Cruising och sjumilakö

  2011-05-30 / 00:16:50 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Hemma från jobbet, i tid idag. Igår var det cruising i Trollhättan och sjukt mycket folk på MAX. Vill inte veta hur många fler det hade varit om det varit soligt väder. Väldigt länge gick det ändå väldigt bra, men när någon klagade på serveringen och en kassa därför stängdes, så att jag stod där själv med tjugo meters kö, irriterade fulla människor och långa jobbiga beställningar, då var det jobbigt. Jag fick lite panik, men de nyss riktigt spydiga killarna sade bara åt mig att ta det lugnt, så jag tror att de förstod.

Mindre kul grejer med kvällen var att jag blev smygfilmad av något random killgäng, enligt mannen som stått efter dem i kön, fick mysiga frågor i stil med om jag har rakad fitta och en del frågor om när jag, eller någon annan för all del, slutade jobba. Men för det mesta var det ändå ganska roligt folk, och det kändes bara lite creepy när en kille blödde som fan någonstans ifrån. Jag hann inte mer än att ta betalt och sen ta nästa men Mikaela kom och plåstrade om honom!

Nu ska jag sova, god natt!

Paradise Gym

  2011-05-27 / 14:26:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår var jag och Louise på gymmet igen, och även om jag tjötade så mycket att det nästan var bra att hon behövde gå tidigare, blev det väldigt ensamt när hon gick. I brist på annat att göra började jag träna skiten ur mig, men märkte ändå hur rummet liksom fortsatte tömmas på kvinnligt sällskap. Till slut var det bara jag och en till tjej, mot ungefär 18 killar, och testosteronet flödade i rummet. Vi är ju alla människor, och jag tror att de flesta, liksom jag, alltid spanar på de av det motsatta könet i en grupp människor för att urskilja den som så att säga är mest attraktiv. Det har inget att göra med civilstånd enligt mig, det är mer som en naturlig instinkt som drivs av vårt parningsbeteende. Eller nåt. Hur som helst så spanar ju redan alla på alla inne på ett gym, och på grund av den ojämna könsfördelningen flydde jag nästan till slut från alla läskiga män och singelpojkars blickar.

Egentligen ville jag med det här inlägget bara säga att jag nog faktiskt tränar bättre på egen hand, även om det är 10 gånger roligare tillsammans med någon, men det blev visst snarare något av en uppmaning till fler tjejer att (SNÄLLA) infinna sig på gymmet!


Trodde du va

  2011-05-25 / 12:57:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Häromdagen när Oscar var i skolan snokade jag igenom hans skafferi i jakt på mat, och fann till min förvåning ett paket fullkornsskorpor. Jag blev riktigt imponerad vid tanken på att han frivilligt köpt någonting nyttigt och fiberrikt och tänkte berömma honom när han kom tillbaka. Anledningen till denna enda nyttiga matvara i hela lägenheten visade sig dock vara att han endast tittat på jämförelsepriset för att hitta det absolut billigaste alternativet (som jag lärt honom), och alltså köpt fel. Så nu vägrar han äta dem. Haha, jösses vad jag älskar den knäppisen!

Nu är han för övrigt i skolan igen och jag slappar, läser twilight och är allmänt oproduktiv. Tiden har för vana att inte existera när jag åker till Karlstad. Jag glömmer bort att jag har ett jobb och en familj, jag glömmer vilken tid det är på året och allt jag måste göra när jag kommer hem. Det enda jag tänker på är vad jag ska laga för mat, om jag ska orka gå bort till Malin, om jag kanske borde gå ut och springa och när Oscar kommer hem egentligen.

Livet är chill.

En bölande kassörska

  2011-05-23 / 20:21:04 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Nu är jag i Karlstad igen. Längtade verkligen hit hela helgen, trots att det var kul och så på O'Learys och jobbet ändå är rätt najs. Anledningen är förstås Oscar, och att ligga i soffan och bara hålla om honom skulle jag vilja göra hela dan. Dock är han på bortamatch nu, så jag har varit en sväng hos Malin och en sväng i mataffären och så har jag äntligen tid att blogga också!

Att jobba igår var dödens. I fem långa timmar var det non stop tiomila kö och jag sprang mig anfådd för att hämta allas beställningar och samtidigt fylla på de sinande förråden. När det till slut lugnade ner sig och mamma kom på besök höll jag faktiskt på att börja gråta av trötthet och stress. Sjukt vilket knäppt jobb det är egentligen, och inte blev det direkt bättre av att jag gick och la mig halv fem natten/morgonen innan.

Jag är förlorad

  2011-05-21 / 08:07:43 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Det är stört. Tog en timme att somna och ytterligare en någon gång mitt i natten, på grund av MAX-hjärntvätt. När jag skulle gå upp var jag faktiskt tvungen att säga åt mig själv att skita i att hämta beställningarna, som de inbillade kunderna hade gjort under de sista minuterna då jag svävade mellan sömn och vakenhet. Jag fick alltså påminna mig själv om att det inte var verkligt. Herregud.


Var det bra så?

  2011-05-20 / 22:52:55 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag drömmer och andas hamburgare numera, har till och med svårt att somna för att jag inte kan sluta tänka på om jag har glömt "sänka" mozzarella sticks, fyllt på dippar eller dela ut lökringar till någon. Men jag trivs bättre där nu. Hinner fortfarande inte titta på klockan, typ någonsin, men tiden går i alla fall fort och man träffar en massa folk. Och jag tjänar pengar. Tror jag. Om inte skatteverket tar allt.

Nu tittar vi på Jakten på lycka med Will Smith och hans son, och den är ruskigt bra. Trots att jag verkligen borde sova kunde jag inte motstå en film, för ja, ni känner väl mig! Imorrn blir det gym, nio timmar jobb till och utgång. Och sen nio timmar jobb igen. Och sen tänkte jag bege mig till Karlstad i två dagar, bara så ni vet ifall jag inte tittar in här igen på länge.

God natt!

Och så var de bara två

  2011-05-18 / 23:13:21 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Imorse var jag och Louise på gymmet igen, biffade lite, och flåsade lite. Sen blev det apelsin i bastun, en tradition som hänger kvar sen vi var i Idre, för oh vad gott det är! Allt det här känns dock som om de hände för en vecka sen. Mellan då och nu har jag jobbat, ätit tysk sparris och skjutsat en vindrinkande pappa till ett läckande element. Nu är jag aptrött och tänkte däcka om 5..4..3..2..1...................................................


Shit vad hon stirrar...

  2011-05-17 / 22:16:53 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Tränade skiten ur mig förut, efter att ha varit på bibblan och lånat böcker samt köpt dragkedjor till mina klänningar, och det kändes bra. Det är förresten riktigt roligt när man inbillar sig att killar spanar på en (neej, det finns inte så mycket att göra eller tänka på på gym, så får ju ta det som finns). Jag lär aldrig få veta om de faktiskt gör det eller om de bara kollar för att jag gjorde det först (gillar ju att titta på folk, så det är inte mer än rätt att de får titta tillbaka), men hur som helst boostar det självförtroendet och det är aldrig fel!

Jag kände mig nästan lite positiv även när jag åkte hem ifrån träningen, och skrattade högt när jag fick syn på de fina blommorna som en gång i tiden planterades i rondellen, nu växer de överallt förutom just där och de sprids längre och längre bort för varje år som går. Det tyckte jag var roligt.

Tacovision här med!

  2011-05-15 / 22:39:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Melokväll är mysiga saker och jag hade kul igår, trots att jag var mer än lagom loj efter jobbet. Fyra helvetiska timmar i kassan, en kort paus, och sen fyra jobbiga timmar till. Jag kanske klagar mer än många på mitt jobb, men ärligt talat så är det ett jädrigt hårt jobb och jag är ny och dålig på det, så jag tycker att jag får klaga lite grann.

I övrigt, för att fortsätta gnällandet, är jag deppig, ensam och saknar Oscar. Hur kul det än är att vara med mina älskade vänner kommer tomhetskänslan tillbaka så fort jag lämnar dem. Det är konstigt och jag gillar det inte, men jag vet att det kommer gå över. Någon gång så!

Jag är förresten äntligen igång och tränar igen efter förkylningen! Haallelujah!

Ett hej, ett leende?

  2011-05-14 / 10:51:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
3 timmar i bil och åtta timmar (utan rast) jobb på kaosartad restaurang i Strömstad, med bland annat den av mina kollegor jag gillar minst. Det var i förrgår. I början gick det skit, kunderna var arga och jag var förvirrad och långsam, men mot slutet gick det bättre. Hade de tvingat mig stå i kassan hade jag säkert varit i upplösningstillstånd mot slutet, newbie som jag är och med 90 % av kunderna som är norrmän med norska pengar. Nä, det hade inte gått. Tur att jag slapp.

Det är lustigt det här med hur vi fungerar socialt. De flesta på jobbet har varit jättevälkomnande och verkligen verkat intresserade av att lära känna mig. Sen så är det då en, som är social mot de andra men till mig knappt säger hej och tyket påpekar när jag gör fel. Egentligen är jag rätt säker på att den här personen en bra människa, men jag bara undrar så vad det är som inte klaffar.. När man träffar nya människor måste inte allt man säger nödvändigtvis vara klokt, jättesnällt eller roligt, det är något annat som spelar roll för intrycket man får. Kanske mest just det att man försöker. Försöker lära känna, och försöker bry sig om. Sen finns det ju de som inte alls försöker, utan mest ser nya människor som någon att prata om sig själv med, eller som någon jobbig som kommer och stör.

Aa, jag vet inte. Nu har jag snurrat in mig i djupa analyser igen! Alldeles strax måste jag åka till jobbet igen, och ikväll när jag slutar blir det direkt hem till Brodin för Melo-kväll! Najs.


Göteborg och Strömstad

  2011-05-12 / 12:33:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

En finfin shoppingdag i Göteborg med Louise blev det igår, och jag brände räätt mycket pengar. Som vanligt får självförtroendet sig några törnar under en heldag i provhytter, men faktiskt också en del positiv självkritik. Kom hem och kände mig sådär plus minus noll, alltså precis som när jag åkte, men med en hel del fina kläder i bagaget.

Nu ska jag, om fyra minuter, åka till strömstad för att jobba på MAX där istället. Hade något att göra med personalbrist i samband med personalmöte, och hej, då skickar man mig! Newbien, som jobbat totalt typ nio dagar! Äh, det blir nog bra.


Paradise Oskar

  2011-05-10 / 23:14:32 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Älskar Finlands bidrag till Eurovision. Bara älskar det. Vill inte förklara varför, vill inte skapa en debatt, vill bara säga det.


Truly Trollywood

  2011-05-10 / 23:03:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Igår vandrade alltså Rupert Grint in på MAX hamburgerresaturang i Trollhättan och jag fick den stora äran att göra hans hamburgare (och många andras iofs). Detta har jag såklart redan avslöjat på facebook, men vill skriva det här med. Helt ärligt så är det få saker i mitt liv som är såpass intressanta att jag vill skylta med dem som en statusuppdatering på fb, men det här dög rätt fint. Det här och typ "jag flyttar till Afrika i tre månader" är tillräckligt dramatiskt för att jag ska tro att någon faktiskt kan vilja läsa.

Tillbaka till händelsen då. Så många gånger som jag sett Harry Potter-filmerna och läst böckerna, så besatt som jag var av den världen under flera år, är det rätt speciellt att faktiskt se Ron live. Och nej, han är inte speciellt lång, eller snygg för den delen, men leendet är vääldigt fint. Blev aningen skakis.


Vad jag har för mig, helt enkelt

  2011-05-10 / 22:37:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Den där första lediga dagen, lördagen, var rätt fin, och smset jag väntade på fick jag till slut, typ. Tog det, snarare, men aja. Efter någon timme i solen på balkongen var jag i alla fall på säsongens sämsta skofteby-match med Oscar och sedan hade vi en riktig myskväll!

Söndagen var en enda lång pina med både Oscar-abstinens och pms-depression. Ingen hit.

Men sedan kom måndagen och jag jobbade några timmar innan jag åkte till Björndalsvägen, där jag fann en Broddelina och en Pand. Mitt i myskvällen åkte vi till badhuset och satt och chillade en timme medan Johanna tränade vuxencrawlare, däribland sin egen och Viktors pappa.

Idag har jag bara jobbat. I nio timmar. Med en halvtimme lunch. Stod i kassan för första gången, och lämnade den inte på hela dagen. Jösses!

Kanske, kanske inte

  2011-05-07 / 10:35:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Nu väntar två soliga och varma dagar utan jobb, och trots att pappa tjatar på mig att jag ska klippa gräset och mamma att jag ska gräva i rabatten (jaha, men ni får sitta kvar här framför tv:n då eller?) väntar jag bara på smset som kanske blir startskottet för dagen.

MAX Hamburgare

  2011-05-05 / 23:14:16 / Allmänt / 3 KOMMENTARER

Åtta timmars-pass idag. Och imorrn. Det låter inte så mycket, men att stå och springa och stressa non stop (okej, en paus fick jag faktiskt idag) är rätt slitsamt. Dock är det najs att äntligen ha ett jobb där man har saker att göra hela tiden, tidigare sommarjobb har varit extremt sega och jag har fått tigga om arbetsuppgifter.

Snart har jag nog lärt känna folket lite också, då blir det inte lika jobbigt att åka dit. Just nu mår jag rätt dåligt varje gång jag måste iväg, mer än vad jag gör annars alltså. Jag vet inte riktigt varför jag går omkring och är ledsen hela tiden, kanske är det brist på umgänge? Eller kanske är det bara pms?

Nu ska jag sova, för om tolv timmar måste jag åka till jobbet igen.


Första onsdagen i månaden

  2011-05-04 / 16:34:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår fick jag besök av en styck Amanda, och det är alltid lika roligt när folk faktiskt kommer hit ut till mig för att umgås. Känns konstigt, men på ett bra sätt. Idag var jag på besök hos tandläkaren, där jag fick godkänt (plus att det tydligen är gratis nästa gång också!) och tog en sväng upp och ner längs med onsdagsmarknaden. Från expert fick jag med mig ytterligare några framkallade afrikabilder och sen köpte jag kyrkogårdsblommor och åkte hem.

Utflykter på morgonen är super om man är lat som jag, för wosh vilken energi jag fick med mig hem. Satte igång och skulle sy om en klänning, dock failade det på att jag behöver åka och köpa en dragkedja.. Men sen gick jag ut och plockade mig lite nässlor och kokade soppa. Jättegott, men jag är så äckligt noggrann med allt att det tog nästan löjligt lång tid att få den klar.

Just nu ångrar jag bara två saker med dagen. 1 - att jag inte köpte fler sidenband samt den virkade tröjan på marknaden. 2 - att jag lovat att jobba hela kvällen, från sex till elva.

Det kanske blir tre saker egentligen, jag vet inte, men ni fattar.

Madeleines

  2011-05-02 / 22:04:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Inte mindre än TRE stycken Madeleine's i programmet Trinny och Suzannah stylar om Sverige idag (av typ 8 deltagare). Coolt, tycker jag! Dock funkar inte riktigt T & S's engelska stil i Sverige, och vissa av stylingarna blir faktiskt smått groteska. Men vem bryr sig?

Idag har jag och pappa förresten placerat mina sparpengar i aktier. Känns läskigt när man tänker på vad riskerna är, så därför gör jag inte det.

Nu när jag har jobb är jag faktiskt också ledig ibland

  2011-05-02 / 18:30:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag är jag äntligen ledig! Fyra dagars provjobb på MAX (där jag nu får fortsätta jobba om jag vill), varav tre var riktigt jobbiga med tanke på att jag har en sådan där skitjobbig förkylning, och nu är jag slutkörd både fysiskt och mentalt. Igår när jag kom hem gick jag direkt fram till fåtöljen, kurade ihop mig till en boll, och nästan grinade av trötthet och utmattning.

Trots att jag inte mår alls speciellt mycket bättre idag gick jag med på att skjutsa Josse till tåget förut med villkoret att få pengar till att handla mat för. Konstigt villkor för vissa kanske, men erkänn, att gå in i fullsmockad mataffär och få handla precis vad man vill är helt enkelt underbart! Med mig hem följde bland annat musli med 45 % frukt (!), knäckesticks, frysta hallon, bananer, havremjölk, avokado och frysta stora blåbär. Mumma!