Mot fotbollslandet!

  2012-06-29 / 09:47:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Om någon timme bär det av till Sicilien, och jag är sjukt taggad inför en vecka av pappa-betald restaurangmat, galet fin natur och strålande sol. Hinner inte skriva så mycket nu för jag måste lokalisera min plånbok som tycks ha försvunnit, men tyckte ändå att jag ville ge en liten uppdatering, göra någon stackars läsare lite avundsjuk.

Jag önskar att jag hade en riktigt grym systemkamera, så jag kunde få med mig några tappa-hakan-bilder hem, men istället får jag förlita mig på att motiven är tillräckligt magnifika för att väga upp min halvdåliga kamera. Det ska nog gå bra. 

Synd är bara att jag inte kommer kunna gosa in mig i denna människas axel på en hel vecka..
 
 
 
 

Sommarlov - alltid lika ambivalent

  2012-06-18 / 12:25:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Äntligen får du lyfta blicken från läroboken, äntligen får du vara ute och äntligen kan du göra allt det där du drömt om under den långa vintern. Å andra sidan är det slut på mysiga pratstunder med klasskamraterna, gemenskapen kring tentaplugg och känslan av att du ändå gör något vettigt om dagarna. 

Frihet. Det kan vara för bra för att vara sant. För sysslolöshet innebär att du får väldigt mycket tid att tänka, och när du hela tiden får göra precis vad du vill, mister det sin charm. Självdiciplinen sätts ständigt på prov, och samvetet gnager.

Sånt är livet för mig nu. Mitt första år av universitetsutbildning har varit bra, om än alldeles för slappt. Har aldrig känt mig så oförtjänt av ett sommarlov, då det känns som att vi har haft det hela läsåret. Ändå sitter jag här och brottas med mig själv, försöker gå upp tidigt men snoozar för länge. Försöker engagera mig i min sommarkurs, men fastnar på google och facebook. Vill träna nu när jag äntligen har tid, och tjäna lite extra pengar genom att hjälpa till på gården. Men det går segt.

Jag har så mycket jag vill göra, så många projekt och idéer. Men en av mina sämre egenskaper gör sig påmind - jag fullföljer dem inte. Jag har ett halvdussin påbörjade noveller på datorn, och tre halvfärdiga klänningar jag sydde förra sommaren. Nu ligger de där - tygstyckena och knappnålarna - och fyller ingen funktion annat än att gäcka mig.

Något jag alltid har varit ganska bra på dock, det är att gnälla. Men kanske räcker det ungefär såhär för idag, kanske ska jag försöka att faktiskt ta tag i saker.

Jag ska göra mig en tidsplan för sommaren.

Summerburst och flytthjälp

  2012-06-03 / 15:41:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Tvådagarsfestivalen Summerburst är till ända, och idag har jag tagit igen en himlans massa sömn. Att börja dricka öl klockan ett på dagen och sedan dansa non stop i tolv timmar tär lite på en. Att göra samma sak nästa dag tär ännu mer.

Till slut dansar man endast för att det gör så mycket ondare att stå still. Men musiken var bra, folket var bra, att få dansa så mycket var underbart och jag är väldigt glad att jag till slut köpte en biljett!

Nu ska jag iväg och hjälpa kära Ida att flytta lite grejor, och få pizza som tack. Yaaaaa danke. Sen har vi två dagar skola igen, innan det slutligen är lov!