Början på studentlivet

  2011-08-31 / 22:18:46 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Imorgon börjar jag skolan, på riktigt. Nollningen håller fortfarande på, men eftersom den bara är några timmar om dagen hittar vi alltid på något själva efteråt. Idag stack jag, Calle, Jennifer och Diana (som vi träffade först igår) ner till nordstan, körde långfika och sen fick jag köpt mig ett par nya skor (de gamla föll sönder) och en tröja.

Igår var det lekar och pub, och mot slutet var det bara jag, Calle, lill-Tobbe och massa matnatsexare (de som håller i allt) kvar, men vi hade fantastiskt trevligt ändå!

Men imorrn! Upprop och sedan första föreläsningen! Är lite nervös för att börja plugga, att behöva anstränga sig igen, men samtidigt aspepp, för nu kommer det faktiskt att vara intressant! Är också jädrigt pepp på exkursioner... ryktas om en till norges glaciärer och en till uganda! Hur coolt vore inte det! Hoppas!

Ma crib

  2011-08-26 / 20:06:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Och, när jag ändå är i farten, kan jag ju visa er hur jag bor! Sängen såg ni, här är skrivbordet:



Och här är plugghörnan:



Live from Pennygången

  2011-08-26 / 20:02:18 / Bilder / 0 KOMMENTARER
Idag är dagen då jag äntligen orkar ladda in en nyss tagen bild! Oscar är som sagt på besök, och under den dryga timmen jag har suttit vid datorn och spenderat typ 1000 spänn på böcker, har det sett ut ungefär såhär borta på sängen:


Min första sittning var igår!

  2011-08-25 / 10:59:09 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Magen mullrar lite, men sköter sig ändå ganska fint idag tycker jag. Och vet ni vad, jag börjar faktiskt bli bättre på att dricka! Hallelujah! Kanske tack vare alla ölspel..

Trots att vi nu bara kännt varann i 8 dagar, så har jag och fem till hängt nästan hela dagarna. Vi har hunnit med tre spontana förfester, en pizzarestaurang och framåt kvällningen även besökt några av stadens pubar. Men nu är det ett litet uppehåll, för de med introduktionskurser ska plugga och tenta av dem, så då är vi lediga. Och därför ska jag, om sisådär 17 minuter, sätta mig på bussen ner till stan, möta min underbara pojk Oscar och sedan lotsa honom upp hit.

Yeah!

Göteborg

  2011-08-22 / 12:57:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Denna underbara stad - mitt nya hem. Har inte vant mig vid det än, men ibland slår det mig bara hur grym den här staden faktiskt är.

Dygnet runt kan jag sitta vid mitt fönster, eller på ett café/bar i stan och bara kolla på människor. Det är alltid liv och rörelse, alltid fest någonstans. Buss och spårvagn går överallt hela tiden, och det är inte ens speciellt dyrt.

Det finns skog och parker i vartannat kvarter och miljoner affärer i centrum och utanför. Corre bor ovanför stans bästa glass och igår var det bakluckeloppis och sydamerikansk parad i stan. Under min vecka här har jag gått på två konserter och en skrattfest, kissat i en park, varit full mitt på ljusan dag, vunnit på bowling, jagat en boll i några timmar, kastat i sexmästaren i havet och gått i massa affärer. 

Och det här är bara början!

Oneeighty

  2011-08-22 / 12:46:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ikväll är det skräcknatta i Slottskogen och jag är pepp! Lite quiz och fika innan, till och med kanske en liten tripp ner i Jennifers källare också.

Igår var jag på det, seriöst, mysigaste fikastället någonsin! Kanske finns det något ännu mysigare inom samma kedja, kanske inte. Mjuka fåtöljer, murriga färger och bakgrundsmusik som för en tillbaka till 50-talets Paris.

Mamma kom på besök en sväng också, så nu har jag två nya lampor!

Men va faan

  2011-08-22 / 00:18:30 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ja, kanske var det bra att jag gick igår ändå. Ikväll fikade jag på underbara Le Pain Francais med Corre, och shit vilken skillnad det är när man känner någon så bra. När man bara kan prata om allt, slippa censurera eller tänka på vad man egentligen säger. Slippa bekymra sig över hur man framstår som person! Nollningen är en så sjukt bra hjälp att komma dit snabbt med alla nya människor, och vem vet, kanske kommer en av de där fotbollskillarna bli min framtida gymkompis eller något?

Det var ändå rätt kul, fotbollen alltså, fram tills att jag gick därifrån. Trött och hungrig fick jag då leta upp vaktmästaren, som denna gången faktiskt fanns på plats, för att få låna omklädningsrummet för tjejer som ingen verkar använda. En våg av gummikulor rann ur skorna när jag slet av mig alla kläder och sedan tog jag med mig min minihandduk till duschrummet. Insåg då att jag stod naken i ett olåst offentligt rum mitt i centrala göteborg, där alltså vem som helst bara kan vandra in, men bet ihop för jag behövde verkligen duscha.

Vred på kranen och självklart finns det bara kallvatten. Bet ihop igen och körde ändå. Med shampoo i håret hörde jag dock att någon började rycka i dörrarna, så jag kilade snabbt in på den angränsande toan och gömde mig bakom min lilla lilla handduk. Vem det nu än var, som väl såg mina kläder och nyfiket stormade in i duschrummet, gick som tur var inte in och tittade i badrummet också.

Då hade jag varit bitter idag, kan jag lova!

Men men, jag kunde duscha ur shampot och åka hem till slut. Och på kvällen blev det mysig förfest i en källarlägenhet bredvid Botaniska, lite kiss i Kungsparken (bästa utsikten där) och lite dans till Daniel Adams-Ray.

Alla är rädda för bollen

  2011-08-21 / 11:19:41 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Ibland blir jag lite bitter. Lite sådär trött på människor och deras fasoner, och jag tappar liksom hoppet om att jag någonsin ska kunna sluta störa mig på allt. Men sen går det över, och jag kommer inte längre ihåg hur det kändes.

Men jag vet att igår, då var jag trött på att vara jag. Då var jag trött på att aldrig ha riktigt roligt, för jag tänker för mycket, är envis och vill inte vara feg. Och jag var trött på alla som alltid har så himla roligt för de överlåter till såna som mig att tänka på allt, och på alla som alltid fegar ur. Det var fotbollsturnering igår, som en del av nollningen. Av säkert flera hundra förstaårstudenter var vi fem som kom, så inräknat arrangörerna och hans fotbollskompisar som inte ens pluggar längre, blev vi ca femton pers. Trots motgångar, att damernas omklädningsrum var låst och att jag var ensam tjej, så ville jag inte ge upp.

Men kanske är det precis det man ska göra? För visst, jag visade återigen att jag klarar mig själv och att jag kan ha trevligt i vilket sällskap som helst. Men är det det jag vill? Tvinga mig själv att göra saker av ren princip, när jag kanske hade haft roligare om jag bara åkt hem, ringt någon kompis och gjort något helt annat.

Jag vet inte.

Annorlunda, men bra

  2011-08-18 / 12:51:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Vi verkar ha en väldigt annorlunda nollning på GU, jämfört med typ LIU och Chalmers, och även om det ibland går liite väl långsamt är jag glad att jag i alla fall hinner sova, handla mat, äta, upptäcka staden och gå på kulturkalaset som ju är i full gång. Igår anordnades det fika och tipspromenad för alla geografer + några till, och det var riktigt mysigt, men när arrangörerna deklararerade att det var färdigt och vi kunde gå hem om vi ville kände jag bara att nä, jag vill inte gå hem.

Så jag bjöd de som var kvar att följa med på Skrattfesten istället (stå upp komik med Magnus Betnèr, Özz Nujen, Måns Möller och tre till). Och det var skitbra! Innan det började hann vi dessutom gå en runda i regnskogen på trädgårdsföreningen samt fika.

Då börjar vi om

  2011-08-16 / 14:21:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Då börjar vi om på nytt! De två jag pratade med igår kommer inte vara där idag och säkert inte sen heller eftersom de är pendlare. Så då blir det nystart idag, och det gick precis upp för mig att det alltså är nu som jag måste anstränga mig och vara jättetrevlig annars hamnar jag utanför alla grupperingar och kommer få en riktigt tråkig början, innan jag lyckas slå mig in någonstans.

Så ja, nu kom nervositeten lite grann. Vill ju verkligen lära känna folk, så ska satsa järnet idag!


Dag 2 och 3

  2011-08-16 / 10:13:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Dag nummer två i mitt nya liv som göteborgare, var seeg. Lite mesig första dag av nollningen, allt vi fick var lite information och pastasallad. Så jag drog till nordstan och gick lite i affärer, och shoppa kan man ju faktiskt lika gärna göra själv, det är ändå inget vidare socialt.

Det här med att upptäcka stan i övrigt kanske jag dock kan behöva sällskap till. Får jobba på det!

Idag ska Eli guida mig till Willys, sedan ska jag springa i parken som ska ligga här någonstans, nollningen börjar halv fyra med en spårvagnstur och kanske lite lekar. Sen är det mustachpub?

 


Inflyttad.

  2011-08-14 / 21:12:24 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Klockan nio i morse gick flyttlasset. Nu, tolv timmar senare, har jag blivit lämnad ensam här i mitt nya hem och än så länge känns det inte ens lite ledsamt. Jag mår fint. Inredningen här består av lite gammalt och lite nytt, bland annat en träbit och kottar från skogen samt en liten bit av Afrika (alltså en sten).

Just nu trivs jag verkligen. Är lite kall om fötterna, annars är det mest bara underbart att ligga här och titta på alla mina fina saker, och att jag hör tv:n från andra rummet, och vet att Eli sitter där, gör att jag inte heller känner mig ensam.

Bara ros och ingen ris idag, får se vad jag säger imorrn!

The end of my life as I know it

  2011-08-13 / 20:22:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Lite tacos med mamma framför en gammal Maggio-livekonsert på tv 2 får avrunda dagen. I morse lämnade jag min älskling för en obestämd, men garanterat lång, tid. En biltur och en familjekonferens senare hade flytten skjutits upp till imorgon och jag har haft en riktigt lugn dag. Har bara packat ner typ allt jag äger i väskor och påsar, solat, lagat mat och tvättat mina vidriga MAX-skor (ett antal veckors gamla pommes under dem).

På tal om MAX ja, sista arbetsdagen och även födelsedags-/personalfest igår. Lite tråkigt och segt var det i början, kanske dock inte så konstigt när man både är nykter och alla andra känner varann så mycket bättre. Och skitsnack om, enligt mig, fel personer gjorde också att jag inte riktigt trivdes. Men sen blev det dans, presentöppning, omgruppering, utgång, dans, dans och dans och baskemig om det inte tillslut blev en av de bästa kvällarna på länge!

Värden för kvällen, Daniel, är verkligen en helt underbar människa och värd, något jag verkligen har lärt mig att uppskatta. Världens härligaste skratt har han också, som delas med hans lillebror, som ju visade sig vara Aria från klassen under på natur. Världen är bra liten ändå!

Jag har någonstans att bo!

  2011-08-03 / 18:05:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Såå mycket letande, såå många timmar framför datorn när jag bara vill sova efter elva timmars-pass på MAX, och nu är det äntligen över! Så länge, i alla fall. Med två veckor kvar till nollningsstart har jag nu alltså ett rum i en lägenhet hos en brasiliansk 50-årig STÖRTSKÖN kvinna en bit från centrum, men ändå på lagom avstånd för att kunna cykla om jag vill. Och ja, jag tror det kommer bli bra. Har svårt att fatta att jag faktiskt kommer att bo där snart dock.. Alldeles själv.

Nä, ska nog lägga fokus på roligare saker va, typ som inredning!

Free and alive

  2011-08-03 / 17:55:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Herregud vad allt bara går i ett hela tiden! Igår var min första lediga dag på rätt länge, och som jag har längtat mig blå efter lite sol och bad... Har börjat hata alla bruna människor i bikini som kommer in på MAX och bara ska ha och ska ha..

I alla fall. Malin och KP, nyss hemkomna från Kroatien, samt såklart Oscar, drog till Gaddis för en heldag i solen. Efter några timmar blev det dock molnigt och ca 300 människor bestämde sig för att gå, samtidigt. Kvar var sedan vi, gamla religionslärar-Ulf och några till.

Trots åskan stannade vi för att bygga ett enormt sandslott i flera våningar, men sen åkte även vi hem, till Halvorstorp, för att grilla. Joinade gjorde sedan Johanna och hennes irländare, och det var faktiskt förvånansvärt lätt att bara prata precis som vi alltid gör, fast på engelska.

Ikväll blir det Shangri-La med irländaren igen och diverse trollhättebor!