Gröt med äpple/äpple med gröt

  2013-03-26 / 22:31:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag har hittat en familj som bor på sydvästra Atlantkusten nära Bordeaux. Familjen äger en restaurang, ovanför vilken jag skulle få bo och när man söker på deras bys namn kommer det bara upp beach-bilder och åter beach-bilder. Awesome.
 
 
Men. De har en katt. 
 

 

Hur söker man jobb?

  2013-03-12 / 23:25:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Häromdagen var jag på ett seminarium där alumner, alltså före detta studenter, berättade om vart de hade hamnat efter sin utbildning. Precis som jag trodde finns det inget lätt eller rätt svar på den frågan för oss människor som har läst geografi, humanekologi, internationella relationer osv. Att hitta drömjobbet kanske alltså kommer att ta ett tag. Eller så händer det direkt. 
 
Var och hur man borde söka jobb är också ganska oklart. Kontakter via examensarbetet eller obetald praktik kan funka, eller så kan man bara gå på fest i Majorna.
 
Trots osäkerheten kring allt, så har jag ändå en plan. Eller snarare flera, ofärdiga, flexibla, mer eller mindre genomförbara planer. Så det är lugnt.

En lustig teori om livet

  2013-03-12 / 23:15:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
För mycket fritid innebär för mycket tänkande på livets stora frågor. Sömnproblem likaså. Häromdagen kom jag därför fram till en lustig liten slutsats, nämligen denna:
 
Komplex och missnöje kanske är naturens sätt att få oss att söka efter motsatsen hos en partner så att vår avkomma inte får några förstärkta negativa drag. De egenskaper hos oss själva som vi tycker om är istället troligtvis positiva i förstärkt form, alltså söker vi efter dem hos en partner.

Födelsedags-rim

  2013-03-12 / 23:04:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår var min tjugoandra levnadsdag
halvvägs hem stannade bussen
men lika glad för det var jag
fast gladast var nog stussen