I've been rockin' all over the world

  2013-02-28 / 20:52:01 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag är på jakt efter en familj, en fransk sommarfamilj vars barn jag kan kasta upp i luften och sedan pussa på näsan. Som au pair, alltså.

Hittills är ingenting bestämt, men jag har läst så många profiler på aupairworld.net och mentalt flyttat in hos dem allihopa, som en vän så bra uttryckte det idag. Jag har bott i Paris och på Korsika, på en lavendelodling och hos en familj som äger en restaurang(!). Nästa stopp kan komma att bli varsomhelst i hela Frankrike, eller i USA, dit jag nästan blev sjanghajad tills jag kom på att jag ju skulle lära mig franska...

Lite pumpasoppa och Lily Allen senare

  2013-02-26 / 23:02:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Humöret är påväg uppåt igen, mest tack vare lite peppande musik. Pumpasoppa till matlådan fixade jag också, men i brist på kamera blev det en googlebild istället, dock ganska sanningsenlig.
 
 
 

And then she came crawling back..

  2013-02-26 / 21:30:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Personen som mer eller mindre ÄR mitt liv på sistone, Ida, har flytt Göteborg för en långhelg utomstädes och efter cirkus tre timmar själv mår jag nu psykiskt dåligt. Ni kanske känner igen känslan när det liksom riktigt gör ont i magen, för när allt det roliga är bortskalat finns det bara kvar en massa måsten; laga mat, plugga, träna, sova, städa, lära känna människor och skriva elaka meddelanden.
 
Nu ska jag gå och vältra mig en stund.

Det är som om jag vore gjord för att ha en egen lägenhet

  2013-02-12 / 18:39:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
När jag var liten låg jag alltid i sängen om morgnarna och lyssnade på ljud från olika delar av huset. Jag kunde höra när mikron surrade, när så ska det låta gick på tv:n, när pappa pratade i telefon, när en bil svängde in på gården, när någon gick ute på altanen och när de sedan gick upp för trappan kunde jag även identifiera vem i familjen det var. Det hela gjorde mig väldigt medveten också om mina egna ljud, och än idag är jag nojig över vem som hör vad jag gör, speciellt när det handlar om att gå på toa, prata i telefonen eller vad jag tittar på på tv:n. 

Därför är en egen lägenhet alldeles perfekt. Mina grannar hör troligtvis lika mycket från mig som jag gör ifrån dem, det vill säga när jag spolar vatten i kranarna, spikar i väggen eller stänger dörrar. Så det här är min egen lilla bubbla, där jag kan slappa ohälsosamt mycket, skaka rumpa vid spisen, gå omkring naken i några millisekunder innan det blir för kallt och sitta på toa och titta på film/göra läxan. Jag kan sjunga och vissla, antingen falskt eller fint, och ingen bryr sig.

Det här är nog min favoritplats på jorden just nu
 
 
I brist på bättre bilder får ni mina päron in action i lägenheten.
 
 
 
 

Goldilocks and dreadlocks

  2013-02-06 / 23:10:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Det var en rejääl tjejmajoritet på Oceanen ikväll och konkurrensen om killarna var stenhård. Jag fick två danser tack vare att jag såg så patetiskt ensam ut (vilket är mitt knep), men gick ändå därifrån och kände mig en aning nobbad; ungefär som när en kille, som bara går ut på krogen för att få ligga, liksom inte riktigt får till det.
 
För vad är väl en bal på slottet utan lite skrevgnuggning i takt till musiken, även kallat salsa?