Seven days to go

  2011-12-31 / 10:30:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag längtar SÖNDER till skidresan, och har nästan svårt att hålla mig kvar i nuet. Att åka skidor är min absoluta favoritsport, och att åka på läger eller sova över hos någon är nästan det bästa jag vet. Sen jag flyttade till Göteborg har jag upptäckt att dansa också är nästan det bästa jag vet (vilket är ganska ironiskt med tanke på hur många år jag tvärvägrade dansgolv av alla de slag), och i Val Thorens kommer dessa tre favoritsaker att sammanföras.  

Det kan inte bli annat än bra!

När det ryker ur öronen

  2011-12-31 / 10:12:27 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Igår fick jag frågan vad som gör mig arg. Efter att ha tänkt lite på det kom jag idag fram till följande:

När jag var liten blev jag som absolut argast på min syster, men när jag blev lite äldre var det istället på pappa. När jag sen började använda datorn på allvar blev jag så arg så ofta att jag skaffade mig en sandsäck med tillhörande boxningshandskar. Orättvisa och ineffektivitet i skolan var mitt största irritationsmoment i trean på gymnasiet, och jösses vad arg jag kunde bli. I Ghana blev jag fly förbannad på sjukvården som inte gick att lita på och på MAX i somras fanns det en vidrig människa som jag dock borde ha blivit ännu argare på än jag blev.

Nu för tiden vet jag inte vad som gör mig arg. Ineffektivitet och orättvisa kan fortfarande göra mig irriterad, men än så länge inte arg.

Tiden rullar förbi

  2011-12-29 / 12:06:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Dagarna rullar på här i hemstaden, och det känns som om jag befinner mig i ett slags mellanland. Som om skola, yrkesval och tentor inte existerar här. Hur som helst så är det rätt najs, förutom att jag saknar spårvagnarna lite, och vännerna i göteborg apmycket. Dessutom kan jag knappt bärga mig tills skidresan.

Alldeles strax kommer Linnea hit, och hon vill plinka lite cello. Men först ska jag slå in lite paket till julklappsspelet ikväll!

Vi tar varsitt flyg dit då?

  2011-12-28 / 00:10:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Aldrig har jag spenderat så många timmar på att planera en resa, som nu. Att åka skidor i alperna borde inte vara så svårt, men när inte en enda av oss resande befinner sig i samma stad, och när flyget går från arlanda, och när vi landar mitt i natten - då blir det svårt.

Så det verkar sluta med att två åker bil från Göteborg, medan två flyger upp, dock på olika plan. Förhoppningsvis kommer alla hem levande igen, med samma flyg, och tar bilen hem gemensamt.

Innan jag dör

  2011-12-25 / 01:48:04 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Råkade hitta en resetidning hemma i tidningsstället idag, samtidigt som jag satt och såg filmen Eat, Pray, Love. Så jag blev dubbelt inspirerad som ni förstår! Här följer därför en lista på resemål jag måste åka till/saker jag måste göra innan jag dör:

- jobba på vinodling i Frankrike och bo i kollektiv
- bo i italien
- åka runt i indonesien
- åka tillbaka till afrika
- bli kompis med en elefant
- se grand canyon
- cykla runt fritt och hitta oexploaterade guldkorn
- bo i new york

Blir inte klok på det

  2011-12-24 / 00:23:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det här med att somna är en hel vetenskap. I grunden går det väl ut på att man ska försöka sluta tänka, då somnar man. Men hur? Hur slutar man medvetet att tänka?

Jag kommer hem igen till jul

  2011-12-23 / 19:09:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Dan före dopparedan och julstämningen börjar infinna sig så smått. Köttbullarna är trillade och granen klädd, igår var dessutom tre fina (?) flickor här och åt pepparkakor med mig. Vi tände brasan och en massa levande ljus, brygde lite te och sedan rörde vi oss inte ur fläcken på oändligt många timmar, annat än till toan. Det var fint.

Ännu finare ska det dock bli, för det är ju som sagt bara dan före dopparedan än. En mysig jul, en utekväll, ett bubbelbad, lite mellandagsrea, ett julklappsspel, lite nyårsfirande och till slut skidresan. Längtar, är bara förnamnet.



Val Thorens

  2011-12-21 / 00:57:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Varför kommer man alltid på saker man önskar sig i julklapp för sent? Har insett att jag behöver hårinpackning och torrshampoo, en sportbag, nya skor och pengar. Speciellt pengar. Jag och fem andra geografer ska till Val Thorens i januari, och när jag betalade nyss insåg jag att kontot i stort sett kommer att stå på noll när jag återvänder från la France.


Men det kommer vara värt vartenda öre, det ska jag se till.

Hemma i Trollhättan

  2011-12-19 / 13:59:47 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Efter 14 timmars sömn sitter jag nu och ska dels fixa en finfin fotokalender till mormor samt jobba hårt på Ullaredsarbetet. Jag och Josse sitter med varsin dator och varsitt skolarbete och skickar det mobila internetet mellan oss. Inget julmys här inte.

Fast pappa är i och för sig iväg och hugger en gran, och marken är lite vit här, så kanske kommer julkänslorna snart ändå. Men jag saknar Göteborg..

Pool palace people

  2011-12-18 / 12:27:48 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Halva ligan har ju åkt hem till sina respektive städer redan, men jag skrapade ihop de som var kvar i stan igår för lite biljard och allmänt häng. Trots endast en halv öl totalt på hela kvällen, slog jag nytt rekord genom att endast sova 30 minuter inatt - mina vänner är helt enkelt för bra och det var ju sista natten. Då är sova det sista man vill göra.

Idag ska mamma och josse komma hit, vi ska packa bilen full med mina grejer och sedan se Frida Kahlos utställning, som i alla fall de två är väldigt pepp på att se. Det blir säkert fint. Hoppas mest på att de har ett café, för jag åt precis en ganska äcklig frukost - halvfärdig bakpotatis, citron, nyponsoppa och gurka. Kylen är tom nu i alla fall.

Däckade dönickar

  2011-12-16 / 22:28:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det är fredag kväll och jag ligger hemma i sängen och drönar. Fikan med Louise blev en snabb en, men det är okej, för vi syns ju så snart igen.

Dagen har ägnats åt bakfyllehäng, först i Cillas säng med tre goda vänner, sen framför tvn med pizza och cola och slutligen i skolan. Kändes dock lite fel på sista stället att ha festkläder, fett hår och må illa när man försöker vara seriös. Men allt går bara man vill, och vi fick i alla fall ett fint avslut innan jullovet, för finns det något mysigare än att sova massa tillsammans i en stor mjuk säng? Tror inte det.

Ååh, varför sa jag något, varför?

  2011-12-13 / 22:38:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Vi skulle få en trum- och danskurs en gång i Ghana, men vi råkade ut för en bokningsmiss vilket ledde till att de i ungefär en timme bråkade de om vem som skulle få hålla i kursen. Eftersom vi var ungefär tolv pers var det faktiskt en hel del pengar att bråka om. Men när de stått och skrikit på varann i ungefär en timme tröttnade jag och försökte lägga mig i och ställa ett ultimatum för hela gruppens räkning. Det slutade med att jag fick en läskig illaluktande man, och sedan den här killen, efter mig som skulle förklara sina argument både långt och länge. Inte lätt att få en syl i vädret där.

Även om det inte ledde någonstans att jag lade mig i var det var en rätt häftig känsla att försöka stå upp emot arga skrikande utländska (påtända?) män. Intressant var också att det tydligen finns rasism överallt, den här killen blev kallad smutsig invandrare av den andre för att han var från Burkina Faso och inte Ghana.

Det går bra nu

  2011-12-13 / 21:22:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Laxen har äntligen hittat in i ugnen tillsammans med lite citronsaft, honung, olja och chili, så nu får smaklökarna festa lite. Nödmatlådor i form av pasta, tortellini, bönor, ratatouille, tortellini och pasta har det blivit lite för många av det senaste, så potatis lär smaka himmelskt.

Sen jag kom hem från skolan har jag sovit nästan non stop och under den lilla tid jag varit vaken tryckt i mig geisha-choklad, men jag tycker vi tar och glömmer att jag sa det. 

Har förresten tänkt flera gånger under dagen att jag är underbart lycklig just nu. Det är väldigt roligt att äntligen få jobba med en grupp jag stormtrivs i, och att komma hem klockan ett på natten en helt vanlig måndag, ligga i sängen och prata till sex på morgonen och åka och bada bubbelpool efter skolan är bara några exempel på allt fint jag får göra med människor jag tycker om.

Som man bäddar

  2011-12-10 / 23:01:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Efter bara två timmars sömn och en shoppingrunda med mamma idag pallade jag inte dra ner på stan ikväll, så istället bestämde jag mig för att luska ut hur man laddar hem film (istället för att bara kolla online). Sagt och gjort, en stund senare satt jag och tittade på den där filmen jag råkade vara med i en helt vanlig dag efter skolan för sisådär 6 år sen. Jag kände att det var dags att kolla upp den nu, och se om det verkligen var jag eller om Carro sett fel.

Men visst var det jag alltid, ungefär mitt i filmen är jag med i någon sekund eller två, och det känns bra att veta att jag inte gjort bort mig totalt ändå. Om man inte tänker på kläderna förstås... uh.



Så vad blir domen?

  2011-12-09 / 18:52:22 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Folket här i Götet luskade ut namnet på min blogg idag och jag fick en smärre chock, för vad har jag skrivit egentligen? Men jag läste lite nu, och om man bara avtöntifierar allt lite är det ju nästan okej. Totalt ointressant för de flesta att läsa, men skitkul för mig att skriva.

Eftersom vi var i Ullared igår har jag fortfarande bilen här, och hur härligt det än är att cruisa förbi busshållplatserna sittandes i en varm bil så inser jag verkligen hur meningslöst det är med just bil i en storstad. För hittills idag har jag spenderat sisådär 70 kr på enbart parkering. Tur att mamma kommer och hämtar den imorrn.

Men nu ska jag packa ner lite smör i väskan och dra till Cilla!

Livet fortsätter vara chillbill

  2011-12-07 / 18:22:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Livet fortsätter vara chillbill här i Göteborg. Idag har jag och Tobbe varit på stan och handlat julklappar, medan resten återigen pluggar till omtenta, och imorrn drar vi till Ullared/Gekås för lite "fältstudier". Vi ska undersöka agglomerationseffekten på Gekås samt dess påverkan på samhället Ullared. Så det blir till att knacka lite dörr och intervjua varuhuschefen samt alla omliggande företag, ta lite kort och studera naturlandskapet. Vi lär dock vara klara efter halva dagen, så sen blire SHOPPING! 

Nu måste jag dock kila hem till Trollhättan och hämta bilen. Är faktiskt nervös över att köra, speciellt med bilen full i folk som älskar att retas... Menmen!

Så dåligt, men i alla fall något

  2011-12-04 / 23:12:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det löste sig med grupparbetet, ifall ni undrade. Visade sig att man fick vara mellan 2 och 6 personer i en grupp, så större delen av gamla nolle-gänget är nu united. På torsdag ska vi åka till Ullared och göra fältstudier, som det så fint heter, alltså samla in information via observationer och enkäter som vi sedan ska kunna redovisa på något bra sätt. Självklart ska vi passa på att shoppa lite.

Jag borde verkligen sova nu, för igår kom jag hem typ vid sex då jag missade sista bussen efter Trägårn. Grymt kul kväll som vanligt dock, och idag var det jättemysigt när vi vandrade runt bland ljusen på Liseberg. Tobbe vann stjärnvinst på Toblerone-hjulet på första försöket, så nu lär han bli kallad Toble hädanefter. Cilla var dock arg som ett åskmoln över att hon inte vann, medan vi andra bara var glada för ingenting.