det varit rätt kul hittills att se alla fina klänningar (brudklänningen var i det närmaste perfekt), glada människor och knepiga hattar som ibland sitter tvärs över hela fejset på kvinnorna(?).

Nu ska jag kurera min onda hals med honung, te, glass, apelsin och allt som ju sägs vara bra.

Tröskeln

  2011-04-26 / 11:35:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Åh vad jobbigt det är att tvinga sig själv att göra saker man borde, men inte vill. Mamma pratade igår om hur pappa alltid är så trög att komma igång och göra saker, att han har en stor tröskel att ta sig över varje gång och att det till slut är det dåliga samvetet som får honom att sätta igång. Sen när han väl har börjat märker han hur det ju inte var så jobbigt.

Där och då förstod jag varför jag är precis likadan.

Huskvarna

  2011-04-25 / 23:34:56 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Idag har jag besökt min mormor, som faktiskt inte var så förvirrad idag, borta i Huskvarna. För alla som inte vet ligger Huskvarna bredvid Jönköping, precis vid Vättern, och är en stad ungefär som alla andra, men när man hittar guldkornen i staden så hittar man verkligen guldkornen.  

Vi tog med oss stackars mormor på en strapatsrik promenad (åkte bil så långt det gick förstås) ut till "Utsikten", där vi slog oss ner på en bänk och såg ut över hela dalen med de två städerna i och en spegelblank sjö. Tittade vi bakåt fanns där också oändligt med vitsippor på slänten och knopparna på träden var i olika skeden påväg att slå ut. Allt var så fint, och efter att ha åkt en tur med bilen på Gränna-vägen, bland fruktodlingar, söta små röda stugor och enebackar hade jag (igen) verkligen fallit för Småland. Fallit pladask.

Kommer jag förresten ihåg fel eller slutade inte vår diskussion om vår Sverige-resa med att vi skulle åka till Polen istället? Får jag lägga in ett veto mot det så här i efterhand?

Sol

  2011-04-24 / 20:03:06 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Eftersom (nästan) alla som läser befinner sig i Sverige just nu så behöver jag egentligen inte prata om hur fint väder det har varit idag, men kanske kan jag bara få säga att jag faktiskt OCKSÅ HAR MYSIT I SOLEN IDAG! Jag och Oscar solade några timmar, åt sedan tillsammans med familjen en fin påskmiddag med slabbig tårta till efterrätt, och låg till sist en liten stund utspridda på grässlätten nere vid sjön medan Jimmy metade.

Nu har vi bytt hus och plockat upp en hyrfilm på vägen, så ikväll blir det the Social Network!

En seg, men ack så solig dag

  2011-04-23 / 10:55:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

I förrgår var det reunion även med killarna från NV3A och deras Skofteby-vänner. En kväll med utgång går alltid upp och ner, ena stunden har man skitkul och i nästa är man trött och lite less. Fina människor är det i alla fall och jag älskar verkligen att bli oväntat överraskad av hur trevliga folk kan vara. Man tror att de ska vara så där coolt avvisande (och i botten osäkra), men en kram, ett leende eller erkännande visar att alla trots allt bara är helt vanliga människor.

Igår kom Louise och Malin hit på ett ruskigt spontant sätt, och jag kan inte annat än prisa friheten som ett stycke körkort och en bil ger en. Underbart! Synd bara att min käre pojk inte orkar skaffa sig just det, så vill jag ha hit honom får jag gott åka och hämta honom... Ack och ve, som Johanna skulle sagt.


Fan då

  2011-04-20 / 10:45:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Hörde det för första gången från sjuksköterskan Josefin nere i Ghana, precis efter att jag hade haft malaria, och har nu fått det bekräftat. Jag får inte ge blod. Någonsin. Och jag är uppriktigt ledsen över det. Grämer mig över att jag inte gick och gjorde det direkt när jag fyllde 18, för det är en så liten grej som kan hjälpa så många och bara på grund av de där ynka fyra dagarna när jag låg och vred mig i sängen så får jag aldrig göra det. Fan då.

Hotell Rwanda

  2011-04-19 / 23:39:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Sitter helt skräckslagen och tittar på hotell Rwanda. Eller, jag tittar inte ens, blickar bara över datorskärmen på tv:n ibland men är ändå nära ett sammanbrott. Jag har egentligen sett filmen förut, för länge sen, men det är annorlunda nu. Utan att ens specifikt tänka på mina barn i Ghana, ser jag på något sätt människorna i filmen och deras personligheter på ett klarare sätt nu, vilket gör att det gör desto ondare i mig att se dem misshandlas (för att uttrycka det milt). Jag som trodde att jag hade medkänsla och förståelse förut, kan nu när jag själv har varit i den miljön se det hända precis där i Senya och dem jag känner där. Jag kan till och med se mig själv vara mitt i det, liggades i ett mörkt hörn med fem små barn under mig, gömd, och för rädd att ens våga andas.

Egentligen är det inte så avslägset med krig för mina barn, Elfenbenskusten ligger ju precis intill, och vem vet vad som kommer att hända där i framtiden. Det är inte längre "bara en film".

Så nu vet ni, alla sju!

  2011-04-19 / 15:23:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Eftersom jag fortfarande inte riktigt kan släppa det där med hur löjlig svensk social kultur är, med alla normer och "borde inte"n, så ska jag faktiskt idag vara så osvensk som att säga något rätt ut. Något som man nog oftast tiger om, men jag vet inte riktigt varför egentligen. För är det inte sånt som är precis det man faktiskt vill veta? Inte bara att jag har solat och varit och gymmat idag, utan lite mer användbara fakta.

Hur som helst. Idag var jag på min allra första gynundersökning. Tack vare lite självdisciplin och manipulerande av tankar, var det inte det minsta läskigt eller obehagligt, mest bara intressant. Ibland har man tur och får en riktigt bra, trygg och fullkomligt okänd läkare, och då är det inte så läskigt med sjukhus. Så nu har jag i alla fall, bara för att, fått se mina äggstockar på ultraljud, och vad ska man annars hitta på att roa sig med en helt vanlig tisdag i april, säg?


Har alla kommit nu?

  2011-04-19 / 15:07:38 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Under min sista dag i Karlstad, alltså i söndags, gick jag och Oscar (precis som planerat) ut i solen en stund och hittade en mysig bänk uppe på en kulle där vi kunde kika ner på Klasmossen samtidigt som vi läste bok respektive spelade spel. På planen nedanför tränades det amerikansk fotboll och coachen var en kort och tjock amerikan vars röst dånade klart och tydligt ända bort till oss. Det hela kändes nästan som taget ur en amerikansk high school-film, förutom det faktum att svensk dansbandsmusik hördes ur högtalarna.

En natt, en tågresa och lite sol på näsan senare befann jag mig utanför Malins hus i Halvorstorp, med mina nybakade, fortfarande varma, scones i famnen. Det var dags för reunion deluxe med Louise, Broddelina, Malin och jag, och det blev te, scones, tårta, kakor, lite skolkatalog, lite sommarplanerande och mycket mycket tjööt. Underbart!


English breakfast kind of

  2011-04-17 / 10:42:23 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Idag blir det (typ) engelsk frukost, och trots att det var en slump att det blev just idag ska jag tänka på Louise, vars sista dag i London är idag, medan jag äter den. Stekt potatis och bacon! Sedan ska jag bannemig sitta ute i solen och mysa, varesig Oscar vill eller inte, och sen är det match på klasmossen. Så då får jag väl gå dit och titta på min kära pojkvän när han springer runt och sparkar på en boll. Det kan vara riktigt roligt ibland faktiskt.



Random bild från Liseberg i somras.

Snälla låt mig få minnas det

  2011-04-16 / 13:48:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag har precis gjort en djupdykning i mitt förra liv, det i Ghana, då jag har skrivit ett väldigt långt inlägg om barnens fina personligheter. Och nu är jag lite fast där... Jag saknar dem som mest när jag tänker på hur ont det måste göra i dem varje gång en volontär åker, och speciellt när jag åkte, som varit där längst och som delat så många nya upplevelser med dem. Det hände verkligen skitmycket under tiden jag var där och faktiskt så kändes det till slut som att de såg mig och Agnes som de som alltid stannade kvar, medan andra volontärer kom och gick. Sen till slut så gick jag med. Jag var inte bättre än någon annan, lämnade dem precis som alla andra gjort, till och med deras riktiga familjer.

Men det är konstigt hur jag kan kolla på mina bilder därifrån och inte känna någonting, bara för att sedan direkt bryta ut i gråt när jag ser andras bilder på facebook. Mina egna bilder har jag sett så många gånger att jag mest ser ett foto på ett svart barn, medan nya bilder påminner mig om hur de var innerst inne. Till slut såg man ju inte att de faktiskt var svarta, eller ens att de var små barn, man såg bara personligheterna.

Men man glömmer så fort, speciellt när man är i ett land där absolut ingenting påminner om Ghana. Och det är synd. Jag vill inte glömma.



(Tetteh strippar så att jag kan laga hans tröja, och Akotey gungar på mina ben)

En typisk lördag i Karlstad

  2011-04-16 / 11:24:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Just nu sitter jag och väntar på att det ska spricka upp, som vädergubben sa att det skulle göra strax innan lunch. Oscar är på "träningsläger" i några timmar, så när väl solen kikar fram får jag väl ta med mig en bok och försöka hitta en mysig bänk att sitta på där ute.

Igår spenderade jag typ hela dagen i sängen, bakfull som jag var efter en liten spontan kväll med Oscar, Malin och KP och mitt nyinköpta vin (som inte var gott men tog slut ändå).

Idag ska jag.. ut och springa, söka jobb på nätet, handla mjölk, laga till vitkålen och frysa in innan den blir dålig m.m. Tänk vad skönt det är ändå, att kunna fylla dagen med sånt andra människor måste hinna med på kvällen efter 8 timmar i skolan/på jobbet, då man är dödstrött och bara vill titta på tv.

Hyllning till vitkålen

  2011-04-14 / 14:12:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Trots en starkt tvivlande Oscar köpte jag i måndags ett gigantiskt (dock det minsta som fanns) vitkålhuvud. Trots att jag inte visste mycket mer än att det är billigt och ska gå att göra soppa på, så satte vi igång. Soppan blev jättegod (gjord på vitkål, morot, vitpeppar, salt, buljongtärning och matlagningsgrädde), och nyss provade jag en stekt variant som nog var ännu bättre! Skitlätt att bara steka i mycket smör, salta och peppra, och sen äta lite köttfärs till.

Enda downsiden är att det fortfarande är 3/4 kålhuvud kvar.. Det kommer aldrig att ta slut.


Korrigering

  2011-04-13 / 19:16:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Fluminlägget jag skrev för några dagar sedan var det nog ingen som förstod. Nu har jag hittat en bättre formulering:
"I litteraturen är det lätt att få översikt. En sådan här upplevelse gör att man får insikt i att verkligheten inte alls är så överskådlig." (Pontus Karlsson, https://www.studera.nu/download/18.7af281bd12da885dbbb800056440/studera-utomlands.pdf.)

Oscar sover på soffan sen en timme tillbaka och ensamtiden har jag utnyttjat genom att läsa allt jag kan komma över om studier till hösten. Lite studenträttigheter, ekonomitips, intervjuer, arbetsmarknadsprognoser och villkor för utlandsstudier. Det lutar mer och mer åt att jag vill plugga, och alltså inte resa eller jobba, till hösten, och det känns hur bra som helst att det bara är en treårig utbildning med andra året i stort sett menat att det ska pluggas utomlands.

Idag gjorde jag för övrigt min premiär på systemet. Köpte Baileys och ett ekologiskt odlat rött vin, vilket känns väldigt typiskt Madde, så jag är såklart skitnöjd!

Snapped out of it?

  2011-04-13 / 11:36:22 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Jag vet inte riktigt om jag vågar skriva detta, med risk för att det bara är en tillfällighet, men sedan Ghana tror jag att jag har blivit aningen mindre lat. Nu känner jag mig pepp på så mycket, sugen på småprojekt och ovillig att hamna i samma spår jag var inne på innan jag reste. Jag är beredd att göra ganska mycket för att inte hamna där igen.

Om en halvtimme ska jag till stan med KP och Malin, dock inte prova kläder för jag har fortfarande kvar hudutslagen sen Ghana (men de har blivit bättre!), så jag vet egentligen inte vad jag ska ner dit och göra... Men aja, det blir säkert kul!

Waiting for the oven to do its thang

  2011-04-12 / 15:02:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Silviakaka in the making. Gud vad skönt det är att bara kunna cykla iväg och köpa lite mer socker för att kunna baka det man vill, i 19 år har det varit en omöjlighet (om man inte vill lägga två timmar på det vill säga). Ikväll blir det CL (Champions League, duuh) och innan dess hade jag tänkt gå ut i skogen och hitta någon ny liten stickling eftersom Oscar har tagit död på sin enda blomma.

Ena veckan singelliv, andra veckan samboliv. Ganska najs balans faktiskt!

Frödingshöjd 7

  2011-04-12 / 12:35:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Allt och alla blir vackra i solsken, och att åka tåg då solen skiner gör min dag! Jag kom till Karlstad igår, kämpade hem en massa matvaror tillsammans med Oscar (helvete vilken backe), påskpysslade med Malle och myste sen resten av kvällen.

Idag är dock himlen full av moln, och det känns som om någon lagt på ett lock för jag känner mig på något sätt kortare idag, och mer begränsad. Nu blir det kött med pommes och béarnaisesås! Hello sambokilon!

Karlstad

  2011-04-10 / 12:54:30 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Imorgon försvinner jag upp till Karlstad för en vecka. När jag kommer hem ska jag ha skickat in ansökan till höstens utbildningar och eftersom jag fortfarande är helt rådvill har ni nog en liten aning om vad jag kommer pyssla med medan Oscar är i skolan.

Nu ska jag ut och frisera ännu fler träd.

Hänvisning

  2011-04-10 / 01:00:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Tyvärr var det inte slut där.. Kofi skaffade fram en ny telefon, och jag gav honom min e-mail så att han i alla fall kan sluta ringa.

Nu har jag lagt upp en massa bilder på andra bloggen, och trots att jag suttit så länge med deras söta små fejs framför mig längtar jag inte så mycket tillbaka. Jag tror att det delvis beror på att jag sorterat bilder så mycket att jag liksom kan varenda bild jag har tagit utantill, (för jag reagerar mycket starkare på andra volontärers bilder) och delvis på att jag är så fruktansvärt trött.

När katten är borta dansar råttorna på bortet / När Oscar är på lagfest ringer okända män från Ghana

  2011-04-09 / 22:52:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jösses. Personen som ringde mig förra natten klockan ett, bara för att kolla hur jag mådde, ringde nu igen, och trots att han låter preciis som Tengey (läraren jag och Emma sov hos i Wli, som jag faktiskt känner) var det tydligen någon helt annan. Han hette Kofi och var väldigt trevlig men eftersom jag nog inte vill prata med honom varje kväll framöver, så sa jag att jag inte riktigt gillar att prata i telefon (vilket bara är alltför sant!), och innan jag hann förklara mer bara bröts det.

Men aja, om han ringer igen får jag ju skylla mig själv då jag gav honom mitt nummer för länge sen, eftersom jag tänkte att han skulle tröttna på att försöka ringa under de tre månader det numret inte gick att nå, men nähä.


Om ändå det hade varit den här Kofi som ringt..


Det var länge sen jag skrattade så mycket

  2011-04-09 / 22:08:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Äntligen reunion med min gamla bästis Pando! Tänk vilken tur jag har ändå, att hon alltid finns där någonstans i världen och bryr sig om mig, frågar hur jag mår, skickar fina sms bara om hur mycket hon tycker om mig och låter mig vara precis som jag är. Jag insåg nog idag hur väl vi känner varandra, och känner mig inte ett dugg tveksam till att vi om 30 år igen kommer sitta där på Strandgatan och tjöta i timmar medan servitriserna spanar bortifrån disken och hoppas att vi antingen ska köpa mer eller gå snart.

Meze 12 förresten, så himla bra restaurang! Jag har sagt det förut, men för alla som ändå inte har testat, tål det att upprepas...

Lite solstrålar på magen är aldrig fel

  2011-04-08 / 23:11:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Har spenderat en heldag med Malin och för en gång skull stannade jag inte sådär jobbigt länge (tror jag). Är ju dålig på det där med att sluta på topp, plus att jag är lite svältfödd på sällskap..

Fick inte så mycket gjort ute på Överby heller, med tre månader att ta igen kan man knappt ens säga att vi registrerade vilken affär vi var inne i. Men fikan var god!


Om än bara en liten liten en

  2011-04-07 / 17:43:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag har jag varit på arbetsförmedlingen och tjötat lite. De är verkligen supertrevliga där, men det där med att man nog måste flytta för att få jobb stämmer ju inte alls med vad jag har tänkt. Alla kommer hem igen till sommarn och skolorna är slut, då vill jag ju inte inte vara här.. Och på tal om att inte vara här så ringde pappa när jag satt där på deras kontor och sa åt mig att ringa om en timme och kolla så att han fortfarande levde.
Gulp. En timme senare svarade han, men hade inte börjat än, så ring igen senare. Gulp.

Men det är okej, han lever.

Idag har jag också fått två väldigt fina kommentarer som gjort mig glad sådär ända ner i magen. Tänk vad lätt det kan vara att få någon att må sådär riktigt bra för en stund. Faktiskt så tänkte jag bara två timmar innan på vilka långrandiga, tråkiga inlägg jag skriver som bara handlar om mig, mig, mig, och poff så skriver någon random stockholmare att jag skriver "riktigt bra". Tack du!

Vet att jag har sagt det förut men ge mer komplimanger, folk!

coming up: Lovely Reunions

  2011-04-06 / 23:38:57 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Igår och idag har det blivit sjuukt många timmar vid datorn sysselsatt med att sortera bilder, söka lite jobb och leta passande utbildningar. Till slut hade jag så ont i huvudet att jag gick ut och beskärde några äppleträd. Det var mysigt.

På fredag ska jag äntligen få träffa Malin, och någon gång i helgen också Amanda, och sen upp till min Oscar i Karlstad igen, återse KP, sen hem och träffa Louise, och sen kanske Viktor någon gång vid påsk. En väldigt likgiltig mening blev det, men oooh ni ska bara veta hur pepp jag är! Kommer bli så knäppt, så underbart, så roligt och så otroligt svårt att liksom.. behöva gå hem sen igen. Awesome att alla tajmar så bra och kommer hem ungefär samtidigt!

Men vet ni. Idag, när jag som bäst satt uppflugen på en gren (som en stor apa i ett väldigt litet träd), kände jag faktiskt Sverige-solen värma lite i mitt ansikte, och då började jag tänka lite sådär konversationsaktigt som jag gör ibland. Det lät ungefär såhär:
"Åh nej men vad brun du har blivit, Madde!"
"Jaså? Jo, det var ju faktiskt lite soligt när jag klippte träden.."

Och baam så slog det mig att, just det, jag har ju varit i Afrika. BIG XD PÅ DEN!

(Jag tar inget som helst ansvar för dessa urdumma tankar för de far så fort genom mitt huvud.. bara så ni vet. Jag är inte dum. Inte jätte i alla fall.)

10 dagar kvar

  2011-04-05 / 16:53:22 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
.. tills anmälan ska in inför höstens utbildningar. Idag har jag suttit och läst, skrivit listor och funderat kring vad jag kan tänka mig att jobba med i framtiden. Sedan i somras har jag kommit ganska långt vad gäller att välja bort och jag har nu liksom en vag uppfattning om var jag till slut kommer att hamna.

I stort sett har jag två inriktningar att välja mellan:
1. Friskvård/sjukgymnast/kroppens funktioner
2. Fred/utveckling/fattigdom/miljö/internationella relationer/kommunikation

Alternativ nummer 2 är jag rädd att jag kanske kommer tröttna på, på samma sätt som jag tröttnat på allt malande om växthuseffekten, och så kanske det är lite väl teoretiskt (eller inte??). Alternativ nummer 1 låter dock inte alls lika tilltalande och jag tror kanske att det har lite för mycket med omvårdnad att göra, något jag just nu inte har lust att jobba med.

Men man vet aldrig vart det slutar, för jag har inte riktigt helt släppt övriga alternativ heller (typ lärare, geograf, författare, psykolog, barnmorska, dietist..).

En ganska avgörande detalj

  2011-04-04 / 23:43:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Igår var en riktigt bra dag, lite som en extra julafton, för det var god mat och både jag, Josse och Oscar fick presenter (eftersom alla har fyllt/ska fylla år). Jag fick en biocheck, en juicemaskin, årechoklad, body shop-grejer och två muminglas. Presenter helt i min smak!

Ända sedan jag kom hem från Afrika har det slagit mig hur mycket vädret och klimatet egentligen påverkar en människa. Sverige och Ghana är annorlunda på alla sätt och vis (verkligen ALLT är annorlunda), och när man tänker efter inser man hur mycket som faktiskt i grunden beror på skillnaden i klimat.

I Sverige är vi blyga, återhållsamma och har en massa normer hit och dit om vad man borde och inte borde göra (typ fråga ut någon man inte känner, sätta sig bredvid någon på bussen trots att det finns lediga dubbelsäten, fråga om att få hänga med någon man tror kan bli en bra kompis men som man bara träffat en gång..). Tror ni inte att det kan ha att göra med att vi lever inomhus under mer än halva året, och att det därför blir en stor grej att träffa människor? I Ghana finns det inte så mycket inomhus att vara i så man lever minst lika mycket utanför huset som inne och har hela byn som lekplats, så träffa människor gör man ju hela tiden. Och det märks, både på hur sociala de är och på att de inte är så noga med att allt ska låta korrekt, att man säger något spelar större roll än vad man säger.

I Sverige är vi jädrigt utseendefixerade. Var och varannan människa färgar håret, plattar håret, stylar håret, sminkar sig och spenderar en massa pengar på att ha kläder och smycken och väskor som sänder ut exakt rätt signaler till omvärlden om vad man är för person. Och när man inte pratar med folk man möter måste man ju förlita sig på sånt. I Ghana är man bara en människa med kropp och personlighet, som man kan välja att antingen gilla eller ogilla, och komplex verkar inte riktigt vara ett känt fenomen. Detta gäller i alla fall för den stora massan, rika ghananer gör nämligen allt för att visa att de är rika - snygga kläder, smycken, håruppsättningar, sparar långa fingernaglar (t.o.m. männen, för att visa att de inte behöver jobba med händerna) och äter sig riktigt feta för att visa att de har råd.

Mina tankar låter aldrig riktigt lika klockrena när jag ska försöka fästa dem på papper, men kan jag bara så ett litet frö i era hjärnor så de fortsätter tänka en stund på samma spår, så är jag nöjd!

Det här med att resa och få perspektiv på saker..

  2011-04-04 / 16:42:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
http://www.informationisbeautiful.net/2010/the-true-size-of-africa/

För att se sanningen måste man se helheten, och för att se helheten måste man bryta ner den i mindre bitar och studera dem var för sig. Sen måste man sätta dem bredvid varandra och jämföra, innan man till slut tittar på helheten igen och kanske, men bara kanske, ser sanningen.

Shaken, not stirred

  2011-04-02 / 18:00:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Första dagen hemma var konstig, andra dagen var underbar (för då träffade jag Johanna på dagen och sen äntligen Oscar på kvällen), tredje dagen var helt okej, fjärde dagen var fruktansvärd (gick omkring som i en dimma, kände mig sjuk, livet var meningslöst och jag hade inte lust med någonting) och nu femte dagen så är det helt okej igen.

Trots att väldigt mycket knäppa och omvälvande saker hände när jag väl var där nere i Afrika var det väldigt sällan jag hade såna där jobbiga känslor som kan drabba mig här hemma ibland. Idag när jag åkte ifrån Oscar och satt helt själv i bilen kände jag mig så ensam, förvirrad, fängslad och deppig att det riktigt gjorde ont. Hello dramaqueen, jag vet, men faktiskt var livet mycket behagligare där nere och inte ens under en enda sekund kände jag mig ensam.

Den enda tröst som faktiskt funkar när det känns riktigt jobbigt, är att tänka på vad jag vill utbilda mig till och jobba med i framtiden. Redan innan jag åkte visste jag att jag behövde något mer meningsfullt yrke än att jobba i klädaffär, men nu finns det liksom inget alternativ.

Jag bara måste göra någon jävla skillnad innan jag dör.