Borta bra men hemma överlägset bäst

  2013-07-30 / 16:02:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
In med reskläderna i tvättmaskinen, på med träningsskorna och sen så kommer regnet. Ett härligt sommarregn med stora droppar som dock inte går att undkomma. Jag får vänta med träningen, men är glad ändå, för nu vet jag hur mycket jag ändå älskar Sverige, inklusive alla dess fel och brister. Torrt gräs och luft som darrar av hetta är ett skönt avbrott, men inget jag vill leva i. 

Nightclubbing in Barcelona

  2013-07-27 / 10:55:50 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Bästa klubben jag någonsin varit på - CDLC i Barcelona. The souschef är en av mina couchsurfingvärdar så vi fick inträde och drinkar gratis, vilket är insane! Som ni kanske ser ligger klubben typ på stranden och inredningen var precis i min smak - influerad från Marocko. Nu ringde det på dörren och jag är den enda som är vaken, och in kommer ännu en vän som är på genomresa. Det är nästan som ett hostel här, deras vänner kommer och går, sover över eller bor här ett längre tag. Väldigt inspirerande!
 
 

Ingen rast ingen ro

  2013-07-20 / 16:52:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Just nu vill jag mest av allt göra så här:
 
 
Men eftersom jag fortfarande jobbar (bara 27 timmar kvar!) blir det kanske det här istället:
 
Stackars mig...

Det brinner!

  2013-07-20 / 16:34:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår hade jag och Chrissy playdate med våra små barn. Den började med att vi räddade en fågel ur poolen som varken kunde gå eller flyga i sitt blöta tillstånd, sedan väntade vi på att helikoptern skulle komma och ta poolvattnet för att släcka skogsbranden. Tyvärr gjorde den inte det idag, utan hämtade nog från floden istället... crap.
 
Det är galet vad det brinner här i Spanien! Sju bränder under de senaste 14 dagarna, och det är då bara de som har varit runt just vår by, vem vet hur många det är i hela landet. I förrgår var det en så nära att hela huset luktade rök på kvällen, så ja, det är ett torrt land, dessutom med många bankrupta människor för tillfället. 

Hemlängtan och couchsurfing

  2013-07-18 / 22:35:15 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Nu är det bara fyra dagar kvar av barnpassning, dock dygnet runt så än är det inte över. Men det känns bra att snart få komma hem, jag längtar faktiskt, något jag normalt inte gör, men det är väl för att den här resan har varit mer av en vardag fast utomlands. Dock en vardag nästan utan kompisar och det är jag bannemig trött på.
 
Men, jag har äntligen fått tag på någonstans att bo i Barcelona nästa vecka! Det blir couchsurfing hos tre killar, trots att jag specifikt bad om en tjej, men vad göra! Hittills har couchsurfing-sidan visat sig fungera lite som en dejtingsajt.. det är stor majoritet killar och tjejerna har oftast inga profilbilder, vilket nog beror på att man då får meddelanden om att snälla komma till marocco eller dylikt istället.

En vanlig dag i España

  2013-07-15 / 23:20:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
En vanlig dag här börjar halv nio. Jag går upp för att göra iordning barnens frukost samtidigt som föräldrarna åker till jobbet, sedan blir det läxor i ungefär tjugo minuter och sedan en timme TV. Efter det är det fri lek, vanligtvis bara en timme innan vi cyklar till poolen. Är där i kanske två timmar och sedan hem för att laga mat, äta mat, och när Jose kommer hem vid tre slutar jag officiellt att jobba. Som au pair är man dock aldrig riktigt ledig och jag tror speciellt inte att barnen förstår att det är mitt jobb att leka med dem, så efter klockan tre vill jag gärna göra annat...
 
Men efter att ha hört historier från andra au pairer så har jag jämförelsevis världens bästa familj och framförallt världens bäst uppfostrade barn. Så det går ingen nöd på mig! Idag har jag dock inte haft någon röst på grund av för bra låtar på nattklubben i förrgår samt troligtvis någon liten bakterie också, så vi skippade poolen och hängde hemma med katten istället.
 
 
 

Vad ska jag göra?

  2013-07-08 / 19:33:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag har ett problem. Jag äter för mycket och tränar för lite. Men det är så jävla varmt att jag inte orkar röra en muskel, och blir svettig bara jag spänner magen eller liknande. Tydligen är temperaturen uppe i 40 grader under dagarna och det är bara "svalt" mellan klockan elva och sju, så då bör jag sova. Vad ska jag göra?

!!

  2013-07-08 / 19:27:18 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Yes! Familjen har varit och handlat, och kommer hem med majsmjöl (äntligen kan jag äta bröd igen!), fetaost, vattenmelon och matbanan! !!

Att bo hemma hos någon annan

  2013-07-08 / 19:19:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag vet inte om jag har hemlängtan eller bara är uttråkad, men någonting är det som spökar i huvudet. Nyss var jag ensam i huset i några timmar, så gick ut och rensade rabatten, men nu är jag lite rädd för att säga det till familjen ifall de kanske inte ville att jag skulle göra det? Man vet aldrig vad andra familjer och kulturer har för vanor, och jag är lite trött på att tassa på tå. 
 
Å andra sidan så tror jag att jag kan ha hittat den absolut bästa möjliga familjen att bo hos, på samma sätt som jag ju hittade världens mysigaste brasilianare att bo inneboende hos i Göteborg, men... Att bo hos någon annan är och kommer alltid att vara en aning påfrestande.
 
Köket
 
Ironiskt nog sitter jag dock och planerar att couchsurfa i Granada om några veckor, då jag helt plötsligt fått sex dagar ledigt. Men i höst, då ska jag baskemig njuta av min alldeles alldeles egna lägenhet.

Madrid nightlife

  2013-07-07 / 20:51:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Åhåhå. Har haft bästa helgen på länge! I fredags var det fest i Madrid med inte mindre än 18 andra au pairer, varav sju sov över på ett hostel. Det blev så himla lyckat då jag drack precis lagom mycket och allt var billigt/gratis, alla människor var härliga och vi höll på till runt klockan sju utan att ens märka av tiden. Sen iväg igen vid elva för lite bakishäng i parken med en kaffe, croissant och två litauiska tjejer. 
 
 
Idag har jag varit och shoppat med den amerikanska au pairen från byn bredvid. Kanske var jag på bättre humör idag, vilket gjorde henne trevligare också, för idag klickade vi mycket bättre än innan (vilket är pretty damn convenient eftersom hon bor på cykelavstånd medan det kostar 100 spänn att ta sig till Madrid!). 
 
 

Det börjar hetta till nu

  2013-07-04 / 22:16:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Temperaturen kryper uppåt, idag är det 35 grader och småsvettigt även inomhus. I helgen väntas det bli ännu varmare och jag känner mig redan nu instängd och förlamad av värmen. En promenad runt byn känns liksom inte riktigt lika kul när jag vet att det kommer bli en enda lång svettig kamp istället för en trevlig fritidssyssla. Men jag har det mysigt vid poolen med barnen under dagen och snart kommer nog familjen börja göra utflykter igen för Jose's tandvärk är nästan borta, samtidigt som min matförgiftning också är över.
 
La familia!
 
I helgen ska jag träffa en samling främmande au pairer för lite festande i Madrid, och efter att ha snokat på deras fb-sida har jag kommit fram till att de inte verkar ha alltför många fjortistendenser. Alltså kan det bli en bra helg!
 
Nu ska jag snart sova, i bikini och utan täcke..