vad är oddsen?

  2010-04-29 / 22:34:44 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

vad är oddsen att träffa louise och malin inne på jätten när man för första och enda gången spontant åker dit en kväll i jakt på fryst mango? I felt truly busted, that's for sure!

men det blev också ytterligare en svårmodig bilresa hem. jag är nästan alltid lite ledsen när jag åker bil nu för tiden och det är inte så himla party. kanske är det för att jag har tappat så många? för att jag är ensam så fort jag inte är med oscar, och för att jag inte märkte det så länge jag hade amanda, men nu är projektarbetet klart och hon är i paris.

...


I put my faith in parisbrudarna

  2010-04-29 / 17:06:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

för jag vill fan inte gå på johnossikonsert helt själv. men kanske gör jag det ändå om jag måste. jag vet inte. jag orkar bara inte fler problem och jag orkar inte ta mer ansvar.

jag orkar inte ta tag i till exempel champagnefrukosten, men hell, vem kommer göra det annars? jag orkar inte heller ta tag i gruppträff, men hell, vem kommer göra det annars? känns så synd att man nästan måste tvinga samman kompisar att träffas ibland..

egentligen är jag inte ens depp just nu, bara uttråkad. men tydligen var det här allt jag hade att säga.


mycket fin skörd idag!

  2010-04-28 / 16:14:42 / Bilder / 0 KOMMENTARER
























lookbook.nu

inspiration, eufori och nöje.

Lo

  2010-04-28 / 14:08:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

jag hade också bara en lektion idag visade det sig (efter två besök hos sten högst upp i I-huset och ett samtal hem till kent och hans franska fru). så jag slutade tjugo över elva men kom hem först halv två. okej, no biggie, men man blir så trött av att gå! det känns verkligen i hela kroppen, fast det är faktiskt samtidigt lite skönt, så jag får änna lust att bli skogshuggare för en dag någon gång i sommar. för jag vill hellre arbeta hårt ute så jag blir trött i kroppen än att sitta inomhus och bara få ont i rumpen. framförallt vill jag dock bara ha ett jobb som ger pengar.

nä, snart ska jag telefonera ungdomsmottagningen för femtielfte gången. det är verkligen inget vidare smidigt system de har där, plus hemskt dåliga telefontider. jag förstår inte varför saker måste bli så omständiga hela tiden!

för se! nu har de inte ens telefontider! utbildningsdagar my ass..


flowerpower

  2010-04-26 / 21:07:18 / Bilder / 1 KOMMENTARER


colours! yeey!



passionsblomma! awesome!



körsbärsträd! gorgeous!



blewwberries! tasty!



rosenallé! marvellous!

tja lo

  2010-04-26 / 20:47:32 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

förr kunde jag roa mig i timtal på internet
nu tappar jag lusten så snabbt
kanske är det bra
kanske är det till och med väldigt bra

men jag undrar vad jag egentligen gjorde då
och varför det inte funkar nu


jag vill sluta skriva om vad jag gör hela tiden

  2010-04-26 / 17:51:55 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag önskar verkligen att jag kunde hitta på roligare saker att dela med mig av här, men hey, det som finns i mitt huvud för stunden är det som hamnar här. så just nu har jag väldigt svårt att inte nämna orden geografi eller bank.

men en blick upp i taket, på lampan som josse har gjort och som hänger här i mum och pups sovrum, får mig att snabbt associera till ämnet framtiden, och att få en egen lägenhet. det kan jag skriva om!

för det enda jag verkligen har drömt om vad gäller framtiden, det är varken mitt bröllop eller spännande äventyrsresor, utan a place of my own. (det enda jag för övrigt har planerat för mitt framtida bröllop är att det ska kastas ljungblommor istället för ris när jag och mr x går ut, för de små fåglarnas skull... :)

när jag var kanske fjorton år, eller nåt, kunde jag sitta i flera dagar och titta i vår stora bok om trädgårdar, som i och för sig inte hade så mycket med egen lägenhet att göra, men boy vilken underbar trädgård jag planerade! dock skulle jag behöva en hel herrgård med tillhörande park för att uppfylla allt, men det var så kul att kunna välja bara de allra finaste blommorna (jag sket i det där med att jordmån och växtzoner avgör var de kan växa) och att inte behöva tänka i realistiska termer! för jag skulle ju helt ärligt aldrig orka sköta allt.

okej, hello nerd kanske ni tänker nu, men har ni smakat på stora amerikanska blåbär? om inte - synd för er, de är ASgoda (nästan i klass med mango)! och sådana ska jag odla. och jag ska ha en pyramid med jordgubbsplantor, en smultronkulle, ett stort kryddland som man kan nå att plocka från inifrån köket (det är möjligt, jag har sett det), ett urmysigt växthus med en stor jacuzzi och hängande plantor med olika exotiska frukter längs väggarna...

låter det inte alldeles, alldeles underbart!

men åter till det där med lägenhet då.. inte riktigt lika kul att planera, eftersom det blir så begränsat med plats, men hade jag bara haft en fet bok med inspirationstips hade jag med all säkerhet haft trycksvärta på näsan vid det här laget. egentligen får man det nog inte av böcker, men det beror ju på hur hårt man gnuggar, aight?

den förlängda helgen

  2010-04-25 / 23:39:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
sen projektarbetet blev klart har mitt liv totalt bytt tempo. visst har jag fortfarande en massa att göra, men just nu är det en liten liten paus då jag faktiskt kan andas, innan allt kommer gasas på igen. 

oproduktivitet är härligt de första timmarna, men sedan blir den mest bara till ångest. ångest över att man inte gör något när man egentligen borde. att man inte gör något nyttigt alltså.. för alltid hittar man ju på något, så som att stirra in i väggen, läsa reseguiden om rhodos, prova studentkläderna igen, äta lite överdrivet ofta och plocka hår från tröjor. mitt filmberoende har dessutom kommit igång igen, likaså chokladcravingsen, så vad gör jag mer om inte ser på film och mölar choklad såklart.

eh ja. idag var kanske ingen höjdardag, men det är okej ändå.

will hunting

  2010-04-25 / 11:22:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

matt damon är min nya idol.
för hey, jag är inte ensam om näsfladdrande när jag skrattar!


ÄNTLIGEN

  2010-04-23 / 23:58:34 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
äntligen är projektarbetet klart. SÅ JÄVLA SKÖNT!

jag tänker inte ens säga hur många sidor det blev allt som allt, men ni vet minirapporten som lena tvingade oss att skriva, den blev tio sidor och den hade inte ens med arbetet att göra. det var bara en sammanfattning.

det har varit en väldigt lång och underlig dag, med först svenska nationellt prov hur länge som helst och sedan pa-arbete i ännu längre tid än hur länge som helst. så jag är lite trött nu.

dessutom har jag inte ätit så här mycket choklad på flera år och precis nu gick det upp för mig att det nog var därför jag flippade ett antal gånger framför datorn hemma hos pand, och inte för att jag var lättad över att det snart var slut. för helt ärligt har det inte gått upp för mig än.

nä, det tar på krafterna att flippa och att skriva massa skit, även om det är rätt bra skit, så nu ska jag lägga mig ner och stensova. tack och hej.

så här ambitiös har jag nog aldrig varit

  2010-04-20 / 22:59:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

pluggtrenden har hållit i drygt en månad nu, kanske två, och den är så välkommen! såå välkommen! för det där samvetet som ständigt gnager i en och den där tyngden av att aldrig bara få glömma allt, för man måste ju komma ihåg alla de där sakerna som måste göras även efter man har gone crazy en liten stund, måhända vara ett i-landsproblem, men ack så irriterande!

och de där små ickeplugg-sakerna gör det bara sju gånger värre. små saker som t.ex. att jag för ett halvår sen sa att jag kunde hjälpa mamma damma kristallkronorna och fortfarande inte har gjort det, eller att jag nog borde sätta in alla värdepapper i en pärm innan de försvinner, lära mig laga mat innan jag flyttar, ringa till de där två ställena jag måste ringa snarast etc etc.

det är allt bra synd att jag bara har tråkiga saker att skriva om. och nu blir jag nog dessutom borta från bloggen ett tag igen för jag ska.. tja, snurra runt i stan typ, och ÄntligeN få vara med killen jag saknar röven av mig varje gång han går ur rummet! ehhh nästan iaf ;)


let's get it oon

  2010-04-19 / 18:49:20 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
jag vet att ingen, utom möjligen pand, delar min musiksmak när det kommer till vissa avdelningar. men marvin gaye folks, och katie melua. ni förstår inte vad ni missar!!

nää, vaknade inte på rätt sida idag heller

  2010-04-19 / 18:42:55 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
människor är verkligen underbara, jag vet det egentligen, trots att de allihopa gör mig smått förbannad en dag som denna. jag är arg på livet helt enkelt, men det går snart över.

den enda jag har svårt att bli arg på är oscar, för man ser verkligen att han inte förstår ett skvatt av alla "tjejiga" knäppheter jag har för mig, men han finns där och tröstar ändå. puss på honom!

och puss på malin som äntligen drar ut mig på träning! thank god...! (har nämligen funnit ett nytt litet beroende - special K red berries, kartongen ligger här halvtom bredvid mig i sängen)


ja jag ska pröva att vakna på andra sidan imorrn

  2010-04-18 / 23:25:20 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
för idag har inte varit en bra dag.

så dålig att jag nördat dator och tv mer än på vääldigt länge. och i brist på blogguppdateringar gick jag faktiskt in på kissies blogg. så nu kan jag inte längre säga att jag inte vet hur hon ser ut, och jag känner mig som en tvättäkta bloggnörd.

dagen har varit dålig också för att jag inte förstår vart alla människor tagit vägen.. visstvisst, alla måste inte blogga hela tiden, men svara på sms, vara kontaktbar och kanske till och med självmant höra av sig? nä, det var way back in a svunnen tid. jag e dock inte bitter. bara så länge jag sitter kvar här.

så nu ska jag sova!

I'm just saying!

  2010-04-18 / 23:11:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag vill inte vara en sån där som klämmer in engelska fraser i varannan mening, så som han i matlagningsprogrammet häromdagen. men ibland går det man vill säga helt enkelt inte att uttrycka på svenska. ett engelsk uttryck jag gärna hade använt ofta är "I'm just saying", men någonting tar som sagt emot där.

man är sin egen lyckas smed, lyder ett annat uttryck. och jag skulle vilja säga att man också är sitt eget nöjes smed. det lever åtminstone jag mycket efter nuförtiden. för hur kul hade skolan varit om jag aldrig sa alla de där onödiga kommentarerna, de ogenomtänkta meningarna som allt som oftast nog får mig att framstå som dum? de gångerna säger jag bara något för att fylla ut den där evinnerliga tystnaden, och jag står inte alltid för det som kommer ut då.

folk tror dock att jag menar allvar (vilket i och för sig inte är så konstigt), och jag finner mig ofta bli tröstad och analyserad för någonting jag helt enkelt bara sa. en mening, lite aningens filosoferande, kan utvecklas till att bli så mycket mer än bara smått underhållande och jag vill bara säga stopp! chilla! whatever! stop jumping at me, I'm just saying!


det är ingen idé

  2010-04-18 / 17:48:02 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
nyss var jag påväg till träningen, men sedan tappade jag lusten. jag vill ju inte gå, så varför ska jag? det var roligt då när vi tränade tillsammans, men nu är det ingen idé att ens fråga längre. får ändå bara nej till svar.

gud förbjude, men jag känner mig tjock! det går nog dock över snart, för sådär himla stor är jag ju inte egentligen. men jag borde verkligen träna (av alla möjliga fina anledningar) så kanske går ut och springer sen.

jag tittade för övrigt på blossom tainton-lindqvist i morse på nyhetsmorgon, och hon är bara så sund så man nästan storknar! det såg ganska roligt ut det hon gjorde också, men jag har aldrig förstått mig på såna där pilatesbollar. vi har en här hemma faktiskt, men varje gång jag tar fram den är det som att hjärnan blir helt blank och alla råd och all fantasi om vad man kan göra med den bara försvinner. poff!

likadant som med massage.. jag läste ju typ halva den där boken jag fick i present och nästan pluggade in en massa saker jag sedan tänkte prova, för jag har alltid velat bli grym på det där med massage. det är ju så himla skönt! men iaf så tänkte jag prova det på oscar häromveckan, men vad händer? jag sitter där med händerna på hans rygg och bara.. eh, hur gör man? motoriken failade och inget gick ihop, ungefär så som när man ska göra cirklar på magen med ena handen och klappa sig på bröstet med den andra, ni vet. eller okej, det är inte ens svårt, men ni fattar.

jada jada jada.. ciao.

så obetydligt men ändå så viktigt

  2010-04-18 / 12:53:42 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
trots att jag själv anser att det nu nästan är sommar, är det en massa jag känner som är iväg och åker skidor just nu. och jag blir så avundsjuk att det faktiskt stinger till lite i magen.

för det finns inte ord som kan beskriva hur mycket jag älskar fjällen och kylan, att åka skidor, bo i skidstuga, umgås med vänner dygnet runt, få bo utan föräldrar, stå vid spisen och låtsas vara vuxen, basta varje dag och krångla på sig en massa jobbig utrustning bara för att en kort stund nästan få känna att man flyger.

åh vad arg och bitter jag skulle bli om jag dog imorrn. eller a, ni fattar.

gudars vad jag behövde den där duschen

  2010-04-18 / 12:42:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag blir bara sunkigare och sunkigare för var dag som går. kanske är det därför jag längtar så efter solen, den sägs ju liksom vara bra för hyn i lagom mängd. dessutom blir man mindre sunkig när man är brun. åtminstone jag, som inte passar att vara blek, för då går liksom hela jag i samma ton och nästan blir osynlig för blotta ögat. precis som bonds bil igår. idag lyckades jag iaf få till en halvtimmes solning inomhus, trots den sagda bristen på sol, dock inte i solarium. ehh ja.

men uuh. carina har inte svarat på mitt mail än, och det tar verkligen emot att behöva ringa.. inte bara för att hon är lärare och för att det är helg, men också för att jag då måste prata i telefon. VILL INTE!

meen whatever.

jag måste till h&m snart, och till en skoaffär... fan vad jag hatar skor, men gillar kläder.

varför bloggar ingen??


naa too jauntily

  2010-04-17 / 17:50:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
det är inge kul att ha bloggdag när ingen annan har det. det är heller inge kul att bli överväldigad av läxor, för det leder till överslagshandlingar och därför har jag under de senaste timmarna bara degat.

kikade på Entertainment Now förut, på progammet true hollywood story, så jag kan numera allt om Kim Cattrall aka Samantha i Sex and the City... något ni vill veta?

vill ha-begär

  2010-04-17 / 17:36:36 / Bilder / 0 KOMMENTARER



varför är jag inte förvånad?

  2010-04-17 / 17:01:22 / Bilder / 0 KOMMENTARER


x)

føre helvede

  2010-04-17 / 15:35:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

geografiprovet bara växer och växer. b-kursens sidor visar sig eventuellt vara 60 till antalet, beroende på om carina sagt fel till oss eller inte. för det finns liksom inget kapitel sex, menar hon då kapitel fyra tro?

vad är det med lärare och ge oss prov på saker vi aldrig har lärt oss?! ulf gjorde det, nu carina. jag har därför skrivit ett litet bitchbrev till henne, inlindat med lite fjäsk (hon är trots allt bland de bättre lärarna jag känner) om vad jag tycker om just det.

och om hon inte svarar innan imorrn får jag väl helt enkelt ringa henne?

fan vad komplicerat.
jag vet inte om det riktigt framgår, men jag är arg nu.


mömömömango

  2010-04-17 / 14:43:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
mamma köpte ett paket mango igår. ETT. snålt. men hon förstår nog inte att mangostarvation är ett allvarligt tillstånd, kan till och med leda till depression och framförallt grov frustration. men okej, lite längtan är väl kanske bra, även om det är jobbigt. det blir åtminstone fler hallelujah moments på det sättet.

idag har jag en fuldag. då känns det bra att vara hemma och inte behöva åka någonstans. de enda jag verkligen litar på inte bryr sig om hur jag ser ut är liksom mamma och pappa. eller nej förresten. pappa bryr sig. för han är lite fåfäng och brukar till exempel kommentera mina kläder, även om han (typiskt manligt) ganska ofta frågar mig om mina tre år gamla jeans är nya.

det är inte lätt att vara pappa ibland. han hänger liksom inte med. igår fick han en smärre chock när jag sa att jag hade sökt sjukgymnast och inte bma. stackars liten..

nu ska jag plugga geografi! idag igen! och visst lite PA också..

det bästa som har hänt på hela dagen...

  2010-04-15 / 19:26:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

...var när amanda ringde för några timmar sedan och berättade att vi inte behövde komma på konserten trots allt! tack vare finnarna är det nu 16 cellister och jag och pand hade helt enkelt inte fått plats på scen.
(yeeeeeeeeey!)

och för bara någon minut sen hände ytterligare en toppen grej. jag testade nämligen hur lång tid mitt svenska-tal tar, och vad fick jag för tid om inte 05:01:8!! behöver knappast vara orolig över den delen imorrn iaf! :D

nu ska jag dra till oscar! ciao!


nu är jag anmäld

  2010-04-15 / 16:39:19 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

till högskolan alltså. och sajten kraschade inte kan jag meddela, inte än i alla fall. om ni vill veta vad jag valde till slut så får ni fråga, för om jag bara skriver det här kommer ni alla slippa att både prata med mig och kommentera, som vanligt. så nej!

det här har hittills varit en helkass dag och jag tror min fyra a4-sidor långa hatlista bekräftar detta. hur många rader är det på en sida i ett a4-block? 28, okej. 28 gånger 4 är... var är mobilen? aah fan, för långt bort.. öööhh.. 112? okej, isf har jag skrivit "jag hatar" 112 gånger idag, med varierande efterföljande mening/ord. det blev ganska många "jag hatar historia" dock, eftersom den skrevs på historialektionen. var såklart tvungen att lägga armen över varje gång göran gick förbi dock, han kanske skulle bli ledsen..

varför jag skrev den kanske ni undrar? det får ni la också fråga om ni vill, men jag kan citera mig själv så kanske ni förstår ändå:
"jag hatar oeffektivitet"
"jag hatar att aldrig få vara ledig på lunchrasten"
"jag hatar folk som inte lyssnar på vad man säger"

ikväll är det dessutom bajskonsert i pingstkyrkan, kom om ni vill, jag vill inte. orkar inte. men måste.


highschool! nä vänta nu

  2010-04-14 / 22:46:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
förresten ska jag precis göra mitt högskoleval nu. efter en snabb internetsökning ikväll efter träningen har jag nu bytt inriktning och återfunnit yrket sjukgymnast, vilket låter än mer intressant än biomedicinsk analytiker. så det får det bli!

...kanske bör nämna att jag ändå troligtvis vill ta ett sabbatsår innan högskolan, därför känner jag inte att valet behöver vara så mycket mer genomtänkt än så.

köööör ba!

en heldag vid hornborgasjön

  2010-04-14 / 22:43:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

och så mycket har jag inte skrattat på länge! värst var det nog när kent helt seriöst sa att vi alla borde åka hit privat minst en gång varje år i framtiden, efter att han uppenbarligen missat helt att vi hellre kikade på söta små barn än kolla på tranor och fåglar i längre än en kvart. det var mer en resa för hans skull än för vår om man säger så.

för han är VERKLIGEN en entusiast vad gäller fåglar. detta märker man när han helt plötsligt, mitt i ett samtal, tvärnitar med bilen för han tror sig ha sett en relativt sällsynt fågel sitta på en elledning ovanför vägen. men asch, det var bara en bofink!

hur som helst var det ändå en bra dag, mycket tack vare den klarblåa himlen och den strålande solen som varade hela dagen, något min näsa bittert fått erfara. men jag ångrar inte en sekund att jag valde natur-miljö, det ska ni veta.

och jag älskar för övrigt blåsippor!


herregud vad flitig jag är!

  2010-04-13 / 20:47:38 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

jag har kommit på att för att få många saker gjorda är det enda jag måste göra att hålla tempot uppe och aldrig sluta när jag väl kommit igång. för högskoleprovet tvingade mig till exempel att fokusera en hel dag och hur bra gick inte plugget på kvällen sen? idag började jag plugga nästan direkt när jag kom hem, vilket annars aldrig händer, och se, hur länge har jag inte suttit här nu och betat av alla jobbiga grejer som behövde göras?

idag har jag nämligen gjort geografi (som sagt), skrivit ett projektarbetslogginlägg (ett långt jävla inlägg dessutom), nästan skrivit klart mitt svenska nationella tal samt kommit kanske halvvägs på den där etikuppgiften vi hade i religion.

jag vet inte hur det är med er men jag tappade nästan hakan när jag läste det där! vad har liksom hänt?

förresten är det lite galet hur mycket bra saker man lär sig i skolan... jag har läst många bra artiklar, många informationsspäckade läroböcker och själv skrivit ganska många bra arbeten där man tvingats komma till insikt om än det ena än det andra. och något som ni nog kanske inte märker just nu, men som jag ändå kan berätta, är att det här inlägget har tagit rekordlite tid att skriva för jag har sånt jäkla flyyyt!

go go go madde!


pelle, sune, bert och lotta

  2010-04-13 / 18:36:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
nu ska jag snart sätta mig och skriva projektarbetsloggbok efter att ha legat ute i solen och gjort geografisammanfattning. fan vilket stort prov det visar sig bli nästa vecka, plus fetingläxförhör i religion dagen innan..

iaf, tro det eller ej men det var värsta lilla tillströmningen av folk hit idag! iofs ville de väl främst träffa pup då men. jag tror faktiskt inte att det är någon som någonsin har surprisevisitat mig här ute, förutom malin då en gång i somras (preciis när jag så duktigt råkade stå och slita lite ogräs ur rabatten så där i förbifarten xD)..

nä, jag skulle ju egentligen bara poppa in för att länka en grej som ni kanske iofs redan har upptäckt på blogg.se? det är hursomhelst ett inlägg om hur svenska barnkändisar ser ut idag. skitkul! se här folks!

speciellt pelle i saltkråkan är sig inte lik, tycker jag.

ouh maj gosh

  2010-04-12 / 22:02:29 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
min allt som oftast sovande bestiala sida trädde fram idag under biologilabben, since I was making people bleeed^^ och visst rann blodet, speciellt på stackars cornelia!

nä usch... nu har jag slösat en hel eftermiddag, eller snarare kväll eftersom jag kom hem så sent, på ingenting. har inte gjort en enda nyttig grej. men borde nog ha gjort det. borde nog verkligen ha gjort det..

tänk vad bra magen kommer må efter studenten ändå. inget 200 kilos samvete att leva med dag ut och dag in. skrev faktiskt nedräkning till den fjärde juni i min kalender förut idag. det är 53 dagar tills vi står där tätt packade i korridoren och väntar på att få springa ut och sedan yrt rusar runt på gatan och letar efter föräldrar och vänner, hoppar som galningar med hesa röster på ett flak i rörelse, och festar järnet på swanias dansgolv senare på kvällen. it's gonna be wiild!

det är galet mycket som måste fixas innan dess dock: köpa balskor och festskor, sy in, upp och igen balklänningen, fixa bebisbildskylt, köpa festklänning, fixa varmare vita kläder ifall att, skriva studentpresentönskelista, fixa champagnefrukost, pynta flak etc etc.

så den som sa att studenten var chill hade fel, lika så den som sa att trean var det!!!

vi och dom eller du och jag

  2010-04-12 / 19:04:27 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
svenska B nationella handlar i år om relationer, och jag måste bara säga att JÄDRAR vilket bra ämne! underbart lätt att skriva om, intressant på alla sätt och vis (varför det mer eller mindre är det enda vi pratar om på tjejfikorna..) och idéerna till vad man kan skriva om sinar liksom aldrig.

jag har dock bestämt mig för att skriva om hur man egentligen väljer sina vänner, och om man dras till dem som är lika en själv. det tror nämligen jag, åtminstone i första ledet, innan man vågar slå över på manuellt.

fan vad jag måste sluta äta så mycket godis. my complexion, som det så fint heter, goes beserk. och nu orkar jag inte sola längre heller. vad ska jag hitta på?

vårsol och fågelkvitter

  2010-04-12 / 18:58:22 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag vet inte om det är helt tillförlitligt, men jag tror faktiskt att jag blivit lite brun idag (tacka håltimmen för det)! och nu sitter jag ute i solen igen för jag är bara så himla glad att det är vår! vill ha sol sol sol! måste dock kisa som bara den för att se vad som står på datorskärmen...

jag vet inte riktigt vad det är men någonting i luften är lite nedstämt idag. som den hyperkänsliga och överanalyserande flicka jag ändå är tycker jag liksom att folk i skolan idag var lite... frånvarande? dissiga? biologilabben var dock bra, där kändes det som the good old days igen.

här och nu känns allt än mer underligt. för jag sitter här och tittar ut över karl-eriks gård och den är så väldigt stilla. konstigt stilla. på något sätt känns det liksom som att fåglarna bara kvittrar på denna sidan staketet. men jag vet inte.

här är förövrigt en gammal bild på ängen där han dog. lite ner till vänster ligger jordkällaren, vid vilket han låg.


åtta timmar högskoleprovfokus + lite tidspress = mycket flitigt PA-arbete

  2010-04-10 / 23:52:10 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
men nu kikar jag på el clasico!
(ja faktiskt..)
och i början var det en fin match, nu är den dock lite skit. för mycket maskande va, borde speeda upp tempot lite, göra det sevärt. men men.

messi är iaf ett fint namn.

chasing juliet

  2010-04-10 / 20:59:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
kikar "jakten på julia" just nu. sen vi skeppade den andra tv:n till josse i götet har jag väldigt sällan fått ha en åsikt i valet av tv-program, men jag antar att det vidgar mina vyer eller nåt.

jag har hur som helst redan fått en klar favorit - lisbeth. samt hittat en look-a-like! hon heter kristina eller något liknande och ser väldigt väldigt mycket ut som sarah jessica parker. väldigt mycket. åtminstone i det hon hade på sig idag.

back to PA..

ambulanser kan vara bland det läskigaste som finns

  2010-04-10 / 18:08:19 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
efter ett stundtals stressigt, stundtals segt högskoleprov satt jag otålig och opepp i bilen på väg hem. ser plötsligt i backspegeln en ambulans med sirenerna på som hastigt närmar sig. som vanligt blir jag lite vimmelkantig innan jag kommer på att jag nog borde hålla hårdare i ratten så att de vågar köra om. adrenalinet börjar pumpa lite svagt i kroppen då jag undrar vart den är påväg. någon minut senare börjar jag närma mig hemmet, och tankarna löper amok när jag ser ambulansen svänga in på vår avfart. närmare bestämt till karl-eriks gård, men vem vet, de kanske har kört fel. kanske är det hem till mig de ska.

jag kör lite för fort sista biten, och tankarna rusar fortfarande. jag ser en lysande gul jacka springa från mitt hus, visar sig vara pappa och han ser mig men fortsätter småspringa mot ambulansen. jag parkerar bilen och stressen släpper äntligen något när jag ser mamma i dörröppningen.

hon står upp och hon pratar med mig. och pappa kommer inte tillbaka med ambulansmännen hack i häl. tack och lov.

det visar sig att det var till karl-erik ambulansen skulle. pappa hade hittat honom, uppenbarligen död, i hagen utanför jordkällaren och ringt 112.

polisen var nyss här inne också. de måste tydligen komma när man inte vet säkert vad som orsakat dödsfallet. ett litet förhör med pappa, och sen får de spendera eftermiddagen med att skriva rapport.

det var hela historien. lite drama i vardagen.
men läskigt var det, innan man visste.


there's a gun in my house

  2010-04-10 / 17:47:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

..or actually two.
kan inte hjälpa att tycka att det är lite fräckt.
vad hemsk jag är..


puttegullesnuffsipuffsigulligull

  2010-04-09 / 21:16:46 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Det är någonting visst med toddlers och små lurviga hundar. de gör mig alldeles varm i magen, full i skratt och riktigt lycklig rent ut sagt. tyvärr hittar jag inte bästa bilden idag, har den dock sparad i skolan så ni får se ngn annan gång. jädrar vad jag skrattade åt den! gosh. men här är iaf några smakprov på andra runda goa ansikten, några håriga och några släta, det finns liksom något för alla!













return of the coltsfoots

  2010-04-09 / 20:47:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag gillar inte hur dagen efter utgång alltid blir så jäkla oproduktiv. man är helt enkelt inte lika fit for fight när man har en konstig mage och är trött i både kropp och huvud. känns som att dagen liksom bara går förlorad.

men okej, jag har hunnit med en rendez-vous med en gammal vän jag inte sett på länge, varvat spikön och fikat på strandis, så helt värdelös har väl inte dagen varit. jag ska sluta klaga. kan istället säga att jag gillar strandis mkt mer nu när de troligtvis ska sponsra hela utmaningen, trots att de anställda fortfarande är lika stroppiga som förut.

sent omsider har jag på tal om inget börjat spela bejeweled blitz. men helt ärligt är det inge kul utan mus, jag har ju inte ens en vettig chans att slå något rekord. dessutom har datorn börjat lagga, så då går det ännu sämre, och jag kan inte ens öva högskoleprov.

men lika glad för det är jag men gladast är nog röven.


so much for långt uppehåll huh

  2010-04-07 / 19:25:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
stundtals effektivt PA-plugg men också ganska mycket oseriöst babbel idag. FY amanda! dock så skrev hon ett väldigt fint meddelande om mig på facebook, plus att hon äntligen hänger med på cirkelfysen (HALLELUJAH!) så hon är härmed förlåten tusenfalt! puss på pand!

jag önskar att jag hade en kamera nu. skoftebyn är fint i kvällssol och med vita flygplansränder kors och tvärs på himlen ovanför. i och för sig är allt mycket finare i kvällssol men försök att inte missa min poäng här va?

hemsidan om sömn är inte så långt ifrån klar nu ändå, men det verkar vara svårare än jag trodde att få till en enkel men ändå snygg design på den. det är synd. jag hade nämligen nästan lite hopp om att någon faktiskt skulle vilja läsa den. kanske tom lära sig ngt..

men här läser ni ju iaf! så då kan jag skriva allt här, men lite i taget! :D först ut: visste ni att "en god natts sömn ger gratis repetition av den kunskap man fått under dagen"?

amanda latsmock hälsar förövrigt att hon inte vill träna utan gå ut och gå till slussarna istället men att madde är dum. och jag låter denna mening avsluta dagens inlägg.

nu lär det bli långuppehåll här igen

  2010-04-07 / 12:47:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

om en timme ska jag vara hos pand för PA-arbete, sen cirkelfys, oscarmys, ny dag, PA-arbete, lipz, oscar- och louisemys, ny dag.. och vem vet vad som händer då?

det är för övrigt ganska ironiskt att mitt projektarbete handlar om sömn och sömnproblem när jag bara sover sämre för var natt som går. kan inte säga att det inte spelar någon roll vad jag än gör heller, för jag har knappt gjort ngt alls för att förändra det.

nu ska jag spendera en knapp kvart på att klicka mig runt på platsbanken i jakt på fler arbeten att söka, sen har jag en hel del att packa. måste fråga pappa om bilen också ja!

ciao


regntunga skyar indeed

  2010-04-06 / 21:41:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
det är mycket som ligger och trycker på samvetet nu. tyvärr är det mest stora saker, så som projektarbetet, geografin och framtiden. de är inte lika lätta att skriva ner på en lista för att sedan bara kunna bocka av, som mindre grejer är. mindre grejer så som att röja i min hylla, fixa kvitton till EK, hämta ut Johnossibiljetter osv.

jag har inte nämnt något om geografin här på länge nu. mest för att jag skäms, men också för att jag inte orkar med tillrättavisningar. jag kan skämta om det, prata lättsamt om det, men innerst inne ligger det bara och gror och gnager i mig. när ska jag hinna med allt som behöver göras? när?

lov ska inte behöva vara så här. de ska vara en paus i stressen och plugget, en tid då man kan umgås med vänner, hitta på roliga saker, lata sig framför tvn och kanske träna lite mer än vanligt.

att träna har jag knappt hunnit med alls. därför kändes det bra att få cykla lite idag, även om jag blev blöt och kall och kanske till och med förkyld imorgon. men det gör inget.

här har ni min lilla mormor

  2010-04-06 / 12:34:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER





något av det osexigaste jag har sett

  2010-04-05 / 23:52:23 / Bilder / 0 KOMMENTARER



bara sådär har jag nu fixat mig en studentklänning plus skor

  2010-04-05 / 19:55:19 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

en fin liten slump är det att klänningen min syster hade för två år sen nu är mer modern än någonsin, och att skorna inte bara passar utan faktiskt till och med är riktigt sköna. ödet hjälper till ibland, skulle jag väl tro.

men det där klädprovet var bara ett smärre avbrott i min jakt på universitetsutbildningar till hösten. jag var ju egentligen sugen på att jobba ett år, men nu när jag läser om studentlivet låter det inte så tokigt det heller. för en kvart sen var jag nästan helt säker på att jag skulle söka biomedicinsk analytiker i antingen linköping eller karlstad, men sen klickade jag in mig på ett utbildningstest på studentum.se. alla möjliga frågor dök upp och jag svarade bara nej på ungefär 6 av 35 (ironiskt nog var en av dem "skulle du vilja bo på landet?"), vilket gjorde att jag som resultat blev ganska mycket allt man kunde bli. något lite mer "vårdande viktoria" än "tekniska teo" dock. så nu har jag även tagit med dietistprogrammet i göteborg i min beräkning, även om biomed. ana. fof låter intressant.

men vill jag bo i göteborg? vill jag bo i karlstad? eller i linköping, som för övrigt låg längre bort än jag trodde? jag vet inte.


när drömmar uppfylls mår jag som bäst

  2010-04-05 / 16:52:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
lite projektarbete senare och jag känner mig sunkig och trött. isället för att älta sömnproblem mer nu har jag lust att fantisera om sommaren, göra upp planer för framtiden och drömma mig bort...

i lördags var det sol och blå himmel, till och med ganska varmt ute. jag och oscar låg ute på balkongen och smälte maten inför vår, för mig, tuffa springrunda. och det kändes då lite som en dröm precis gick i uppfyllelse, en dröm som följt mig under senare halvan av vintern när smutsig snö, moln och mörker tryckt på mitt sinne och gjort drömmarna till små tillflyktsorter besökta i vild frustration.

känslan av värme från solen i ansiktet är en av de bästa känslorna jag vet, och att känna en len bröstkorg eller rygg mot insidan av min arm är en annan. att kisande ligga och titta på ett sött ansikte är sen länge en av mina favoritsysslor och hade bara vinden varit lite lite varmare hade det inte kunnat bli mer perfekt än så.

men det vore ju synd om man inte skulle ha något att se fram emot till sommaren, så det där med vinden kan jag nog vänta på någon månad eller två.

blueprints cirkulating in an endless universe

  2010-04-05 / 13:59:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
sömndrucken och med ursnygg morgonfrisyr satt jag nyss i pösfåtöljen där nere och åt påsktårta från igår. vad passar då inte bättre än att fråga mig om lite ellära advanced tänkte min syster!

jag lyckades bidra med ett lamt förslag att beräkna arean under grafen, längre än så kom vi inte. efter en annonsering på facebook verkar det dock kunna lösa sig, så jag slipper låtsas mer att jag kan någonting om fysik b.

klockan är redan två och jag som har såå mkt att göra idag. bara tråkgrejer. hjälper inte att skriva vill inte, så jag gör det inte, ni fattar ändå.

min mormor är allt bra rolig

  2010-04-04 / 23:03:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
det har varit fyra långa dagar utan vare sig facebook, bloggar eller möjlighet att skriva av sig. jag har ändå inte saknat datorn som sådan, men nog har jag formulerat många bra meningar i huvudet för att beskriva saker som precis hänt, ni vet så där som man gör när man är van att få blogga med jämna mellanrum..?

hur som helst har jag haft en underbar helg och jag adderar den nu till top två av underbara helger, tillsammans med den jag och louise spenderade ihop under sommaren (du vet midsommarhelgen med amatörfotboll, sol och hallondaiquiri?). denna helgen var det dock istället oscar som förgyllde min tillvaro, och jag hoppas att jag i gengäld förgyllde hans födelsedag en aning, åtminstone morgonen.

för sedan åkte jag ju iväg till staden huskvarna för att hälsa på min mormor, moster och en av de fyra kusinerna. det blev en fin liten familjedag med många trips down memory lane, men oj vad jag måste åka dit oftare! min mormor är visserligen gammal, mager och skröplig. hennes närminne är väldigt opålitligt och ibland glömmer hon bort vem jag är...

men ändå så är hon bland de roligaste människorna jag känner, fortfarande. för hon lyckas ha självdistans till sitt eget förvirrade tillstånd och skämtar vitt och brett om allt, men på sitt eget lilla vis, alltid med ett litet fniss på slutet. och när hon får berätta om sin röda lilla barndomsstuga och sina tre systrar blir hon alldeles salig och illustrerar med händer, fötter och djupa bastoner lite av det hon har varit med om i sitt liv.

hon är en väldigt gullig människa, men samtidigt ingen helylle-mormor om jag fått er att tro det. hon är bara väldigt älskvärd :)


imorgon kan ni få se en bild

RSS 2.0