Fashion report

  2010-10-31 / 00:52:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det känns bra men konstigt att jag verkar vara bra på att charma kompisars mammor till att närapå älska mig. Jag förstår inte hur det går till, men med hela två mammor i "potten" börjar det likna någon slags trend. Och på tal om trend så har jag idag köpt mig en sån där rund halsduk ni vet, en fejkmockakjol (kul ord) och ett blått linne. Jag har hört att dessa saker är otroligt inne i höst. Jag har nog aldrig vetat mer om vad som är inne respektive ute under en säsong som nu i höst, tack vare både en och två.. fyra lästa modetidningar samt internet.

Kort sammanfattat är det skinn, läder, mocka, päls, leopardmönster, blått, kamelfärgat, beige, vida byxor, högklackade skor, 50-talsinspirerat kvinnligt á la serien "Mad Men", transparent, popcornkofta, byxdresser, volanger, hattar, runda halsdukar, stora halsband, massor av armband på samma gång och knytblusar som gäller i höst och vinter. Ifall ni ville veta..

Shopping

  2010-10-30 / 12:51:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det är synd det där med trender, så begränsande. Ni förstår, jag behöver en ny vinterjacka, och vet precis hur jag vill att den ska vara. För två år sedan fanns liknande jackor överallt, i varenda butik, idag finns det bara en enda i rätt modell, och den är tyvärr vit-beige-skotskrutig. Det kanske får bli den i alla fall dock.

Victoria Törnegren. En bloggerska med otroligt snygg stil och med en underbar blå kappa (översta bilden) hon tydligen köpt för 80 spänn på second hand. Ibland suger det verkligen hårt att second hand innebär mer eller mindre unika plagg.

Trusting the odds

  2010-10-29 / 21:29:22 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Alldeles strax är Idol slut och Bourne Supremacy is ooooouun for me. Imorgon ska jag fara till Overby med Broddelina och efter det blir det chokladprovning på Friskis&Svettis. One just gotta love jubilees! And free food! And most of all - chocolate!

Se, i skrift kan man låta både depp och överlycklig på samma gång, det ena inlägget en rak motsats till det andra. Hur ska ni kunna veta hur jag egentligen känner?

Perhaps this means it's coming

  2010-10-29 / 21:12:43 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ensamhetskänslorna är här igen, och grubbeltimmarna många. Men samtidigt är jag förhållandevis nöjd med mitt liv just nu. Som Corre sa så är det rätt najs att vara arbetslös ibland, nu är hon i och för sig i Australien och simmar med sköldpaddor och fina fiskar, men ändå. Det finns klara fördelar med det; flexibilitet, tid för träning, alltid sovmorgon, stressfri tillvaro, obegränsad tv- och datortid, man kan se massor av film etc.

Men också nackdelar.. I helgen ska de lysa upp Olidenstationen på kvällarna, för att fira någonting, och låter det inte som den perfekta romantiska kvällspromenaden så säg? Problemet är att min kärlek är mer eller mindre 187,8 kilometer bort och har tenta på tisdag.

I only want one thing right now

  2010-10-28 / 22:38:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

"Gud straffar mig för att jag spenderar waay too much time online" / "Vi är snåla och har ett mobilt bredband med begränsad surf"

Oavsett anledning är det ren skit, och det internet jag nu har är segt som polkagrisdeg. Snart är min roliga bok slut också, vilket kanske iofs är bra, så att jag kanske börjar läsa den om Afrika (som innehåller alldeles för mycket historia för att få en att vilja läsa mer än ett par sidor i veckan).

I förrgår fick jag förresten tillbaka min stråke, och har nu spelat cello för första gången på jag vet inte hur många månader. Det lät precis likadant nu när jag spelade som då, vilket är bra på ett sätt, och dåligt på ett annat. Så fort blåsan (som jag fick efter bara en kvarts spel) är borta ska jag spela mer, för det är faktiskt rätt kul ändå!


Allt man egentligen behöver kunna

  2010-10-27 / 14:20:06 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Buongiorno! = Goddag!
Sono svedese = Jag är svensk
Grazie! = Tack!
Non capisco = Jag förstår inte

Ord på papper

  2010-10-26 / 22:29:31 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Gym + bok + socialt umgänge med Olivia, det var min dag.
Har jag något mer att säga?
Jo just det, imorgon ska jag lära mig italienska.
Det var det.

Update

  2010-10-25 / 18:33:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det blir ingen träning. Mår inge vidare just nu...


Today is not a good day

  2010-10-25 / 17:18:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag sov för länge idag igen, och sedan hade jag magknip i flera timmar. Som grädden på moset är jag uttråkad och i brist på annat att tänka på oroar jag mig nu för Cirkelfys-passet ikväll, kommer jag börja må illa igen på grund av magen eller bara spy på grund av utmattning?

Nä, idag är ingen bra dag.

Men jag vill inte?

  2010-10-24 / 23:35:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
När en förälder spelar ut kortet "men det är väl inte för mycket begärt, vi har ju skjutsat dig till träningar, cellolektioner, skola och kompisar... i nästan 18 år!", så finns det inte mycket man kan göra. Äntligen hemma efter två timmar i bil, men det var bara att gå in och kissa lite snabbt och sedan gå tillbaka och sätta sig bakom ratten för ännu en seg halvtimme.

Men men.. Idag har jag i alla fall varit på den bästa restaurangen någonsin, enligt mig. Billigt, asfräscht, goaste servitrisen, underbar mat, med mera med mera. Restaurang Riviera, om någon har vägarna förbi Skövde.

I'm off to Skövde nu

  2010-10-24 / 15:04:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Mammas födelsedag och vi ska ut och äta. I Skövde, för där finns min syster.

Födelsedagar är fina grejer. Trots att det inte ens är min födelsedag fick jag färska scones till frukost (iofs efter att jag själv bakat dem) och prinsesstårta till efterrätt. Har definitivt haft värre dagar!


Christmas countdown

  2010-10-23 / 21:30:30 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Antingen är jag otroligt lättpåverkad av reklam eller så är det vädret som gör det, men är det inte lite julstämning i luften? När jag kom hem från Överby förut var jag helt lyrisk och ville nästan börja baka pepparkakor redan nu, men behärskade mig.

På Överby satt jag och mamma för övrigt inne på Bokia och läste i nästan en halvtimme. Jag vet inte om man får det, men hann plöja igenom två pysselböcker och memorisera lite grejer som jag ska försöka mig på. Dock måste jag vänta med en del tills det blir jul och minusgrader..


Slowly drifting away

  2010-10-23 / 00:47:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag blev det en lång sovmorgon eftersom festprissen Oscar ringde mitt i natten och var på prathumör, vilket ju alltid är trevligt, men ack så svårt det var att inte somna med luren i örat!

Efter frukosten nio timmar senare började jag och mamma leta hotell i Rom på nätet. Till slut landade vi på ett fyrstjärnigt som man fick 12.000 i rabatt på. Förstår inte varför, men klagar inte! Detta firades med att hälsa på fåren som numera vandrar omkring en bit bakom huset.





Runt fem-snåret åkte jag sedan till gymmet igen  för att träffa Brodden och lyfta lite skrot. Och på tal om skrot så har jag precis gjort ett halsband av det! Samt en fin blomma av ståltråd. När skapelserna är helt klara ska ni få se dem, men nu är det god natt.

Första snön!

  2010-10-22 / 00:34:10 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Första snön har fallit över Trollhättan, och jag har redan hunnit med att göra en minisnögubbe samt köra bil i en smärre snöstorm. För när man kör i 50 km/h på en 100-väg och ändå inte ser längre än 10 meter framför bilen, då tar jag mig rätten att kalla det för snöstorm.

I övrigt har jag hunnit med att fika med CORREBORRE idag, och på söndag åker hon till Australien. Helt sjukt. Det var lika konstigt att säga hej då till henne som till Viktor - känslorna fattar ingenting så jag bara vinkar och ler så som vi alltid gjorde på fredagarna innan helgen.

Efter fikan blev det lite snabb giftshopping innan jag åkte till Brodin och snyltade mat, snodde med deras dotter till Kulturbaren och lyssnade på urmysig blues/soul/jazz från Daniel Lemma resten av kvällen.

Helt okej dag!

Att inte gå till skolan

  2010-10-21 / 08:10:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Klockan är åtta och typ en miljon (?) barn och ungdomar är påväg till skolan just i detta nu. Det är lustigt hur fort man glömmer något som under så lång tid var ens vardag och en riktigt stor del av ens liv. Jag har knappt ägnat en tanke åt Nisse sen jag tog studenten, och även när jag blir påmind om det känns det avlägset, ungefär som en dröm.

Jämfört med när jag är i Karlstad så är stämningen av sysslolöshet och meningslöshet större här i Trollhättan, säkert just därför att hela skolritualen sitter i ryggmärgen och det nästan blir onaturligt att gå emot den när hela omgivningen stimulerar beteendet. Förstår ni?

Vi ska till Rom! Mamma, pappa och jag! I fem dagar!

  2010-10-20 / 23:38:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag och pappa började klura på mammas födelsedagspresent imorse. Jag föreslog musikal på göteborgsoperan eller spabesök, han föreslog en storstadsresa. Han vann. Och nu , åtta timmar senare, har mamma fått säga sitt om saken, vi har bokat billigaste flygbiljetterna och lämnar landet den 11 december!



Goooooood natt!

Epiphany?

  2010-10-20 / 23:28:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag sov jag till tolv, och när jag vaknade fick jag en liten epiphany om varför det är så lätt att vända på dygnet. Det är ingen storslagen teori, men en bättre formulering av problemet än jag har haft tidigare, och det går så här:

Det är inte svårt att vara vaken några timmar extra på kvällen om man har roligt, men otroligt svårt att gå upp tidigare på morgonen, och... Ehh.. öhm ja, det var nog det.. Heh..........

Comeback på friskis&svettis

  2010-10-20 / 23:15:02 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Jaha, igår var jag på gymmet och glodde på folk. För det är det man gör där va? Aaah, visst ja, tränar lite också..

Det finns någon slags konstig hierarki inne på ett gym, alla går som katten kring het gröt runt varandra och det är väldigt lite interaktion mellan människorna där. Det är nästan som om det vore underförstått att om man är tjej och vill träna så håller man sig till crosstrainern eller springbandet och är man kille är det lösvikter som gäller, alternativt maskinerna. Helst ska man tydligen också träna i grupp; killkompisarna fungerar som pepp- och/eller skrytplank, medan tjejkompisarna mest är till för att viska eller skratta med när något går fel. Några undantag finns, men det är den generella ordningen.

Och jag tycker den är rätt komisk!

En bilfärd senare och jag är hemma i Trollhättan igen

  2010-10-18 / 21:06:38 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Idag har jag satt upp en liten ateljé åt mig själv i köket. Där har jag samlat en massa bös; trådar, pärlor, knappar, muttrar och tyg. Har tänkt börja på allvar nu, med att göra smycken, kläder och annat fint som faktiskt går att använda. Jag har också planer på att gå igenom garderober, förråd och ladugårdsrännet i jakt på möbler, skor, kläder m.m. Det blir ungefär som att shoppa, fast utan att det kostar något. Perfekt!




Bertil är förövrigt Oscars nalle

  2010-10-15 / 14:43:03 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Titta där! Titta där! Titta där! Titta där! Titta här! Och här! Nej! Jo! Nej! Jo! Det är mål! Det ÄR mål!

Fotbollsreferat kan vara rätt roliga ibland, och tydligen är det inte alltid så lätt att göra mål.

Bertil sitter i matvaruhyllan

  2010-10-15 / 14:35:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Solen skiner, magen skriker och håret är fett.
Gissa vad jag ska göra idag?

Förresten ringde precis infektionsläkaren. Snart ska jag få en tid till att pumpa mig full med vaccin! Haallah!

Scrubs! HIMYM! That 70's show!

  2010-10-15 / 00:19:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Komediserier är ohotat bästa sättet att döda tid på. Dagarna bara försvinner och det känns som om allt man gör är att äta då och då.

Just precis nu är jag trött, kall och underbart förtjust i min nya hundrakronorsklänning! Detta kommer firas med att borsta tänderna, putta ner Oscar på golvet, förvandla soffan till säng och sedan krypa ner under ett varmt Man Utd-täcke.

God natt!

Anställ mig bara

  2010-10-14 / 11:43:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Snart ska jag åka iväg och göra något som jag inte vill göra - söka jobb. Jag vill ha jobb, verkligen, men är ganska övertygad om att ingen vill anställa någon totalt outbildad tjej i endast två månader, mitt under hösten. Det är nog bara försäljare jag kan bli i så fall, och någon mindre lämpad än mig som säljare känner jag inte.

I helgen kommer familjen Sundberg hit, för lilla Josefin ska gå på Mamma Mia-musikal. OM hon kommer sjunga med! Och om det går, även dansa med! Det ska bli roligt att träffa dem alla igen, trots allt så blev de nästan som min andra familj under sommaren. Tommy erbjöd sig ju till och med att följa med till Afrika som någon slags förkläde/skyddsängel xD Det lär dock bli trångt att sova fem pers på 23 kvadrat.

Men okejokej, jag åker väl nu då.

Hatkärlek

  2010-10-13 / 14:29:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
det är hatkärlek mellan mig och oscars svarta rullgardiner. det är underbart när man ska sova, men helt omöjligt att gå upp på morgonen.

just nu har jag ingen aning om vad jag vill göra. jag har ingen ork till någonting. en liten tröst är dock att vi har väldigt mycket mat här nu. mat är alltid en tröst. makes life a little easier..

Måndag

  2010-10-11 / 22:39:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Två dagar i rad har jag varit ute i spåret nu, och visst är det fint här!





Idag har jag också bläddrat igenom hela den stora kokboken, lagat mat, diskat, lagat mat, läst afrika-bok, läst cosmopolitan, varit iväg och kopierat papper, tittat på top model 7 och 14, kollat facebook, skrivit inköpslista, sovit middag och duschat. Ifall ni undrar vad en arbetslös människa som jag roar sig med på dagarna, tänkte jag..

P.S.

  2010-10-10 / 12:14:16 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Igår såg jag filmen P.S I love you. Precis som alla verkar göra grät jag en skvätt, för det var verkligen en rörande film. Och framförallt lärde den mig på nytt att verkligen uppskatta min egna kärlek Oscar och älska honom för den han är - tv-spelsnörd, retsticka och supersnäll. Det är rätt bra gjort av en film att få en att inse att man har halkat snett med sina värderingar, och samtidigt peppa en att göra något åt det. Det ska jag försöka göra idag.

Nya skor och nytt skjutspel

  2010-10-09 / 20:02:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER



Från fönstret hörs tre olika sorters musik från tre olika förfester i lägenheterna runt om - en påminnelse om att det ju faktiskt är lördag. Dagarna flyter ihop när man är arbetslös.

På tal om ingenting: när jag skaffar egen lägenhet ska jag helt klart anmäla mig till couchsurfing.org. Hörde en kille snacka om det på bussen och det slog mig igen hur underbart smart den idén faktiskt är!

If a song could get me you

  2010-10-08 / 19:39:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Oscar är igång med sitt FIFA 11 igen och själv ska jag snart gå och tvätta trosor samt sätta på lite HIMYM. I övrigt så fortsätter jag med mina små förberedelser - läser den stora Afrika-boken, volontär-bloggar, rädda barnen-tidningen och KAU-katalogen (Karlstads universitet). Har insett är det vore rätt smart att verkligen kolla upp vilka utbildningar som finns innan jag åker till Ghana, eftersom jag kanske måste ringa hem min ansökan sen i mars.. Så tja, sökandet fortsätter efter någon utbildning som kombinerar natur, miljö, internationella relationer, mänsklig anatomi, pedagogik, lärande, projektledning, beteendevetenskap, psykologi, språk, friskvård, hälsa, etik och moral m.m. Det är ungefär det jag är intresserad av. Och det yrke som bäst kombinerar allt det är nog sjukgymnast, så vitt jag vet, men jag hade gärna velat hitta något alternativ.

Hjälp?

Bullbak!

  2010-10-07 / 19:52:45 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Dagens sysselsättning:



Har redan ätit fyra stycken men får nog klämma ner några fler sen när det blir myskväll - levande ljus, bananasticks, bullar och Robinson, där Oscars (och alla andra skoftebybarns) gamla idrottslärare är med i år. Får checka om hon är grym eller inte, för annars blir det HIMYM istället!

Tips igen!

  2010-10-07 / 19:31:23 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
För alla som någon gång i framtiden kommer att bo utomlands (eller som gör det nu) men fortfarande vill kunna äta lite underbart lösgodis någon gång ibland!



http://candyfromsweden.com/

Tips!

  2010-10-07 / 00:52:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Hur många rakblad köper och slänger vi under en livstid? Uhh, ganska många.. Och helt i onödan! Jag läste om en liten uppfinning kallad rakbladsrengörare idag, och med risk för att låta som en försäljare så måste jag säga att det låter som en sjuukt bra grej. Varuhusen vill inte sälja den med risk för att folk då ska sluta köpa rakhyvlar, som de tjänar gris på, och bara därför tror jag att jag vill ha en. Stort plus att den är bra för miljön också!



www.razorpit.com


Love it!

  2010-10-06 / 23:16:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Snodd från någon random blogg, men shit vad sött! :DD:D:

Trattkantareller - första hälften

  2010-10-06 / 23:15:43 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Idag köpte jag en rosa tröja

  2010-10-06 / 23:11:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det är farligt med svarta rullgardiner. De släpper knappt in en enda strimma dagsljus och så här mycket var det länge sen jag sov. Idag gick vi upp vid halv tolv, efter elva timmars sömn, och vid ett-tiden åkte vi in till stan. Jag köpte mig en varm rosa tröja och ingredienser till att baka bullar. För alla bakar ju bullar nu för tiden, så nu ska jag bli en av alla.

Men det är imorgon det. Ikväll har jag räddat våra brunprickiga bananer från att hamna i papperskorgen med alla läskiga spindlar genom att skiva dem, doppa i oboy och/eller linfrön och frysa in. Sedan Malin agerat försökskanin vet jag att det är rätt gott, och "nyttiga" snacks är himla bra att ha som alternativ när man bor med Mr. Äter-godis-varje-dag-och-extremt-mycket-mat-men-mår-lika-bra-för-det. Själv går jag både upp i vikt och får finnar, så nä, jag får passa mig helt enkelt..

Svacka 1569

  2010-10-04 / 21:37:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag vill bara att det ska bli imorgon snart.

Cool jobbtitel i alla fall

  2010-10-04 / 16:54:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Just nu sitter jag och skriver manus till min ansökningsvideo till "Världens tuffaste jobb", som de kallar det. Tre veckor i Kenya, bo med en kvinna vid namn Elizabeth och jobba med jordbruk från morgon till kväll. Jag vill ha jobbet så himla gärna, men blir rädd av att se de andra kvinnornas ansökningar. Jag kommer nästan helt säkert inte att få det eftersom jag är ynka fem månader för ung, men var ändå tvungen att försöka.

Nu ska jag duscha.

Grrrrrreat

  2010-10-04 / 15:21:38 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Coffeehouse by George är mitt absoluta favoritfik numer, och nu tre dagar efter att jag var där kan jag fortfarande känna smaken av min underbara kaffe latte tuscany med karamelsyrup och chokladsprinkels på toppen. KILL ME NOW! Ytterligare något underbart som hänt i helgen är spelkvällen hos KP och Malin, där jag faktiskt VANN en gren på KP's nya Wii! Hej nybörjartur och veteranslarv, men ändå!

Och igår fick jag äntligen plocka svamp, något som jag har längtat efter sen början av sommaren ungefär och skrivit upp på snart tio olika to-do-lists! Det blev galet många trattisar, varav några nu är i min mage, några i kylskåpet, några på tork på bordet och några i en påse som jag tänkte springa bort med till Malin. Jag överdriver inte ens lite när jag säger att jag såg trattkantareller på baksidan av mina ögonlock när jag försökte somna igår.

Solen skiner alltid i Karlstad, sägs det

  2010-10-01 / 14:24:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Solen tycks alltid skina när jag åker till Karlstad. Himlen är alltid strålande blå och de gröna träden, nu med inslag av röda och gula höstfärger, speglas i det glasklara vattnet som rusar förbi utanför fönstret. Genom att bara se på det gröna gräset och de röda små stugorna som finns överallt skulle man kunna tro att det fortfarande är sommarvärme ute. Det är det dock inte.

Igår satt jag på tåget i två timmar görandes absolut ingenting. Jag har alltid varit väldigt bra på att sitta still och göra ingenting, roa mig själv och bara tänka. Kanske är det därför jag är så lat, kanske är det därför jag alltid överanalyserar allting och kanske är det därför jag är så dålig på att höra av mig till folk...

Nu när det är sagt så ska jag ut och springa. Ikväll blir det kvalitetstid med Malin nere på stan!

RSS 2.0