Jag vet inte varför men

  2012-02-21 / 23:30:11 / Bilder / 0 KOMMENTARER
Jag kände att det var dags för lite bilder, så här kommer två. Först på Ida i sin nya hårfärg (hon bad frisören överraska henne med färgvalet, så hon gick från blond till nästan svart), och sedan på mig och Emilie.

Det är fascinerande hur mycket människor kan tycka om att bara prata. Fascinerande att vi ens kan prata menar jag, och ännu mer att det kan vara vår favoritsysselsättning. Men det är det. Verkligen.


Baka baka liten kaka

  2012-02-21 / 20:47:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ett par väldigt improviserade scones står i ugnen i detta nu, utan bakpulver men med diverse frön i istället. Förut idag bakade jag bröd med Tobbe också, fast hann sen aldrig smaka eftersom det blev brått till PAINTBALLEN! Ååh, det var så kul! Tyckte till och med jag som inte gillar att tävla! Men eftersom 91:or-laget vann och en hel del adrenalin pumpades ut i kroppen fick jag ett riktigt lyckorus där ute på planen. Några blåmärken kanske också.

Detta är alltså vad jag gjort idag. Igår var vi också lediga från skolan (efter tenta-ledighet) och då gick jag upp i ottan för att träna, sen snörde jag ihop ett redigt lass med matlådor innan jag mötte upp Ida för att åka ut till Styrsö. På denna lilla ö i skärgårn bor nämligen Emilie, och hit åkte vi för att baka cheesecake och dricka lite te. Underbart gullig liten ö med sommarhus på, flakmoppar och elbilar lite här och där, och ett väldigt puttenuttigt Ica fanns det också. 

Nu ska jag tina lite hemmagjord jordgubbssylt att ha på sconesen och sätta mig framför tv:n.

Natural Hazards indeed

  2012-02-16 / 22:24:58 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
I två veckor har jag suttit i skolan och nött in naturkatastrofer och diverse andra naturprocesser i hjärnan. Imorgon är det upp till bevis, det är tentadags. Att sitta i skolan och munhuggas med människor man tycker mycket om är bland det bästa jag vet, men oj vad nördig man blir av att plugga. Simon utropade häromdagen lyckligt "kolla ett skred!" när snön gled ner en bit på glastaket ovanför, och titt som tätt är det någon som kommenterar vilken typ av moln det är på himlen.

Vi gjorde ett litet miniarbete om varsin specifik naturkatastrof förra veckan, som vi skulle presentera genom en plansch. Sen hade vi en tävling om vem som gjort den bästa, och jag, Ida och Cilla vann!



Vår plansch handlade om torkan i Sudan och som bakgrundsbild använde vi detta otroliga foto, som Kevin Carter vann Pulitzerpriset för 1994.

Det är inte mer med det.

  2012-02-05 / 23:20:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
"Är jag ledsen så gör jag någonting åt det och trivs jag inte där jag är så går jag någon annanstans. Det är inte mer med det." Citat från mitt 19-åriga jag. Råkade hitta det precis och tyckte det lät väldigt klokt, även om jag nu vet att jag inte direkt levde så då. Kanske att jag gör det idag dock. Jag tror nämligen att jag har lärt mig hur man bryr sig om folk på en lagom nivå, sådär så man inte själv stupar på kuppen.

Nu tar jag, så att säga, på mig min egen gasmask först, och hjälper personen bredvid sedan. Kanske att det var Ghana som lärde mig det faktiskt. Att få ett överflöd av mat tre gånger om dagen medan barnen på barnhemmet gick hungriga kändes verkligen helfel. Men, för att kunna hjälpa dem var jag tvungen att hjälpa mig själv först. Och när jag åkte därifrån tre månader senare var det faktiskt så att de många gånger fick bättre mat än oss volontärer. Så det fungerar.

Åh vad jag saknar deras runda små kinder!


Fan vad coolt.

  2012-02-03 / 17:44:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag fick vi lära oss om tsunamis, av en gammal man som såg precis ut som husalfen Dobby. Jag blev lite lyrisk där ett tag, för att det var så himla intressant, och nu har jag suttit här ett tag och nördat geografi. Det finns så mycket häftigt i världen, så många knepiga landformer och företeelser, och det är så sjukt kul att lära sig hur de uppstår.


Fluvial erosion skapar nog de allra häftigaste landformerna. Här är en vanlig meandrande flod som ätit sig ner i berget, i Idaho.



Grand Canyon. Coloradofloden har ätit sig nedåt i berget - asballt.



Tsingy, Madagaskar. Kalksten som eroderats av regn. 

Just nu håller vi dock inte på så mycket med landformer, utan med naturkatastrofer. Isstormar, som orsakas av underkylt regn och är vanliga i USA (där förresten alla slags naturkatastrofer är väldigt vanliga), tyckte jag var speciellt coola.



Men nu ska jag strax iväg till Calle för en liten filmkväll!




Plugga på stranden imorrn?

  2012-02-02 / 20:48:13 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Jag slängde iväg en ansökan igår, till utlandsstudier i Italien (givetvis tio minuter innan deadline). Jag har velat fram och tillbaka hur länge som helst för jag vet inte om jag vill åka, eller ens vart, men körde till slut på ett säkert kort - en termin i Palermo, Sicilien.

Men som det känns nu har jag faktiskt inte så stor lust att åka. Jag har bara bott här i fem månader, och känt dessa fina människor i ännu kortare tid, därför har jag inte riktigt orken att börja om på nytt redan. Men vi får se. Nu har jag en valmöjlighet i alla fall.



Lite sugen kan man ju dock inte undvika att bli..