En såndära Iphone

  2012-12-28 / 15:50:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
 
 

Jag vill inte stå själv i en mörk skog och samla granris dagen innan julafton, ensam om att ge sig fan på att skapa lite julstämning i huset.

  2012-12-28 / 15:33:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag önskar att jag hade större familj, eller fler singelvänner som inte hade så många åttaganden förutom mig (:D), eller såklart en pojkvän, så att jag hade någon att baka lussekatter med idag. Jag tycker om att baka, laga mat, sprika upp toapappersrullar på väggen, träna, sparka boll, lära mig dansa salsa från youtube etc, men inte själv. Jag vill åtminstone ha någon i samma rum medan jag gör det, så jag har någon att prata med. Men det finns ingen här. Mamma jobbar, pappa jobbar eller pratar om tråkiga saker, Josse är bara med Jimmy och kvar finns jag. 

Nu har jag gnällt lite. Tack för att ni lyssnade.
 
 

When life is shitty - make it better

  2012-12-28 / 15:23:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag har en skum magkänsla varje gång jag är hemma i Trollhättan nu för tiden, och jag gillar den inte. Ensamhet, tomhet, stress, och jag vet inte riktigt hur jag ska bli av med den. Men för att inte må dåligt även i sommar har jag nu satt mig ner och försökt luska ut hur man söker jobb i Frankrike. Jag tror att det är precis vad jag behöver. Synd bara att ingenting någonsin är lätt.

Easier said than done it may be

  2012-12-28 / 14:35:25 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag läste häromdagen något som fick mig att börja tänka... att om jag mår dåligt är det enbart mig själv jag har att skylla. För jag kan alltid styra hur jag förhåller mig till andra människor, om jag väljer att ta åt mig av saker de säger eller gör. Jag kan inte kräva att de ska handla på ett visst sätt för att göra mig glad, men jag kan ändra hur jag bemöter deras handlingar och göra mig själv glad.

Självklart är det inte riktigt så enkelt, och om mina vänner ständigt slog mig, ignorerade mig eller sade taskiga saker skulle jag inte kunna styra det till att göra mig glad. Men i viss mån kan jag ändå försöka lära mig att skita i det dåliga de gör och ta fasta på de bra sakerna.

Exportera julen!

  2012-12-25 / 01:32:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Julen i Sverige är nuförtiden väldigt amerika-inspirerad - liksom tv-programmen, musiken, kläderna och språket. Ensam Hemma är ett typexempel på en spyfärdigt amerikanskt glättig film, enligt mig.

Men än så länge har vi ändå kvar en hel del riktigt svenska traditioner, och i år även snö. Detta har fått mig att tänka på att vi faktiskt borde exportera den svenska julen. Vi borde göra egna filmer att sända kring jul, marknadsföra Sverige som ett myspys-land på vintern istället för att tro att turisterna ska komma hit på "sommaren". Och om nu snön inte kommer till södra Sverige varje år så skadar det väl inte att Norrland får lite uppmärksamhet istället?



Dagens Pappa-historier

  2012-12-25 / 00:53:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag fick en post it-lapp av pappa i julklapp, handskriven inne på kontoret medan jag delade ut de andra klapparna. Det stod förvisso att jag skulle få en systemkamera, vilket är alldeles alldeles underbart, men jag kan inte låta bli att skratta åt honom ändå. Till Josse hade han köpt en speciell kokbok om isodieten eftersom hon har blivit allergisk mot en del grejer och behöver lägga om kosten en del. Grejen var bara att han inte riktigt läst färdigt vad boken hette: Isodieten - gå ner ett kilo i veckan. Josse ba >say whaat<. Pappa ba >oups<.
 
Imorse när mamma kom ner till köket stod dessutom kranen på, på full stråle, vilket den troligtvis gjort sedan pappa åkte hemifrån för att ploga snö vid halv fyra-tiden. HUR glömmer man något sånt? Jag kommer nog aldrig förstå mig på honom. Men snäll, det är han!

En vanligt ovanlig Julafton

  2012-12-25 / 00:41:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det är allt bra tur att världen inte gick under i fredags, för det hade känts otroligt tragiskt om jag spenderade min sista dag med hemtentaplugg och sedan Ullared. I och för sig även en fin fest på slutet, men det var ju efter 14.51 så då hade det redan varit kört.

Men istället rullar livet på som vanligt och idag är det julafton. För några timmar sedan när jag satt i soffan och pratade med familjen samtidigt som jag tittade på Svensson Svensson-filmen och bläddrade i buffé-tidningen, läste jag om Peter Jöback. Jag tror verkligen att det är så att vi kan lära oss något från alla människor, även om de vid första anblicken kan verka tråkiga, okunniga, bortskämda, unga, fördomsfulla eller bara fulla. Hur som helst berättade han om sin barndom och hur han har firat jul förr. Det har varit familje-jular, fylle-jular, ensam-jular och kompis-jular. Det har inte alltid varit perfekt, och det känns skönt att någon faktiskt säger det. För det är okej att allt inte blev som jag trodde i år, att vi inte har så stor familj, att pappa plogade snö halva natten och julaftonsmorgonen, att grönkålen glömdes bort i mikron och brysselkålen i grytan och att Josse nog fick i sig något som hon inte tål.

Jag tänker fokusera på julklappsutdelningen istället, för den gillade jag. Jag gillar när det liksom blir lite kaos. Alla blir så glada av att öppna paket och pratar i mun på varandra, och dessutom fick jag en väldigt fin klocka av mamma som jag inte kunnat ta ögonen ifrån på hela kvällen.
 
Så God jul!
 
 

In the land of women

  2012-12-11 / 22:33:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det är uppfriskande med filmer som inte slutar som man tror. Ni vet, när filmen börjar med att man följer en killes liv, och lite senare fokuserar den på en tjej som bor i en annan stad, och sen vips så ska killen flytta dit och man bara vet hur det kommer sluta. Men det känns ganska bra att få äta upp sina egna ord ibland. 
 
 
Nyttig kväll? Jo, jag lärde mig faktiskt ett nytt ord: precocious = lillgammal
Bra att ha när man ska beskriva sig själv kanske...
 

Jag har ett problem.

  2012-12-11 / 22:23:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag är den sortens människa som alltid är väldigt medveten om sin omgivning. Jag älskar att betrakta människor, att analysera deras handlingar, ordval, utseende osv. för att skapa mig en bild av hur jag tror att de är. Problemet är bara att jag på det sättet lär känna en person innan de lärt känna mig. Alltså blir jag van vid att känna människor som inte vet vem jag är, så när jag sedan lär känna dem, råkar jag ofta behandla dem som om vi inte känner varann. För det gjorde vi ju inte förut, åtminstone inte från deras sida. Förstår ni vad jag menar?

Detta händer hur som helst väldigt ofta i klassen, och jag måste verka vara så väldigt stroppig som inte ens hejar på dem när vi kanske pratade hela vägen hem på bussen igår. Fan då. 
 

Jag har skaffat mig en liten ovana

  2012-12-11 / 15:06:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Varje gång jag äter, måste jag titta på en film, ett program, ett youtube-klipp eller vad fan som helst bara det rör på sig och är intressant. Problemet är att när maten är klar och står på bordet, finns det inte så mycket tid att börja leta efter de där intressanta klippen/programmen/filmerna. Alltså fastnar jag ofta framför filmtrailers, som sedan leder mig till skådespelarintervjuer. Så idag har jag lärt mig att Jennifer Lawrence (the Hunger Games) faktiskt är riktigt rolig, även om hon så typiskt amerikanskt snackar heela tiden, samt att Ian Somerhalder har exakt samma humor som sin karaktär Damon i Vampire Diaries. Fantastiska lärdomar, ey?

Snart är det dags igen!

  2012-12-11 / 14:59:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Julemys, familj och vänner. Ett hus på landet och en cello. God mat och julklappar. Fan vad jag längtar!

 
 
Längtar extra mycket just nu eftersom jag har satt mig i skiten igen. Jag har nämligen bara en och en halv timme på mig att skriva och öva in ett fem minuterstal om hållbara städer på franska... 

Långkalsongernas era

  2012-12-09 / 19:56:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
 
Vinterkyla, promenad på hunneberg med en fin vän, glögg, lussekatter, te framför brasan och julmarknad. Det var förra helgen det, när jag tog med mig Ida till Trollhättan. 
 


Idag var hon och jag och några till iväg och klättrade. Första gången för mig, med sele och allt, och jag lever fortfarande. Det var faktiskt riktigt kul!
 
 

Kokar ägg i löksoppan

  2012-12-09 / 19:42:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Gjorde löksoppa idag, och grät som ett barn. Hällde i lite torkade kantareller, timjan, vitpeppar, grädde, vitlöksspad, citronsaft, socker och köttbuljong, rörde runt, och vips så var gourmetmiddagen klar. Det blev ruskigt gott. Precis som alltid när jag lagar mat. Får man säga så? Men jag är faktiskt riktigt bra, för att ha övat endast ett år åtminstone..