Man märker att världen är liten när...

  2010-06-28 / 22:36:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
... Man hemma hos sin pojkvän hittar en random GT-tidning, i vilken en av mina två favorit-bloggerskors pojkvän glatt smilar upp från sportsidorna.
... Canadensaren-for-a-year berättar att hon i en kyrka i en liten stad i USA hittar den svenske kompisen till en kille hon känner i Canada.
... Någon halvbekant facebookvän fyller år, och nästan alla ens övriga facebookvänner grattar denne (hur känner de varandra!!?)
... Man i en bilresa på kanske två kilometer i Trollhättan ser fem ynka människor varav ändå tre är nära bekanta. 
... Man mitt i storstaden Stockholm springer på självaste ish-martin från nisse i Trollhättan.
... Man i varje samtal med en ny kollega kommer fram till att man har minst en gemensam bekant.
... Ens syster träffar sin aerobic-kompis från Sverige på ett köpcenter i Thailand.


varför måste man bli så jädra plufsig av att pressa fram lite tårar?

  2010-06-27 / 12:12:41 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
jag gråter floder som aldrig förr men vill inte säga något till någon för jag vet inte varför. vad jag dock kan säga som förklaring är att jag blev grymt dissad igen. det som först skulle vara en dag av sol och bad med mer eller mindre hela det gamla idregänget blev långsamt till ingenting alls. ingen ville med. kvar är typ jag, som istället får åka till oscar med min redan gjorda matsäck.

det är pinsamt att gråta tycker jag, och det blir alltid så mycket fuss när man gör det. därför springer jag omkring här hemma och försöker undvika både mamma, pappa och josse med alla hennes kompisar, som just nu av alla gånger är överallt på gården. 

nu ska jag lova mig själv att inte planera något på en vecka. fan vad jag inte vill hamna här igen. jag vet vad jag skrev häromdan, men istället finns det nog inget värre än att känna att folk bara är med en när de inte har något bättre för sig.

något jag ofta frågar mig själv är varför inte jag har det som broddelina, att hela världen sliter i en för att få umgås ens en liten minut och att 40 pers gillar ens facebook-status. säkert inte jättekul alla gånger, men fatta vad underbar man måste känna sig?

knowing and the children of shang hui

  2010-06-26 / 23:33:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

jag ska försöka låtsas att jag inte har haft ett enda finger med i spelet vad gäller planerandet inför morgondagen, men återigen är jag rädd att jag har snörjt in mig för djupt. tänk att mina förmaningar till mig själv inte höll mer än några timmar! ich is hopplös!

men, efter en mycket djup film om japanska ockupationen av kina år 1937, så inser jag att mina problem är förhållandevis små och hanterbara. thank god!


jag har en idé om vad jag kanske vill göra i höst

  2010-06-26 / 21:08:01 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
men istället för att skriva den här nu ska jag kika om det börjar någon trevlig film på tvn, eftersom klockan är nio. ni får en random bild som tröst, föreställandes tre snubbar ute i marstrand tidigare i sommar.


sans emploi

  2010-06-26 / 20:05:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag saknar faktiskt bloggen, men det finns ingen tid. om en vecka kommer jag nog ha hur mycket tid som helst, det är då jag puttas över kanten till vuxenlivet och friheten. jag vill kunna svara något på frågan om vad jag ska göra sen, men det finns inget konkret. jag har inte ens några konkreta planer för sommarlovet, och för en gångs skull är heller ingen utlandsresa planerad.

allt det här får jag tänka på nästa vecka, när jag inte längre har något jobb. när jag är arbetslös..

jag ser dig

  2010-06-26 / 19:58:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
oj vad jag älskar människor som lyssnar, som hör och som ser. i förrgår blev jag räddad av en sådan person, en som jag knappt känner men som ändå gjorde allt tusen gånger bättre.

jag klarar inte av det här med att vara värd för saker. på ett sätt är det jättekul, och det är väl därför jag gör det igen och igen, men när jag lägger ner tid, möda, hjärta och själ så blir allt så mycket känsligare. eftersom det händer gång på gång är jag lite mer på min vakt nu, då i förrgår anade jag innan att ingen skulle komma i tid och att säkert inte alla skulle grilla trots att det var det vi var där för. ändå var jag ju tvungen att vara där vid halv sex, så jag satt ensam och väntade i tre kvart tills den första gästen kom och det visade sig då också snart att ingen, utom jag, skulle grilla... förrän min räddare sara kom, som faktiskt hade med sig både korv och filt och som också lyssnade, hörde och såg.

inget ger ett hårdare slag mot självförtroendet än osynlighet. när man säger något, frågar något eller drar ett skämt som ingen hör eller orkar uppmärksamma. det gör ont och till slut slutar man öppna munnen helt. därför kämpar jag hårt för att se och höra människor när ingen annan gör det, skit sam om jag missar något roligare samtal därför. skit sam.

pilutta!

  2010-06-21 / 23:03:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jobbig dag på jobbet idag - hade inte med mig någon bok..

menmen, jag och elin roade oss med att paddla kanot, och sedan kajak, ett tag, så istället för att bara sola fejan inne på land låg vi också en stund mitt ute på sjön i den fina solnedgången. årets längsta dag sa någon, och så underbart härlig var den - nästan inga knott, ljummet i vinden och solen glimmade på vattenytan så man blev nästan blind. och snart ska jag dit igen! jag gillar mitt jobb.

men imorrn ska jag vara stationerad på stora badplatsen (ska alltså ligga på stranden och få betalt) så då måste jag hitta en bra bok!

puss på er alla!


jag hatar att vakna sent.

  2010-06-20 / 16:08:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

idag var sent lika med klockan ett och det känns bara som att jag snart ska gå och lägga mig igen.. att jag dessutom kommer ihåg min mardröm, där jag återigen jobbade i motvind för att rädda alla nära och kära från någon underlig personlighetsförändrande magi likt den i true blood, gör inte direkt saken bättre.

men nu är det så att jag ändå känner mig ganska glad! för igår var jag ute i härstorp igen, snackade djupa framtidsdrömmar, googlade drinkar samt spöade louise i kubb (hihi). och efter ännu mer inspirerande prat om olika folks planer för framtiden och om alla olika möjligheter som finns så känner jag mig kunskapstörstig och peppad inför nya projekt och resor.

när sommarjobbet, det oh så stressiga, är över så ska jag söka nytt jobb inför hösten alternativt checka au pair-möjligheter, men innan dess ska jag ha sommarlov. för nu har jag chansen att äntligen ha ett sånt där sommarlov då jag har tid att lära mig sy kläder (har massa gamla trasor som jag till en början bara kan försöka sy om), lära mig dansa, åka på restresor, kanotresor, campingresor, roadtrips till kusten, gå på konserter, sena kvällar vid bryggan, drinkblandardagar, läsa böcker, se på film, grillkvällar, temafester, photoshoots och hur många andra spontaniteter som helst! i obegränsad mängd!

men nu måste jag sluta skriva så att det inte blir ännu ett monsterinlägg..


världens bästa sommarjobb

  2010-06-17 / 20:33:47 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
precis som jag av erfarenhet trodde så finns det nästan ingenting att göra på jobbet. man kommer dit vid åtta respektive ett, beror på vilken dag, sedan chillar man en timme och dricker kaffe innan man får reda på vilken station man ska vara på. efter det blir det faktiskt lite jobb, då går man och bär ut kanoterna, skär sallad, sätter upp bollnätet osv. detta tar max tjugofem minuter. sedan får man chilla ytterligare en timme innan ungdomarna kommer dit. hittills har det varit väldigt få ungdomar, därför har dagarna mest bestått i att sitta och tjöta med kollegerna, titta på de som badar eller seglar eller vad de nu gör, och sola trynet.

när ungdomarna åkt får man diska lite, dammsuga lite och sedan chilla ännu lite mer tills alla är klara att åka, oftast lite innan fyra respektive nio då jag egentligen ska sluta. igår hade jag turen att ha stationen 'stora badplatsen', vilket innebar att jag skulle sitta på öresjös strand och hålla koll på ungdomar tillsammans med två till. det innebar i stort sett att jag kunde sola bäst jag ville, och turligt nog var just den dagen också oscar, malin och kp där. helt knäppt att jag får betalt för att typ ha sommarlov..!

men men, efter en veckas jobb är jag fortfarande så där plikttrogen som jag brukar vara, och kan inte riktigt med att slappna av och utnyttja situationen. mest sitter jag där och lyssnar på de vuxna när de pratar, försöker hänga med lite och verka hyfsat engagerad i vad som händer runt omkring, ifall det skulle dyka upp något jobb eller om någon unge skulle behöva hjälp. vi får se hur länge plikttogenheten håller dock.

förutom allt det här är det oändligt vackert ute i öresjö, man får vara ute hela tiden och om man vill och det finns tid till det kan man också paddla kanot, segla, bada, pyssla, åka båt, fiska etc!

världens bästa sommarjobb.

popping in again

  2010-06-15 / 20:27:15 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
både dag ett och två på mitt nya jobb är nu avklarade och jag har massor att berätta, men orkar inte. hur som helst är det underligt hur många nya människor jag nu känner trots att det bara gått två dagar, och att de nästan alla är vuxna. varför får aldrig jag träffa nya kompisar på jobbet? jag menar, vuxna är trevliga och i det här fallet riktigt roliga, men de lär inte bli mina nya bästisar direkt..

jag skriver så sällan nu för tiden, men jag tänker i alla fall väldigt ofta på vad jag önskar att jag kunde skriva om jag bara hade en dator med mig där och då. om jag hade haft en laptop plus trådlöst internet med mig idag hade ni nog fått många fina dikter om min underbara omgivning ute i öresjö och om hur jag nog kanske har världens bästa sommarjobb. hade jag haft en laptop i förrgår hade ni fått rapporter om hur det känns att stirra upp i en gigantisk vit, men väldigt fast, röv cirka tre meter upp i luften (det var en väldigt stor skulptur), och ni hade också fått rapport om mina senaste shoppingfynd (två nätta klänningar och ett tubtop-linne för alla jobbdagar ute i solen).

hade jag skrivit för två timmar sedan hade jag nog whinat sönder om min huvudvärk som följt mig i nu tre dagar, och om den samtidiga (väldigt olägliga) bristen på värktabletter här hemma. 

nu loggar jag ut, för något som lockar mer än det här är twilight-boken jag precis börjat läsa (my GOD vad jag har saknat skönlitteratur!)

Idag blev jag kär på nytt i både oscar, malin och fotboll

  2010-06-12 / 23:16:01 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

fotbolls-VM 2010 har börjat bra. okej, tre matcher om dagen är lite att ta i, men vid den på kvällen sitter jag klistrad framför tvn! förhoppningsvis kommer inte mitt intresse att svalna igen..

imorgon ska jag, förmodligen (har fortfarande inte bestämt mig!), till göteborg för lite kultur á la konstmuseum med mera, så jag borde fatta mig kort idag. men jag vill få berätta att jag har haft en oerhört inspirerande dag med familjen rådberg, eller åtminstone hälften av den. för på deras nya altan satt jag, malin och lena och pratade både långt och länge om allt mellan himmel och jord och det känns som att jag fram tills nu verkligen har underskattat föräldrar och andra vuxna människor som bra sällskap. det är faktiskt jättekul att kunna diskutera till exempel inredning som om man själv vore 40 år och var mitt uppe i att renovera halva huset! jag blev så pepp på att skaffa jobb och hus, resa runt och förändra världen lite grann! men jag nöjde mig sedan gott med att, när jag kom hem, själv laga maten och låta mamma vila. man ska ju börja i det lilla ;)


det här är en bild på louises mage

  2010-06-11 / 16:25:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


hon och viktor är currently i bulgarien, troligtvis ligger de på stranden just i detta nu. den här magen är därför med stor sannolikhet påväg att bli ännu brunare. good for you, stomachen!

när louise har läst ungefär hit, vilket hon kommer göra någon gång antingen denna eller nästa vecka, kommer hon med all säkerhet att tänka ungefär: WHAT THE FUUCK?! and I don't blame her. för det här är ett väldigt random inlägg och jag har endast till mitt försvar att jag är uttråkad och tänkte ge er en bild från Rhodos, men så hittade jag två stycken och kunde inte välja vilken (de var nästan likadana) så det fick bli den här istället.

nu ska jag gå och titta på fotboll(!).

besök i andra världar

  2010-06-11 / 16:07:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
[varning! långt inlägg!]

idag vaknade jag med ett ryck klockan ett, åt ungsbakad fisk till frukost och kikade sedan lite på fotbollsVM-invigningen. nu sitter jag här och kan inte riktigt släppa tanken på drömmarna från de senaste två nätterna.

den första drömmen utspelade sig i två stora grannhus någonstans ute på landet, medverkarna var min (fd.) klass plus några till och det hela var fruktansvärt brutalt. för det var alla mot alla i en oändlig och hopplös strid, vi slogs bland annat med borrmaskiner och yxor och jag kommer speciellt ihåg att när jag fick veta att michael och viktor blivit våldtagna visste jag att det var detsamma som att de dött, fast på ett något mer våldsamt sätt än resten. det fanns ingenting ens i närheten av en trygg zon och sömn existerade inte. men en dag bröt sig två tjejer (de två blonda som åkte gul bil till balen) ur striden och deklarerade att de skulle rymma. alla slutade slåss för ett ögonblick och ytterligare några anslöt sig till dem, bland annat jag. efter det sprang vi non stop en hel natt och de som inte hade rymt jagade oss otröttligt med yxor och knivar i högsta hugg. läget verkade hopplöst. då vaknade jag.

det var gårdagens dröm. inatt drömde jag två drömmar, något mildare varianter men fortfarande i samma genre. först att jag, mamma, pappa, josse, oscar, viktor, louise, malin och några fler var någonstans i mellanöstern på semester. en dag när stod vi mitt ute på ett torg blev vi plötsligt beordrade att alla som hade vita skosnören måste gå in i ett rum och byta ut dem mot svarta. jag var den enda av oss som hade det, så jag gick in dit. jag vet inte riktigt hur eller varför, men ganska snart fann jag mig sittandes vid ett stort fyrkantigt bord bredvid en medelålders arabisk man. här började obehagligheterna, för han var en mäktig man som jag inte fick säga emot om jag inte ville hamna i fängelse eller dylikt, och han flyttade sig närmare hela tiden. han insinuerade att jag nu var hans och jag förlorade snabbt hoppet om att någonsin kunna komma undan honom. snart fick jag reda på, av en vän till familjen, att oscar inte skulle kunna komma och rädda mig eftersom han nog borde hålla sig inomhus, för han kunde bli gripen om någon så mycket som viskade att han hade luktat på ett barn (??), och allt kändes om möjligt än mer hopplöst. till slut lyckades min mamma dock rädda mig därifrån. 

men då övergick det i en ny dröm. högt uppe på ett berg fann jag mig plötsligt hängandes från kanten på ett stup, inte långt ifrån mitt hem. jag var nu en tonårig kille och min stora familj sprang runt där uppe på vägen men såg mig inte där jag låg och kämpade för livet, efteråt sa min bror att han hade sett mig men trott att jag ändå var död. till slut kom jag upp på egen hand, och först då fick jag hjälp att åtminstone resa mig på fötterna. efteråt följde en uppsluppen familjestund men jag var skärrad efter min nära döden-upplevelse och litade inte på någon.

kul drömmar, huh? jag kan ingenting om drömtolkning, men utifrån det här kan jag ändå säga att det inte låter som att mitt undermedvetna mår speciellt bra.

jag har funderat lite över det här med släkt

  2010-06-08 / 23:42:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
på senare år har jag insett att det ju är ganska mysigt med familj och släkt ändå, och att om man bara lägger ner lite energi på den så kan en släktträff faktiskt bli riktigt rolig. förr har jag alltid fruktat de där träffarna och skidresorna, kanske mycket på grund av att alla är så gamla. för min släkt består nästan bara av vuxna människor, de flesta är till och med över femtio. och pappas och mammas vänners barn var också alltid några år äldre än mig.

fast nu ljuger jag lite.. det är egentligen fel att kalla dem släktträffar, eftersom de ju inte innehåller så mycket släkt. på min student till exempel, kom cirkus 25 personer. av dessa var en pappas syssling och hans två barn blir då mina... bryllingar? en annan var pappas kusin, en tredje min döda farmors pojkvän och en fjärde dennes dotter. jag skulle nog inte direkt kalla dem min närmaste familj.

det är faktiskt både lite sorgligt att jag inte har en större släkt samtidigt som det inte gör mig så mycket, för det är svårt att sakna något man aldrig har haft. men så såg jag idag på den urlöjliga filmen Fullt Hus för kanske tredje gången, och jag avundades så den gemenskap som elva syskon ger. man behöver aldrig vara ensam och det blir typ som att vara på klassresa dygnet runt!

för något av det som jag älskar absolut mest är att göra väldigt vardagliga saker tillsammans med någon, och det gör man på en klassresa/studentresa/skidresa med kompisarna. man lagar mat tillsammans, man städar tillsammans, man handlar mat tillsammans, man ser på film tillsammans, man åker bil tillsammans. jag finner inte ord för att beskriva hur mycket jag uppskattar sånt! låt oss bara säga att jag är lite svältfödd på just det - gemenskap. det kanske bottnar i det här med att växa upp på landet. jag tror sånt påverkar mer än man tror.

allt det här tål att funderas på tills dess att jag skaffar barn. undrar hur många jag vill ha?

couldn't think of anything better

  2010-06-08 / 20:12:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
vanligtvis när jag har slappdagar går jag omkring här hemma så sunkig att det med stor sannolikhet faktiskt luktar om mig. inte så fräscht, men sant. idag har jag dock duschat OCH tagit en promenad mitt på eftermiddagen, så jag mår bra i själen trots mitt leverne. för ni vet, sex måltider om dagen och åtta timmar vid antingen tvn eller datorn gör en liksom öm i hela kroppen och man blir lätt deppig. but not today. maybe tomorrow though..

fast nä. imorgon ska jag till älvhögsborg för lite livräddningsträning inför mitt mycket ansvarsfulla sommarjobb som fritidsledare serni. då blir det inget latande hemma på soffan utan serious shit i en säkert iskall bassäng, som kommer göra mig ännu sjukare än vad jag redan är.

abrupt end to submission.

ännu en dag av tv-tittande och internetcruising

  2010-06-08 / 15:02:20 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

ännu fler facebookalbum har tittats igenom idag och jag slås av hur alla jag känner och halvkänner lyckas vara så fruktansvärt vackra. jag har sagt det till vissa av dem, men det känns inte som att de någonsin kommer att kunna förstå hur mycket jag verkligen menar det. jag kan bara inte sluta titta, så fina är de.

och jag har hittat min nya favoritbild, dock vill jag inte överexponera den, men jag måste nog lägga ut den här i alla fall. det är ju trots allt min blogg.


jag har nog kollat på över tusen bilder idag

  2010-06-07 / 20:25:11 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

så nu orkar jag inte med fler! det är fullt i mitt huvud av nya intryck och jag är trött sådär som man blir efter en lång dags shopping - så mycket kläder man hinner se på några timmar!

ett eget fotoalbum kommer att komma någon dag också, för jag har ju faktiskt en del bilder från både studenten, balen samt rhodos att dela med mig av! men det får vänta.

igår hade jag nog den bästa dagen i mitt liv, men idag är allting över. idag finns ingenting specifikt kvar att se fram emot. det känns så tomt och så fritt, skönt men läskigt, för vad i hela friden ska jag hitta på nu? vad ska jag göra med mitt liv och vad ska jag roa mig med hela sommaren? så mycket tid!

imorgon ska jag nog sätta mig här vid datorn och googla runt lite och se om jag kan hitta mitt kall i livet. kanske finns det faktiskt en utbildning som jag vill gå?

hur som helst, här får ni en fin liten bild från igår föreställandes mina två favorit-sundbergs: Oscar och hans lillasyster Josefin, samt mig själv och saaben.


STUDENTEN!

  2010-06-05 / 23:20:49 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

sedär, nu har jag tagit studenten!

  2010-06-05 / 23:10:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

ingenting blev ens i närheten av vad jag trodde att det skulle bli, samtidigt som det nog blev det. självklart blev dagen lyckad och det enda jag nog saknade var känslorna. för vart fanns pirret och nervositeten, uppspeltheten och hysterin? jag bara gjorde det som skulle göras och hade roligt under tiden, skulle man kunna säga.

i total motsats till vad jag trodde innan blev studentfesten på swania en flopp medan släktkalaset nästan var det bästa på hela dagen. mer än så vägrar jag analysera för då förstör jag bara allt. jag vill ju ha kvar minnena av allt det som var bra!

utöver alla minnen finns det också en del fysiska tecken som påminner mig om att igår: ett antal blåmärken på bena, än mer söndertrasade tår än förut, en rosenröd bränna samt vita linjer på axlarna, en förvärrad hosta, myggbett på rumpan samt vad jag fruktar är början till mitt allra första munsår(!). får hoppas på supereffektiv skönhetssömn i natt för hallå, fin tajming att ha det på balen av alla gånger!

aja, nu ska jag ladda in lite bilder!


too busy living ya know

  2010-06-01 / 23:22:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
hemkommen från Rhodos för nu tre dagar sen, men datorn har fått vänta tills nu för hey, jag har prioriterat livet!

Rhodos var fint och bra, mest nöjd är jag med min fina bruna hudfärg, det sista doppet med min (williams) älskade volleyboll och att få se små blyga klasskamrater liksom blomma upp under inverkan av medelhavssolen och verkligen bjuda på sig själva!

jeez, det är svårt att skriva här om mitt liv just nu för då skulle jag inte göra annat än skriva, men här kommer istället några korta sammanfattande ord som ni får tolka hur ni vill:

sol, grekland, satans jävla hosta, svett, känslor, oscar, italiensk glass, betygshets, gulliga sabah, volleyboll, havet, klänningar, städning, ärenden, huvudvärk, jävla facebook, näsdukar, kläder, sömnbrist, alkohol, perfektion, ångest, fotboll, oscar, bal, studentflak, silvertejp, ballonger...

god natt.

RSS 2.0