2010-08-31 / 20:40:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Förlåt för überinlägget förut, jag tenderar att bli lite babblig ibland.

Nu ville jag som kompensation bara kort och gott säga att den nya hagen är klar och att fåren har flyttat in! Jag bor i en idyll!

Honey, I'm home!

  2010-08-31 / 20:22:59 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
jag har personligen alltid tyckt att ordet älskling i sin uppbyggnad är ganska fult, och så tycker jag att det är lite krångligt att säga också. men så vitt jag kan komma på är det det enda ord vi har för engelskans babe, honey, sugar, sweetie, sweetpea etc. så vad kan man egentligen kalla sin älskling för, om inte just älskling?

jag gillar att sätta bestämd artikel på nära vänners namn, till exempel: louisen, malinen, panden, corren och broddelinen, för jag tycker det låter så mycket mysigare då! men med min älsklings namn så funkar inte riktigt det, "oscaren" låter mest bara underligt. så vad ska man göra då? hitta på egna ord?

"man blir som man umgås", är ett väldigt känt uttryck. ett uttryck som också är väldigt sant, och även om man tror att man är originell visar det sig ofta att man bara gjort andras skämt, ord och uttryck till sina egna, fast kanske med en liten twist.

jag kallar oscar för främst mysen eller pösen, och båda de orden har jag nog fått från amanda från början, vilket verkligen bevisar föregående stycke. men jag tror inte att jag kan sluta använda dem för det, då jag liksom älskar att man kan gräla samtidigt som man kallar varandra för mysen, för då går budskapet fram utan att det behöver göra så ont.

i övrigt vet jag till exempel att jag från min kompis hanna har fått det där med att upprepa roliga saker som folk säger, och hon har kanske också sått fröet till att jag skapar ljudeffekter till allt jag gör. från amanda har jag som sagt fått t.ex. orden pösen och mysen, liksom vanan att kasta iväg ett megaleende istället för att säga hej till folk man känner. från familjen persson har jag fått vanan att vifta på ögonbrynen (trots att jag inte riktigt kan och ingen ändå ser det under luggen) när jag låtsasflirtar och från oscar har jag fått en massa beskrivande adjektiv, t.ex. häste och lille.

jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med allt det här, kanske ville jag bara se om någon kände igen sig? 

puss på alla som fortfarande läser den här skiten! :D

hemma i sängen i vittene

  2010-08-31 / 14:12:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Tidigt imorse vaknade jag med ett ryck och ungefär tio minuter senare var jag och oscar ute ur lägenheten och påväg till bussen respektive skolan. Jag förstår fortfarande inte varför tidtabellerna i häftet och de på själva busshållplatsen inte stämmer överrens, men trots det hann jag med både bussen och tåget och ingen större skada var skedd.

Tack vare att vi försov oss slapp jag dessutom bli bölig och jag tror jag ska ta och lägga det på minnet - att ta förväl är bäst att göra tidigt på morgonen när man är sömndrucken och inte riktigt fattar vad som händer.

Nu ska jag gå och supa in lite sensommarsolstrålar (ssss) på balkongen!

rapport nummer två

  2010-08-29 / 19:15:10 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
hela övervåningen i studentkorridorshuset frödingshöjd 7 doftar idag mycket angenämt av kyckling i marinad, då jag och mysen snart ska äta syckling och lis, med tillbehören majs och rosépepparsås. tidigare under dagen har vi kört tre (förvisso knappt halvfulla) maskiner tvätt, diskat samt ätit en asgod frukost bestående av rårakor och bacon. det kanske inte var riktigt värt att stå och laga frukost i typ en timme, men å andra sidan så skulle jag snarare kallat den för brunch, dvs lite lyxigare form av måltid, så då är det okej.

men jag börjar inse nu hur jäkla mycket arbete det är att bo själv, och hur svårt det är att hålla ordning. man kan inte göra nästan någonting utan att behöva plocka undan efteråt, och laga mat är speciellt besvärligt. förhoppningsvis är jag trött efter allt möbelmonterande igår också, för annars har jag fått ont i hela kroppen bara att av att laga mat två gånger, diska två gånger, och köra lite tvätt. galet!

och tja, återigen låter sig malin och kp att väntas på, vi har inte hört ett knyst om den halvbestämda parmiddagen, men i och för sig såg deras lägenhet ut som ett mindre bombnedslag igår så jag förstår om de har fullt upp med att packa upp och inreda sitt lilla boende.

vi får se hur det blir helt enkelt!

senaste rapporten från Karlstad

  2010-08-28 / 17:28:32 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Det är Super Mario som gäller för mysen, som sitter bredvid mig. Dock är han lite smått frustrerad (svordomarna haglar) eftersom spelet buggar. Jag själv sitter mest och kuckelurar i väntan på att vi ska dra till nyinflyttade KP, som äntligen har kommit fram. Tydligen var 45:an avstängd någonstans i Dalsland, på grund av översvämning, så vi har fått roa oss på annat håll så länge här på frödingshöjd. Till exempel så har vi frostat ur frysfacket, och jag vet inte riktigt hur det är meningen att man ska göra men vi använde i alla fall hammare och kniv...

Ikväll blir det lördagsmys med mango respektive godis och filmen bröllopsfotografen, som jag såg gick på någon kanal idag!

Kort och gott, det går ingen nöd på mig här borta :)

Som sagt

  2010-08-26 / 14:34:48 / Bilder / 0 KOMMENTARER

Imorrn åker jag till Karlstad! Kanske blir det lite blogging under tiden, kanske inte. Jag ska i alla fall försöka få ännu en underbar helg att lägga till mina två andra absoluta favorithelger - midsommar förra året och den med oscar någon gång i somras.

Men nu måste jag verkligen packa!




Midsommarsällskapet!



Oscar!



kvällens nöje - rövskakning

  2010-08-26 / 13:49:59 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Japp, ikväll är det lipz, kanske för sista gången på länge. Och ja, jag hoppas verkligen att det blir bra, att det blir bättre än någonsin, och att alla är glada och fulla och varför inte lite smått utflippade under hela kvällen!

Jag ska i alla fall försöka att peppa järnet nu när jag packar, sen när jag åker bil, när jag gör alla mina ärenden, städar lägenheten och till sist när jag förfestar. 

'Cos tonight's gonna be a good night. 


varför har du så bråttom?

  2010-08-25 / 23:47:14 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
det där jag skrev förut om att jag kanske kommit på något trots allt.. jag vet inte men, jag kanske inte har det i alla fall.

det spelar ingen roll vilket förslag jag kommer med till mamma, hittills har hon klubbat ner dem allihopa. inte helt och hållet, men alla de negativa baksidorna hon direkt radar upp gör mig osäker, rädd, feg och lat. och sen så händer det ingenting. 

idag insåg jag dock att hon nog gör det för att hon känner lite panik inför att låta mig gå, och med gå menar jag flytta. jag är yngsta barnet, så det blir ingen kvar när jag försvinner. ingen.

det blev nästan en liten hyllning

  2010-08-25 / 20:38:50 / Bilder / 0 KOMMENTARER
om inte mindre än 38 timmar sitter jag på tåget mot karlstad, förhoppningsvis med endast en lindrig bakfylla efter lipz-kvällen med tjejorna! usch, ända sedan jag bokade tågbiljetten har jag bara saknat oscar mer och mer...

jag längtar liksom så himla mycket efter allt det där som var vardag innan han flyttade - att kunna ge honom en puss precis när jag vill, att kunna stryka honom lite lätt på kinden när han gör något klumpigt eller fel, att kunna daska till honom i bakhuvudet när han är dum och retar mig, att kunna lukta på honom när han ligger tätt intill och att kunna krama skiten ur honom när han är så där riktigt riktigt snäll.



Här har ni honom - världens finaste Oscar,
med ASFLUFFIGT hår efter en dag på Liseberg!

chasing the tail

  2010-08-25 / 14:54:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag har precis haft en genomgång om aktier med min käre far, skapat ett konto på nordnet bank samt fått en privata affärer-tidning att läsa när jag har tråkigt. Det är uppenbarligen allvar nu, måste få ordning på pengarna.

Men i övrigt så är jag lika lost på vad jag ska göra med mitt liv som jag har varit hela sommaren - jag kommer på något jag kanske vill göra, utesluter det på grund av någonting, bara för att sedan börja överväga det igen. jag går helt enkelt runt i cirklar...

30 minuter senare:
Nu har jag börjat överväga en sak igen, men på allvar!
Säger ingenting än, får fundera lite mer först..

alla älskande har fel och brister

  2010-08-24 / 19:55:15 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
 

ett hjärta med både fel och brister, men ändå en symbol för alla dem jag älskar och saknar. även de har ju faktiskt både fel och brister, så det är inte mer än rätt.

nej, det är inte bara att ploppa ut ungen

  2010-08-24 / 18:56:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
såg för en stund sen ett avsnitt av sex education på tv3 play. just det här avsnittet handlade ganska mycket om att föda barn, och jag fick lära mig mycket nytt utöver det jag fick veta av johanna (blivande barnmorskan) igår.

vi alla vet ju att föda barn är läskigt och gör riktigt jävla ont, vad jag dock inte visste innan är hur otroligt vanligt det är att man under förlossningen spricker där nere och måste sys igen, plus att om man krystar rätt så kommer man nästan helt säkert att skita på sig (och spraya mysig avföring på alla som står där nere och försöker hjälpa en). 

kul info va! upp med handen alla som precis började överväga adoption istället?

136!

  2010-08-24 / 00:07:25 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
klockan är mitt i natten och jag ligger i sängen med datorn i knät, tryckandes mot blåsan som vanligt. jag har känt mig hoppfull idag, då jag har insett att jag inte är den enda i min årskull som inte har superflaschiga planer för framtiden, utan att det är en hel del som verkar bli kvar i trollhättan, åtminstone ett litet tag till. sånt gör mig lite lugnare i själen.

och vet ni, så här på kvällskvisten har jag lyckats med bravaden att komma över en tur och retur tågbiljett till karlstad för 136 spänn. jag bara älskar att det är så bra förbindelser dit och att man som arbetslös är så himla flexibel!

men nu är jag trött, och ska ta med mig mina sönderfrätta fingrar (satans kräftor) till kojs och sova tills natten blir dag (och lite till..).

jag är så väldigt sociaaal

  2010-08-23 / 18:25:01 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

efter en underbar kräftskiva plus sleepover i casa de la lindberg har jag haft några korta timmar hemma, dessa spenderades med att åka rally på gräsklipparen (den nya går jättefort!), och äta.

nu ska jag till stan igen, för lite socialisering över ett glas vin. och vad som brukade vara ett partycrib utan dess like (lägenheten) är nu över sommaren helt uppbokad av min syster, hon skjutsar till och med hem mig hellre än att jag sover där när jag varit ute och partat. not much of a partycrib..

nu ska jag bara åka lite traktor först innan jag ska sätta mig i bilen!


den mest bedrövliga resan någonsin

  2010-08-17 / 23:01:24 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

oscar har nu på riktigt flyttat, sommarvärmen är slut och likaså är bekymmersfriheten. för verkligheten knackar återigen på dörren och jag kan inte längre låtsas att jag inte är hemma. fan då.

imorgon ska jag förvisso till Skagen på en liten familjesemester, men det här med att oscar är borta gör att det känns som ett riktigt avslut. nu får jag göra saker ensam igen, så som jag gjorde förr; åka bil ensam, handla mat ensam, borsta tänderna ensam, laga mat ensam, se på tv ensam, sova ensam... det där med sova är nog värst, nu när jag har vant mig vid att han alltid ligger där, bara en liten liten bit bort.

förlåt att jag gnäller så, men idag har många känslor kommit upp till ytan och det hela har toppats med en oro för att missa bussen hem, ett frö som mamma odlade genom något hon sa innan jag åkte.

men nu har jag laddat klart mp3n, so I'm signing out.




Nu har jag packat

  2010-08-15 / 18:42:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Först Karlstad, sedan Skagen.
Skagen ligger i Danmark, så jag kommer få åka utomlands i sommar trots allt. Kul!

Men nu är det brått iväg till mysen, som väntar på mig.
Hoppas han har lust att baka idag!
Eller att han har apelsiner hemma, jag är supersugen på apelsiner.

Hej då!


ett glas mjölk åt herrn?

  2010-08-15 / 15:00:21 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
En bild från en av de bästa dagarna i mitt liv, som var förra fredagen. 



Ibland är det bra att åka ifrån de man älskar, för jag har aldrig fått så mycket kärlek som när jag kom hem efter en fyra dagars kanothajk.

Jag tror han älskar mig!

why did those days ever have to go?

  2010-08-15 / 12:43:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Varje gång jag lämnar datorn och drar ut på äventyr nu för tiden vet jag inte när jag kommer tillbaka. Igår kom jag hem slutkörd men glad efter en lång harang av nya upplevelser. Först var det kajakpaddlingen i Vbg, och vem hade kunnat tro att folk kunde vara så trevliga som de instruktörerna var? Jag ska helt klart bli en sån som går på evenemang, konserter och utställningar stup i kvarten när jag blir stor. Det ger så mycket mer än vad man först tror.

Efter detta blev det en sista kväll med kombinationen jag, oscar, viktor och louise. Fan vad knäppt det är att vi inte kommer ses varje dag längre.. Det är svårt att verkligen mena det när man säger hej då och ha det bra till någon, för det är så svårt att greppa att man kanske aldrig kommer att ses mer, åtminstone inte på samma sätt. För även om man kanske kommer att stöta på varann på stan igen, prata lite över facebook eller hamna på samma fest så betyder inte det att man har fått tillbaka det man en gång hade. Jag hoppas bara att jag känner just er så bra att det bara kommer bli att ta vid där vi slutade, när vi åter syns igen.

Hur som helst - sedan blev det en dag i Gbg med mysenmys, bio (inception!), bergochdalbanor, popcorntävling, läsk på vita byxor, karuseller, brita och ola, räkmacka och mjukglass, och sen en dag i Vbg igen med sol och bad och sedan jazzfestival.

Det är inte ofta jag och oscar inte är tillsammans nu på sommaren, men de senaste två kvällarna vi faktiskt har sovit separat har båda slutat med att han hör av sig full och upprymd. okej nej, första gången var han inte full, men det var tillika förvånande när allt jag släppte iväg honom på var fotbollsträning xD

hihi, jag älskar dig pösen, hoppas det går bra med bakfyllan idag ;)

 

det ser ut som vattenkoppor

  2010-08-15 / 12:01:43 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag satt precis och lekte med olika effekter på picnik.com när jag hittade en som kallades neon. den är inte världens coolaste effekt kanske men jag tyckte det var så himla kul att se alla mina födelsemärken på armen så tydligt utpekade. de var visst fler än jag trodde! och oscar har istället för prickig arm ett himla prickigt fejs.



fint x)

tomt hus

  2010-08-11 / 15:58:25 / Bilder / 0 KOMMENTARER
mor och far har åkt till lysekil och kvar är jag och ett tomt hus. förr brukade det innebära oändligt många nya möjligheter, men nu vet jag bara inte vad jag ska hitta på. lyckligtvis har jag iaf en deadline till mitt ingentinggöra, för ikväll blir det kajakpaddling i regn och kanske åska. himla mysigt!

nä. nu får ni lite fina bilder från lookbook och sedan tänkte jag gå iväg och skapa musik.










i förrgår flippade vår TV

  2010-08-09 / 21:54:17 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

mitt i zappandet mellan olika kanaler slutade alla att fungera, utom kanal 4. så nu har jag därför sett på hela två avsnitt av "Lotta på Liseberg" och därmed sett säkert cirka... 10.000 (?) hyperkäcka allsångare. Jag saknar tv1000! Alla mina älskade filmer och tv-serier är borta och jag fattar inte vad som hänt! Jag bryr mig dock inte tillräckligt för att springa land och rike runt för att finna lösning på problemet, men nog är det irriterande alltid.

Nu skriker min mage efter mat, so I gotta feed the monster.
Ciao!


uppdatering av senaste hyss

  2010-08-09 / 21:44:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

nu har jag äntligen fått tummen ur och sökt lite jobb, åtminstone två små. men helt ärligt så tror jag inte att det finns så mycket mer att hämta på platsbanken.se, för där finns inte så mycket för oss utan någon som helst erfarenhet eller användbar utbildning.

menmen, det var inte det jag ville berätta. den senaste veckan har jag rest en hel del, och av en slump har det blivit väldigt mycket på samma väg. jag tror faktiskt att jag har åkt förbi erikstad, frändefors och mellerud åtta gånger sedan förra lördagen, och det tycker iaf jag är en hel del!

två gånger har destinationen varit karlstad, båda gångerna i sällskap av oscar, och båda med anledning av hans flytt dit. första dagen skulle vi bara hämta nyckel och skriva på kontrakt, andra dagen var en av de mest intensiva shoppingdagarna jag har upplevt någonsin tror jag. vi åkte hemifrån klockan åtta på morgonen - pösen, hans mamma, pappa, farmor och jag, och kom hem klockan tio på kvällen. därimellan hann vi handla ungefär allt man behöver till ett hem, på IKEA och coop, och sedan monterade vi allt innan vi åkte hem. det enda som saknas nu är lite mat, småsaker och tavlor, men annars är det som ett helt hem. skitsnyggt, måste jag säga!

det enda som faktiskt är dumt med att jag inte ska plugga nu till hösten är att jag inte får skaffa mig en egen liten lägenhet och inreda den hur jag vill. för jeez, vad många år jag har längtat efter det! jag blev till och med så galet inspirerad av att gå runt på IKEA att bägaren höll på att rinna över när jag dagen efter såg på Sommar med Ernst. jag höll på att gå i taket, för JAG BARA MÅSTE INREDA NÅGOT SNART!

Men nu känner jag att jag måste avrunda det här inlägget och börja på ett nytt.


trötthet

  2010-08-05 / 19:54:45 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

tröttheten är som ett monster - den gör en arg, lättirriterad och blödig. jag kom precis hem från en tre dagars kanothajk, och på en timme har jag redan gormat åt min syster för att hon bytte tv-kanal och nästan gråtit av att bara höra oscars röst i telefonen. jag menar oh my god, hormones (or whatever) is going crazy!

hur som helst, kort sammanfattat var kanotsemestern riktigt grym. det var fint sällskap, helt okej väder, bra motion, god mat, fin natur och riktigt roligt! det var himla skönt att slippa vara arrangör för en gång skull, går knappt att förklara hur skönt med tanke på alla gånger jag har blivit bränd i sommar (inte solbränd alltså), och också väldigt bra att träffa lite halvnytt folk. alla är så mycket trevligare när man fortfarande är lite obekanta!

det allra bästa var nog dock att jag under hela resan kände mig älskvärd och rolig, för jag var inbjuden till något och folk skrattade när jag skämtade. det är inte mycket mer än så jag behöver!

nu ska jag iväg och stilla min längtan efter min kärlek oscar.
hej då!


RSS 2.0