Jobba dygnet runt hela helgen

  2013-06-21 / 18:47:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Tre timmar in på min helhelg ensam med barnen och jag är faktiskt hoppfull! Förutom att det låter som andra världskriget från ovanvåningen just nu, då de spelar banka-ner-fiskarna-i-sjön eller nåt, så har första baket gått riktigt bra. Carlos gillade dock bara smeten och inte slutresultatet, och själv tål jag egentligen inte kakan (gluten), så det blir en hel del för Nere att äta.
 
Dessa små barn är för övrigt väldigt fascinerande då de är ovanligt bra på att hålla sams. När de väl bråkar varar det i ungefär 30 sekunder och de delar allt väldigt generöst. De är inte som jag var när jag var liten med andra ord. De är nog till och med bättre än mitt 22-åriga jag på att hålla sams.. 
 
 

Dagen blev helt plötsligt shitty och jag finner mig själv googlandes "uppmuntrande citat"

  2013-06-20 / 16:56:08 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Jag är för övrigt väldigt irriterad på vårt kök då det saknas kakao, bakpulver, vaniljsocker, bunkar, bakplåtspapper, plastfolie, muffinsformar, baksmör, grädde och någon typ av kvarg/fil/yoghurt som inte är i små yoggiförpackningar. Jag som tänkte baka en kaka till pappa jose för att det är hans födelsedag, samt för att muta honom att inte bli arg på allt jag strular till. Men hallå, det går ju knappt att baka någonting! 
 
När jag ska laga mat saknas också en massa saker, det känns som om allt de äter är tomat, tonfisk, torrt kött, vitlök, omelett och yoggi. Så fort jag går utanför ramarna så vill barnen inte äta och alltså är jag misslyckad.

Au pairing

  2013-06-20 / 11:16:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Crap, nu har det gått för länge sedan jag skrev så det finns för mycket att säga. Därför kör vi på punktform:
 
- I det här landet är det antingen för varmt eller för kallt. 
- Ibland är jag en naturbegåvning tillsammans med barn, ibland är jag superawkward.
- Att resa som au pair är skitbra för att få en genuin insikt i ett annat lands kultur, å andra sidan är det ibland riktigt tufft att behöva bo hemma hos sin arbetsgivare.
- Spansk mat är väldigt intetsägande. Kanske är det för att jag bor i en barnfamilj, men det känns som att de liksom kunde göra så mycket mer med de ingredienser de har?
 
Idag blir det kvällshiking med familjen, och för att ni ska förstå ungefär hur aktiv den här familjen verkligen är så kan jag säga att mamma Maria besteg ett berg dagen innan hon skulle föda barn, eller snarare födde barn dagen efter hon bestigit ett berg just för att hon bestigit ett berg. Tack vare att jag inte jobbar nio till fem om dagarna, som de gör, klarar jag dock att hålla samma tempo!

Cappadocia, Turkiet

  2013-06-17 / 20:21:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Häromdagen hittade jag en lustig liten bok i bokhyllan här i España, med bilder från Turkiet. Ibland blir man verkligen påmind om att världen är stor och jag är liten. Det finns för mycket jag vill se...
 
 
 
 
 
 
I know you're all thinking it.
 
 
 

Canyoning i Cuenca

  2013-06-07 / 16:25:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Om en timme drar jag mot staden Cuenca:
 
 
Det är canyoning som står på schemat, alltså att fira sig nerför en ravin/vattenfall i olika etapper, som jag har förstått det. Det är jag och ungefär 20 vänner till familjen, och ja, jag är rätt nervös. Vi ska bo alla fem personer i en van dessutom, en sån där man hissar upp taket så får man en extra dubbelsäng. Jösses.
 
Jag har knappt ens hunnit fira att jag skickade in min hemtenta idag, att jag nu är 100 % fri! Jag kan äntligen göra vad jag vill, till exempel sitta i solen och bli lite brun? 
 
 

Carlitos dibujo

  2013-06-06 / 17:31:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
 
Om man tänker att det här är medveten konst och inte målat av en sexåring, visst är det då rätt fint? Jag kan faktiskt helt ärligt säga att jag gillar teckningen Carlos gjort, och det känns härligt att kunna vara ärlig i mitt beröm!

Bad h(au p)air day

  2013-06-06 / 16:57:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Somliga dagar är bra och somliga dåliga. Idag är en dålig dag. Jag har tittat på Vänner stället för att plugga, orkar inte prata med barnen och heller inte leka. Tur att de är relativt självgående. Jag har dock googlat loss på lekar och aktiviteter för att få igång pedagogiken i framtiden, men också för att få dem att tycka om mig mer!!!
 
Det här med frukost vid åtta, lunch klockan två och middag klockan åtta går för övrigt sådär att anpassa sig till, och då är det ändå tidigare än en typisk spansk lunch och middag som är vid tre respektive tio. Jag är hela tiden hungrig och sötsugen, alltså ska jag nu gå och ta mig ännu en yoggi.