en dag ska jag komma dit igen

  2009-05-31 / 22:13:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
ser du mig, hör du mig
bryr du dig
eller är jag blott ett steg på din trappa mot toppen
är jag blott ett tidsfördriv
när inget bättre finns?

doesn't know when to quit

  2009-05-31 / 19:47:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
dagtid: sitter här på balkongen, med solen i ryggen och käkar mango :D (färsk mango hör och häpna^^) och livet är ganska fint ändå, trots lätt illamående och asamånga "borden".

kvällstid: allt går verkligen upp och ner. för två minuter sen var jag glad, sen råkade jag titta ner snett åt höger. där låg kemiböckerna. nu är jag inte glad längre. för med det kom tankarna på provet, och på etiken (som teresia igår sa skulle vara inne idag???!!), på halkan, matten, uppkörningen och eww... teoriprovet. jag kommer faila. det kommer inte att gå.
men vad gör det om hundra år?


Åh hum, vår sång är dum men det gör ingenting,
Vad gör det om hundra år, när allting kommer kring?



igår var bra, förutom på slutet när allt som gick genom mitt huvud var fanfanfanfanfanfanfanfanfan. men så blir det ibland! för övrigt är det fint att festa tycker jag. många fina stunder, mycket fint folk.

och nu ger jag upp.

så mkt värme i en så liten person

  2009-05-31 / 19:22:45 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

go, go markovninkov

  2009-05-30 / 16:54:02 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
kemiplugget går fruktansvärt dåligt, jag har jobbat på fråga ett på övningsprovet hela dagen(!). så jag har jobbat väldigt hårt som ni förstår, suttit många timmar vid skrivbordet. 



för gaah! jag kan inte sitta still, det går bara inte. inte ens ute i solen. så jag har inte pluggat och inte solat (så mycket) idag.. och jag har knappt suttit vid datorn heller eftersom internet la ner igen..
det är en gåta vad jag egentligen har gjort hela dagen.

okej, blahablaha, kvalitén på bloggen sjunker drastiskt med varje inlägg..! jag vet, men jag skriver ändå. för om jag inte försöker lär jag ju aldrig märka när jag får tillbaka min förmåga att skriva, aaaight? :D

igår på tåget till göteborg snackade jag och amanda sjuukt avancerad kemi. ni skulle hört oss! jag försökte lyssna med en utomståendes öron och scheisse vad jag fattade nada! "cis- och transisomeri... markovnikov.... tertiär blir alltid SN1... elimination hit och dit..." jag har inte tänkt på det så förut, men gud vad vi kan mycket skit.

jaa, det var på ditvägen alltså. hemvägen var vääldigt annorlunda. de som hörde oss (framförallt mig) då fattade nog allt vi sa, med råge, långt innan det ens var sagt. det avancerade språket var borta och ersatt med fjortissnack och trötthetsflum. många strålande slutsatser drogs, varav en var att fyra plus fyra ju såklart är tio.
och vårt snack var det enda som hördes i den vagnen, men jag hoppas att det i alla fall roade någon..? x)

men nu äre cruising! :D så jag måste dra och svabba golvet i lägenheten, för det måste vara rent och fint, redo för nya klibbiga spillfläckar!

stay off it folks

  2009-05-28 / 22:00:47 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
dagens lärdom: ha inte mjukisbyxor (av den tjocktygiga varianten) på när ni kör bil. för det blir SJUUUKT varmt! slibbigt, kladdigt, äckligt...

noo, me not like.

doomsday times two

  2009-05-28 / 17:33:26 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
jag har jobbat hårt på att förtränga all oro för betygen så länge nu, att jag liksom inte känner så mycket nu när jag vet hur det gick. nu när jag vet att det gick bra, riktigt jäkla bra till och med. men jag är lättad, jag är nöjd, och det kom nästan en liten glädjetår förut..! 
fast matten kändes grymt oförtjänt, för det är verkligen ett dåligt mått på hur mkt jobb man har lagt ner, betyget menar jag. det här var ett bevis på hur orättvist det kan vara. men så länge man själv gynnas av en orättvisa, inte f*n klagar man då..!

carina är snäll :)

och jag suger på att blogga! :D

it never ends

  2009-05-27 / 20:18:29 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
för att öka på stressen ytterligare:

- det är mors dag på söndag
- jag har kommit på att jag har ytterligare en konsert i nästa vecka som jag också konstigt nog bara övat en gång till 
- det är eu-parlementsval den sjunde juni. och till det ska man vara väl förberedd som de säger, för man måste ta sitt ansvar nu. nu när man är vuxen... shit.

och det här är nog astråkigt för er att läsa, men det känns bra att skriva det. att få gnälla lite :D

när bokstäverna dansar framför ögonen

  2009-05-27 / 20:02:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag är så sinnessjukt trött. vill antingen fly eller bara somna, helst båda två.
 
"vid addition av en vätehalogenid till en osymmetrisk alken går vätehalo..."
vänta, va..?
addition = plus... öhm... okej........?

ögonlocken känns så grymt tunga, jag är inte bara trött utan riktigt ruskigt nära att däcka precis där jag sitter. men jag reser mig upp och går ut i köket. världen snurrar och det svartnar för ögonen, jag stödjer mig på bordet och väntar ut stormen. blodtrycksfall. igen. går till kylskåpet och häller mig ett stort glas mjölk. kall, grön underbar mjölk.
jag går tillbaka till soffan i salen, sätter mig ner, sveper hälften av mjölken och slappnar av. pappa öppnar ytterdörren och kall luft kommer in. det dånar utanför av vinden, men det är mysigt. ljudet påminner om astrid lindgrens sagor, om emil i lönnerberga i avsnittet när alfred skär sig i tummen och emil måste köra honom till doktorn mitt i natten i snöstormen. det känns mysigt att sitta inomhus.

med mjölken i magen kommer orken tillbaka till mig, så jag läser igen.

"vid addition av en vätehalogenid till en osymmetrisk alken går vätehalogenidens väteatom till den kolatom i alkenen som har flest väteatomer."

ett ljus går upp. luft och mjölk, de e fina grejer de!

:)

ny teori om orsak till blodproppar

  2009-05-26 / 18:03:47 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
plugga körkortsteori och kemi, göra halkan, ha kemidelslutprov, teoriprov och uppkörning (kanske till och med klara det), ha enskild muntlig redovisning i matte (avgörande för betyget), etik skriftlig inlämning (avgörande för betyget), se en teater och en musikal, gå på cruising, ha konsert för treorna med kören efter EN övning (!?), vara på två studentfester samtidigt.........

klart som korvspad att det tjockar till sig i huvudet av så mycket skit på samma gång!

sen har jag visst tre kemilabbar kvar att lämna in, en viss leverans att försöka koordinera, två främlingar i göteborg att ringa (och jag hatar att ringa!!!), körlektion med tommy samt ett stort behov av att köpa examensklänning och klippa håret också..

tiden tickar. snart bara tio dagar kvar tills allt ska vara gjort.

- vill du dra en påse över huvudet och sjunka genom jorden?
- ja tack

what goes up must come down

  2009-05-26 / 13:53:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
ibland blir det fel, och usch vad det är jobbigt. som om en näve grep tag om levern och njuren och vred ett kvarts varv. jag ville bara dra en påse över huvudet. det vill och ville jag ioförsig av andra anledningar också...

men okej, det blev bra ändå. en underbar vän, på alla sätt, kom som en skinande rustning i vit pyjamas...tänkte jag inte skriva där nej... en riddare i skinande rustning på sin vita springare ska det vara. mm.

lille manda! du är så himla snäll och så rolig, så underbar och så fin! du är bäst och jag är så otroligt glad att du vill vara vän med just mig :)

familjen missförstånd

  2009-05-24 / 18:27:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
hon var aldrig ens påväg.. och ett litet hugg i hjärtat för mamma som hade lagat mat och dukat så fint. jag vet inte om jag kommer klara att se min mamma bli gammal och hjälplös, det kommer göra så ont..

men nu är jag i alla fall mätt :D

starvation

  2009-05-24 / 18:05:47 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
när jag har viktiga saker som jag verkligen måste göra, såsom kemi, blir jag ibland sjuukt jäkla produktiv när det kommer till de mindre brådskande, och små, sakerna som också måste göras.  

därför.. har jag idag inte läst kemi, fastän jag borde. men istället har jag städat hela mitt rum och dammsugit det golv som för tre timmar sedan inte ens var synligt genom alla kläder. jag har sorterat massa viktiga papper, preliminärbestämt projektarbete och pluggat körkortsteori.

och jag skulle varit nöjd med detta.. om det inte vore så att jag fullkomligt SVÄLTER HÄR!!

maten står på bordet och jag har inte ätit på cirkus sju timmar så jag är... ja, hungrig. men! nu är det så att vi måste vänta på min förbannade syster och hennes jimmy som tydligen skulle cykla hit, sa de för tre timmar sen. men ingen vet när de kommer. så när jag har skrivit klart det här kommer jag att börja äta i alla fall, för annars är jag rädd att helvetet bryter lös. (alltså jag) hihi, hejs!

SKITSKITSKITSKIT

  2009-05-24 / 15:00:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
JÄÄÄÄÄÄÄVLA SKIT KORKORT.COM!

tjuvlyssnat.se

  2009-05-24 / 14:49:29 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
En pappa och hans son ~15, som verkar lite småless, står och väntar på någon utanför dörrarna.
Pappan: Tror du hela gurkan går åt?
Sonen: Inte vet jag, det är väl du och mamma som lagar maten.
Pappan: Jo, men annars kan vi använda den till du-vet-vad, tänkte jag.
Sonen: Va?!
Pappan: Tzatsiki! Tzatsiki menade jag!

snooze-button

  2009-05-24 / 12:48:52 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
det finns en gräns, bortom vilken man kan känna att det har gått för långt. och denna gränslinje är väldigt tunn, ska jag säga er. jag vaknade idag vid halv tio, snoozade till kvart över och efter det borde jag ha gått upp. det gjorde jag inte. inte förrän vid halv elva, och då var jag möör. jag bannade mig själv för att ha legat där för länge, mina händer skakade av för mkt sömn när jag sträckte mig efter mobilen och nu sitter jag här en timme senare med vääldigt tunga ögonlock. inte bra. och min lilla mamma vaggar omkring här mellan vardagsrummet och köket, hon har ont i höften men kämpar ändå med att tvätta fönstrena. och om ni var här skulle ni också få ett fett tungt samvete av det. jag läste någonstans i etikboken om just ngt liknande det här, att om man har ett ovanligt starkt driv att vilja hjälpa andra är det egentligen för att man känner sig skyldig gentemot sin mamma. och driv att hjälpa andra, jo tjena, det är väl ungefär vad hälften av tanketiden går åt till ibland när jag är med andra människor. just därför ska jag snart göra ett körkortsteoritest, för att kompensera, betala tillbaka lite, känna mig lite duktig.. och för att hon ska få slippa skjutsa mig längre.

och idag ska jag (och amanda) alltså komma på vad vi ska ha som projektarbete nästa år, ett ämne hållbart för hundra timmar, något roligt, intressant och tillräckligt bra för att kunna nå högsta betyget! ehh, just det... good luck with that. xD

bortom all sans

  2009-05-23 / 12:30:24 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
är det bara jag eller är det inte väldigt jobbigt att skratta hysteriskt? för det finns inget som får mig att tappa kontrollen så som det. det finns inget som får mig att känna mig lika utelämnad och blottad inför dem som ser mig då, som det. men missförstå mig inte, jag älskar att skratta! känna musklerna dra ihop sig, i magen och i fejan, känna tårarna rinna och hela kroppen skaka som om man satt på en galen tvättmaskin. what's there not to love? :D

men att tappa kontrollen. att verkligen inte kunna sluta.. det är skrämmande.

inspiration i oändlighet

  2009-05-22 / 23:12:26 / Allmänt / 1 KOMMENTARER








lookbook.nu

printemps

  2009-05-22 / 22:08:30 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

happily ever after

  2009-05-22 / 20:49:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
ni vet hur det är när man handlar mat, hur vissa människor liksom följer en hela vägen genom affären, man ser varandra gång på gång för tydligen handlar alla människor ungefär lika snabbt...? idag var det en söt kille som handlade parallellt med mig, men tyvärr var jag och pappa lite för snabba till kassorna, så killen hann inte med. och honom lär jag väl aldrig se igen, så det kändes lite sorgligt att åka därifrån.. x) 

haha, hade det här varit en film eller en amerikansk dramaserie, hade jag bergis haft hans nummer nu. och jag hade ringt honom imorrn, vi hade tagit en fika och sedan levt lyckliga i alla våra dagar..! ;)

entretien

  2009-05-22 / 00:21:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
kommunikation är fascinerande, som johanna sa en gång. hur folk reagerar på det man säger slutar aldrig att förvåna en, för det är aldrig detsamma från en dag till en annan.
ibland blir jag förundrad över varför folk pratar med mig, vad de får ut av det, och om det är vad jag säger som intresserar dem, eller något helt annat. om det är så att vi alla kanske pratar med varandra endast för vår egen skull? för att vi mår bättre av att känna oss behövda och att få lite uppmärksamhet från någon. det är ganska nedslående att tänka så. ungefär lika nedslående är det att tänka att någon endast pratar med en för att man har någon slags "rang" eller status, såsom ålder till exempel. i en perfekt värld skulle folk bara prata med en för att de är nyfikna på en, för att de vill lära känna en utan och innan - vilken mat man inte gillar, alla ens barndomshistorier och alla ens små vardagsproblem. i en perfekt värld skulle de verkligen vara intresserade av vem man var och inte vad man kunde ge dem.
men jag är väl inte bättre jag..

kommunikation påverkar en iaf, det är ett som är säkert. kanske inte lika mycket vad som sägs som att det sägs, och känslan i det. känslan man får under samtalets gång, om det är en dålig känsla, kan hänga kvar väldigt länge efteråt. den kan kännas långt ner i magen, så långt ner att man inte når den, och då finns det heller inget man kan göra åt den... och det finns ingen förklaring till den heller, bara intuitionen som säger att någonting... någonting var fel.

ändå fortsätter det. man fortsätter ta kontakt och man fortsätter försöka, för samtalen innan glöms bort. endast en uns av känslan då finns kvar, den gör att man håller tillbaka, man misstror och är på sin vakt. jag måste komma över det där.

och jag borde lägga mina analyskrafter på etik-inlämningen istället.. eller gå och sova. sova blir bra :)

damernas detektivbyrå - the movie

  2009-05-21 / 21:45:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

jag tvivlar på att jag behöver berätta närmare än så? filmen börjar nu..!

två minuter in, och jag kan säga att det ser väldigt lovande ut! miljön är så vacker att jag börjar undra varför i hela friden vi bor här uppe i norr och inte där. det verkar inte logiskt.. att vara så långt ifrån allt det vackra, allt det lugna och det verkligt ärliga livet. här uppe i norr bland rykande industrier, skinande fyrhjulsdrivna bilar och cancerframkallande hudkrämer mot (gud förbjude) åldersrynkor, varför bor vi här..?

.. och inte i botswana, bland gulliga människor med mysig humor och bland alla underbara färger, lyckan, ljuset... och spänningen^^ jo, det var visst filmen som beskrevs där ja, kanske är inte verkligheten sån. kanske bor vi bra här iaf :)

"vita kor med söt andedräkt"
hmm, jag har nog en aning annorlunda hopp om vad som väntar i livet efter detta.. ;)


jag har fått en halktid nu

  2009-05-20 / 19:17:15 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
och det har gjort mig sjukt nervös, jag har ont i magen. det fanns ju inga tider förrän i augusti sa de! nu finns det det. nu är jag alldeles för nära teoriprovet och uppkörningen, alldeles för nära då jag inte är det minsta redo. jag började läsa teorin i förra veckan, men.. det finns så många frågetecken! man tror att man kan allting, men så vinklar de frågan så att man måste börja använda värsta resonemangsmodellen för att värdera vilken lag och plikt som ska gälla först.. suck.. och så kemin ovanpå det. faan då.

MÅSTE PRESTERA!

sidbelysta bullmoln mot en blåbärsblå himmel

  2009-05-20 / 19:15:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
blåbärsblå, så sa de i my little pony som jag kollade på när jag var liten. hihi, jag kommer fortfarande ihåg signaturmelodin, och introt med det mörka slottet och alla färgerna..

ioförsig vill jag inte att himmelen ska vara just blåbärsblå eftersom det är waaaay too dark, men nu är det så att jag inte kommer ihåg resten av de blåa nyanserna som de pratade om i avsnittet med anden i flaskan, så för att göra det hela lite romantiskt får det alltså heta blåbärsblå ändå. min poäng idag var egentligen bara att säga att jag älskar våren; molnen, himmelen, blommorna på träden, fåglarna som sjunger... så himla corny, men också så himla sant, och det går bara att verkligen förstå om man upplever det first hand. och om man vet hur man gör när man uppskattar något. I pity the ones that don't..



 - ahaa, nu kommer det något mindre kända "jag har inte en dröm"-talet..!
VÄNNER! <3

härligt

  2009-05-19 / 20:54:09 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

doften av kinamat i bilen på väg hem
doften av regnvått landskap och grönska
doften av citron tvättmedel längs med hela kungsgatan

jag litar till att världen vill mig väl imorrn... och att franska-guden sitter bredvid mig på provet. (det där lät fel, jag menar inte att jag ska kika någon över axeln.. faktiskt ;o)


jag hatar måndagar

  2009-05-18 / 20:42:41 / Allmänt / 3 KOMMENTARER
så oändligt mycket väntan och så väldigt lite hopp. jag står inte ut att inte ha några planer! jag vill bara festa, eller sova över hos ngn igen.. ligga på en studsmatta och sola eller bara spontanshoppa på stan.. vad som helst. men ingenting på mitt schema är längtanbart (;o). eller jo, manden vill träffa mig imorrn :) men efter det finns det inget hopp.. inte ens fem lediga dagar låter speciellt kul, för vad ska jag hitta på?

jag vill ha ett bra liv, jag vill må bra och bli lycklig. det vill nog alla, det är ungefär lika basic som att kunna operera bort blindtarmen. hallåe liksom..! 
men... (okej, jag funderar bara nu, inget att haka upp sig vid..)... när jag säger att jag vill bli lycklig, vet jag inte vad jag menar. det känns inte som att jag har varit det någon gång förut, någonsin, för en längre tid. så vad är det jag vill ha? kan jag ens bli lycklig, och om jag kan det kommer jag ens märka att jag är det innan det tar slut? kanske är jag lycklig just nu och inte vet om det? i så fall, blir det inte bättre än såhär...? jag vill tro det, men jag vet inte hur jag kommer dit eller vad jag vill ha? och vad av det jag har haft vill jag ha igen?

ni vet sånna där rullband som de har på flygplatser, som är helt platta och som man åker på för man inte orkar gå (ens på plan mark..!)?
för att göra en fin metafor till livet (igen..) så känns det som om jag åker på just ett sånt. det känns som att livet far förbi mig i maklig takt, och att jag mest bara iakttar, utan vidare engagemang lever jag livet från detta platta rullband. men jag vill ju åka uppåt! och kanske också nedåt lite grann ibland, då blir ju de uppåtgående rulltrapporna dubbelt så bra. och går rulltrapporna sönder så får jag väl gå då. då får jag väl kämpa för att komma dit jag vill, okej. men så länge jag inte vet vad som väntar där uppe tänker jag inte kämpa. det är därför jag inte pluggar. vad spelar det för roll om jag får mvg i franska och matte d? nians betyg var ju till exempel totalt meningslösa, jag hade inte behövt plugga ett dyft på hela grundskolan, för behövde jag dem? nej. på natur är alla välkomna, nästintill. och det är fint, så kanske blir det samma på högskolan? jaa, det är klart jag tror det, jag vet ju inte bättre. för jag har inget 20,0 snitt att kämpa mot, eller ens ett 13,0 snitt för den delen heller. för mig står världen på vid gavel, men på andra sidan dörrkarmen är det bara helt vitt. mina tankar om framtiden sträcker sig ett år framåt, alltså inte förbi denna dörrkarm och ut i världen, därför är det vitt där. för jag vet ingenting om framtiden.

jag kan ju inte ens bestämma projektarbete..!

jag vill ha ett mål. jag vill ha hopp och stora drömmar. jag vill veta vad jag vill. vem jag vill ha och vad jag vill bli, vart jag vill flytta och hur jag ska göra för att komma bort.

where the action is

  2009-05-17 / 12:11:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
igår var en underbar myskväll, framför eurovision på tv:n och med sååå mycket god mat i magen...! kan det bli bättre!? jo, kanske lite..med marängsviss igen! :D jiiiha!

mmm, det hade varit riiiktigt jäkla kul att åka till norge över dagen alltså! :D fatta vad de måste fira just nu! helt galet. jag undrar om någon norrman går till jobbet idag.. det hade nog inte jag gjort. någon gång måste man ju få skippa liksom, och vad bättre än en dag som denna? ..fast det visst söndag idag kom jag på, så folk går inte till jobbet ändå ju! x) maha!

bahabaloba.. malin o louise sitter i köket och får sig en fysikgenomgång av malins mamma just nu. själv chillar man ju då rå.. själv är man ju smart då va, och väljer bort fysikkursen va. yaa, så gör en vettig mänska.. en vettig människa låter kemin och franskan ligga kvar på sängen bakom sig för att istället sitta och stirra på datorskärmen och få fyrkantiga ögon. det är någonting man måste jobba på serni, man måste verkligen ligga i, men så jääkla snyggt som det blir sen! totally worth it. ;)

viruuuus-alert

  2009-05-15 / 22:03:29 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
tydligen är det inne att skicka virus nu för tiden... jag tror alltid att det är ngn som vill mig något, men ack, personen är offline och adressen som skickades är inte lite skum - klart jag inte klickar på den då. men man vet ju aldrig, det kanske är en skitrolig länk som personen visst har skickat(!) så häromdagen började jag chatta monolog med olivia. frågade om hon hade skickat länken.. och sen började jag berätta om min dag, skrev lite helknäppa grejer faktiskt.. jag tänkte hon kunde få något roligt att läsa när hon väl loggade in liksom..! :)

klockan var halv tio nyss, tre filmer började på tv och jag hade spetsat in mig på dem alla tre, skulle se vilken som var bäst och sen hålla mig till den. som ett barn i en godisbutik var jag!

men oo, klockan tjugo i tio står det klart att jag redan har sett dem allihopa. två av dem flera gånger till och med. det kändes som om burkarna på väggen jag hade trott varit fulla med godis istället var fyllda med frön och nötter. vilket inte är fullt så kul.. inte alls kul egentligen.

du o ja nallen, vi ska ut i världen

  2009-05-14 / 22:21:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag orkar inte skriva längre. eller jo, det gör jag, men jag har inget att skriva. och hej klyscha, men det är säkert! ingenting verkligt intressant händer i mitt liv. för ingen vill ju höra mina analyser över hur typ matteprovet gick, och jag vill inte berätta den heller för den delen.. och ingen vill höra mig klaga på att jag har tråkigt eller på att trollhättan är så litet och innehåller alltför få av de härliga människorna. kanske inte heller att jag ibland pratar så mkt att min mun börjar kännas konstig och jag tillslut knappt kan öppna den mer.. ungefär som när man ska försöka svälja en tablett - man får för sig att man bara inte kommer kunna få ner den och då får man inte det heller, det går inte. ungefär så känns det ibland. som att käkbenen blir fossiliserade och bara vill stanna där de är, de vill inte prata mer nu.

jag vet inte vad det är folk vill höra egentligen och jag vet inte vad jag vill berätta heller, men se det här går ju faktiskt riktigt bra..! idag har jag flyt! och som malin säger; skriver man in pud.blogg.se i adressfältet vill man nog kanske faktiskt läsa om pud också, så jag borde inte oroa mig så mkt för vad folk vill, det är ju så enkelt att bara sluta läsa om man nu vill..! ;O

tågluffen kommer bli så sjukt läskig! jag kommer sakna så mkt, många personer säkert, men mest materiella grejer. för tro det eller ej, men det är dem som ger mig den riktiga tryggheten. jag är en nalle-människa^^ för jag vill ha med mig mina saker när jag reser, jag vill se de saker jag brukar se, vandra på gator jag brukar vandra på, sniffa på mina kläder och känna de vanliga dofterna, inte en massa annat. och europaresan kommer bli en kavalkad av nya dofter o syner. det gör mig rädd. säkert kommer jag börja älska doften av min egen deodorant, bara för att den är den samma som hemma(!)

aja, det blir säkert bra, vi har i alla fall varandra. så jag får sätta mig och glo på malin och louise om kvällarna, låtsas att vi är tillbaka i nisses korridorer, att vi sitter vid skåpen och bara är. de där trygga dagarna i skolan, där den ena dan är den andra lik, de är nog ganska underskattade. livet går i långsamt tempo, vilket är precis lagom tempo när man själv är lite kaotisk inuti. men nu är jag redo för att skaka om den yttre världen, för min inre har stannat av, därinne har jag numer bara krusningar på ytan, men här ute är det redo för storm! :D so bring it on, bitch!

jag hatar solar

  2009-05-13 / 19:05:24 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jamenar, hur svårt är det egentligen? att jobba järnet idag, offra några ynka timmar av sitt liv till plugg. för det är nu eller aldrig. några få timmar av slit och leda för veckor av lättnad och bomull i magen-känslan.

men naaj, det går inte.

jag bryr mig inte tillräckligt, har för bra självförtroende när det kommer till prov, (det är ungefär det enda självförtroende jag har som är bra) för det brukar alltid gå bra. men det har fått sig två törnar hittills denna veckan, och imorrn kommer det tredje. för poängen kommer inte att räcka till det jag vill.... 

så jag får väl bli en social människa istället för en sån som kan surfa genom livet på betygen (och kunskapen), jag får bli en sån som har det och får jobb ändå! ja det låter bra, så gör vi :)

never seen the light of day

  2009-05-12 / 21:42:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag hinner inte. jag hinner verkligen inte..

stadens nya ångvält

  2009-05-11 / 19:19:22 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag ska krossa barriärer! jag ska satsa, satsa och satsa! och ibland kommer det brista men då ska jag bara satsa ännu mer! och nu måste jag andas lite för det kan bli lite överilat ibland... jag är inte van vid sånt här... prata med främmande folk nä, gud bevare mig väl! :S

hahah, jag blir så lätt till sinnes av att veta att i helgen kommer det bli roligt. vi ska festa, om än inte en klassisk röj-fest, utan mer av en matfest blir det nog :D men det kommer bli bra. allt kommer att bli bra. och alldeles strax kommer jag börja plugga matte också. väldigt snart faktiskt.. mmmhm. typ vilken minut som helst kan det hända att jag börjar.. mmm..

det går runtruntrunt

  2009-05-10 / 17:35:55 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
jag är så matt. orkar inte skriva, orkar inte lyfta fingrarna till tangentbordet, men ack jag gör det ändå. vill ju prata, måste orka.

jag blir galen på mig själv. de där situationerna när jag gör.. ingenting. de verkliga situationerna (kanske borde jag för alltid hålla mig till msn?) där jag aldrig tar chansen, där jag aldrig vågar fast jag vill, och fast jag har chansen som i en liten ask framför mig. men jag ser en stoppskylt där det egentligen inte finns någon, och den hindrar mig. och som jag ångrar mig efteråt! jag vill ju bara prata med folk, jag vill vara social till höger och vänster och bara leva ut mig själv! men det går inte! jag, madeleine, är fast inuti den här åldrande gamla skinn-ben-fett-högen och jag blir så djävluskt trött på det.

det är inte kul längre. jag vill dö. ställa mig på en bro, sträcka ut händerna och bara falla, slå i vattenytan långt där under med hela framsidan först och slås i splittror. vill vara tusen fragment flytandes utspridda i vattnet, ooh det svalkande glittrande böljande vattnet.. jag vill bli en del av det.

kommentera inte. det här är bara nonsens. fast ändå inte.

hejs

nuäresådärigen faandå

  2009-05-10 / 15:42:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
nä nu är det konstigt igen. magen mår inte bra. livet är inte skit men inte äre bra heller..

för jag har ingen koll. jag har bara en massa saker jag måste göra.. (MEN JAG VILL INTE!!!) och jag skulle hemskt gärna vilja veta när jag kommer få ha kul igen nästa gång?

jag vill fly in i ännu en film, men jag vet att det bara kommer få mig att må ännu sämre. filmer är min drog. de är min tillflykt när allt är konstigt och jag inte vill vara med längre. så kan jag inte bara få se en till...?

försvann någonstans på vägen

  2009-05-10 / 11:21:30 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
den känslan av att vara outröttlig, att inte bry sig om ifall benen värker och magen skriker efter mat, för man har så kul att inget annat spelar någon roll, det var längesen jag fick känna den på riktigt. och vad var det som var så kul egentligen? att springa omkring i cirklar på en åker där säden är i höjd med armvecken, att gunga så högt man bara kan för att sen hoppa av, få ont i fötterna och göra om det hela igen, att springa upp för trappan i lekparken gång på gång för att få känna den lilla korta sensationen i magen när man åker ner för rutchkanan, att hoppa upp och ner, dyka och stå på händer, simma och plaska, i det iskalla vattnet vid Gardesanna.. vad var det som var så roligt att man glömde bort allt annat, och varför kan jag inte få ha det så igen?

jag vill bara ha lite hakuna matata you know..!^^

bara för att det ger lite färg

  2009-05-09 / 15:13:04 / Allmänt / 1 KOMMENTARER


min framtida cv-bild. ingen behöver ju få veta att den egentligen är tagen på en förfest liksom.. ;)

eyes in the walls

  2009-05-09 / 15:09:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
mina föräldrar åkte till Vara nyss och weeeei! jag bara älskar att få lite tid hemma för mig själv! då kan jag gå runt i huset iförd knäppa kläder, jag kan sjunga en himla massa hur högt som helst och bara andas.. jag andas djupt och lätt, för ingen ser mig där jag går. och känslan av att inte vara betraktad är härlig, och så väldigt annorlunda från skolan. i skolan ser folk allt, allt utom det som är inom mig kanske, men lite av det också. och har man en hemlighet eller två så blir det en ganska otrygg känsla av att alla verkar försöka se dem hela tiden.

men jaha. de kom hem igen lika snabbt, några timmar betydde tydligen en och en halv.. men jag är glad ändå. jag fick den lilla tid jag behövde ha ensam, och sen kom de hem och fixade mat. jag gillar verkligen min mamma, för hon ger mig mat. min pappa gillar jag ibland - han tvingar mig att sortera strumpor, men så fixar han också den trasiga sänglampan åt mig. så lite bra är han också. :)

faktiskt är han riktigt bra just idag när jag tänker efter... för jag har fått en ipod! :o en snorgul en, inte så vacker kanske, men jag kan ju alltid dra till stan och byta! :D egentligen var den till min syster, för hon hade gjort sönder ännu en teknik-pryl, men sen så lagade hon den gamla genom att bara trycka på lås upp eller liknande, kommer inte ihåg exakt men något väldigt trivialt var det iaf! suck, lilla josseposs..! xD men så nu har jag alltså fått en ipod! :D

och nu bär det av till stan, jag ska ha en riktigt typisk lördagkväll men en vän och en film. en sån lördagkväll som alla andra brukar ha men aldrig jag..! x) hejs!

venu à moi, mes amis

  2009-05-08 / 21:50:24 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
christ. jag ser inte fram emot en tyst helg igen. en helg då det är meningen att man ska vila men då man bara tänker på matte, och på hur man borde göra så mycket men aldrig gör det.. suck.

det är sjukt hur beroende jag känner mig av andra människor! jag gillar dem inte alltid jättemycket när de är där men när de väl är borta vet jag inte vad jag ska ta mig till! jag måste ha ngt att se fram emot, dammit, något kul som ska hända inom en snar framtid som jag kan drömma om!! ååh, jag vill bara prata med någon, fast ändå inte med vem som helst.. eller kanske spelar det ingen roll..? usch, jag tror att jag behöver en kväll hos malin eller nåt! en kväll när vi bara ligger bredvid varann i sängen alldeles tysta o stirrar upp i taket. så skönt, så lungt, så otvingat.. :) 

[jag vill sova jag vill sova jag vill sova]

jag kommer nog aldrig någonsin kunna skriva ett blogginlägg som inte handlar om mig själv, ett inlägg som är roligt, eller som inte är det minsta deppigt. för jag är deppig när jag sitter vid datorn.. jag är alltid själv då, alltid här hemma, alltid trött och aldrig påväg någonstans. det blir så då. och det här blev sjukt osammanhängande, men det får jag fixa imorrn eller nåt.. jag är trött nu.

en sak är jag mycket lycklig över idag; jag har börjat tänka allt mindre på vad jag säger och till vem jag säger det. det finns fortfarande några få personer med vilka jag tänker allllldeles för mycket, men med många bryr jag mig inte längre så mkt. och det är så skönt! så underbart! jag tror inte ni förstår om ni inte är eller har varit precis som mig - en som bryr sig för mkt, tänker för mkt, analyserar och ångrar sagda saker.. det är bara dumt.

men av det här är det nog många som blir förvånade kan jag tro. för med folk från förr, från då när jag inte sa så mkt, när jag träffar dem igen nu borde en del bli paffa av att höra mig säga mer än bara några få ord. förhoppningsvis blir de glada också förstås! jag vill göra folk glada. jag vill ge och jag vill ta.. eller ja, hellre ge och få egentligen då men..!

blablabla.. nu orkar jag inte mer. det här blev skit, och skit får det bli, för jag bryr mig ju inte.. ;)

kissekisse nisse

  2009-05-06 / 22:35:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
vi vandrar längs gatan du och jag, i mörka natten med armarna om varandra. vi går rakt (en annan skulle säga slalom) över vägen och överallt är konturerna lite suddiga. marken är mjuk och luften är sval, bakom oss hörs prat och skratt men här är det lungt, här är det bara du och jag. vi letar bland husen efter en liten gränd där ingen ser, för ingen får ju seee! nu när vi ska KISSSSA! tihihiihihi! :D

du drar iväg med min hand och mig mot ett snår där buskarna står tätt, men det är hus runtom, och genom måånga fönster skulle man kunna se ner på våra lysande vita rumpor när vi nu sätter oss ner, byxlösa, med rumpan bar.. men vad gör det? livet är fint när balansen är skit, och med mina vänner små blir allt bra upphöjt till två! :D

aaaha aaha! lite rim sådär på kvällkvisten^^ värmer jag upp för lite hejaramsor till imorrn kanske? och till på fredag såklart! jädrar vad grymt det kommer bli!! :D vi ska totalt krossa måg med våra ramsor, och trummor, precis som förra året! oh yes!

oau

freeeak out peeps

  2009-05-06 / 19:06:56 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
igår hände det igen - totalt okontrollerbar lycka, också kallat skrattanfall :D det är så... konstigt, men samtidigt härligt! och jag vill ha fler sånna grejer. vill kunna falla ihop och skratta hysteriskt av fler saker än bara rulltrappan i göteborg, fina vurpan på slätthult, malin (jag har ett hål mellan benen, nej vänta, jag har två hål mellan benen!)...!
så därför folk - freak ooout more! :D

kvällen innan...

  2009-05-05 / 22:48:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
alltid samma skit, alltid samma sjuuka stress kvällen innan - jag lär mig aldrig. jag lär mig aldrig läxan för jag får ingen freakin' läxa, jag klarar mig så som jag vill på proven ändå. (förutom på kemin! :( ) och det blir bara värre - nu sitter jag ju här kvällen innan och bloggar(!) när jag borde plugga. har ägnat samhällen ungefär en timme totalt och därför vet jag inte vad varken penningpolitik eller finanspolitik är trots att jag nu har läst det flera gånger.. och jag bryr mig inte. jag vill verkligen få bra på provet, men motivationen att plugga trängs bort av tron att jag klarar det ändå, och som straff för dessa tankar kommer det att gå skit imorrn...! wuuuää! :'( 

men kanske är det värt att offra ett samhällsbetyg för att jag äntligen ska fatta att jag måste plugga precis som alla andra? jag är ingen superwoman och imorgon klockan två kommer jag på ett brutalt sätt ha trillat av mina höga hästar.

vilket är rätt åt mig.

om bara varje tramptag kunde gått åt andra hållet

  2009-05-04 / 22:00:01 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
ni förstår inte vilka kval jag lider ibland när skolan slutar! jag tror verkligen inte att ni förstår känslan jag får av att lämna allt och alla bakom mig, känslan när husen blir färre och färre och jag kommer allt längre bort från där jag egentligen vill vara. när jag väl har satt mig i bilen, bussen eller på cykeln vet jag att jag inte kommer komma tillbaka mer den dagen, det händer bara väldigt sällan. och det känns inte bra i magen. jag lämnar alla mina vänner i stan, allt roligt. och hemma finns bara mina drömmar, plugg och tystnad. mina drömmar är de jag gillar bäst, de är mina vänner när inga andra finns. datorn är också en vän förstås, det är med den jag kan nå dem där borta i stan, dem jag egentligen vill ha här.

kanske förstår ni lite nu, kanske inte. det känns bra att säga det iaf, det blir alltid lite bättre när det får komma ut.

:)

jag bryr mig varken eller, gör vad du vill

  2009-05-04 / 19:48:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag har inget att skriva längre.. bara om saker jag vill ha, men de ändras ju inte så mkt, så ni vet nog redan vad jag vill.. 

det är så konstigt att känna sig likgiltig, jag är som i trans och bara vandrar omkring här hemma, väntar på livet eller jag vet inte vad! det är bra att jag inte är ledsen, visst, men jag blir hispig när det inte händer någonting. och nu känns det tomt inuti mig, det finns ingen drama där längre, bara underliga små.. män i gröna kläder. eller nåt. det går inte att förklara, det är ingen idé att försöka, så män i gröna kläder får det bli.

igår var jag såå nära att anmäla mig som volontär på way out west. fatta vad underbart det hade varit!! men tja, vi är nog någonstans i europa vid det laget, även om jag hinner hem till själva festivalen vill de att man ska jobba veckan innan och efter också.. men kanske nästa år då? :)

ingen som vill bygga sig ett litet hus här på landet, bredvid mitt?

  2009-05-03 / 23:22:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag vill ha ngn som kan uppleva saker med mig! för ni skulle sett himlen idag, löjligt fin var den. och blåsippbacken! man måste liksom vara där för att fatta..! men det är ingen här. I'm all alone, humming a tune while sitting on a chair thinking about life... or well, not really.. I'm too tired to think. too tired to even walk up the stairs to my bed.. but I will do that now anyhow :P

nightnight!

ekande tomt

  2009-05-03 / 19:18:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
det blev ingen övningskörning idag. anledningen är, komiskt nog, exakt den som rasmus (razztheazz.blogg.se) skrev om på sin blogg för ett tag sen, när han snackade om syftningsfel:

Om jag inte kan så kan jag. Om jag kan så kan jag inte.

det kanske skulle regna ikväll så min pappa var tvungen att  idag.
suck.. bönder asså! x)

och så hade jag bestämt mig för att dra ut och springa, men så blev jag hungrig, så nu sitter jag här och chillar medan magen smälter maten. :) och plättar har jag inte gjort heller.. för att förklara varför tänkte jag ladda upp en bild på vårt kylskåp, då förstår ni nog.


att bo på landet suger ibland.. tomt. :(

skulle kunna vara

  2009-05-03 / 13:48:04 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
jag vill ha solen i ansiktet och en hand i min. en snäll pojkes hand. jag vill ha en tunn vid kjol som böljar kring mina bruna ben och ett löst sittande småblommigt linne som fladdrar i vinden. vill att vi sätter oss ner på bryggan vid havet, att det luktar tång och träet under oss är varmt, att vattnet glittrar och från några hundra meters håll hör jag de andra. de kommer hit snart, och det gör mig varm inuti också. åhh, vad jag älskar dem! de kommer äntligen fram och har med sig räkor, bröd och cider, och efter två sekunder har jag redan ont i magen av skratt. och jag är glad, alla är glada.

mat, vänner, kärlek - festen kan börja :D

inte än

  2009-05-03 / 12:38:06 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
jag blir rädd.
är inte redo att bli vuxen än.. jag vill inte bo i ett stort tomt hus helt själv i en vecka medan familjen ligger o steker på en strand i italien. åka till jobbet(!) i egen bil under fyra veckor utan att krocka ens en enda liten gång, handla mat och bensin helt själv, fira midsommar helt själv och bara umgås med vuxna främlingar dagarna i ända..

shit. allt händer så himla fort, och jag är en slow adapter..
skitläskigt är vad det är!!

jag vill inte vara elak, jag kan inte

  2009-05-01 / 14:57:45 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
jag läste precis inlägget igen, och jädrar vad hårt det var. man ser det inte på objektivt sätt direkt när man skriver, så det som kommer ut är inte alltid exakt vad jag menar. men det här har jag sagt förut..

och hörni, jag menade inte att beskylla någon för något. för det var ingens fel.. jag hoppas bara att det liksom blir bättre nu nästa gång..? :)

och jag älskar er allihopa! alltid.

jag vill inte vara med längre

  2009-05-01 / 12:34:40 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
jag blir så trött. jag orkar inte bry mig om att censurera det jag säger nu. jag orkar inte linda in allting för att vara snäll. så det här blir ett hårt inlägg.



igår var inte kul.
det är inte kul att vara värd längre.. jag vet inte mer om saker än alla andra, men ändå frågar alla mig, och så måste jag sy ihop allting. jag är den som ska försöka samla allt och alla på ett ställe, och det kan låta enkelt men är rent utsagt skitsvårt. och trots över femtio sms lyckades det inte igår. efter mycket fuss fixade jag dricka till slut, men ingen ville ha den. så för en gång skull ordnade det sig inte till slut och jag fick dricka alldeles själv... men blev ändå inte full, så alla var nyktra. och ingen var pepp. jag hatar när någon säger att de inte är pepp. jag säger det själv också. och när någon börjar med att säga det blir alla snart inte det heller, och hur kul är det att festa när ingen egentligen vill? 
i början finns det så många möjligheter, så mycket hopp om att det kan bli riktigt bra. men ingen vet ju vad de vill, och till slut blir inga av dem av. det är lätt att säga att man inte ska ha några förväntningar, men det är inte så lätt när man själv har ordnat med allt. man anstränger sig inte så mycket bara för att hoppas på ingenting.

jag orkar inte mer. orkar ingen mer själviskhet, inget mer tjat, inga fler floppar när jag verkligen har försökt. och jag vill inte vakna i lägenheten med orolig mage och plocka tomburkar och oidentifierbart skräp, och tänka tillbaka på gårdagen som väl bara blev lite halvkul ibland..

och alla de här små grejer i sig är ingen fara, men när allt läggs ihop.. nä.