Salade

  2010-11-29 / 22:19:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Asgod sallad med avokado, päron, sallad och parmaskinka. Och för att det ska smaka ännu mer och ännu bättre behövs lite olivolja, citronsaft, salt och peppar. Hallelujah!

Hemma hos Brodin i fredags

  2010-11-29 / 22:04:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Första advent!

  2010-11-28 / 11:58:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag ska adventsljusstakarna och julpyntet upp minsann! Och jag är så glad att jag i år har tid att peppa jul så som man egentligen borde - med egen glögg, hembakat julgodis, överdrivet mycket julpynt, fulländad spotify-julspellista, ett städat rum, egengjorda julkort osv. Skitkul kommer det bli!

Jul 2009

Innan jag kan börja med allt det måste jag dock åka in till stan. Ska posta ett brev. Fett värt resan..

God natt världen

  2010-11-28 / 00:40:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag har jag sett tre filmer, brutalt skottat balkongen och altantaket (tror grannen blev lite rädd) och bakat lussebullar. En del blev så där riktigt fjortis-brunbrända, men de var goda ändå. Nu är jag tlött och orkar inte skriva mer.

En bit av verkligheten

  2010-11-27 / 13:37:43 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Hittade precis en film om hur det är att vara volontär i Ghana, av ingen mindre än Trollhättebon Oscar Lundahl som nyss varit där (han som var i tidningen häromveckan). Och sedan hittade jag en annan film, som mer var ett bildspel.

Kika här och här om ni vill :)

Fest i snökaoset

  2010-11-26 / 23:55:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det var länge sen jag hade så kul som jag hade på Lipz igår. Så mycket nytt folk och halvkända vänner, en precis lagom fylla, bekväma kläder och en riktigt grym stämning var det enda som behövdes. Det är bra att få variera umgänget lite också, både för att uppskatta vännerna man redan har men även för att återupptäcka att främlingar ju bara är vänner som inte blivit funna än. Smart människa som kom på det där!

Förresten är snön ute alldeles underbar om ni frågar mig. I morse, när jag vaknade upp hemma hos Johanna, fann vi min lilla bil halvt begravd i snö. Och då hade det ju redan snöat non stop i nån dag innan jag parkerade den där. Det jag alltså försöker säga är att det verkligen är JÄTTEMYCKET SNÖ UTE! Men jag tycker bara det är kul, och med lite hjälp fick jag till slut ut bilen på vägen också.
Snälla Staffan och jag!

Min outfit i tre månader

  2010-11-26 / 19:37:10 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Här har vi mina nya Ghana-kläder som jag köpte i förra veckan. Perfekta safaribyxor för endast 30 spänn, och en fin liten tröja för 99 som dessutom är svettanpassad - tunt tyg, loose fit och härligt fläktutrymme under armarna!

Iiiiiiiiiih!

  2010-11-25 / 16:12:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag fick min flygbiljett idag! Åker från Landvetter kl 10.35 den 2 januari, och efter ett byte i Amsterdam kommer jag vara framme i Accra kl 19.50! Tillbaka på Landvetter kommer jag sedan vara igen den 29 mars kl 09.25, bara så att ni vet när ni ska börja göra min välkommen hem-banderoll ;)

Jisses vad det pirrar i min mage nu! :D Visst är det förresten gulligt att flygbolagets hemsida heter virtuallythere.com?

Det du inte visste om Ghana 1

  2010-11-25 / 14:41:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag ger jag er den första korta lektionen om landet Ghana, som jag inte ens vet om ni vill ha, men som ni får ändå!
Landet är numera en stabil demokrati och anses vara ett av de bästa länderna i Afrika att resa till om man aldrig varit på kontinenten förut, då befolkningen är otroligt vänlig och det är relativt säkert. Temperaturen i landet ligger på 30 grader eller strax under hela året om och det är fuktig regnskog i söder och halvtorr savann i norr. Det finns en ganska stor risk för allvarlig malaria och kolera, men de ohotat största hälsoriskerna är trafiken och sexuellt överförbara sjukdomar (doktorn varnade främst för just dessa stiliga män med osynliga smittor). Det officiella språket är engelska då man var en koloni fram tills 1957, och utöver det finns ca 46 olika afrikanska språk, det populäraste av dem är Twi. Ca 75 % av befolkningen är kristna, i norr finns en betydande del muslimer och i övrigt finns det allt från hinduism till olika afrikanska så kallade naturreligioner. Landet är ungefär lika stort som halva Sverige och har ungefär 23 miljoner invånare, varav 2 miljoner bor i huvudstaden Accra.

Till vänster om Ghana ligger Elfenbenskusten, ovanför hittar du Burkina Faso och till höger finns lilla landet Togo.

Och det är vad som kallas att göra en höna av en fjäder

  2010-11-25 / 13:42:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
En av pappas mer whiniga hyresgäster ringde precis och pratade i fem långa minuter om hur hennes brandvarnare behövde nytt batteri och vilket problem det var eftersom hon ju inte hade några nya batterier hemma. Jag har aldrig ens träffat henne men ändå rådfrågar hon mig om ifall hon ska våga gå och fråga grannen om ett nytt batteri eller inte.. För att vara utan brandvarnare en enda natt går ju inte. Då dör man.

"Trust in God Hair Saloon"

  2010-11-25 / 12:08:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
En sak som jag har tänkt på väldigt mycket av och till inför Ghana, är det här med hår. Att inte kunna duscha varje dag, och att troligen inte ens bli ren när man väl gör det (enligt vad jag har hört) innebär att håret kommer vara fett i tre månader. Kul. Dessutom kommer man svettas 24/7 och inte heller ha någon spegel för att kunna göra lite kris-styling.

Det må vara ytligt, men jag vill liksom inte vara ful..

En dag i väntrummet

  2010-11-24 / 22:55:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag har jag läst tio tidningar. Tre inredningsmagasin, två skvallerblaskor, en sporttidning, två modemagasin, en metro och en national geographic. Varför, undrar ni då. Jo, för att döda tid. Tid på tåget från Karlstad, tid innan mamma kunde hämta mig och tid innan läkaren lät mig komma in i undersökningsrummet (som hade dubbla dörrar likt en riktig karantän).

Idag har jag också spenderat drygt 1500 spänn. För dem fick jag en spruta gula febern, 16 malariatabletter, ett king size-myggnät (min nya sänghimmel) och två doser magmedicin. Fett värt? Naa, vet inte det va.. Men konstigt nog känner jag faktiskt samma lycka över mitt nya myggnät som jag brukar göra över en riktigt snygg ny klänning eller tröja. På tal om ny tröja ska jag nog gå och prova mina nya Afrika-kläder igen, och kanske drömma om ett varmt och fuktigt Ghana i natt.
Hei då!

Bleu

  2010-11-22 / 22:58:47 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Älskar denna blåa jacka! Grymt snygg och väldigt mycket min stil, men "second hand" säger ju inte mycket om vilken affär jag ska gå till för att få en!! Har sagt två gånger att jag vill köpa den, hoppas hon nappar någon dag..

Stop motion

  2010-11-22 / 22:42:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Potter-filmen var bättre än bra

  2010-11-22 / 11:45:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Två och en halv timme kändes som knappt en, och borde inte Rupert Grint bli komiker så säg?

Oscar är i skolan nu, och likadant som hemma vill jag alltid passa på att göra en massa saker när jag är helt ensam. Här hos Oscar handlar det mest om att sjunga, titta på program som bara jag gillar, nörda dator och prata i telefon (hatar att göra det när folk lyssnar). Men snart är han hemma igen, så jag borde gå och borsta tänderna..

Förresten ska jag ta bilder på mina nya kläder och ladda in dem när jag kommer hem till usb-sladden, för ett plagg skulle jag vilja ha råd om jag ska behålla eller inte.

Del ett

  2010-11-21 / 10:13:54 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Efter att ha klagat i flera månader på att kniven var slö, fick vi häromdagen låna en knivslip av malin och kp. Och inom 24 timmar har jag såklart skurit av en bit av tummen och gjort mig själv lite halvt invalid. Aldrig nöjd..

Nu ska vi snart baka silviakaka att ha med på bion sen. Vi ska se Harry Potter-sjuan förstår ni, och dessutom shoppa lite innan. Kan inte bli bättre!

Inredning är så jäkla kul!

  2010-11-20 / 18:03:59 / Allmänt / 1 KOMMENTARER








Det verkar poppis att inreda helt i vitt nuförtiden. Personligen skulle jag inte kunna bo så, det känns så fruktansvärt omysigt, men jag tycker definitivt att en vit bas är snyggt. De två översta bilderna ligger lite på gränsen till för mycket vitt.


Jävla studentstad

  2010-11-20 / 15:27:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
I förrgår var det förfest här i lägenheten! Dock kom vi aldrig utanför ytterdörren (endast ut i korridoren till pingisbordet) för dels hade vi det för roligt och dels skulle jag nog ändå inte ha kommit in på någon klubb. För i en studentstad som Karlstad räcker det tydligen inte att vara 18 år, till och med på en torsdag måste man även ha ett mecenatkort (student-ID) för att få komma in någonstans.


Tack för den va.

Men det var himla kul ändå! Igår låg vi framför tv:n hela dagen, i sann bakis-anda, och idag har vi inte heller gjort så mycket.

Men nu letar vi recept, för ikväll ska vi lyxa till det för magen lite grann :D

Karlstad igen!

  2010-11-17 / 20:39:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår satt jag mitt emot en blind man på tåget. Jag har aldrig riktigt träffat någon som är blind förut, så han fick mig verkligen att börja fundera över hur det skulle vara om jag vore det. Och kort sagt skulle jag tycka det var hemskt. För jag älskar att kunna se. Jag älskar att kolla på människor, studera vad de gör och hur de ser ut. Jag älskar vackra blommor, fina kläder och fantastiska landskap. Och tänk vad hemskt att vara beroende av andra människors snällhet, att inte veta mer om folk som man möter än hur de låter, och tänk att inte kunna se på tv, vara på datorn, spela bollspel, läsa böcker, köra bil.. Tänk att aldrig få se Grand Canyon, kinesiska muren eller norrskenet!

Att kunna se är typ mitt liv. Jag vet inte vad jag skulle göra utan min ögon?


Tattoo?

  2010-11-16 / 15:40:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Hamnade på en tatueringsblogg förut. Det fanns en del fina grejer, och även om jag nog inte vill skaffa en själv (ett helt liv är för lång tid) så är det himla kul att försöka klura ut vad man hade velat ha för någon. Personligen tycker jag det är snyggast med diskreta tatueringar, ingen färg, bara en enkel text eller kontur av någonting, och gärna att den ska sitta på nacke, skuldra eller fotled.

Första glöggen

  2010-11-16 / 11:59:55 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag har jag två viktiga samtal att ringa. Fan då. Hatar telefoner.
Edit: Nu har jag ringt dem, men inte fått något vettigt svar och måste därför ringa två nya! Kul.

Det blir snart din tur

  2010-11-15 / 16:35:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Träningsvärken i mina biceps är lika skoningslös idag som den var i fredags, men jag ska snart trotsa den och åka på Cirkelfys. Först ska jag försöka ordna ett bankkort som går att handla med på internet (tågbiljetter) och som helst också fungerar i Afrika. Därför sitter jag nu i telefonkö, plats 8!


Förresten fick jag lite gött ordflow förut när jag tittade på tv, vilket resulterade i en början på värsta grymma hiphop-låten. Synd bara att jag inte är någon kandidat till att faktiskt sjunga hiphop-låtar.

Double the noice

  2010-11-14 / 23:30:01 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Ungefär sisådär var tredje månad kommer en dag då jag helt plötsligt kan dubbelvissla. Ja, för när jag plutar med munnen kommer det då ut två toner samtidigt (tror det är terser) istället för bara en, och det är mycket förundrande i hela 24 timmar innan det sedan är borta igen. Jag spelade in det på min mobil förut men designadinblogg.se har tyvärr inget svar på hur man laddar upp ett ljudklipp, och det hörs dessutom knappt på inspelningen att det är två toner så då kommer ni inte tro mig i alla fall...

This is my home

  2010-11-14 / 21:32:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag har varit en fullspäckad dator/familjedag. Jag har som sagt skickat en omfattande anmälan till volontärresor, ordnat med visum, letat bra utbildningar och tagit fram lite bilder på Sverige och svenskar att visa min värdfamilj i Afrika. Två av dessa bilder ser ni nedan..

Jag tänkte liksom att det kunde vara kul för dem att se snö och hur jäkla varierande Sveriges väder är!

Det här är vad jag vill

  2010-11-14 / 13:11:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag ska skicka in ännu en del av bokningen snart, och jag tänkte att det var lika bra att klistra in mina redan formulerade anledningar här istället för att senare skriva igen hur jag tänker. Så ursäkta att det är på engelska, men jag hoppas ni förstår? ;)

Please outline why you have chosen the indicated projects:

I’ve never travelled alone before and by choosing to work with children I believe I will feel more at home, because children always makes me happy. I would like to work with children in all different ages, and I thought that an orphanage would be the right place to do that, but here I welcome some consulting (?). I really  want to share my live experiences with the children, give them love and care and make them happy in every way I can. I want to help them and learn things myself as a bonus.

Please outline why you want to take part in this programme in Ghana. What do you think you can contribute with and what do you hope to get out of this program?

I believe that I can be a role model to the children, inspire them to educate, make them feel loved and important. I would like to try different ways of teaching (if needed) and share ideas to improve things (I always get ideas). I hope I will make friends for life, get incredible life experiences, get perspective and learn about a different way of living. Hopefully I will feel that I’ve made a difference, and that it’s a good one.


Ibland när man tvingas formulera sådana här grejer inser man varför man faktiskt gör saker. Jag visste men ändå inte, varför jag ville göra det här. Nu vet jag!

Fathers day

  2010-11-13 / 13:02:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag åker jag hem igen, för att fira dubbel fars dag (han fyller år också). Mamma och jag har kokat ihop en plan om att få honom att börja laga lite mer mat, och vi tänkte mjukstarta med att fokusera på goda sallader. Alltså har jag köpt en salladskokbok! Jag älskar kokböcker, äger nog fem stycken själv redan, trots att jag knappt lagar mat... Förutom när jag är här uppe i Karlstad, så därför passar det ju ypperligt att en av dem är just här!



Killed by tricky ricky

  2010-11-12 / 23:40:09 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Till ljudet av en massa "target secured" och "reloading" satt jag alldeles nyss uppkurrad vid fönstret i Oscars lägenhet och tittade på Scrubs. Just nu bloggar jag, uppenbarligen, från samma plats. Ögonlocken är på nedgång och det spritter lite i mina armar efter att ha varit på kombinerat body pump/spin-pass idag. Det var på Malins nya tillhåll, träningsanläggningen Njoy, som jag testade på detta, och förhoppningsvis återvänder vi dit nästa vecka för lite extra billig elevmassage! GOD YES!

Igår gick jag och Oscar på världens mysigaste promenad. Snön knastrade under fötterna när man gick och låg vackert pudrad på de höga granarna vars toppar glödde av den lågt liggande solen. Oscar återfann sin intervallbacke och jag plockade fint blåbärsris att pynta byrån med. Soffan här har, på tal om fint pynt, fått ett tillfälligt kuddtillskott, men mer om det imorrn. Kan nog försöka fixa en bild på den.. Försök att inte bli för överexalterade tills dess.

Snö är underbart

  2010-11-10 / 14:07:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Trots ett tjockt molntäcke är det lika ljust ute som om det vore mitt i sommarn och solen stod högst på himlen. Det är inte samma sorts ljus dock, eftersom snön lyser underifrån, men oh så vackert!


Living the life

  2010-11-10 / 10:07:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ja, här lever man livet uppe i Karlstad. Jag får en överdos av kramar och kel varje dag, det finns chokladbollar i frysen och att det dessutom snöar är så underbart mysigt! Jag tänkte gå ut och göra en liten snögubbe sen, ställa den framför dörren och kanske göra någon glad.

Nu först ska jag dock duscha och diska.

Wanna be on top?

  2010-11-09 / 12:26:15 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Det är nästan alltid top model på tvn nuförtiden. Två gånger om dagen, tre på måndagar, plus ett Tyra Banks show-avsnitt varje vardag. Inte konstigt att man blir lite överdrivet shoppingsugen och posar lite lätt så fort man ser en spegel..


Dagens iakttagelse

  2010-11-08 / 18:20:29 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Medelåldern på gymmet klockan 17.30: cirkus 24
Medelåldern på gymmet klockan 10.30: cirkus 55

Nu är jag förresten i Karlstad igen! Hade bästa tågresan på länge med Malin och nu sitter jag här bredvid en underbart fin kille som är både god och glad efter sin dagliga dos vit choklad!



Här har jag klappat hans hår tills det blev en Kenickie (i Grease)-frisyr.

På jakt i mammas garderob

  2010-11-07 / 15:16:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Mamma har gjort inventering i sin garderob och hittat massa bra safarikläder åt mig. Eftersom det känns lite malplacerat att åka dit i små tajta jeansshorts och små vita linnen eller sommarklänningar, har jag nu provat igenom lite långkjolar, saronger, linneskjortor och safarishorts som känns lite mer passande. För jag har läst att det är ungefär 60 % luftfuktighet i Ghana, och mellan 20 och 30 grader hela tiden, så från och med att jag går av planet kommer jag nog svettas som en gris konstant i tre månader och behöver kläder därefter!

Nu ska jag snart iväg till gymmet, och sedan hem till Dalal på tjejkväll!

Skvallerblaskan har talat

  2010-11-07 / 12:38:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Något försenat, men här är kort sammanfattat det som stod i "Veckans NU!":
Otrohetsrykten: David Beckham, Brad Pitt.
Kris i förhållandet: Ashton Kutcher och Demi Moore, Alexander Skarsgård och Kate Bosworth, Tom Cruise och Katie Holmes, Robert Pattinson och Kristen Stewart, Courtney Cox och David Arquette, Justin Timberlake och Jessica Biel, Christina Aguilera och Jordan Bratman, Hank Baskett och Kendra Wilkinson.
Ihop och lyckliga: Vänner-Ross och Zoe Buckman, Heidi Klum och Seal, Renee Zellweger och Bradley Cooper, Brad Pitt och Angelina Jolie.
Romansrykten: Alex Skarsgård och Rihanna, Robert Pattinson och Emma Watson.
Gravidrykten: Halle Berry, Christina Applegate, Katy Perry, Penelope Cruz, Rachel Zoe.
Dessutom har Paris Hilton kört över en paparazzifotograf, Kate Moss har en kråka i näsan och Blake Lively har köpt en kamera!!!!!!

Bara en reflektion

  2010-11-07 / 11:49:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Mitt mål har alltid varit att få andra att må bra, känna sig uppskattade och ha roligt. Många gånger är det min drivkraft i mina handlingar, och det kommer det nog aldrig sluta att vara. Men sedan ungefär ett år tillbaka har jag blivit allt mer stampad på, överkörd och sviken. Jag är dock inte helt hjälplös, utan hade mer än gärna sagt ifrån om det inte vore för att jag inte vet vem jag ska säga ifrån till. Det är inte en persons fel, utan ett samlat handlande från mer eller mindre alla jag känner. Det är mycket ge och lite få, mycket kämpande i en värld av likgiltighet. Och jag har blivit överkänslig nu. Reagerar och blir ledsen för varje liten sak, utan att det egentligen är någons fel.

Det ska på ett sätt bli skönt att åka iväg, inte känna en enda människa, ha noll förväntningar på dem och därför inte heller bli sviken.


Mammas födelsedag - exklusiva bilder!!!

  2010-11-06 / 23:33:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Utflykt

  2010-11-06 / 22:55:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
En uttråkad mamma och en uttråkad dotter resulterade idag i utflykt till Uddevalla! Alla helgona som det är så var de flesta affärerna stängda, likaså fiket på Gustafsberg, så det fick bli mat på muséet istället. Men innan dess var vi i krokarna kring Viken Ägir, mitt gamla segelsällskap, samt gick en promenad på den soliga bryggan. "På vägen hem" blev det en snabbis på Torp och jag är nu ägare till en oversize kavaj, med andra ord är jag nästan cool!

Celebration!

  2010-11-05 / 20:18:01 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Afrika är bokat och familjen är äntligen engagerade! Hittills har de varit lite vaga med vad de egentligen tycker, men idag räckte det med att bara säga att jag tänkte boka för att de genast skulle sätta sig med kartbok respektive dator i knät och i flera timmar försöka ta reda på allt om landet, dess utflykter och säkerhetsrisker. Det är verkligen fint att de bryr sig så!

Tur att ingen såg mig

  2010-11-05 / 14:04:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
När jag kör bil eller är ensam hemma händer det ganska ofta att jag pratar med mig själv. Det ser och låter säkert rätt sjukt men är faktiskt ett oslagbart sätt att samla tankarna på. För när man uttalar sina problem och tankar högt hinner man ju tänka klart dem innan man slås av nästa tanke. Ytterligare ett plus är att man inte behöver censurera något, man får låta hur bitchig och självgod som helst och man behöver inte vara rädd för att någon ska döma en.
Idag pratade jag högt med mig själv när jag satt i solen på en sten i den fårlösa hagen. På engelska dessutom. Kan ju vara bra att öva inför Afrikaresan.

HALLELUJAH!

  2010-11-05 / 12:13:12 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Idag väger jag ungefär 10 kilo mindre.

While knocking

  2010-11-04 / 15:44:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Mina dörrkransar är klara! Efter mycket möda och ståltråd samt ett mystiskt djur som försökte stjäla just mina kottar (duger inte de i skogen?) under natten, så är de till slut färdiga!

Grejen med rädsla

  2010-11-04 / 10:55:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag hatar att ha ett specifikt grubbel man alltid kommer tillbaka till. Även om man inte kan göra något åt det så är det som om hjärnan ändå måste tänka på det, om och om igen.

Igår kom jag hem mitt i natten, det var fruktansvärt stjärnklart och fint men inne i mitt huvud kämpade jag febrilt för att inte tänka på alla skräckfilmer jag sett (framförallt Wax house). Mörker kan vara riktigt mysigt, så länge man glömmer bort att vara rädd. Men så fort tanken slår en att det faktiskt kan finnas en mördare någonstans inne i buskarna, så blir man inte av med den. Tacka vet jag solen.

Sol!

  2010-11-04 / 10:40:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag känner mig lite ond som har dragit ner markisen för fönstret och stänger ute solen nu när den äntligen vågar visa sig igen, men den ska allt få sin del av uppmärksamheten snart. Först ska jag planera dagen lite grann..

Igår var det förresten tedrickarkväll med Johanna och Malin, och det är synd och skam att de där riktigt underbara kvällarna blir av så sällan! När vi var ute och gick/fotade kände jag mig som ett barn igen. För med tjocka vinterkläder och mörkrets skydd känns det som om allt omkring vore fluffigt och det blir liksom plötsligt så tråkigt att bara på vägen, allra minst vill jag hoppa och dansa som i en musikal!

Just a little clip

  2010-11-03 / 13:50:40 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Det finns en träningsform som kallas slowemotion. Jag tror att ni fattar vad den går ut på, och ovan ser ni ett proffs in action. Om ni inte hinner förstå vad han gör innan ni blir uttråkade och stänger av så kan jag säga att det så att han härmar olika friidrotter på invigningen till VM år 1995. Det är rätt coolt, och uppenbarligen får man muskler av det!

Mer komplimanger till folket!

  2010-11-03 / 11:43:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
När jag som vanligt låg i sängen och försökte sova igår kväll kom jag av någon underlig anledning in på en grej som hände i Rhodos i våras. För den där kvällen när vi var ute på Toxic club och det bara var massa svenskar där, så sa Anton något av det snällaste någon någonsin har sagt till mig. Lite lagom rund om fötterna grabbade han tag i min axel när jag stod vid baren och exklamerade att han alltid tyckt att jag verkat så trevlig och snäll trots att vi nästan aldrig har pratat med varann.

Och jag vet inte om det finns något bättre bekräftelse på att det faktiskt går att utstråla precis det man vill och alltid försökt utstråla till andra människor, än när en halvfrämling i parallellklassen fått just uppfattningen att man är en god människa.

Matad med skit

  2010-11-02 / 23:16:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag har jag köpt värsta skvallertidningen, den heter Veckans NU! och är smockfylld med lögner om människorna i Hollywood. Jag har inte läst den än (men pappa har) så tänkte vänta tills imorrn med att ge er ett utplock av dessa smaskiga historier, helt gratis! Vad sägs?

Knepet med att handla mat

  2010-11-02 / 22:51:51 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
På den tiden när livet var som vanligt, var det alltid mamma som handlade maten. Mest av praktiska själ - hon hade bil och jobbade i stan. Nu för tiden brukar istället jag och pappa handla efter att vi varit och tränat. Och herregud vad dåliga vi är på det! För vi lyckas nästan alltid plocka i samma varor i vagnen, så att vi får dubletter, och vi har ingen koll på vad som redan finns hemma, så därmed får vi ännu fler dubletter, och slutligen så är vi lika envisa båda två och det blir därför att vi köper till exempel både skinka och korv (storpack) att ha på mackan.

Kort sagt får vi alldeles för mycket mat hemma! Någon som är hungrig?

Cirkelfys comeback

  2010-11-02 / 22:42:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår gjorde jag comeback på Cirkelfys, ett stationsträningspass på Friskis, tillsammans med Pando, Broddelina, Oliven och Juliet. Helt enligt stereotypen av tjejer i allmänhet stod vi i en tajt liten klunga i ett hörn och fnissade en stund innan musiken satte igång. Efter det fanns det inte mycket tid till att prata, eftersom det krävdes full fokus på hantlar, step up-brädor, bosubollar och allt vad det heter.


Idag var tyvärr ingen av dem sugen på träning, så det blev jag och pappsen som rockade loss i spinnhallen. Två dagar i rad har jag nu lyft vikter och trampat pedaler som en duracellkanin på speed, jag vet inte vart jag får all energi ifrån? Kanske är det så att jag bunkrar upp när jag sitter framför tv:n hela dagen och så exploderar det på kvällen? (Måste dock klargöra att jag faktiskt inte tittar på tv hela dagarna, men vissa dagar kan jag komma upp i en hel del timmar sammanlagt...)

Lite lättare?

  2010-11-01 / 12:10:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Egentligen gillar jag inte att duscha. Visst, man blir ren och det är en skön känsla efteråt, men det är ju så himla bökigt. Av med alla kläder, spola vattnet en stund, bli blöt, shamponera, sköjla, shamponera igen/balsamera, skölja igen, skrubba bort lite död hud, skölja, stänga av kranen och frysa som ett as, torka kroppen och knoppen, smörja in sig och ta på sig kläderna igen.

Egentligen tycker jag inte om att gå på toa heller. Visst, det är rätt så nödvändigt och är skönt att ibland få en stund för sig själv, men jag hatar när man missar saker i till exempel filmen eller på tjejträffen. OH MY GOD LIKSOM!!