the one called thrill

  2009-12-31 / 01:38:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag har intalat mig själv att jag måste vara vaken för att orka festa hela natten imorrn. men egentligen har jag ingen anledning till att sitta här, mer än den gamla vanliga - jag vill liksom inte att dagen ska ta slut. 

för det har varit en riktigt bra chattkväll ikväll, och sånt gör mig glad :)

dessutom lyssnar jag på den bästa spelningslistan kvällen till ära
the one called thrill

when God loves you just a little bit more

  2009-12-30 / 22:33:36 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
idag har jag äntligen hittat en frisör som är lätt att prata med, och jag gillar det skarpt! ingen mer pinsam tystnad.. eller a, typ. hon var dock inte lika bra på att styla håret som på att prata... mitt huvud ser ut som ett stort hjärta :/




och nu tänkte jag göra lite geografi.. heh.

mischief managed

  2009-12-29 / 16:00:04 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
dagen bara försvinner när man vaknar vid halv ett, men vad ska jag göra åt det? jag låg och vred mig i en och en halv timme igår igen, somnade vid fyra och behöver ju så mycket sömn jag bara kan få om jag ska bli frisk någon gång. för det här liknar ingenting jag har haft förut. hatar att säga till folk att jag är förkyld, för det förklarar inte alls hur jag egentligen mår. det förklarar inte direkt graden av symptom.. jag tror jag är inne på tionde veckan av host nu, och andra veckan av nästäppa. ska gå till doktorn om det fortsätter längre, men om jag går dit innan idre och nyår kanske de sätter mig på pencillin-kur och så får jag inte dricka på hela veckan. kul.

nä, nu ska jag dammsuga mitt rum och sedan leta reda på mina pjäxor. tydligen var idremötet klockan sex istället för sju så nu kan jag inte sitta och dröna mycket längre.

kul inlägg.

like a crazy person

  2009-12-29 / 01:49:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
när det till och med står på facebook: "louise lindbergs födelsedag torsdag" då fattar man att det är på riktigt. och när pappa säger åt en att kolla vädret i idre inser man att det faktiskt inte är alls långt kvar. likadant kommer jag ihåg hur galet mycket magen pirrade för fyra år sedan (?) när datumet för avresan till Jersey (språkresan) stod på mjölkpaketet.

iaf. ibland undrar jag om det går att vara en för bra lyssnare? jag har sen jag läste den där meningen om hur många gånger per dag man säger "jag".. häromdagen kom jag iofs på att jag nog inte alls har läst det i ngn djup filosoferande bok utan hört det i filmen "en prinsessas dagbok"(heh), men smart och tänkvärt är det iaf.. och tänkt på det är vad jag alltså har gjort ungefär varje dag sen dess, speciellt när jag har bloggat. men egentligen. vad hjälper det att jag tänker mig för varje gång jag pratar för mycket om mig själv, om andra inte gör det?

jag vet allt för många som liksom verkar ha missat det där med att det inte bara räcker att slänga in frågan; vill du säga något? någon gång ibland innan man fortsätter som förut. like hell att jag vänder in samtalet på mig själv så enkelt..

aja, ibland blir man överkörd. så är det bara. egentligen bryr jag mig inte, men med en blogg så bryr jag mig ändå lite. med en blogg blir små saker stora, lätta saker svåra och nonsenssaker deep shit. fast bra är det ändå på något sätt..

nu ska jag sova. mycket intressant deep shit har det iaf blivit idag! :D

54296?

  2009-12-28 / 23:41:25 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
har skickat in två arbeten idag och kände mig för en sekund riktigt stolt. sedan kollade jag på listan jag skrivit över saker som måste bli gjorda men som jag aldrig gör, och känslan försvann.

nu är det visst natt igen kom jag nyss på. då ska jag alltså sova nu? nä, det här är för intressant.
och ja, i morses vaknade jag också klockan två. kommer inte somna på ett bra tag hur jag än försöker med andra ord.

me, myself and I

  2009-12-28 / 15:55:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag vet att jag inte kan vara mer än jag är, men jag saknar den där känslan av att vara utvald. att känna att man verkligen gjort intryck på någon, såpass mycket att man går före andra och blir tilltänkt först. jag vill känna mig behövd och längtad efter, inte besvärlig för att jag inte vet när det är dags att åka hem utan måste bli bedd (har hänt flera gånger nu.. x). uuh, jag vill inte bli förbisedd och omhändertagen så som jag blev förr.

jag vill liksom bara att folk ska slita mig i kläderna och bråka om vem som ska få vara med mig mest, okej? :D

:__

  2009-12-28 / 15:34:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag sa ju det.

drama drama drama

  2009-12-28 / 01:20:56 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
wow! mycket händelser på liten tid igen! och bloggen släpar efter som foten efter den halte, eller vad vet jag..

uuh. jag har inget flyt i att skriva längre, så då är det inte kul. blir förjävla dåligt dessutom.
men okej, jag satsar på punktform ikväll då (med tillhörande smiliesar som får stå för de målande beskrivningarna):

- bacardi razz equals ny favorit :) 
- allt festfolk (utom johanna.. :( ) sov över för en gångs skull! me like :D
- tyvärr verkar dock lägenheten (främst sängen) långsamt falla (slås) sönder.. :S
- morgonen var nog den bästa på länge - mys med mysigt folk i sängen i typ tre timmar :D
- senare deep shit prat med louise och lite med canadabruden ^^
- jag släppte äntligen en bomb som jag tryckt undan i magen hur länge som helst, menar alltså inte en fjärt(xD) - utan jobbiga samvetstankar
- köra bil i snö är kul :p
- men jag hatar lyhörda toaletter :@

och nu har jag sömn att ta igen. höh

BAMF

  2009-12-26 / 01:41:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
det blir inget lipz imorrn då, istället en spontan hemmafest! då får jag inviga mina nya drickor, kanske den nya festklänningen också (om jag kan hitta ett sätt att få den att sitta uppe vill säga).

och jädrar vad det kan hända grejer alltså! både imorrn, nyår och idre.. wow.

iaf, kanske kommer jag ÄNTLIGEN få ha mitt snöbollskrig iaf! mitt i natten när alla fyllbultar ramlar ut från lipz står vi på vakt runt hörnet. okej, det var inte planerna.. men kanske ;)

death by chocolate

  2009-12-25 / 16:11:55 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
känner mig sunkig och sjuk, ensam och deppig. lever med andra ord till fullo upp till smeknamnet slemhostan idag! men jag är ändå inte direkt ledsen.

jag saknar mest.

snor

  2009-12-25 / 15:47:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
resan till mormor blev inställd på grund av snön. vädermannen sa liksom rätt ut att han rekommenderar folk att stanna hemma idag, så vi får ta det en annan gång.

istället sov jag till ett imorse, och sen dess har jag sett på film, ätit asgoda rester, tagit massa mediciner och med en handduk över huvudet stått lutad över en kastrull och andats in egyptisk essence. tror mamma ska marinera lite vitlök åt mig idag också..

för så här kan jag inte vara på nyår och i idre!
måste. bli. frisk.
måste. åka. skidor.

nu är det inte julafton längre

  2009-12-25 / 00:17:10 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
och nu har jag har suttit en bra stund vid google och letat balklänningar av ngn anledning. men det är rätt kul faktiskt :)

just idag fann jag den här mest inspirerande:



galet snygg färg, unik, egensydd, vackert tyg och allt är bara bra med den typ. åh vad jag blir pepp på studenten!

julafton

  2009-12-24 / 22:52:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
inleddes med snack om kemiprovet, hur nördigt är det på en skala? och nu verkar den avslutas med twilight. helt okej mysigt även om det inte direkt är som en kopp glögg framför kalle anka förstås.

och ja, jag förstår hur patetiskt det är att sitta här på julafton, men josse och jimmy åkte hem för länge sen och efter det blev det liksom som en vanlig dag. jag, mamma och pappa. världens minsta familj känns det som.

imorrn ska vi iofs till mormor. jag har inte träffat henne på ganska många månader nu och mycket har hänt sen sist. hon har flyttat till ett ålderdomshem (liknande iaf) och blivit både mager och förvirrad. så länge jag kan minnas har hon alltid varit lite nojig med att stänga av spisen, släcka lampor och låsa dörren och hon blandar alltid ihop alla kvinnonamn i släkten. somnar med huvudet mot bröstet klockan sex på kvällen gör hon också! men att hjärnan helt plötsligt bara kan stänga av så att hon slår sig gul och blå mot en trottoarkant eller glömmer vad hon höll på med, det är jag inte van vid. och jag blir lite rädd.

men i alla fall. mycket god mat idag! mycket mys! och fin skörd av julklappar (mest mjuka för min del) :)

nattnatt

imorrn kommer tomten

  2009-12-23 / 14:12:43 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
imorrn är det julafton och vi har ingen gran än. trots att jag är snorig och febrig får jag nästan lust att gå ut och hugga mig en gran i alla fall, för pappa är i stan sen ungefär 11 timmar och plogar gatorna åt er satans stadsbor. vem vet om han kommer orka hugga en sen, eller om han ens kommer hem innan mörkret faller? för en gran måste man ju bara ha.

uhh, jag har ingen vidare julkänsla just nu. mår inge vidare men måste ändå städa skiten ur mig snart innan jag drar till dalal. hoppashoppashoppas bara att vi kommer ha snöbollskrig där :D för oooh, vilken lycka det var igår när jag gick ut mitt i natten och foten sjönk ner i decimeterdjup snö! bilen såg ut som en stor vit bomullstuss och det knastrade härligt under hjulen när jag körde runt på oplogade vägar i typ 10 km/h. kul vare!

kvällen igår spenderade jag förövrigt hos oscar, vars rum är ett enda stort fotbollsmuseum x) planscher, medaljer, troféer, lagkort, tidningsurklipp, bollar.. you name it. och just det, några kvarglömda hockeybilder, pokemonkort och skolkataloger också. skolkataloger är förövrigt fruktansvärt underbart roliga! såg bilder från hela grundskolan på oscar, viktor (tjockis), kp, fasten (tjockis), backman, tapper (tjockis) och stroud. och hittade även kort på sara wiklund och caroline karlsson (blundande på nästan alla kort), båda bogren, stina på estet, angelica, caroline hasselkvist osv osv.

yttepyttetessimala var de allihopa :D

jaja, jag ska väl städa nu..

vad är det som är så bra med bloggar egentligen?

  2009-12-23 / 13:51:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
varför blir jag så nöjd när jag får läsa om andras liv, se bilder ur deras vardag eller bara får ta del av deras tankar? varför?

de kallar oss för bloggenerationen, och jag får lust att rättfärdiga det hela. försvara oss alla.
därav dagens analys:

varför bloggar jag? för att jag gillar att skriva, få ut alla jobbiga tankar (sprida bördan) och för att jag vill komma ihåg någonting från mitt liv när jag blir lite äldre.

varför läser jag bloggar? för att skvaller är intressant. och för att det känns bra att ha kontakt med människor (även när man sitter ensam i sitt rum framför datorn) och att få veta något om dem, få lära känna dem. men också att få upptäcka att jag inte är ensam med mina tankar, att människor är djupare än det jag ser när de står framför mig. när jag tänker efter tror jag faktiskt att bloggar har gjort mig mindre fördomsfull. genom dem kan jag nu mer eller mindre se en situation ur fler synvinklar än bara min egen.

bildbloggar är härliga just för att jag älskar att titta på saker - på människor och djur, naturen och på föremål. de bilder som publiceras är dessutom ofta genomtänkta och utvalda, vilket bara gör det hela ännu bättre.

usch, det känns som att jag försöker skriva ett skolarbete här. shit. nu får det räcka.

jag är galet trött på teknologi och elektronik och allt vad det heter

  2009-12-21 / 23:16:22 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag är trött på min mobil, tv:n, min säng och mitt hus. och jag vågar inte logga in på facebook. för på msn kan man ju iaf låtsas att man inte är inne, på fb är man blottad och jag gillar verkligen inte att dissa människor. okej om jag inte alls vill prata, då kan jag säga nej. men när jag både vill och inte vill, när det är småmysigt men inte jättekul, när jag inte vill skicka fel signaler men fortfarande vill lära känna personen. då blir det ett pussel och ett spel, och jag orkar inte med det mer idag.

tittade på ernst jul förut (jag har knappt någon makt över tv:n längre, så jag tar vad jag får) och det var riktigt mysigt! när jag var yngre var äntligen hemma mitt favoritprogram, för jag blev alltid så inspirerad. jag fick massa idéer till hur mitt hus/min lägenhet ska se ut när jag flyttar hemifrån, alla smådetaljer och prydnader samt växter i fönstren och ute i trädgården. det kliade lika mycket i fingrarna då som nu idag. trots det är jag för lat för att faktiskt göra någonting. jag har ju sagt att jag ska jobba stenhårt på min julfeeling i år, att jag skulle ha värsta inslagningsceremonin och hej och hå. men jag har inte gjort ett skit. än.

imorgon ska jag dock ta tag i allt! jag ska städa golvet i mitt rum (göra som louise och lägga allt på skrivbordet), slå in alla paket (och se efter vilka jag har missat), jag ska sätta upp ljusslingorna i mitt rum (på tiden!) och kanske ut och hugga gran om pappa har lust att hänka på. sen ska jag ju till stan också.. borde därför sova snart!

men kanske inte riktigt än..

me like

  2009-12-21 / 20:28:22 / Allmänt / 1 KOMMENTARER





 


put it in a love song

  2009-12-21 / 14:11:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
idag har jag inget att dela med mig av.
kanske bara någon bild sen, om jag får en knuff ut genom dörren.

nu vart det kvällen!

  2009-12-20 / 23:36:19 / Bilder / 0 KOMMENTARER

i morse (vid elva) vaknade jag med ett ryck då jag kom på att jag hade något mycket viktigt att göra. presenten till pand skulle nämligen vara handgjord i år, här är resultatet :)



marsipan-griseeen :D


iaf, vid ett-tiden hastade jag iväg till stan för välbehövligt tjöt i lägenheten! ytterligare brainstorming av fierce dancemoves dessutom (= galet kul!). sedan var ju planen att hanna skulle ha glöggfest. jag åkte dit runt sju och ringde på, i dörren stod snart hennes syster caroline och tittade frågande på mig. det visade sig att när hanna sa glöggfest "hemma" menade hon i göteborg. surt! istället åkte jag och pand hem till hannes en sväng, åt galet goda kakor som när jag kom hem även mamma hade bakat. vad är oddsen för det?! en av livets goda stunder antar jag :)

iaf, däremellan hann jag med en grovstädning av lägenheten, så här lagom till jul. och den som säger att städa är en baggis borde dammsuga och lyfta en soffa samtidigt, eller dammsuga en loftsäng. inte helt lätt faktiskt..


02.47

  2009-12-20 / 02:46:51 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
chattandet fortsätter. fortfarande fyra pers som håller i.. okej, nä nu droppade två..

kom på att jag inte har ätit sen klockan.. sex?? sjukt ohälsosamt! ska försöka att inte göra det igen.. flåt.

nu ska jag sova! snart....

respekt

  2009-12-19 / 23:16:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
oups, glömde visst publicera förra inlägget..

nu har jag chattat sönder med flera människor samtidigt i flera timmar. och jag gillar det verkligen! har fått en helt ny vän att öppna sig och jag vet nu massor om denna person, och jag har lärt mig så mycket på så kort tid. jag har också funnit en ny mening till att vara kompisstödjare och jag vill inget hellre just nu än att gå till skolan och nita folk (fast med ord) för FAN vad sur jag blir på mobbning! fan! fanfanfan! och folk som man nästan trodde var reko människor dessutom! jag vet dessutom precis vad jag ska säga till er tre vid nästa tillfälle, för ni vet inte vilken skada ni orsakar trots att ni inte menar något ont. det är ofta så, man fattar det inte för man skulle själv inte ta illa upp av samma grej.

kryptiskt värre kanske, men det spelar ingen roll om vem jag pratar. grejen är bara den att det inte finns någon respekt ute i samhället längre. så tänk på det en extra gång innan ni skrattar åt någon och innan ni dömer -

respekt.

19.00

  2009-12-19 / 22:24:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

så där ja!

nu har jag köpt nästan alla julklappar för i år! plus en väska åt mig själv, fast det var bara en parentes. huvudsaken var klapparna, som jag faktiskt köpt i tid! så dem ska jag ha en liten inslagningsceremoni för imorrn, med levande ljus och julmusik :) sedan är det glöggfest igen, hos hanna den här gången. julmyset börjar på riktigt nu! jag ska jobba stenhårt på julkänslan i år, och göra allt det där som man aldrig hann med på vardagarna under skoltid. typ fota (medan det fortfarande är ljust), spela cello och lira gitarr, baka och springa runnt och sjunga :)

hihi, pingviner är kul. filmen happy feet går på femman just nu, och den är ju hur mysig som helst! störtskön!


- 13

  2009-12-19 / 09:52:09 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
internet försvann igår igen. FAN DÅ.

inte för att jag behövde det.. somnade vid två och vaknade vid nio. klockan elva längtade jag tillbaka till sängen igen och sov som en stock tills klockan ringde idag :) 

snart ska jag iväg och handla mina första julklappar med j&o, borde dock skriva en lista först.. effektiv shopping är det som gäller, annars blir det solo shopping dan före doppare-dan i år igen.

det kanske var bra att jag inte kunde skriva igår, det hade blivit ett väldigt diffust och abstrakt inlägg. om sådant ni egentligen inte vill veta och jag egentligen inte vill säga, men som kanske mår bäst av att komma ut ändå. det får bli en annan gång.

seven eleven

  2009-12-18 / 13:53:52 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
återigen är jag så trött att ögonlocken bara hänger. det blev inte mycket sova inatt, och inte den föregående natten heller så det faktum att det nu är lov känns så himla underbart att det inte går att beskriva. jag är 70 kilo lättare till sinnes nu, även om jag fortfarande är lite konstig i huvudet.

hela min kropp är konstig. en blandning av bakfylla, förvirring, sömnbrist, allt för många intryck och tankar antar jag..

se, nu orkar jag inte skriva mer. väck mig ikväll.

vin igår och lipz idag

  2009-12-17 / 17:03:01 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

och idag var det måånga negativa människor i skolan. måånga negativa kommentarer om elevkåren och jag känner hur mitt engagemang rinner ut i sanden. för ni vet när man har en sån där fin idé och knappt kan vänta på att berätta den för någon, och så är alla andra så logiska, praktiska och negativa och bara river ner drömmen från det lilla molnet det seglat på. det är inte kul.

skridskor var kul dock! tills det blev för kallt.

men nu har jag bråttom igen - lipz förfest om en timme. what to wear, what to wear..


vill whina lite också

  2009-12-15 / 22:27:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
mina läppar är ökentorra, spruckna och blödande.
det gör ont.
det kittlas ständigt i min hals och hostan verkar aldrig försvinna.
det gör ont.
näsan är igentäppt, utan att det egentligen ens finns någonting där inne.
det gör inte ont.

men jobbigt är det.

22.22

  2009-12-15 / 22:22:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

nu har jag sovit bort större delen av kvällen, precis som igår, och resten av tiden har något så när använts till plugg. för att vara lite mer sanningsenlig så kan jag säga att jag nu har läst klart boken, gått tillbaka och läst några meningar igen, samt alla anteckningar.. och ja, det är väl ungefär det jag har gjort. känns sådäär bra i förberedelserna.. men jag bryr mig inte egentligen, jag vill bara ha ett vg för jag har aldrig fått ett g och det skulle kännas så konstigt. ungefär som när jag inte fick ett helt outstanding resultat på högskoleprovet. visst, gränsen ligger liksom lägre (eller högre... aa, ni fattar) då, men ändå. det kändes ovant och jag blev grymt besviken på mig själv. nu låter det nog som att jag bara vill att sten ska ge mig ett vg bara för att, men så menar jag inte. utan helt ärligt tycker jag faktiskt att jag förtjänar det. för jag vet innerst inne att om jag bara hade pluggat och faktiskt räknat lite kemiuppgifter även utanför aulan så hade jag kunnat klara mvg. för jag tycker ändå att kemi är ganska logiskt! det är bara så mycket vi lär oss på kort tid och så mycket ansvar som läggs på oss själva att lära in det. det är där problemet ligger, vi borde få mycket mer lektionstid och mer koncentrerade kurser. men aja, det får gå som det går. kanske blir jag till och med asburned och får ig!

iaf, skolan är faktiskt ganska kul i övrigt de här sista dagarna, idag fick vi till exempel pepparkakor och julmust under bokredovisningen och på geografin körde vi värsta roliga tävlingen (jag kände mig fierce!). och imorrn efter provet ska all nature threes till Lödöse museum och lära oss om kol-14 metoden i tre timmar. låter kanske inte så kul egentligen, men här har ni en tjej som ändå är glad, för utflykter är roliga när man är med rätt folk. och åka buss kan vara askul, om man är med rätt folk.

och jag råkar tycka att min klass är rätt folk :)


pappan och havet

  2009-12-14 / 18:55:38 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
gosh. jag sitter här och skriver reflektioner kring en bok om mumin, med andra ord arbetar jag på den väldigt flummiga uppgiften vi fått i religion. det känns så himla onödigt men samtidigt chill. om jag ändå inte vore så trött! huvudet är galet segt och ögonlocken bara hänger. men säg om jag går och lägger mig nu, kommer jag då inte att kunna vakna vid fem imorrn och plugga då istället? det känns som en bra plan tycker jag, men jag vet inte om den kan funka..

skolan idag var himla lyckad dock! lussefirandet var mest komiskt, men kändes liksom som ytterligare en grej som var tvungen att göras och jag hade faktiskt kul. framåt eftermiddagen började det kännas som att shit, vad många människor som jag känner så mycket bättre nu bara efter idag, och vad många olika som jag har hunnit prata med! ..tänk om det liksom vore så? att man kunde få sådana relationsbooster oftare, för de gör livet lite enklare och framförallt roligare att leva. fast kanske kändes det extra bra idag för mitt självförtroende är uppe på en liten höjd? kanske märks det ut?

iaf.. jag ska fundera på det där med att sova..

idag ska bli en sjukt produktiv dag

  2009-12-13 / 12:32:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
och jag har faktiskt redan läst ett kapitel kemi. men tiden rinner iväg. fan. måste ut och springa eller nåt också. fast kan jag göra det när jag är sån här?

när jag tänker efter så nej, det kan jag inte.
jag borde bara hålla fötterna varma och dricka te, inget annat.

men snart ska jag ändå pallra mig iväg till stan och få ordning på de där jÄvla kemilabbarna, tänkte bara att jag skulle göra klart ett gnagande inlämningsarbete först. åh vad skönt det hade varit att få väck det! gosh!

och kanske att jag vågar lägga mig på golvet och pina armarna en stund iaf, kanske magen också.. får inte andas för häftigt bara..

det är otroligt hur mycket tid som kan försvinna när man fastnar vid saker

  2009-12-12 / 23:38:39 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
saker såsom till exempel en film, konversation eller ett spel.

och jag sörjer den tid som kanske inte är till fullo utnyttjad, samtidigt som jag inte ångrar mig det minsta när den är borta eftersom jag alltid visste vad det var jag ville. jag visste att jag ville se den där filmen och därför satt jag kvar, jag visste att jag ville prata med den där personen och därför fortsatte jag ställa frågor och jag visste att jag ville spela det där spelet för att jag vill leva och unna mig saker, och därför fortsatte jag att spela.

så visst, man fastnar lätt vid datorn och tv:n om kvällarna, men det är helt och hållet frivilligt. likaså tror jag mycket av vad vi tänker också är frivilligt. jag tror verkligen att vi kan styra våra tankar mycket mer än vad vi ofta anar, och jag har sagt det här förut, men varför tar vi då inte och gör det?

när vi mår dåligt, varför är det så att vi undermedvetet vill fortsätta att må dåligt? jag vet själv att jag mot bättre vetande håller på med självdestruktiva saker ibland. som till exempel när jag alltid nedvärderar mig själv här på bloggen för att inte låta för divig, eller för att ingen ska få upp förväntningarna på mig för högt. fast att jag vet att jag skulle må så mycket bättre av att bara skriva rakt ut att "fan, vad snygg jag är" så gör jag det inte av olika orsaker. till och med nu vill jag nästan sudda ut det där för att ni inte ska tro att jag faktiskt går omkring och tänker "fan, vad snygg jag är", även om det egentligen är precis det jag borde göra.

men varför, om jag nu vet precis vad problemet är och hur jag ska lösa det, gör jag ingenting åt det? varför gillar jag att klanka ner på mig själv?

nä, klockan är mycket nu. för mycket djupdykande analyser för att ngn ska orka läsa.
god natt till er som trots detta kom hit ner!

som bomull i magen

  2009-12-12 / 19:51:21 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
efter skolan igår var jag galet desperat efter mer människokontakt. jag visste att jag inte skulle stå ut om jag åkte hem själv.

så jag grep efter halmstrån och kände mig betydelsefull som en liten träflisa när jag gick runt och frågade vart alla skulle nu. ett gäng skulle iväg och handla julklappar, gudarna vet att det skulle jag också behöva göra, men jag kom mig inte för att fråga om jag fick följa med.
jag kände mig som sagt lika mycket värd som en träflisa.
till slut lät malin och louise mig följa med till innovatum för att leverera acurat, och till resia för att betala studentresan. mycket bättre än att åka hem själv! lyckligtvis slutade det med att vi också fikade i en timme, sen åkte malin hem för kemins skull men jag och louise satt kvar tills lamporna slocknade och caféet tydligen stängde.
jag kände mig som en prinsessa räddad av två prinsar på sina stolta springare och kände mig mindre som en träflisa och mer som en.. julgran ju längre tiden gick.

så iaf. utkastade från caféet letar vi vilsna på stan oss in i odenhuset, ser reklam om räkor för 75,90 kr/kg (billigtbilligt!) och köper med oss både det och cider till lägenheten. efter lite mys, ännu mer prat, och lite missförstånd samt gräl med mamma lindberg slutar det med att vi åker hem till mig och sover. fin hämnd mot mammor som inte vill hämta hem sina barn på kvällen tycker jag (rent egoistiskt sett)

och idag blev det göteborg med samma brutta!

jag kände mig typ som världens vänligaste själ när jag gav mina pommes frites till den hemlösa tanten (som folk nästan trampade på!) på gatan. borde börja göra mer sånt.. det känns bra. borde hålla upp fler dörrar, säga mer tack och kanske le lite mer åt folk också.

mmm, och läsa lite mer kemi också kanske..

med nobelfesten i ögonvrån

  2009-12-10 / 21:59:55 / Allmänt / 3 KOMMENTARER
här levererar man inte mindre än sju (nu åtta) inlägg på en dag (!) och ni bara: jaha.

kommentera då...! :(

förövrigt har jag ikväll haft världens mysigaste cellolektion! alla hade med sig kakor (därav kladdkakan som jag skrev på fb) och så satt vi i lärarrummet och berättade roliga historier i typ en timme. william snackade lite kinesiska och felix tyska - jag fattade ingenting, men fräckt vare.

får väl dra en av historierna, williams gamla goding såklart, här igen, ifall någon (av ALLA mina läsare) missat den:

hur väcker man lady gaga när hon sover?

mm, tänk en stund innan du läser vidare nu.

lite till.

kom du på det?

svaret är iaf: pokerface! poke her face! xD


jag ska orka läsa ett kapitel idag, malin sa att tolvan var kortast så den får det bli

  2009-12-10 / 17:35:25 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
ni vet i filmen pretty woman så går de ju på opera? och så säger han.. just det - richard gere, till julia roberts att första gången man hör opera antingen älskar man det eller så hatar man det. jag själv gör varken eller, men han sa då även att alla kan lära sig att uppskatta det, och det känns sant. phantom of the opera är en fantastisk musikal där de sjunger opera, den är faktiskt en utav mina absoluta favoritfilmer (se den!). men när malena ernman sjunger, eller nu hon på nobelprisutdelningen, då krullar mina öron ihop sig och jag tycker inte alls om det.

men det är fascinerande vad man kan göra med rösten, jag har börjat uppskatta det på nytt idag när jag gått omkring och sjungit. har iofs inte gått så bra eftersom jag nu är inne på min sjätte vecka av att hosta sönder halsen, och min näsa täpper igen så jag inte kan sjunga p, t och s.

herta muller ser förresten ut som en häxa.
men madeleine är söt, har nog med namnet att göra...

swiss sunset

  2009-12-10 / 16:48:32 / Bilder / 1 KOMMENTARER












mmmhm

  2009-12-10 / 16:10:03 / Bilder / 0 KOMMENTARER











det gick inte så bra med lussebaket

  2009-12-10 / 16:03:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

för jästen var möglig (men inte för gammal) och jag vågar inte använda den ifall hela degen blir fail.

istället har jag fastnat framför en film, nämligen Grottbjörnens folk. det är ju malins favoritbok, men som film.. jag vet inte. haha, de pratar ju liksom typ inte eftersom de är neaderthalare, så det blir lite.. segt. men ändå en gripande hitoria.

japp, nu har jag snart slösat bort en hel dag. inte gjort ett skit som är nyttigt, inte läst en enda sida kemi. fan vad lat jag är.


det blir ingen skola för mig idag

  2009-12-10 / 12:09:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

:D


I have a dream

  2009-12-10 / 12:09:13 / Bilder / 1 KOMMENTARER
jag blev tänd på nytt igår hos louise. allt prat om resor, jobb i norge, roadtrip i USA, tågluffen - åååh jag vill ut igen! rebecka och elin hade blivit taggade på ett facebook-album med två tyska tjejer i Australien, och deras bilder (här nedanför) symboliserar typ allt jag vill ha just nu: få se nya länder, turkost vatten, snorkling, roliga photoshoots och framförallt en älskad kompis att dela allting med! man kan verkligen se hur de här två älskar varann. kanske är det inte så schysst att sno deras bilder så här, men whatever.

det jag (kanske) älskade mest med tågluffen var de stunder när man liksom insåg vart man egentligen befann sig, och vilken underlig men samtidigt otrolig situation man helt plötsligt hamnat i. afrika-tåget var kanske häftigast - vi visste inte vart vi var påväg eller var vi skulle sova i natt, både maten och vattnet var slut och
vi blev utslängda i korridoren för att vi inte hade några platsreservationer. men jag var lycklig bara av att kolla ut genom fönstret och se italien susa förbi, se malin och louise trängas framför mig med dagböckerna i knät och höra afrikanerna bakom mig skratta och prata galet fort under hela resan. samma underliga känsla hade jag några dagar tidigare, i de Schweiziska alperna när vi såg solnedgången över Genevesjön, fyrverkerierna på andra sidan och den sjärnklara himlen ovanför. det går liksom inte att förstå när man är där, man bara skrattar åt det. och jag vill (vill vill vill vill vill!!) ha fler sådana tillfällen att skratta åt.

min plan är att först tjäna pengar, hitta någon som vill följa med mig, packa massa bra saker och sedan bara dra någonstans. kanske planera vart jag vill åka allra först, men sedan bara resa dit vinden för mig. det är vad jag vill allra mest just nu. fast först vill jag nog fira en hederlig familjejul och ta studenten :)






















toataalleyy

  2009-12-10 / 11:32:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
velar fram och tillbaka om jag ska gå till skolan idag eller inte. dag nummer två med bara en lektion, idag är den tom endast en timme lång. det onödiga i det hela överväger, och vore det inte för människorna där hade jag lätt bara skippat alltihop. kanske gör jag det ändå. sov ju för länge, så mitt lussebullbak hinns inte med innan ett. borde på allvar sätta igång med kemin också. fan vad lat jag är.

förresten kan amerikanska vara så himla whine. alla dessa 20-åriga brudar som ser likadana ut och ömsom hatar varandra, ömsom kramas och gråter ihop. shit, jag blir så frustrerad! the hills är nog värst, men top model (förlåt louise och johanna) kommer inte långt efter. whinewhinewhine..

LOL

  2009-12-08 / 20:04:32 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
det känns som att det var ett tag sen jag faktiskt satt framför datorn och skrattade högt, typ, ofta. och ännu längre sen jag satt och log och nästan skrattade på bussen, helt själv.

allt tack vare knäppa kompisar! det är underbarast när man skrattar åt dem för att de är så mycket sig själva, för att det är så typiskt dem och man bara visste att det skulle komma, men ändå inte.

och som om allt kom på en gång känner jag mig idag både älskad och uppskattad. det är nästan att jag börjar tro att folk liksom tycker att jag är rolig. alltså, även folk som inte redan känner mig och vet att jag säger de där knäppa sakerna ibland, utan nästan som om främlingar ser någonting mig (i mig, runt mig, whatever). okej, det går inte att förklara, och säkert är det egentligen bara hallucinationer efter för mycket analyserande som vanligt :D 

nu är min mun för övrigt förlamad efter att ha andats genom ett munspel i typ en timme, så jag tänkte spela lite cello istället :)

26 dagar kvar!

  2009-12-08 / 19:45:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
ibland när jag haft en extra bra dag i skolan undrar jag om jag kanske går i världens bästa klass. men jag har aldrig kommit fram till ett svar, förrän nu:

jag skiter i om de är bäst eller inte, jag älskar dem alla så att hjärtat värker ändå. varenda en.

shit, vill aldrig gå tidigare från skolan igen, för jag missade tydligen värsta dissen! xD

och jag längtar som stryk till Idre, och studentresan till Rhodos. och studentdagen. och balen. det började kännas som på riktigt först idag, när jag pratade med pappa och spikade att han kommer köra runt oss på flaket den fjärde juni.

och helt plötsligt har jag massor att se fram emot! mys imorrn hos louise (skolkarn) och sedan götet på lördag. fler idremöten lär det bli, och kanske är det dags för tjejkväll också? :)

ooh!


oopsy daisy

  2009-12-08 / 19:32:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
herregud. två dagar i rad har jag suttit och kollat på film (tv1000) med pappa i samma rum, och båda gångerna har filmerna bara blivit snuskigare och snuskigare ju längre tiden går. och vad gör man då?
"hosthost, hehe, det här blev ju lite pinsamt.."

nej, jag vet inte asså.. x)

idag slutade det med att mycket konstigt blev sagt, som tex: "fast du ska väl också lära dig sånt antar jag.. heh". sen skrattade vi åt det och jag gick upp.

men jag fick iaf förklarat att jag bara ville se sista filmen för att billy elliot var med, fast som vuxen. (och självklart började pappa då granska killen på tv:n, vars ansikte syntes i bakgrunden bakom dem som hade vilt och naket sex. hehe.)

jag tror inte tv-bolagen fattar hur många pinsamma situationer de egentligen skapar ute i stugorna!
men lite kul är det också xD

i ett hav av kuddar och blommiga lakan

  2009-12-07 / 22:23:44 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
har senaste halvtimmen faktiskt gjort historialäxan, grundligt dessutom. så nu hoppas jag på läxförhör imorrn, då skulle göran nog bli lite förvånad :D

såå vad mer har jag hunnit göra på åtta timmar? hmm jo, sova, äta, titta på tv, samla bilder till ett facebook-album och drömma lite om idre.

gooo effektiviTET!

an ek dot

  2009-12-07 / 22:17:06 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
det är konstigt hur förvirrad man kan bli ibland. har i flera dagar trott att det heter rikstad, ni vet där politikerna sitter och röstar? men nej, idag kom jag ju på det - det heter riksdag!

x)

stonerider

  2009-12-07 / 15:55:57 / Bilder / 0 KOMMENTARER

jag trodde inte ens att sten kunde vara sjuk (att han liksom inte skulle tillåta det), men självklart blir han det veckan före slutprovet i kemi b. näst sista kemilektionen någonsin, då passar det minsann.

och nu har jag kramp i vaderna för jag gick så fort hem från tidiga bussen. slog rekord dock - 26 minuter!

och nyss lagade jag mig lite spaghetti med äggula (brodin-knep) och keso (malin o louise-favorit), och till efterrätt blev det räkchips (vet inte vem som var först med det, men gott är det!).

sen orkar jag inte säga mer.


okej, idag känns det bättre :)

  2009-12-06 / 12:31:47 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

jag kanske är ganska lätt att muntra upp egentligen? en människa med ett friendly face i några (!) timmar och jag mår fint igen. får nog skatta mig lycklig den här gången faktiskt. egentligen vet jag inte riktigt varför jag har sån tur ibland? vad vill alla galet fina människor ha med mig att göra liksom? x)

(och jag fiskar inte efter peppande kommentarer nu. tro det eller ej :p) 

äh, jag borde bara sätta punkt här. be er lyssna på den här låten och sen gå ut och springa. i eftermiddag är det glöggparty hos pand och jag vet inte alls vilka som kommer förutom min o hennes familj, och så filifjonken (som hon kallar filip för (men egentligen är det felix smeknamn, härmis!)).

så dt blir nog bra :)


meningslösa inlägg all day long!

  2009-12-05 / 12:10:29 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
tittade precis på en massa gamla bilder vi har på den externa hårddisken, och nu mår jag ungefär 100 gånger sämre! fast det börjar nästan bli komiskt nu, så snart skrattar jag väl åt det. tack till louise för livstecknet, du ger  alltid en liten topp på grafen ska du veta.

grisflunsan

  2009-12-05 / 12:04:52 / Bilder / 0 KOMMENTARER


det hela är ganska patetiskt. och armen är fortfarande öm efter sprutan i förrgår. men lite tur kanske det är att jag tog denändå, för idag sa de på nyheterna att var tredje människa som har dött av influensan ute i världen varit under 30 år och fullt frisk. så lite konstigt är det..

effort number one

  2009-12-05 / 11:13:30 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
herregud vad jag är trött på helg. och det är bara lördag.. förmiddag.

okej, dags för en lista på kul grejer jag vill göra. kanske blir jag glad då. får se om någon nappar också, poängen här är ju att jag inte vill göra det själv ;o

1. bli full
2. dansa
3. shoppa
4. baka lussebullar
5. handla julklappar
6. träna
7. bygga snögubbe
8. leka twister eller pictionary


inte en enda människa är inne på msn.

men den var ganska god ändå

  2009-12-04 / 22:37:57 / Bilder / 0 KOMMENTARER

well I had a crappy day, what about you?

  2009-12-04 / 21:43:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
uh. uh uh uh. today I was a lonesome girl.

mm, en halvtimme cello, långa ensamma timmar i lägenheten, en meningslös konsert och hem till två artiga gamla människor jag tror jag är släkt med på något vänster. visst, fick finfin tårta men vad bryr jag mig om det? vill inte ha tårta ändå.

lite kul på väg från kulturbaren dock: såg the one and only mr. Ish med familj, och kan säga att även hans bror har fina drag (som malin skulle säga), men han var orange i fejset. inte så hot x) 

orkeslöst

  2009-12-04 / 12:33:01 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


gratisreklam ;)





återigen oredigerat, så ni får kisa lite och föreställa er alla effekter istället :)

day off

  2009-12-04 / 12:17:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
svinsprutan igår gick smärtfritt (otroligt oväntat!) och enda biverkningen än så länge är lite huvudvärk och mystiskt uppvaknade klockan fem i morse. lyckades trots detta sova alldeles för länge så nu är jag alldeles groggy :)

jag har precis ägnat ungefär en timme åt att skriva färdigt krönikan, skíckade sen in den med tre minuter till godo, och jag kan faktiskt säga: jädrar, vad nöjd jag blev! :D

nu får jag dock börja på nästa arbete, så det där med att inte ha skola på hela dagen är inte så flaschigt som det låter. not even close. och förresten saknade jag alla människor där redan efter en timme igår, har blivit alldeles för sentimental på sistone! inte nyttigt.

jag gillar pand :)

  2009-12-03 / 22:33:25 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
idag var jag på överby igen, och åt en massa mat.. igen.

sen speed-shoppade jag även tre klänningar, bland annat den jag inte kunnat sluta tänka på sen i måndags. även om den var dyr och inte sitter som den ska så känns det bättre att ha den i garderoben. då kan man liksom kolla på den ibland, drömma lite om typ hollywood eller nåt.

now my eyelids are hinting that I should call it a day,
so nightnight!

dagar då patriotism inte låter lika sjukt

  2009-12-03 / 11:08:22 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

bussresan hem igår var en enda lång frustration. månen var underbart galet vacker, och dimman som böljade över det frostklädda landskapet fick magen att vrida sig inom mig. jag ville ha min kamera där, men samtidigt inte för då glömmer man att verkligen titta. och titta var det enda jag ville göra. stanna upp och stirra på allt det vackra tills solen gått ner och ersatts av månens klara strålkastarljus, och sedan stanna lite till för att titta på den också.
månen var stoooor igår.

nä, nu måste jag gå ut en sväng, för idag är minst lika vackert som igår :)


home sweet home

  2009-12-02 / 18:38:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


ser det inte väldigt biffigt ut, huset?

i've been loving you too long

  2009-12-02 / 18:28:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
varje dag är likadan, men ändå så olik. och samma tomhet som alltid i magen när jag är ensam kvar i skolan, eller kvar med de sju miljöarna. det är mysigt, men så många som saknas. aj.

hihi, jag går för jämnan omkring och tänker på spotify nu. min nya kärlek för stunden är otis redding, så TACK AMANDA för att du alltid öppnar mina ögon för sånt jag inte själv hittar, men älskar :)

skola

  2009-12-02 / 18:26:13 / Allmänt / 1 KOMMENTARER



mediterranean sunset from a plane

  2009-12-01 / 21:44:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


en av livets många små finesser som det gäller att kunna uppskatta

längtan

  2009-12-01 / 21:29:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
full skoldag med religionsprov sista lektionen - på vilken skolsköterskan kom in och frågade om vi ville ta spruta. corre gick, men vi andra hade faktiskt prov(!). sen kom göran och jörgen in bara för att tjinga på ulf, vi andra fortsatte skriva. och till sist var per-inge inne och vände, ville meddela att jag kommer få min choklad. provet blev trots allt klart till slut, men jag missade bussen. så jag ringde mamma, åkte och handlade mat, kom hem, såg en film om froggy doo och nu sitter jag här. berättar om min dag igen. vill inte göra det, men försöker mest bara hindra mig själv från att whina om sömnbrist.

värsta nostalgitrippen igår förresten - såg Fucking Åmål. saker som shit the same, mittbena och moppekillar för en tillbaka 10 år i tiden på ett ögonblick. att se gamla outlayen på bingolotto, med leif loket olsson som programledare, får mig att känna mig gammal, men på ett bra sätt ändå. filmen är bra också.