Bara bara grupparbete

  2011-11-28 / 20:17:40 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Efter nio timmar mer eller mindre intensivt grupparbete är min hjärna nu helt körd, och imorrn blir det minst lika mycket till. Vi fick reda på ännu ett provresultat idag för övrigt, och endast 16 av 44 klarade sig. En jävel fick alla rätt, men det var hon ganska ensam om. Universitetet alltså.. de menar allvar nu. Men jag fick g!

På torsdag börjar en ny kurs som håller på i typ en och en halv månad. Vi ska bestämma egna grupper på två-tre pers och jobba helt självständigt, ungefär som i ett projekt. Det här med gruppindelningen gör dock att det känns som att man helt plötsligt är tillbaka på mellanstadiet, för vem vill vara med mig och vem vill jag vara med, och tänk om jag hamnar med någon jag inte alls tycker om eller som inte bidrar med någonting? Då är man fast med den personen till januari. Kul.


Allt för dig, det vet du

  2011-11-26 / 02:10:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag var ingen bra dag, så därför ska jag inte skriva om idag. Men en ruskigt kul grej hände å andra sidan i onsdags när vi var ute och mätte träd, det var en sån där situation som bara är så komisk att man nästan ser det som om det vore en tecknad film. Förstår ni vad jag menar? 

Det var i alla fall så här: Jag och Simon sprang runt och mätte träden på vår sida sluttningen (medan andra gruppen tog andra sidan), jag skötte måttbandet medan han skrev och försökte klura ut vad det var för slags träd. Nördig som han är ibland skulle han verkligen gå till botten med trädslagen, och efter en lång analys utan resultat skakade han ner några av de få löv som ännu fanns kvar från träden för att kunna visa och fråga Mats. Problemet var bara att det var så fruktansvärt halt och så fruktansvärt brant, så med lövet i högsta hugg i högerhanden försökte Simon förgäves nå upp till dit där Mats stod, och jag har då aldrig sett någon se så desperat ut! Ett steg upp och två steg ner, och han halkade omkring som jag vet inte vad, men upp skulle han! Allt för ett torrt litet löv. Jag skrattade så jag nästan dog.

Bambis på hal is

  2011-11-23 / 17:43:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Exkursion igen, denna gång stampade vi omkring i sluttningar och mätte skred, träd och lutning i hela sex timmar! Är riktigt jäkla mör nu, men det är faktiskt himla roligt att slira omkring i leran, och kanske ännu roligare att kolla på alla andra slira omkring i leran. Tänk vad mycket man kan göra förutom att sitta i skolbänken!

GRATIS ÄR GOTT!

  2011-11-22 / 23:15:52 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Det känns som om universum försöker trösta mig, för helt plötsligt händer bara bra saker:

- Gratis frukostmackor och kaffe i skolan
- Rapport nummer 2 är klar
- Gratis kaffe, kaka och pennor i skolan
- Vann ett quiz och fick en liten pysselmanick
- Gratis middag plus gratis matlåda till imorrn
- Äntligen träning

Enda dåliga var att jag blev skakis och dålig i magen av allt kaffe, men jag botade det snabbt med mängder av mat. Och sicken mat det var vi fick - pastasallad med kyckling, falafel, baguette, fetaostsås, oliver samt mozzarella- och tomatsallad med basilika till middag! Skumtomtar till efterrätt. Gratis är gott!



När man inte har någon annan

  2011-11-18 / 18:33:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Häromveckan kom en dam väldigt oväntat fram till mig inne på hemköp. Jag stod och jämförde priser på sallad och hon sa något om att det är väldigt dyrt här i Sverige, vilket jag höll med om. Innan jag vet ordet av är vi inne i ett djupt samtal om Bosnien och om hennes son som dött och lämnat henne ensam här där hon inte känner någon och knappt kan språket. Hon bad hela tiden om ursäkt för att hon babblade så, men det syntes verkligen att hon behövde någon som lyssnar.

Och en sån liten tjänst gör jag henne så gärna! Jag hoppas till och med att vi syns någon mer gång, och att hon mår bättre då..

Sociala experiment

  2011-11-18 / 00:17:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Tre trollhättingar på samma buss sent en torsdagskväll. Jobbigt läge uppstår - ska man hälsa? ska man kanske till och med gå dit? ser de mig ens? kommer de känna igen mig? måste jag?

Det här med samarbete måste vara något himla viktigt

  2011-11-16 / 18:20:30 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Vi har bytt grupper i skolan (hälften av alla arbeten vi gör gör vi nämligen i en grupp på cirka sex pers), och även om den förra var helt okej, är jag oerhört glad över detta! För man blir liksom låst till att bara umgås med samma fem människor, och jag tycker bättre om att vara överallt hela tiden med allihop samtidigt. Nu har jag i alla fall fått en ny klump mer eller mindre kända folk att umgås med ett tag, och genom att lära känna dem kan jag så småningom också lära känna deras förra grupper. Fin plan va!

Min nya grupp är en väldigt lagom blandning av härliga människor, och alla är så ambitiösa att jag nog kan börja slappna av lite. På köpet har vi till och med fått en sjunde medlem - Oscar, som är 15 dagar gammal, men han hjälper inte till så mycket. Han sover mest.

Nu ska jag iväg till stan och träffa Jackie. Och på tal om det så fick jag Ghana-bilder av Anna igår!!!! Och jag själv är med på flera stycken! Jättecoolt! Bevis på att jag faktiskt var där!

Shit happens

  2011-11-13 / 02:20:24 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Vilken underbar kväll! Blir nekade i entrén till nattklubbar eftersom vi har en 93:a i gänget/vi ratar dem, så till sist dissade jag bara alla och gick hem, för jag pallade inte mer. Hela kvällen har bara varit.. konstig. Jag blev liksom aldrig helt glad, kunde aldrig riktigt ärligt skratta åt saker, och jag vet fortfarande inte varför jag nästan började gråta tillslut. Jag var liksom bara.. ledsen.

Aja, sånt är livet! Imorgon drar jag till Trollhättan för att fira fars dag/fars födelsedag, och då börjar vi om på nytt.

Den mest ökänt romantiska filmen någonsin

  2011-11-10 / 23:44:47 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
The Notebook. Lämnar mig med puffigt röda ögon och våta kinder, även denna andra gång. Tror inte en enda människa ärligt kan se denna utan att gråta. Den är bara så... stark.


Insåg precis att jag har bloggat i över fem år nu

  2011-11-09 / 16:08:29 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Insåg precis att jag har bloggat i över fem år nu. Fortfarande skäms jag lite och berättar sällan för folk att jag skriver, vilket jag nyss var ganska så tacksam för. För jag kikade just på inlägg från den allra första månaden, alltså juni 2006, och dog lite.

"nästa år är jag en nia och då är vi liksom bossar, äntligen!"

Jag skrev konstigt nog väldigt mycket om fotbolls VM också, väldigt intelligenta kommentarer dessutom:
"bollen bara går över planen fram och tillbaka, fram och tillbaka"

Jag snackade en massa om film (typ som nu då), och hade sett "en film om en kille som var indian och hette lilla trädet"

Tur att man växer upp!

Can't get enough

  2011-11-09 / 15:32:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Vi har haft så många exkursioner redan att jag inte har koll på hur många det är. Igår var den senaste, om den nu räknas. Vi gick nämligen runt ute på Lindholmen, på Hisingen, och besvärade en massa företag genom att komma och ställa frågor (som dock bara tog 30 sekunder att besvara). Vi fick blandat gensvar - en del leenden, några stressade miner, en utskällning och ibland ingenting, bara en dörr.

Imorse satt vi och datoriserade alla svar, vid tio var vi klara och då stack alla hem för att plugga till omtenta. Kvar var bara jag och Tobbe, och uttråkade som vi var drog vi in till stan och försökte att inte spendera pengar. Jag fick dock köpt mig en present till pappa, (men åpen som han är ska han ju ha två - födelsedag och fars dag) och ikväll blir det bio! Footloose! 



Keep them in

  2011-11-08 / 22:07:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
För någon vecka sedan kände jag mig dränkt i hemligheter, både mina egna och andras, och jag var så rädd för att de skulle råka komma ut. Det kändes som om de närsomhelst skulle hoppa som grodor ur käften på mig.

Men nu har det lagt sig, och jag tänker inte på dem lika ofta, så då blir det lättare att hålla tyst. Och då blir jag istället stolt över att jag faktiskt kan hålla hemligheter, och stolt över att jag kan vara det stöd jag så hemskt gärna vill vara åt mina vänner. För gudarna ska veta att man kan behöva prata av sig lite ibland!

Ikväll har jag för övrigt nördat film igen - Abduction samt Monte Carlo. Helt okej filmer, de får 7 av 10 för idé och 5 resp 7 för utförande.


Tomorrow when the war began

  2011-11-07 / 22:06:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Mina favoritböcker av John Marsden har blivit film, och sicken ruskigt bra film dessutom!



Det är ett evigt dilemma det där med om man ska se filmen eller läsa böckerna först, ingetdera är egentligen helt bra för man blir alltid lite besviken. Men äh, den var ändå tillräckligt bra för att jag skulle bli beroende igen.

Så se den!!

Asos

  2011-11-06 / 15:16:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Det är inte kul när så här vackra människor visar upp kläder. Vem som än köper klänningen kommer bara bli en sämre variant av det här. Scheisse!

Tenta, fest och träning

  2011-11-06 / 15:06:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Provet är skrivet och även om det kan gå precis hur som helst, så var det i alla fall riktigt roligt att skriva! Och jag är, tro det eller ej, inte ensam om att säga så. 

I helgen har det varit fest och träning, fest och träning. I fredags satt jag på Lilla London med en ny konstallation människor från klassen, och eftersom det var after work fick man en öl och buffé för 33 spänn!

Igår började jag och ida istället kvällen på Chez amis med 29-kronorsöl och fem timmars tjöt, sedan slöt vi upp med Tobbe och hans kompisar från "utanför Borås", och sedan dansade vi hela natten medan en störtskön kille från pakistan svängde runt en i en snabbspolad tango lite då och då samt knuffade in alla att dansa solo i ringen i tur och ordning. Han var precis lika dansgalen och speedad som käre gamle William!

När magen skriker tystar man den

  2011-11-03 / 20:07:47 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Då var det dan före tentadan då. Har förhoppningsvis pluggat tillräckligt innan för idag har jag bara typ.. slappat. Och tvättat. Och nu ligger jag här med hungersmärtor igen för jag är trött på att behöva äta så ofta, vilket ju är helt sjukt.

Måste verkligen börja köpa godare grejer, för om man bara har gröt, smörgås och matlådor att välja på som kvällsmat/frukost/mellanmål tröttnar man fort. Anorexia har kommit på tal alltför många gånger på senaste tiden för att jag ska börja slarva med maten nu, för jag inser varje gång hur lätt det vore att slinka dit.

Så jag ska äta. Nu.

Dan före dan före tentadan

  2011-11-02 / 23:42:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Dan före dan före dopparedan (som i det här fallet är tentadan) har spenderats på GVC, i en soffa, med ett gäng härliga människor och en dator i knät. Vi har diskuterat sönder allt som har med tentan att göra, och framförallt har jag insett hur jäkla svår den kommer att bli.

Dock verkar inte magen min vara orolig, så jag bestämde mig för att ta kvällen ledig. Med lite köttgryta och ris framför Pride & predjudice mådde jag som en kung, och nu ska jag till att sova som en sådan också!

God natt!