L'homme du jour

  2012-10-31 / 22:01:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
När man bara vill ha något att drömma om:
http://lhommedujour2020.blogspot.se/

Things to look forward to

  2012-10-31 / 21:24:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER




 
Goa knubbiga barn att klä ut till minivarianter av allting! Vem gillar inte det?

Fyra våningar djup koncentration

  2012-10-28 / 18:34:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
En hel veckas hemtenta-skrivande ligger framför mig, vilket är bra, för då har jag i alla fall något att göra. Väldigt ofta tänker jag på hur mycket mitt studentliv skiljer sig från barndomskompisarnas, och jag vet inte om det beror på staden, människorna, mig själv eller det faktum att jag snart ska byta klass för tredje gången på två år och endast har schemalagt 7 timmar i veckan. Jag tycker inte att jag riktigt hinner lära känna någon.
 
 

Men det är något jag definitivt ska försöka ändra på.

Once it was so right when we were at our high

  2012-10-28 / 12:47:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag har länge trott att jag förändrades under gymnasietiden, att jag blev någon helt annan - mer oblyg, pratsam, delaktig och att jag kunde stå på mig själv. Det är delvis sant. Men 12-åriga Madde finns där än, hon som går omkring och bär på saker, hon som tror att det är bäst att inte säga något. Och hon är svår att bli av med. För det som är starkare än behovet att släppa ut saker, är behovet att trycka ner dem. Förneka, ge sken av att må bra för att få göra det en stund, att inte bli en börda för andra. 

Jag kan prata om mycket med många, och jag har många som jag vet skulle lyssna om jag bad dem. Men problemet är att det jag verkligen skulle behöva säga, är saker jag inte vill säga, för det är saker jag skäms över. Tankar som jag inte borde tänka, som skulle såra om jag yttrade dem, eller som jag är rädd ska förändra andras bild av mig. Det är komplicerat.

Men en fin person har sagt åt mig att det nog inte är bra att förtränga sina känslor, att jag nog inte borde göra det. Och därför försöker jag nu tillåta mig själv att må dåligt ibland, även om det hade varit lättare att förneka och trycka ner känslorna i magen. Ja, jag försöker i alla fall.

Tears dry on their own

  2012-10-28 / 12:22:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag tänker mycket på framtiden. Föreställer mig ett liv med man, barn och hund i en fin villa någonstans, kanske i Sverige, kanske i Botswana. Jag kan se mig själv på ett café i Paris, på gatorna i New York, på en grässlänt i Sarek eller på en strand i Nya Zeeland. Jag känner hopp om att jag kommer att vara lycklig då. Men bara då. 

Jag tycker det är svårt att leva i nuet. Det är därför jag älskar film. I en film försvinner jag, det blir som en illusion och jag tror att jag är en del av den. Sedan känner jag en liten sorg när den är över, men också hopp om att jag också kan få det sådär en dag.

 

360º

  2012-10-22 / 22:53:29 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det är svårt att ha ett liv man trivs med, det är svårt att inte hela tiden drömma om bättre ting. Speciellt när det känns som om jag fortfarande inte har landat, trots ett helt år i denna stan. Det kan bero på att jag under den tiden tvingats ta två av de största besluten i mitt liv, och därmed kastat om hela min livsstil. Två gånger. 

Men från och med nu ska jag börja bygga upp en bas, ett headquarters som är bara mitt (för en viss summa i månaden). Jag ska bli trygg, glad och fri.

Och stark. Därför ska jag på spinning imorrn kl 07.50.
 

Vem har sagt att livet ska vara enkelt?

  2012-10-22 / 22:49:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Att skriva är svårt. Tyvärr är det precis vad jag ska ägna mig åt hela veckan. Får jag lite tid över kan jag läsa i min franska roman. Det är också svårt. Då är det lättare att drömma om Paris, om macarons och café au lait, om en skir kjol som blåser kring benen, om det svala stänket från en fontän och om vita hustak som breder ut sig så långt ögat når.

Jag vet att det inte är så på riktigt, att det är en romantiserad bild. I verkligheten existerar skoskav och solskyddskräm, en full blåsa och ett dåligt humör. Pengar, avstånd och dryga människor är annat som lätt glöms bort. 

Men, som han sa, den där, för det var ju säkert en man som sa det först:
vem har sagt att livet ska vara enkelt?
 
 

En söndagskväll på landet

  2012-10-22 / 22:31:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Att vara tillbaka i barndomshemmet innebär alltid en känsla av både tomhet, förvirring, nostalgi och trygghet. Det är mysigt att vara ute på landet, och mysigt att vara med familjen igen. Men det är så mycket minnen som sköljer över mig, och samtidigt känns livet i Göteborg så avlägset att jag blir rädd att det inte är verkligt. 

Efter en lång (och rätt meningslös) dag av välbehövd vila slog vi oss ner i tv-soffan (igen) och såg filmen "De vrai mensonges", på svenska kallad "vackra lögner". Denna tiopoängare till film blev ett fint avslut på dagen, och imorrn bitti får jag skjuts tillbaka till Göteborg, medan mamma och pappa istället tar flyget till Barcelona.

Är du en deadline-människa?

  2012-10-14 / 19:12:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Somliga människor behöver lite tvång för att få någonting gjort. Somliga människor kan vara jag, till exempel. Imorgon är det deadline för ansökan till kommande termin på universitetet, och idag har jag tvingats tänka på vad jag vill åstadkomma i mitt liv, och hur jag ska göra för att uppnå det. Det fick bli 30 hp Afrikastudier. Ruskigt intressant! Och det för mig ett steg närmare mitt mål att jobba för FN en dag, för det är vad jag vill just nu,

Det underliga är att jag ibland också behöver tvång för att göra saker jag faktiskt gillar. Tentor och plugg hopar sig som grådvärgar och försöker dra ner mig i misär, därför tog jag idag tag i saken och åkte till stadsbiblioteket för att studera. Efter en timme gav jag upp och gick till caféet tvärs över gatan, köpte en caramel-latte till kompispris av min kära vän Jackie, och satte mig där istället. Att sitta själv på ett café och läsa en fransk roman är något jag faktiskt har velat göra länge, det känns så romantiskt på något sätt. Jag drömde mig såklart bort till Paris, och vet ni, någon gång ska jag faktiskt bosätta mig där ett tag. Har insett att det är det som krävs för att på riktigt lära mig franska, som ju behövs för att kunna jobba för FN.
 

(frukostbild från en annan dag)