Just don't stick your head in the sand

  2013-01-28 / 22:45:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
En brakförkylning satte stopp för min plan att kunna briljera med en sjukt avancerad matlåda, nämligen egengjord sushi, framför min nya klass i torsdags. Istället har jag nu halkat efter i skolan och inte lärt känna en enda ny mänska. I tre dagar har jag ignorerat allt vad plugg heter, tryckt undan det dåliga samvetet och låtit det byggas upp likt en kinesisk vattenkraftsdamm... som just brast.
 
Aj.

Rock'n'roll onsdag

  2013-01-23 / 14:08:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag är det jag, pappersnäsdukarna och sängen som gäller.

Afrikastudier 30 hp

  2013-01-22 / 23:04:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag tror att jag har hittat rätt kurs nu, om jag nu törs säga så efter endast en dag. Men kurslitteraturen, kursplanen och klasskamraterna får mig att tro på det här. Verkar vara lite mer matnyttig fakta än de tidigare geografi- och humanekologikurserna, och det känns skönt att kanske faktiskt få lära sig något specifikt istället för att bara träna sitt sätt att tänka.
 
Just nu sitter jag dock och dricker honungsvatten med riven ingefära i (galet gott) för att fjäska lite med min onda hals. Imorgon kommer några flickor hit för att göra egen sushi, och för allas trevnad hoppas jag hosta så lite som möjligt på maten!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sweet summer sunset in Sicily

  2013-01-21 / 23:25:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
 
 

En kropp är bara en kropp

  2013-01-19 / 01:02:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Alldeles för ofta tänker jag på vad som är fel med min kropp, på vad som kunde varit bättre. Alldeles för sällan tänker jag istället på hur bortom-allt-förstånd-fantastiskt det är att den funkar så bra som den gör, och på hur mycket värre det hade kunnat vara på alla sätt. För jag har ingen värk, sjukdom, böld, handikapp, övervikt, udda behåring eller ens några jätteavvikelser från dagens ideal! Jag är istället väldigt normal, väldigt frisk och alldeles för otacksam.
 
 
Exquisite konst av Octavian Bene.

Motivation, någon?

  2013-01-19 / 00:48:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Häromdagen gjorde jag ett träningsinspirationscollage till mig själv. Synd att andra självförverklingande-mål inte är lika lätta att illustrera, hade behövt fler sådana här. Men det funkar faktiskt!
 

Who told you life would be easy?

  2013-01-19 / 00:37:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag fick inte STS-jobbet. Men det kanske var lika bra eftersom det hade varit i England i så fall och meningen var ju att jag skulle snacka franska. Jag ska söka fler imorrn. 
 
 

Always say yes, but sometimes no

  2013-01-19 / 00:34:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det är fredag kväll och jag sitter ensam hemma och tittar på film. Anna Karenina var inte ens speciellt bra, inte värt att komma ett steg närmare till att få ett hotmail (inte .com) från anti-pirater.
 
Vanligtvis är min livsfilosofi, sen några år tillbaka, att alltid säga ja till chanser att lära känna nya människor, men idag kändes det bara fel. För jag blir helt matt av att ständigt jobba på mina nya kompis-relationer, att det är så få jag kan vara helt bekväm med, och att det går åt så mycket energi till att frammana samtalsämnen som inte finns. Jag har ju aldrig riktigt varit en sådan som har mycket att säga, ifall det inte har med livets mening att göra eller så, då har jag massor.
 
På måndag börjar nya kursen, och en klass full av främlingar väntar återigen... Undrar om de är intresserade av att prata om meningen med livet?
 
 

All you gotta do is listen

  2013-01-12 / 19:31:00 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Få saker gör mig så glad i hjärtat som när jag märker att jag gjort någon glad. Få saker är dessutom så mysiga som att prata med pensionärer i livsmedelsbutiken.

Jag tror att det finns många ensamma människor där ute som skulle behöva byta några ord med en medmänniska några gånger i veckan, kanske bara få prata ut om hur ensamt det är när ens barn jobbar på andra sidan landet och hur svårt det är att lära sig svenska språket. Eller bara få klaga på att Swedbank ska sluta hantera kontanter, att fackanställda inte står upp för sig själva längre och att det förr minsann bara fanns tre brödsorter att välja på - vitt, grovt eller sött.
 
Jag tror att lyssna är bland det enklaste, men också bästa, man kan göra för en annan människa.

Jag har kommit till insikt.

  2013-01-08 / 12:37:42 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Sen.. förevigt.. har jag varit en sån där som dolt sina känslor, alltid varit lugn och behärskad osv. Men. Det hade varit ganska najs att inte vara sån ibland. För jag blir inte ens så värst glad över bra betyg eller det faktum att jag fått en jobbintervju, eftersom jag alltid förbereder mig på nederlag så att jag inte ska bli besviken sen. Men när får jag känna lycka då? Saker kan ju alltid skita sig ändå, det finns väl ingen anledning till att avstå från att fira när det faktiskt går bra, bara för att det kan gå dåligt sen?

The irony of it all

  2013-01-08 / 12:25:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det må vara samma dag som tentan, men jag är ändå förvånad över att jag faktiskt pluggar trots att jag är hemma själv. Det händer ju bara inte annars. I och för sig sitter jag ju och skriver här på bloggen just nu, vilket är ungefär lika paradoxalt som när jag på en föreläsning satt i flera minuter och tänkte på hur mycket bättre jag lyssnar när jag dricker kaffe, och därmed inte hörde vad föreläsaren sa. 

Lite ironiskt är det också att jag under mitt ett och ett halvt år på Geografi-programmet aldrig behövt plugga in varken huvudstäder eller landsregioner, men att jag nu sitter här och gör precis det för en franska-tenta istället.

Det är ett konstigt land det där..

  2013-01-05 / 19:34:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
 
Vaddå, har det blivit typ en grej nu, att krypa över en väg? Det är ju bara såå 2007. 

Hello chubby!

  2013-01-04 / 22:36:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
efter en stulen/borttappad mobil tvingas jag nu använda min gamla. men det är okej, jag älskade ju faktiskt den telefonen. den är knubbig och go.
 
jag har dessutom fått tillbaka execution song som ringsignal och gamla mobilbilder att titta på, plus att många kontakter fortfarande är kvar. att skriva sms går fortare och smidigare än på smartphonen, så det enda jag faktiskt saknar är reseplaneraren - orsaken till att jag köpte en smartphone från första början.
 
men det var ett fint år!
 
 
hello and goodbye.
 
 

Tvåanollaettatrea

  2013-01-02 / 00:33:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ett riktigt bra nyår leder som så ofta till en riktigt sunkig bakfylledag. Men efter en middagslur på sisådär fyra timmar orkade jag i alla fall skicka iväg en polisanmälan om min försvunna mobil samt en jobbansökan. Men jösses vilken prestationsångest man får när man för en gång skull faktiskt verkligen vill ha jobbet! Tur att det inte händer så ofta då.