Ni får inte vara med

  2011-10-30 / 14:58:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Hela dagen igår var min hjärna var ovanligt underhållande. Under en hel tågresa samt en halvtimme på resecentrum i Trollhättan (behöver jag säga mer än att det var pappa som skulle hämta mig?) satt jag bara och log åt mina tankar. Jag log också åt killen framför som satt och dammade sin dator istället för att faktiskt kolla på filmen, lilltjejen som deklarerade att det ju alltid är bra att samla på två olika saker (mynt och kastanjer i det här fallet) för man vet ju aldrig, och åt alla konstiga saker jag gjorde på Sticky kvällen innan. Liksom varför tog jag mina vänner om axlarna och ruskade om dem titt som tätt? Och varför boxade jag alla i magen?

Det lär vi nog aldrig få veta.

Nu är Farah igång med sin afghanistan-musik igen, vilket nog Malin hade gillat, om hon bara vore här..

Eufori

  2011-10-30 / 14:44:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det finns dagar då allting bara klaffar - man är lycklig, nöjd, har saker att se fram emot, trevliga saker att tänka på etc. Igår var en sån dag. Jag satt på tåget hem och bara log, tänkte på saker som sagts och gjorts i fredags och åh, det var bara så himla kul att kunna återuppleva allt i sina tankar!

Men vad hände i fredags då? Jo, först träffade jag Louise som ju var på genomresa från Linköping. Några timmar på Le Pain Francais och sen skildes vi, och det bästa sättet att sammanfatta mötet är med ordet flyktigt. För det var som.. som att doppa foten i en jacuzzi men inte få gå i, som att äta på lyxrestaurang men bara få smaka en munfull av maten, som att pilla bort nagellack på en nagel men sen inte få fortsätta, som att se en asbra trailer men aldrig få se filmen... Det var så kort, men så bra. 

Tur var ju att kvällen i alla fall inte var slut där. Jag åkte vidare till Lovisas inflyttningsfest och hade det great, vid halv två gick vi till Sticky och vid fem kom jag hem. En svinigt bra kväll var det!

Snälla google-guden hjälp!

  2011-10-26 / 21:36:58 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Ibland hamnar man i riktigt skumma situationer, och då tänkte jag inte på när man t.ex. gömmer sig för en man med pistol någonstans vid en sjö i Italien eller när man sitter i knät på en medelålders man i framsätet på en taxi i Ghana och pratar skolpolitik. Jag tänkte på de där små situationerna i vardagen när man antingen bara helt plötsligt inser vad man håller på med, eller när man gjort något spontanryck och kanske hamnat i en ny stad, eller när något bara händer som gör att man frågar sig - varför blir det alltid såhär?

Det var det sista som hände idag, jag hamnade där igen, och jag både vet och vet inte varför. Det är liksom bara.. lustigt. Men jag börjar bli bra på det så varför inte?

Nu ska jag fortsätta googla på intressanta saker så som "abs-plastic producer plant united states ikea"!

Vad äter blåvalar? Kirill!

  2011-10-25 / 18:57:37 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Det är svårt, oh så svårt att inte ge tillbaka med samma mynt när någon är tvär mot en. Man önskar ju att man kunde vara the bigger person i situationen, som Jenny i min klass alltid är, och bara vara sådär snäll och go så att ingen kan fortsätta vara arg.

Men när en annan människa konstant gnäller, säger hatiska grejer om uteliggare och bara är otrevlig, då pallar jag inte. Då exploderar jag till slut, och en tryckvåg av instängd irritation hinner forsa ut innan jag kan stoppa den. Men efter att ha snäst tillbaka en gång brukar jag nöja mig för ett tag, då kan jag klara av lite gnäll till. Det blir som en cykel. Eller som en tryckavlastning. Gnäll - snäs - gnäll - snäs.

Hur som helst, idag var vi på Naturhistoriska Museumet en snabbis eftersom det var gratis. Jag fick följa med några människor jag inte kände så bra, fika och vandra runt bland uppstoppade djur en stund, och riktigt kul var det! Man ska alltid säga ja till livet, det är min filosofi, alltid följa med på så mycket som möjligt, för fyra nya vänner är så mycket mer värt än två timmars plugg. Vänner är livet, och dessutom finns det ju något som heter omtenta...

Ben & Jerry's, fast en billig sort

  2011-10-22 / 21:49:29 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ikväll kör jag the american style och äter glass med sked direkt ur paketet, för jag kände att idag var en sådan dag. Idag är en dag då jag lider av sällskapssjuka, men är för lat för att anstränga mig och kontakta någon, för jag vet redan att de mest självklara är upptagna. 

Det är uppenbarligen fest på ovanvåningen dock, så jag kanske ska dra mig dit, men å andra sidan sjunger de läskigt högt och huliganaktigt så jag tror inte att jag vågar...

Hakade bara upp mig lite grann

  2011-10-21 / 23:11:59 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Ikväll har jag obsessat en stund över lite grym acapella-musik - tack till Tobbe som lade upp länken på fejjan! Älskar verkligen supermusikaliska människor och deras musik.



Precis innan min lilla facebook-och-google-räd efter dessa sjungande människor (för att hitta mer musik) såg jag en film, som av en slump råkade handla om ungefär det vi ska skriva ett arbete om nu i veckan - nämligen fabrikers utnyttjande av arbetskraft och miljö i en strävan efter en ständigt ökande vinst. Förhoppningsvis skulle inte IKEAs fabriker bara skita i om deras arbetare blev brutalt mördade en efter en på väg hem från jobbet dock.

Nu ska jag nog ta och läsa lite i Human Geography-boken, för det är bara så jag lyckas somna fort.

Don't wear it out

  2011-10-20 / 21:22:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ganska ofta beskriver jag saker som mysiga, och ganska ofta menar jag det också. Men precis som med ordet älskar, så kan ordet mysigt också slitas ut, användas för mycket och tappa sin mening. 

Idag har jag suttit i skolan större delen av dagen och jobbat med grupparbete. Vi fick/tog gratis fika hela två gånger, hade det jättetrevligt och lärde nog känna varandra ganska bra idag. Till slut åkte jag ändå hem, åt lite varma mackor och burrade ner mig i sängen. Med några levande ljus på skrivbordet och G.I. Jane på datorskärmen har jag nu legat här i två timmar och haft det helt underbart mysigt. Den här gången menar jag det verkligen till 100 %, för när det liksom blir alldeles varmt i magen och man ofrivilligt ler - då är det mysigt.

Poesi när den är som bäst

  2011-10-18 / 19:01:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Klickade mig precis in på min fina vän Johannas blogg, som dock tyvärr har varit orörd sen i september förra året. Men läsa lite kan man ju göra ändå, och jag snubblade återigen över en fin dikt hon lagt upp. Skriven av Nils Ferlin, här är det finaste stycket:

Mitt hjärta är ditt
ditt hjärta är mitt
och aldrig lämnar jag det åter
min lycka är din
din lycka är min
och gråten är min när du gråter

Fast och förvirrad

  2011-10-18 / 10:04:25 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Vaknade precis upp helt förvirrad och fast i drömvärlden. Jag vet hur tråkigt det är att lyssna på andras drömmar, men får jag säga så här då - den handlade om mina små älsklingar från Ghana, och de var hemma i Vittene allihop!

Att åtminstone fiktivt få uppleva en sån där bamse-igenkännings-kram med fem ungar på samma gång och se Daniels fina busleende igen, det var så värt sorgsenheten jag kände när jag vaknade.

Men nu måste jag sätta igång att plugga, eftersom jag (vet inte riktigt hur det hände) spenderade hela eftermiddagen igår med att shoppa och träna. Köpte ju inte ens något.

Things I hate

  2011-10-17 / 21:53:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
¤ att inte komma på något att säga
¤ att folk snor min tandborste (5 gånger på ett år!!!)
¤ att springa efter en buss som inte stannar
¤ att aldrig vara nöjd
¤ att vara tvungen att stänga av duschen
¤ att vakna

Allt detta har jag dock gjort idag. Men nu sitter jag istället här i sängen och äter någon slags gröt som Farah (nya inneboenden) bjudit mig och Ellie på. Tror den bestod av mjöl, vatten, olja, socker och tja... den helt okej, men nje, ville inte ha en hel skål va. Ellie tyckte inte alls om den, och fnissade gott när hon viskade det till mig. Förresten är det galet hur mycket mina två lägenhetskompisar pratar i telefon om dagarna (inte med varandra alltså)! Minst 3 timmar om dagen, varje dag, och det är bara under tiden jag är hemma. Och jag har ingen aning om vad de säger heller eftersom den ena pratar brasilianska och den andra arabiska. Jösses.

Desperate housewife

  2011-10-16 / 22:07:30 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag har jag rännt runt som en liten myra här hemma, och gjort följande: 

Två storkok - pasta och grönsaksgratäng samt kyckling med äppleris.
Tvättat alla kläder
Hängt upp alla äpplen på tork
Handlat mat
Pluggat

Sen blev det visst en voddlerfilm också, och så såg jag precis nya serien Pan Am - riktigt bra!

Öl, sprit och mera öl

  2011-10-14 / 17:23:59 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Öl, sprit och mera öl. Sen en filmkväll på det. Och lite plugg. Och kanske en fika med en god vän.

Häromdagen köpte jag nya kuddar också, och jag drömde att jag borstade tänderna jättelänge och att jag smsade med Malin.

Sen är ju tentan över också. Det var ju bra.

Och nu skulle jag lägga upp en bild på kuddarna för att avsluta allt, men sen virusprogrammet gick ut har allt jag sparat försvunnit, förhoppningsvis tillfälligt, så det blev inget med det!

Livet är ingen exakt vetenskap

  2011-10-10 / 18:57:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår blev jag bjuden på middag hos Cecilia igen, och jag trotsade stormen för att ta mig dit. Bilden nedan är dock från tacokvällen sist gång, men ni hajar nog känslan - god mat, levande ljus, film och en bra vän. Låter det perfekt? Det var det inte. För tvättmaskinen hade stängts av mitt i programmet och hela lägenheten var full med droppande kläder. Men vaddå, perfekt är inge roligt ändå!


Snart är det för sent

  2011-10-10 / 18:50:32 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Snart är det över, för imorgon kl ett, då är det för sent. Då är tentan över och det finns inget mer att göra åt saken. Det ska bli sköönt. För just nu känns det som att jag kan precis lagom mycket för att klara tentan, men inte kan jag slappna av för det, för nu spelar proven så mycket större roll. På universitetet blir det ju skitjobbigt om man inte klarar dem, för då måste man plugga dubbelt. Så därför kan jag inte ta rast såhär sista dagen innan, därför kan jag inte inte kolla igenom allt en sista gång.

Men. Imorrn kväll är det fest! Tentafest. GÖTT!

Köttbullar med lingon

  2011-10-09 / 14:56:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Första pluggdagen i ensamhet! Dock har alla superoseriösa dagar i skolan med "plugg" tydligen lönat sig mer än vad jag trodde, så nu är det bara att repetera. Gött!

Hittade nyss en bild på Georg på facebook! Celloläraren som vi ju typ växte upp med, käre gamle Georg...


Helt ärligt tycker jag inte att jag är speciellt bra

  2011-10-09 / 14:52:30 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det är ett sjå, det här med att skapa ett bra första intryck av en själv åt folk. Jag bryr mig väldigt mycket om vad både helt nya och halvgamla kompisar tycker och tänker om vissa saker gällande mig, för jag vill att de ska gilla mig, så jag får fler kompisar och ett roligare liv. Främst vill jag försöka motarbeta de felaktiga intryck som gamla vänner har fått genom åren. I högstadiet var jag blyg, menlös och pluggis i andras ögon. I gymnasiet tror jag det blev en mer nyanserad bild, dock fick jag reda på att jag ofta låter stroppig och förmer.

Därför försöker jag nu göra det klart för folk att jag inte alltid vet vad jag säger (och alltså inte menar varenda betoning så som den låter), samt att jag inte alls pluggar dagarna i ända, det är bara så att jag gillar och har lätt för att förstå saker. Blygheten jobbar jag på varje dag, hela tiden, genom att prata lite för mycket istället för att vara tyst. Menlösheten vet jag dock inte alls hur det går med, men förhoppningsvis finns det några som kommer att komma ihåg mig om 10 år.

Men det är lustigt det där, att man liksom aldrig kommer att få veta hur andra människor uppfattar en, egentligen. Man kommer aldrig att få veta helt säkert vad folk tycker och tänker för alla är så artiga och omtänksamma (vilket kanske egentligen är bra).

Gud vilken tur att nästan ingen läser vad jag skriver, så slipper jag oroa mig för första intrycket av min blogg också.

Wanna taste?

  2011-10-08 / 01:16:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag klev nyss innanför dörren här på pennygången 62, och trots att klockan är mitt i natten var Ellie i farten och kokade gryta på grisfötter igen. Är man brasse så är man antar jag, och helt ärligt så är hon nog världens absolut bästa människa att vara inneboende hos, så lite grisfötter här och där i köket gör mig verkligen ingenting. 



Alla dagar kan inte vara tiptop, och eftersom jag säger så var jag alltså lite låg idag. Men det blev ändå ett bra slut på det hela för jag lämnade precis cilla, tobbe och niclas efter lite äpplepaj, tv-spel och öl.

Buddhism, döden, psykopatiska drag, andras åsikter

  2011-10-07 / 11:21:32 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Häromdagen stannade jag ju i skolan till fem och tyckte det var länge. Följande dagarna stannade jag dock till halv åtta respektive sju, och nu ska jag väl hänga där typ hela helgen. Kanske låter det konstigt, men att plugga är nästan det bästa jag vet numer. Självklart inte när jag är hemma och sitter ensam med boken i knät, men i skolan, med mina bästa, skrattar jag non stop i flera timmar. Kan inte ens förklara hur jäkla kul det är. Förhoppningsvis lär jag mig något litet också..

Igår träffade jag underbara Jackie igen, vi snackade filosofi, delade med oss av livshistorier och satt återigen på Le pain Francais i fem timmar. När vi till slut drog oss hemåt vid tiotiden släppte hon den störtsköna kommentaren:
"Vänta, jag ska bara se vad det står på bussen... Johanneberg. Varför känner jag igen det?"
"Du bor där?"
"Visst fan! Hej då!"
Och sen: Kubba kubba kubba!

Med näsan i boken

  2011-10-03 / 19:01:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det är rätt mycket plugg på universitetet, jag förstår det nu. Det är liksom.. dubbelt så mycket att kunna på hälften så lite tid, ungefär. Fast sen är vi ju lediga nästan hela dagarna också! Idag hade vi föreläsning från 8.15-10.00, sen satt jag och några till kvar och pluggade. Trots att jag knappt lärde mig något, eftersom det tog evigheter att diskutera fram ett svar som alla var nöjda med och vi var allt annat än gravallvarliga, så hade jag roligare än på länge. Kanske var det därför jag satt kvar till fem också.

Nu ska jag bara läsa lite själv också, vilket går mycket fortare men är WAAAY tråkigare.

I helgen var jag hemma i Trollhättan förresten, och där mötte jag även Oscar. Vi hade en riktig myshelg och hyrde en massa filmer, dock var en av dem så himla konstig att jag faktiskt mådde dåligt efteråt. Never let me go - se den inte!

RSS 2.0