Rhodos är knappt 10 timmar bort

  2010-05-22 / 23:39:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
som vanligt blev det sista minuten packning, ska dock börja på allvar efter filmen - 27 dresses. har så länge velat se den, och vad gör en timme mer eller mindre sömn när man ändå bara kommer få max tre?

jag har för övrigt världens bästa matsäck med mig - pastasallad med grillad kyckling, slicad kiwi, kexchoklad samt rabarberpaj med lite inbakad oscarkärlek i.

nu säger jag adios! syns om en vecka folks!

det känns..

  2010-05-21 / 21:21:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
SKÖNT
och det är allt jag har att säga.

I can seriously smell the end now.

  2010-05-21 / 20:30:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
för jag har skrivit ungefär fyra a4-sidor geografi idag och har bara liite lite kvar.

någonstans där i mitten av skrivandet hjälpte jag också julia lite med att i sin tur hjälpa utmaningskommittéerna inför nästföljande år. jääädrar vad de borde vara glada för vad de får av oss! vi fick ingenting av tidigare års elevkår, mest bara en massa strul. galet många timmar har vi suttit i möten och både flummat, pratat seriöst och fått höra bannande ord från rektorer och lärare. det är skönt att det är över, samtidigt som jag är sugen på att snart igen arbeta med något liknande.

aja, liite till.

yes!

  2010-05-21 / 11:10:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag har precis hittat två klänningar i min respektive josses garderob som är wonderbara, så nu känns det inte så jobbigt att åka till partystaden på rhodos trots allt. packning = klädångest.

och jag ska dessutom klämma in lite sista minuten klädsearch på internethemsidor innan jag drar till stan, och förhoppningsvis får köpa något av allt det där som jag har dregglat över i så många veckor.

it won't stop unless you make it stop

  2010-05-21 / 09:59:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
idag ska jag börja så smått med packandet inför rhodos, och även fara iväg och inhandla det som saknas. väl? usch, jag fruktar så inför det där med att köpa skor.. för skor och jag går bara inte ihop, det blir bara skav, missnöje, svettigt, ont i hålfoten och innan man vet ordet av det så har de gått sönder också.

sen ikväll så ska jag kämpa för ännu ett betyg, jag ska skriva några sidor geografi och de måste vara geniala eftersom inte mindre än två betyg hänger på det. kul.

aja, stay tuned for more whine ikväll!

ledsen

  2010-05-20 / 14:57:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
det är extra jobbigt när det är jobbigt om man samtidigt måste prestera två mvg-arbeten.

faan vad trött jag är på att plugga

  2010-05-19 / 19:16:09 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
massor av människor börjar verkligen bli klara med skolan nu. jag har slitit röven av mig på det här hemprovet, ska skicka in det imorrn eller ikväll, och sedan är det bara att börja göra klart geografin. jag är så nära att lyckas, och det är bara orken som står ivägen. och efter det har jag en muntlig redovisning kvar att ta itu med efter rhodos. whine!

men nu ska jag iväg och träna. själv. kewl. men det är ju inte bara jag som får kämpa in i det sista, så okej då malin, du är förlåten!

nu kan jag vara stolt!

  2010-05-18 / 21:02:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

för miljökunskapsarbetet är inskickat och jag har endast två frågor kvar på hemprovet i historia, trots redan sex sidor finfina analyser! jag borde för en gång skull vara nöjd med vad jag gjort idag, men är det inte riktigt ändå. dock tillåter jag mig själv nu att sluta plugga.

pappa sköt två fåglar förut, det får man egentligen inte göra. men han upptäckte att kanadagässen fått inte mindre än fem ungar och åkte därför direkt och köpte ett luftgevär, för de två som redan finns förstör nog så mycket som det redan är. det är smått otroligt hur mycket de bajsar, och även om det var galet sorgligt att se dem dö, så förstår jag pappa - vi kan inte ha sju elaka fåglar som år efter år kommer hit och skitar ner, och som dessutom lär få jag vet inte hur många egna ungar sen.

a man's gotta do what a man's gotta do


rhodos vs side

  2010-05-18 / 16:54:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

snitttemperaturen är ungefär densamma, soltimmarna likaså. vi lär ha ett bättre nattliv, de lär slippa gå hungriga. städerna rhodos och side, grekland respektive turkiet, verkar vara ganska så lika men ändå olika och det går inte att säga vilka som kommer få den mest lyckade semestern.

det behöver man förvisso heller inte tävla om vem som får, vilket är bra. för det är svårt att säga något negativt om side (förutom möjligtvis att det sägs vara barnfamiljernas paradis). jag är bara så lycklig att vi kommer iväg nånstans överhuvudtaget och att jag äntligen kommer att få vandra runt bland kritvita grekiska hus med blommande klätterväxter längs väggarna, aah det har jag alltid velat göra! :D


bara varannan minut

  2010-05-18 / 15:24:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
nu har jag suttit högt och lågt, legat upp och ner och till och med stått och pluggat lite grann. mvg-frågorna på hemprovet är faktiskt till och med lite roliga, för det är analyser rakt igenom och jag tror nästan att jag föddes för att analysera världen. de passar mig perfekt!

dock är vädret lite flummigt. för en dryg timme sen låg jag på balkongen i den stekheta värmen och himlen var blå och oändlig. nu ligger det istället ett tjockt vitt lager över allt det fina blå och regnet duttar på mitt fönster. rhodos känns helt plötsligt oh så avlägset.

men, jag lyckades nog få en liite lite mörkare ton av brun under den stund solen faktiskt var framme och jag är FETT nöjd med dagen så här långt.


det lönar sig

  2010-05-18 / 11:05:29 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
placerad i mammas mjuka säng med upphöjt ryggstöd sitter jag här djupt försjunken i historiaboken och skriver analyserande texter om orsaker och konsekvenser till ditt och datt.

hemprovet är inte så komplicerat som jag trodde att det skulle vara, även om jag dock inser att det kommer ta fruktansvärt lång tid att få klart. men vad jag ville säga var helt enkelt bara att det där med läsläxor är rätt bra ändå. jag har knappt missat en enda historialäxa i år, eller åtminstone denna terminen, och jag märker nu hur det lönar sig, för jag kan ju faktiskt lite grejer! jag som alltid har varit sämst på historia och aldrig vågat uttala mig om något svårare än när andra världskriget började och slutade, sitter här och behöver inte ens alltid kolla i boken så att det stämmer. för det flyyter helt enkelt!

aja, back to work.

villvillvill till monki

  2010-05-17 / 21:15:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
älskade älskade affär! du kommer tömma mina fickor på allt som skramlar och mer därtill, men åh jag gillar dig ändå!

det visar sig att jag visst kommer ihåg hur man latar sig

  2010-05-17 / 21:04:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

för föga förvånande för någon, har jag precis sett en film. dock en förvånansvärt bra film, och jag blev rörd ända in i hjärtat och en liten droppe salt vatten föll till och med ner på min kind. filmen handlade om demonstrationer mot stora handelsföretag och om människor som kämpar mot ett diffust mål om att skapa en bättre värld genom fredliga metoder, men trots det ändå blir brutalt nedslagna och fråntagna sina rättigheter av makthavare i fancy kostymer.

det är dock svårt att förstå dessa människors drivkraft när man sitter hemma i tv-soffan, och jag beundrar dem samtidigt som jag bara vill säga åt dem att ge upp. för jag känner så väl igen den där känslan av förtvivlan när man så tydligt vet vad man tycker och vad som är rätt, men inte kan sätta ord på det, och när ingen ändå lyssnar på vad man säger. det är så svårt att inte ge upp när livet är orättvist och man känner sig missförstådd av alla, men jag känner att jag ändå måste försöka göra mig hörd. 

jag tänker mycket på framtiden just nu, på vad jag vill göra med mitt liv, och idag har jag kommit fram till att jag definitivt vill göra en skillnad i världen. jag har tänkt på det länge - att hur kul det än hade varit att bli artist, frisör eller bagare så kan jag inte med att känna att jag inte gör något åt allt som är så fel och orättvist ute i världen. jag skulle inte kunna stå i en affär och sälja kläder livet ut när jag som i-landsinvånare vet att jag ändå har ganska stor makt att påverka, och att människor som råkat födas i misär och orättvisor måste ha någon som för deras talan. denna någon skulle kunna vara jag.

därför måste jag först hitta ett arbete som ger mig makt, annars kommer ingen att lyssna. jag återkommer när jag funnit något.


pluggmodet är inte on

  2010-05-17 / 19:01:10 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
jag vill inte plugga mer ikväll, och när inte viljan finns är det så svårt så svårt. men för att tillåta mig själv att istället ta det lugnt ikväll måste jag göra något annat nyttigt (tänk, jag har ju nästan blivit en sån som knappt vet hur man latar sig!). men träning vågar jag inte.

det kan mycket väl vara paranoia, men jag känner faktiskt en litenliten öm klump i halsen, och efter att ha spenderat natten med min älskade bakteriehärd (sjukling) så är det fullt möjligt att det just nu sker en massa sådana där försvarsreaktioner som vi just hade prov på, i min kropp. kanske kommer de små försvarscellerna att lyckas, men kanske kommer de inte, och då får jag nog skylla mig själv för att jag dels utsätter mig för smitta och dels planerar att ändå fusk-sjukanmäla mig imorrn. karman slår kanske till direkt!

aja, får se vad jag hittar på..

wondrous pictures from NG

  2010-05-17 / 18:45:10 / Bilder / 2 KOMMENTARER













gaah, jag blir helt galen av längtan efter att få se allt det här med blotta ögat! det var så länge sen jag kände kicken av att se otroligt fin natur och det är bland det bästa jag vet att bara få glupa i mig av fenomenala vyer och intryck. helt ärligt så är det nästan bara då som jag känner mig så galet underbart lycklig att jag glömmer att andas! 

och det bästa av allt är nog att det finns bra mycket häftigare grejer att se ute i världen, än det på bilderna.

dagens lärdom

  2010-05-17 / 17:51:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
det är inte så svårt som man tror

be over, please be over

  2010-05-16 / 17:11:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
positivismen släpper taget ibland och jag blir så där svag som jag själv anser det löjligt att vara. men så tar man sig upp igen och fortsätter framåt. jag vet till och med vad det är som gör mig sån här just nu, jag vet vad det är som gör mig svag. faktiskt så läser jag om det just nu. men det hjälper inte alltid att veta.

jag har en plan för veckan som kommer, och den innebär obegripligt många timmar plugg. ännu mer alltså. tid till att faktiskt leva får komma i andra hand, och det umgänge man ändå lyckas få blir synonymt med gemensamt studerande eller uppfyllande av livsnödvändiga behov så som äta, sova, rapa.

jag ska fan döda gud om askmolnet hindrar oss från att komma till rhodos. jag måste dit.

en geografisk beskrivning

  2010-05-15 / 19:55:34 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
jag sliter som en gris för att få klart den här jäkla geografiuppgiften och från att ha varit ungefär halvvägs igår så är jag fortfarande ungefär halvvägs, det beror liksom på hur man räknar. jag har dock faktiskt gjort fyra hela punkter och pluggat sen jag gick upp för ungefär åtta timmar sedan, men det är ett evighetsarbete.

ett tips jag kan ge till alla geografitvåor (även om det nog bara är en som kommer att läsa det här) är att be om att få den här uppgiften redan i september. för så lång tid tar det och jag är liite lite bitter över schemaläggaren som fick mig att längta efter skolan förra terminen, bara för att nästintill få mig att stupa under av arbetsbördan nu på våren.

just nu har jag så ont om tid att jag faktiskt måste överväga vilket ämne av tre jag helst vill ha mvg i. kan gå att få det i alla, men jag har nog aldrig varit så osäker på om jag verkligen kommer att hinna det.

det är sorgligt

  2010-05-15 / 16:24:19 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
jag kommer nog aldrig någonsin att kunna använda tajta t-shirts. för det räcker att jag gör något yttepytte-ansträngande, så som att gå upp för trappan till exempel, för att jag ska börja svettas. 

kanske är det en slags protest, att armhålorna just WON'T have nånting i närheten.

aaah, i-landsproblem!

jag känner hopp inför framtiden just idag

  2010-05-15 / 14:39:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
för även om jag inte vet vad hösten kommer att bestå i och om jag kanske kommer att bli fast här i trollhättan trots att det är precis vad jag inte vill, så vet jag att det är påverkansbart. jag styr mitt eget liv. är jag ledsen så gör jag någonting åt det och trivs jag inte där jag är så går jag någon annanstans. det är inte mer med det.

i mina dar har jag fokuserat så mycket på små irritationsmoment, och jag inser nu, efter att ha pratat med malin igår, att jag måste släppa taget om det sättet att tänka. för någon dag, även om jag inte vet när, kommer jag säkerligen att bo ihop med någon. då kommer livet bli väldigt jobbigt om jag hakar upp mig på alla dessa småsaker. för de kommer alltid att finnas! här är och har min mamma alltid varit en stor inspirationskälla, för hur ofta klagar hon på orättvisor? aldrig. och hur mycket är det som är orättvist här i vårt hus? bara ungefär allting.

jag gillar faktiskt livet, trots att jag aldrig har haft så många betygsavgörande prov och uppgifter som nu. och jag ska ta tillvara på det, livet alltså, och fortsätta lösa problem allt eftersom de dyker upp. men jag måste ändra mitt tankesätt, för det drar ner mig och mitt humör så jävla ofta som det är nu.

eftersom jag inte kan förändra världen måste jag istället helt enkelt anpassa mig till den, precis som biologiboken faktiskt säger.

jag avundas en tjej vars blogg jag älskar

  2010-05-15 / 14:29:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

hon heter isabel och bloggen heter usabel.se. hon tar underbara bilder, inte abstrakt konst direkt men både de och texten gör mig bara så glad. och det är precis så en blogg borde vara, enligt mig - hoppfull och positiv. 

hela den här idén med en bloggvärld passar verkligen mig. att få skriva ned sina tankar och analyser, rekommendera och få tips, visa sina egna bilder och kolla på andras - det är precis vad jag gillar. min blogg är dock inte ens i närheten av vad jag önskar att den skulle vara, men det gör inget. vad jag ändå hoppas kunna göra med den är roa, inspirera och ge andra människor en inblick i min hjärna.




for prom day

  2010-05-13 / 12:22:23 / Bilder / 1 KOMMENTARER

















updo

  2010-05-13 / 12:00:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
well ser man på, jag överlevde ännu en ensamdag utan att bli deppig! brabra, men idag måste killen bara vara frisk. måste.

just nu sitter jag framför tvn och väntar på att inslaget om festfrisyrer ska fortsätta på nyhetsmorgon. under tiden tänkte jag googla som en galning för shit, det där med balfrisyr måste änna fixas. likadant måste verkligen klänningen sys upp och in och ihop väldigt snart, för jag kan nog knappt ens ha den som den är idag.. fint med en slimmad klänning som inte sitter slimmat? eh nej.

tänk vad en liten dörrknackning kan göra skillnad

  2010-05-12 / 18:00:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
...för nu har jag ett problem mindre inför studenten!

jag har dessutom avklarat en hel del ytterligare saker på den oändliga att göra-listan idag - projektarbetet är nu äntligen helt slut, miljökunskapläxförhöret är avklarat och jag har fått mvg i två kurser! inte för att jag fattar hur man kan sätta betygen innan vi ens haft läxförhöret och fortfarande har ett arbete kvar att lämna in, men jag ska nu inte börja klaga igen. kent är lite flum, men han är bra. jag borde verkligen klaga mindre och sluta bli arg så ofta.. jag blir ju bara ledsen själv och inte hjälper det nåt heller.

aja, jag ska nog ta och göra klart det där ovan nämna arbetet nu, och sedan träna. allt för att kunna bocka av ytterligare saker från min lista!!

idag var ingen bra dag för bloggande för jag var återigen ANNOYED with life

  2010-05-11 / 22:33:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
livets små orättvisor kan vara oerhört enerverande ibland (oerhört är för övrigt mitt nya favoritord sen pa-arbetet) och frustrationen av att vara fast bakom en massa måsten och presteranden gör mig alldeles nipprig. imorrn är det pa-redovisningar och jag är så himla glad att vi får börja, för jag hatar verkligen att behöva vänta när man är nervös.

efter detta har vi ett litet prov, och jag måste bara säga det att kent verkligen är en outgrundlig människa. för det som vi har prov på imorrn gick vi igenom idag, men vi får typ en av dubbelpassets lektioner imorrn på oss att ställa frågor och läsa på provet som vi alltså sen har på dubbelpassets andra timme. kanske inte gör att han platsar på mentalsjukhus direkt, men det liknar ingen annan lärarstil jag har varit med om iaf.

hur som helst, rhodos är nära nu och jag är så HIMLA PEPP! för jag har drömt om att få spela beachvolleyboll i säkert en vecka nu och idag skrev jag ett första utkast till packlistan samt läste reseguiden för andra gången. lite bra att ha är den nog, den där reseguiden, för hur skulle vi annars veta att bargatan nummer 1 heter "Orfanidou" och att det rekommenderas att ha med både myggnät, badskor och öronproppar till denna grekiska lilla ö?

aja, nu måste jag sova, early start ya know!

komigendåå

  2010-05-10 / 20:40:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
att försöka plugga när man är trött och ögonlocken väger cirkus tre kilo mer än vanligt, är bland det svåraste som finns.
men. det. måste. gå.

förresten! för alla som undrade över mitt sommarjobb, så visar det sig nu att jag ska vara fritidsledare hos kultur- och fritidsförvaltningen i tre veckor denna sommarn! jag har ingen aning om vad det innebär, men det känns åtminstone som något bra att skriva i CV:t sen - kontakt med människor, erfarenhet av barn, bra ledaregenskaper... ja, ni fattar.

summa summarum av min svenska nationella uppsats, som jag alltså fick tillbaka idag, är att jag borde jobba på det där med avslutningar. men..! det är ju bara såå jobbigt. så vi tar det en annan dag istället. hejs!

jag har rosa nagellack på mig idag

  2010-05-09 / 13:02:32 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
fingrarna känns alldeles stela på högerhanden och jag tvingas skriva endast med vänster för att nagellacket ska torka. idag har jag en väldigt annorlunda ursäkt till avbrott i geografin: jag var tvungen att vara handmodell.

ni förstår, min syster vill ju bli designer och är just nu här hemma en del för att göra en massa arbetsprover. jag var precis modell för en väldigt flaschig ring och hon ska senare idag göra en bushållplats i miniatyr. själv sitter jag och försöker analysera befolkningsökningens påverkan på miljön. 

jag tror vi är lite som systrarna i dirty dancing - baby och jag vill rädda världen, lisa och josse vill dekorera den.

det har varit less than cheerful här idag, därför blir det som avslutning ett muntert bildmaraton att kunna dra lite på smilbanden åt

  2010-05-09 / 00:07:48 / Bilder / 0 KOMMENTARER















livet är komplicerat

  2010-05-08 / 23:38:29 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
tänk vad mycket bättre vår värld vore om alla bara var snälla, tog hand om varandra och gjorde det som var rätt hela tiden. eller för att inte göra det så orealistiskt - tänk om alla bara kunde tänka en gång extra innan de gjorde något, tänka lite ytterligare på effekten det skulle kunna ha på deras medmänniskor.

jag vet egentligen inte varför vi inte alltid gör vårt bästa för att andra ska må bra. kanske är det för att vi är lata och har glömt bort att det nog behövs? för varför säger vi inte bara den där komplimangen vi går och tänker på till den där personen, trots att vi vet hur glad det nog skulle göra den?

varför gör vi för den delen inte bara saker för varandra hela tiden? då skulle vi ju få lika mycket tillbaks, om nu alla gjorde det.

jag ska iaf bli bättre på att tänka på andra och ge komplimanger. 
och jag ska mena dem, varenda en.

det måste gå

  2010-05-08 / 17:44:45 / Allmänt / 3 KOMMENTARER
jag trodde att jag var bra på att förstå andras tankar, men antalet människor som förbryllar mig bara växer. jag vet inte vad jag gör för fel och om jag kanske kräver för mycket av allt och alla, men det är svårt att helt plötsligt bli en sån som inte bryr sig, en sån där som verkligen uppfyller innebörden i ordet cool. istället blir jag mer likt ett nervvrak som inte bara bryr sig om vad andra tycker, utan fungerar som någon jävla ET som tar emot allas känslor och tankar och gör dem till mina egna.

livet är inte bra nu. utmaningen igår var grym, men jag tvingas uppskatta vägen till målet desto mer då slutet på allt blev en medelmåttig besvikelse. för vad gör det om allt runt om är perfekt planerat när det där inne är söndertrasat?

anledningen till att jag ville skriva här idag och inte på ett papper som jag sedan kunde gömma undan för all framtid, var att jag med detta vill uppmana alla er som läser att prata med mig, så att jag slipper må så här. om jag gör fel, säg det till mig. om jag är jobbig, be mig sluta.

för små problem kan man alltid lösa, det är när avsikterna missförstås som jag verkligen ger upp. för allt jag säger kommer inte ut rätt, det gör det inte för någon, men om ni inte kan höra meningen och avsikterna i vad jag säger, vet jag inte vad jag kan göra för att det inte ska bli problem.

då havererar allt.

en knut i halsen ett hål i magen två blöta kinder

  2010-05-08 / 17:08:36 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
tydligen får jag mina vänner att må dåligt
fan vad ont det gör

walking around in my new bikini

  2010-05-06 / 20:47:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
or rather lying down in my bedroom-office, as mum called it. she peeked her nose through the doore before and wondered out loud how it would look if everyone were like me and took the computer to bed with them. would the offices then be made up of beds? what a sight..

jag har hittat grymmaste sidan till min geografi förstår ni, därav engelskan. den har verkligen perfekt svårighetsgrad, vilket inte är så ofta det händer, så ja..

gaah, jag är rastlös! var inte beredd på en pluggdag idag och är inte på humör, så det går SEGT. istället vill jag bara gå ner och äta hela tiden, jag vet inte vad som har flugit i mig, men jobbigt är det för kylskåpet är tomt.

dessutom vill jag faktiskt inte svullna upp lagom till studenten, det vore änna synd.. 

hello computer!

  2010-05-06 / 16:38:24 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

back in technologyland tillslut - hej bloggen.

efter vad som känns som år av planering så är utmaningen alltså äntligen här, graden av pepp kan dock fortfarande höjas ett antal snäpp, men det fixar vi imorrn! idag var det peppdagen nr1 och jag har kommit på att anledningen till det bristande engagemanget under de senaste månaderna kanske är att vi helt enkelt började för tidigt? the people just weren't ready for that kind of commitment. men idag, i aulan, jäädrar vilken repons!

shit, jag ångrar verkligen inte en sekund allt jag gjort för EK. visst är det kul och lärorikt och allt sånt, men det är framförallt bara så himla härligt när den där svenskheten försvinner och alla pratar med alla. då inga behöver vara vänner eller ens veta varandras namn för att kunna skratta tillsammans eller bli arga på varann. det är fint.

och om inte annat ger EK också en massa tillfällen att kunna bättra på sitt lager för leken "jag har aldrig", så man slipper vara alltför onykter vid nästa drickspel ;)

"jag har aldrig sprungit skrikandes genom en fullsatt skolmatsal"
eh jo..
så drick då!


idag var det EK-möte

  2010-05-03 / 22:14:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

och det var faktiskt himla mysigt! det kändes tusen gånger bättre nu när alla var fokuserade på anledningen till att vi var där och inte flummade iväg. jag slapp känna mig som en mamma! men visst pumpade adrenalinet när jag gick därifrån, och hela vägen runt överby sen, för det är väldigt mycket som ska göras på lite tid nu. som om inte studentfixet vore nog är skolan hit och dit och överallt, plus alltså arbetet kring utmaningen.

det är så mycket småplock att hålla i huvudet så jag bara måste helt enkelt skriva en lista. eller kanske två, det är riktigt rörigt där inne idag.

edit: eller kanske tre..


idag provade jag mina nya cykelskor

  2010-05-02 / 20:49:20 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
...denna gången på en riktig cykel och inte en sån där som man bara trampar och trampar på men inte kommer någonstans.
det gick sådär.

en kilometer från hemmet tvingas jag att stanna på grund av trafiken, och jag har såklart glömt att fötterna sitter fast i tramporna. jag faller handlöst, turligt nog mot vägräcket så jag får inte en endaste liten skråma! inte den här gången i alla fall..

ytterligare två kilometer längre bort tvingar trafiken mig att stanna igen men denna gången kommer jag ihåg. jag klickar loss fötterna i god tid och det går galant att komma av cykeln! men så måste jag ju sätta fast fötterna igen för att cykla över vägen.

så jag trycker fast högerfoten igen, dock lagom till att jag tappar balansen och faller åt just höger, återigen handlöst. ouch.

resultatet blev: en styck ömmande bula på rumpan och några fint randiga skrubbsår på vaden, men nu hade jag i alla fall äntligen lärt mig min läxa :)


waiting for a call

  2010-05-02 / 20:37:48 / Bilder / 3 KOMMENTARER
 

lite töntigt kanske, men jag tror att jag liksom undermedvetet har väntat hela dagen på att träffa denna lilla människa. alltså lite halvberedd á la han kanske ringer och säger att han kommer om en halvtimme typ. 

ehh, jag vet inte om jag gör mig förstådd riktigt idag, men säg så här: jag önskar näästan att han kunde få en sån där sträckning i låret som viktor fick så att han blir lite mer tillgänglig! men bara nästan.

pusspåre pösen!


twerp returns

  2010-05-02 / 12:42:58 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

ibland är de rätt festliga de där ordverifieringarna man måste fylla i när man kommenterar.

senast idag fick jag:
(the) twerp returns - tönten återvänder!

festligt!


sweating like a pig

  2010-05-01 / 23:14:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
...as always när man sitter med datorn i knät och är klädd i mer tyg än en bikini.

jag och pappa sitter här och tittar på en film om amerikanska frihetskriget och det känns bra nu, för hey, jag kommer ju ihåg! jag kommer ihåg händelsegången i kriget och jag förstår konflikterna mycket bättre än sist jag såg filmen, för ja, jag har redan sett den.

stundtals blir det dock reklam och idag är det speciellt en som rullar. det är en slinga med en väldig fixering vid rumpor! halvlogiskt nog reklam för gymnastikskor från stadium. rumpor rumpor rumpor överallt, kan inte hjälpa att jag blir ganska självmedveten om min egen. jag tror förresten att den har somnat..

snart är det här vi!!

  2010-05-01 / 19:49:14 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
 

och det här kan förövrigt vara en av de bästa bilderna jag någonsin tagit.

huskvarna

  2010-05-01 / 19:45:21 / Bilder / 3 KOMMENTARER
orden böjer sig inte för mig och en bild säger ju mer än tusen ord, så vi kör på bilder idag.



mamma, mormor och moster.
om några år är det kanske jag, mamma och josse.



deep shit med momo, funkar det också.



jaha, så här såg jag ut en gång! närmare bestämt i början av tvåan.



ungefär samtidigt såg pand ut så här :)

creating opinions on gavin degraw

  2010-05-01 / 19:07:37 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
för att ha gått på musikskola i fjorton år och musikklass i sex så är jag ändå inte så himla haj på det där med musik. nästan alla mina kompisar lyssnar säkert tio gånger så mycket som mig, och när de säger att ett album eller en låt är bra kan jag lita på att verkligen tycker det.

själv kan jag knappt namnet på ett enda album, är ganska oallmänbildad i vem som har skrivit vilken superkänd låt och det enda jag kan bra är egentligen musikteori, noter och gehör.

oftast gör det mig inte så mycket, men jag vill faktiskt kunna mer. jag vill vara bildad och jag vill framförallt inte gå miste om så mycket bra musik som jag gör!

kanske har jag bara aldrig riktigt fått in en rutin, för jag sätter ofta på musik och lämnar rummet inom fem minuter, eller glömmer av att lyssna och märker inte när det tystnar. kanske jag behöver lite terapi, bli fastbunden i sängen med datorn en bit bort så att den inte distraherar - lite intense musiklyssning helt enkelt.

små saker är vad som gör en lycklig

  2010-05-01 / 12:15:27 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

igår var det två små saker som gjorde mig glad. det var när jag slapp vänta på körkonserten själv (tack för sällskapet!) och när mum på kvällen plötsligt annonserade att hon köpt en ny film.
"iiiiiiiihiii, avatar!! nä, den har jag inte sett! åh vad fint blå den är..!" :D:D:D

:D:D:D:D:D:D:D

och ja, den var bra. innehöll typ allt en film borde, och hela känslospektrat gick jag igenom under de två timmar och fyrtio minuter som den spelades.

men nu ska jag gå och hälla vatten på mitt hår, hänga på mig lite tyg och sätta mig i en stor låda på fyra hjul. hjulen ska rulla mig till stället där husen står tätare än här och där jag ska byta ord med en som har väldigt långt och burrigt hår på stället som förr inte hade någon kortmaskin.

ha de!


RSS 2.0