dinner and a coffée

  2010-07-30 / 00:27:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Japp, canada-bruden är hemma och efter en reverse överraskning (hon överraskade oss vid första mötet istället för tvärtom, som var planerat) på bryggan så har vi nu redan umgåtts i ungefär 14 av de 30 timmar som hon nu har varit hemma i Trollhättan. Och fler lär det väl bli, för oh vad jag har saknat henne!

Det visar sig dessutom att hennes syster är en guldgruva på information om studentlivet i Linköping samt om sjukgymnastlinjen där, eftersom hon faktiskt går den utbildning jag med stor sannolikhet också kommer att gå(!), så ja, I'll be back.

Det går i perioder det där med hur mycket jag bloggar, och oftast följer det mönstret med hur ofta jag träffar vänner. Just nu är det tätt mellan träffarna och imorrn är det dags för lite umgänge á la pensionär i form av symöte med linnea!

Eh ja.. Sedan tänkte jag väga upp detta lite med att se på fotboll på kvällen, vill ju inte bli too much of a girly girl liksom.

bonne nuit, mes amis :)

Brodin residence

  2010-07-29 / 16:46:15 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Äntligen är jag här!! Äntligen är hon här!!
och jag har fått både våfflor och te!
livet är komplett, skulle man kunna säga.

snöar in

  2010-07-28 / 14:33:20 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
efter att ha stirrat på skärmen ett antal minuter ger jag upp. för jag kan bara skriva om sånt jag tänker på, och just nu är det hur jag ska få ihop min klänning, men det ämnet börjar bli tjatigt nu så då blir det liksom ingenting... Dessutom kom jag precis på att det är två mycket viktiga saker som jag har glömt att göra nu innan jag ska iväg, så jag måste stressa asset av mig för att kanske lyckas få gjort en av dem.

sen är det fikaa tajm!

Borås fick lämna plats åt filminspelning

  2010-07-27 / 23:24:24 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

den rubriken kan nog tolkas på rätt många sätt..

hur som helst så syftar den på att det inte blev något borås eftersom josse ska vara statist i nya von Trier-filmen, så hon lär vara upptagen ett antal dagar framöver. inte ett så välbetalt jobb kanske, men när hon får sitta hela dagarna iklädd balklänning i ett vackert smyckat rum och studera världskända skådespelare när de arbetar, så måste det väl ändå vara värt det? har hon tur så klipps hon inte heller bort och får tom vara med i filmen!

idag har jag varit med old buddy hanna och haft det lite mysigt. vår get-together började dock inte så bra... för halv tolv, som avtalat, stod jag utanför hennes dörr och ringde på klockan. ingen öppnde och dörren var låst, så jag försökte ringa till hennes mobil. fick dock bara hennes telefonsvarare så jag gick runt för att kolla altanen. ingen där heller... klockan närmade sig tolv och jag hade satt mig i solen ute på hennes altan. tusen olika tankar rusade igenom mitt huvud: "kanske har hon åkt akut till sjukhuset! ... eller bara återigen glömt nämna att hon med "hem" menar göteborg, så att jag står här igen vid rätt hus men i fel stad? eller så kanske jag bara har drömt alltihop och inte ens känner någon som heter hanna!"

....

eh ja, vart var jag? (förlåt, jag är sämst på att berätta historier, lite bättre på att skriva dem dock, om än bara lite bättre.)

jo just det! runt kvart över tolv har jag hunnit slänga iväg ett antal sms till folk för att få lite underhållning och då minsann kommer en dysvett hanna runt hörnet av huset och pustar förlåt.

för att göra en lång historia kort försov hon sig, missade bussen från göteborg, blev försenad, hade endast en mobil utan batteri och sprang därför som en galning upp till strömslund nerifrån stan.

så det kan gå!


Borås

  2010-07-25 / 18:54:06 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
idag blev fördelningen den motsatta från igår, alltså:

apatisk dator/tv-nörd - 25 %
syfjolla - 75 %

och inte för att det direkt betyder att någon klänning snart är klar, men det jag har gjort hittills ser faktiskt riktigt proffsigt ut! ja, jag är lika förvånad som ni!

men helt ärligt, jag har drömt om att sy egna kläder i hur många år som helst, så det här ska fan inte bli något halvhjärtat. när jag syr är jag pedantiskt noggrann och någon dag, eventuellt imorrn, ska jag och min syster åka till borås och köpa riktiga tyger.

sen ska jag sätta igång på riktigt.

syjunta

  2010-07-24 / 23:35:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
ååååh vad det var trögt att komma igång idag! men det blev till slut ändå:

apatisk dator/tv-nörd - 75 %
syfjolla - 25 %

... alltså över förväntan!

helt ärligt så kommer nog min klänning bli löjligt fin. alltså, jag menar verkligen löjligt fin. för det är någonting med blommönstrade gulligull-klänningar med volanger och dylikt, de liksom kallar på mig och förstör mina försök till att faktiskt vara lite cool ibland.

men men, det finns väl inget annat att göra än att ge upp. för om jag ska vara helt ärlig har jag ännu en gulligull-klänning på gång...

maddafacker

  2010-07-24 / 14:11:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

fan vad avundsjuk jag är på alla som har drömmar och som vet vad de vill bli! jag hade varit glad bara jag visste någoting som jag tyckte var riktigt kul, men inte ens det vet jag. jag har inga intressen, ingen motivation och det finns ingenting som lockar mig att gå antingen ena hållet eller andra hållet i livet, så jag lär bli kvar där jag är. vad är det för fel på mig?

det här det första stora beslut jag måste fatta, och jag villrådig som stryk. jag, som brukar veta precis vad jag vill och sedan också hålla fast vid det, envis som jag är, är alldeles villrådig. tankarna går bara runt i cirklar, och många förslag låter helt okej, men inte mer än så. det enklaste alternativet hade faktiskt varit att bara flytta till linköping och börja plugga till sjukgymnast, följa precis samma bana som alla andra och ha ett färdigutstakat program att hålla sig till. det är inte så fel det där med att någon säger till en vad man ska göra, faktiskt, men det är ju inte vad jag vill riktigt än.

för efter att ha längtat så länge efter att få slippa det där evinnerliga pluggandet som behövdes för att skaffa sig bra betyg men som kändes så meningslöst, så kan jag inte låta mig själv fastna i det träsket igen. det kan faktiskt vara kul att plugga, om man bara vet varför man gör det och har ett mål med det (till exempel att få kunskaper man faktiskt kan använda).

jag har varken mål eller motivation, och jag ska inte börja plugga förrän jag har det.


min rumpa är rosa

  2010-07-24 / 10:09:47 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

... för i tre dagar har jag cyklat runt trollhättan med omnejd på min lilla cykel, och jag lovar att aldrig mer (gjorde det senast igår) skratta åt dem som hävdar att vinden vänder så att man, vart man än ska, alltid har motvind.

för detta är en sanning, gott folk.

klockan är inte ens tio och jag har redan varit uppe i tre timmar, då jag tvingades upp ur sängen och ut ur huset okristligt tidigt på grund av ett fotbollsläger. men det är okej, för jag ska se till att ta vara på tiden för en gång skull, och bland annat sy klart (?) min klänning.

men först tänkte jag hitta min jude law, aka snyggaste mannen på jorden (utöver den uppenbara), för det känns liksom som att alla måste ha en sån, en favorit.


Sommarjobb

  2010-07-20 / 11:18:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Jag längtar tillbaka.

bloggsuget går minst sagt upp och ner

  2010-07-20 / 11:12:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

idag står jordgubbsplockning på schemat, samt kanske en eventuell springtur igen. jag var nämligen ute och sprang igår, men holy cow vad dåligt det gick. för att något så när förklara hur dåligt så kan jag säga att jag kom hem med en bukett blommor (alltså låg inte fokus på att faktiskt springa när jag var ute och "sprang").

ojoj, varning för klämkäckt igen, inte bra.
men jag måste nog ändå gå nu.
hej då.


Every roller coaster has an end

  2010-07-19 / 21:02:05 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
You know, even though nothing has really changed lately, right now I feel more pleased with myself and my appearance than I've ever done before. Maybe it's all thanks to my tan and the feeling will therefore diminish after a while, but somehow I don't think so. I think the difference comes from inside, and I hope that whatever made me feel like this continues to do it's work, because complexes can drive you mad and it's nice not to have to think about them anymore.

My sister tried to paint my portrait today. The result was an angry looking girl staring up from the paper, and she did not look at all like me. It is indeed very difficult to capture the essence of a person, whether you're trying to paint them or maybe explain their personality to an outsider. I think my sister managed to capture a little piece of me though, because when I look at the painting quickly there is something that strikes me about the left eye, it even makes me feel kind of shocked, like I imagine you might feel if you meet a long lost twin, looking exactly like yourself.

Just another trail of thoughts.

på tal om inredning

  2010-07-18 / 20:04:52 / Bilder / 0 KOMMENTARER
när vi var i huskvarna förra veckan, jag, mamma och min syster, på besök hos mormor, så bodde vi på huskvarna vandrarhem en natt. och det kan vara ett av de mysigaste vandrarhemmen jag har bott på någonsin, även om det också var lite läskigt med alla knarrande golv, tomma rum och lamporna som tändes automatiskt allt eftersom man gick nedåt i korridoren.

här är i alla fall lite bilder på hur det såg ut - en uppsjö av blommönster!

















men guuh vad hon gnäller

  2010-07-18 / 19:10:11 / Bilder / 0 KOMMENTARER
seriöst, så jäkla deppig är jag inte..



jag undrar varför?

  2010-07-18 / 19:03:44 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
helt ärligt, om jag får välja, så önskar jag hellre att ni sa nej direkt. istället för att dra ut på besvikelsen alltså, för den blir så mycket värre då.

it happens all the time

  2010-07-18 / 19:01:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Men man måste ju le lite åt livet ändå, trots allt det jobbiga nu. Idag möttes jag till exempel av en liten karavan av sex yttepyttesmå gulliga gamla traktorer på vägen hem, och jag drog även på munnen vid synen av först en OMG-bil och sen en FAG-bil.

Här hemma blir jag glad så fort jag går förbi symaskinen nu för tiden, för bredvid den ligger tre snygga tyger och väntar på att bli en gorgeous klänning - jag har bilden av den i mitt huvud.

Så kanske ska jag strunta i det faktum att mina vänner inte verkar orka svara på mina sms eller vara med mig, och istället ägna kvällen åt att göra sådant som gör mig glad, kanske drömma lite om min framtida lägenhetsinredning?

nytt kapitel

  2010-07-18 / 18:47:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
det känns som att den här delen av livet avslutas mer och mer, och jag tror att jag ska försöka sluta kämpa emot och bli ledsen över det, för det enklaste är nog att bara skita i alla andra och vända blad på egen hand.

det suger dock att inte veta vad man vill med livet, för så fort jag får tid över och är ensam faller allt ner över mig och fjärilarna i magen surrar runt som om de vore blinda, och flyger in hårt i magsäcksväggen gång på gång. en känslovåg av tomhet sköljer över mig varje gång tempot stannar av, och jag inser att jag nog inte är speciellt stark ändå.


well

  2010-07-16 / 12:27:11 / Bilder / 0 KOMMENTARER
det blev en smoothie, lite noppring samt bloggning, och det kommer bli lite sola samt packning. runt en och en halv timme har jag också ägnat åt att ladda in bilder från de två kamerorna samt från mobilen, och även sorterat bland alla dessa bilder, plus de som redan fanns.

nu måste jag börja prova ut kläder för helgen, så roligare inlägg än så här får ni inte. dock måste jag väl bjuda på lite bilder nu när jag faktiskt har några färska, så varsågod:





cutie says hi.



grandma says yo.


had to lighten up the gloom

  2010-07-16 / 00:08:46 / Bilder / 0 KOMMENTARER



efter regn kommer solsken och efter ilska kommer glädje

  2010-07-15 / 23:55:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag har kommit in i en period av väldigt klämkäcka inlägg (undantaget det förra) som inte alls bjuder på någon språklig begåvning eller tjusning. det är lite synd, men jag skriver ändå i hopp om att jag snart kan börja kompensera dem alla.

det förra inlägget var en liten rekonstruktion av frustrationen jag kände igår i bilen och jag slängde in lite svordomar här och var för att skapa eftertryck och illustrera att jag faktiskt var irriterad då, även om det för länge sedan lagt sig. 

idag tänkte jag utnyttja detta blanka papper (i elektronisk form) för att skriva en to do-list till imorgon. here it goes:

förmiddag:
bläddra igenom min nya kokbok
blogga
fundera över min fruktade framtid
packa väskor för en massa eventualiteter
fortsätta sy lite på min fina klänning
ladda in bilder till datorn
fixa (de satans) tackkort(en)
röja i mitt rum
göra en smoothie
noppra mina (knappt synliga) ögonbryn
sola

eftermiddag:
deliver shoes
slå ihjäl tid
titta på kraftprovet (som min idol springer)
chilla brett någonstans i stan
fika?
grilla???
dricka?

eh ja, kvällen är lite av ett frågetecken än så länge, men eftersom det är fallens och jag är fri som en fågel (förutom på lördag kväll) så kan vad som helst hända och jag är öppen för alla förslag!




fan vad jag hatar lata människor

  2010-07-15 / 23:41:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

, åtminstone när de låter sin lathet gå ut över andra människor.

igår var jag påväg in till stan, för att ta en buss vidare till göteborg, men tack vare en jävla idiot till traktorförare hann jag inte med bussen och hela dagen blev förstörd. visst blev allt bra ändå till slut, men åh vad arg jag blir när det är något så himla onödigt som sabbar!

för kanske tre år sedan(?) byggde de en traktor/cykelväg längs med 44:an, så att alla långsamtgående fordon skulle slippa störa trafiken på den stora vägen. men ändå, av någon outgrundlig anledning, så väljer traktorförarna allt som oftast att förstöra hela den idén genom att hellre köra på vägen som är 3 meter till vänster om den andra och därigenom skapa kilometerlånga köer.

det finns ingen anledning, ingen logik och ingen hänsyn i det. fan ta dem (min pappa inkluderad, nåde honom om han någonsin mer kör där).


not all crap then, sex and the city

  2010-07-15 / 21:58:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
ni vet carrie i SATC? iaf, hon jobbar ju som krönikör på någon jättekänd tidning i New York, och verkar skriva en liten spalt med djupa tankar si så där en gång i veckan. det hade varit så gött att få vara henne, att så lätt kunna påverka många människor på ett inte så allvarligt plan - alltså kanske inte få dem att ändra politisk åsikt utan snarare bara att bli mer medmänskliga, upplysta och något mindre fördomsfulla.

det hade varit fett najs, och jag vet precis vad jag skulle skriva om denna veckan.

tre dagars ursand

  2010-07-13 / 22:57:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

slutligen hemma från stugan, som låg vackert vid vänern, precis bredvid ursand-stranden. Vattnet var kallt, så kallt att det gjorde ont, men luften var varm och sällskapet likaså. blixtarna lyste upp himlen medan vi satt under filtar på altanen och bättre människor, på att få en att känna sig välkommen, får man leta efter.

det har blivit tre dagar av mycket härlig mat från ett till synes aldrig sinande förråd, och även en hel del bollspel, fiske och luftgevärsskytte. i konkurrens med kusinerna var jag inte längre fias favorit, dock blev jag hatälskad av lillkusinen arvid, som hittade på fina rim om mitt namn, hör bara: "maddepadde päronpung, hon är både tjock och rund!" fint va?

men nä, det bästa av allt var nog ändå oscar. för boy, do I love him! och inte nog med det, jag kan inte ens räkna antalet gånger jag har tänkt  "shit, vad snygg han är" idag, det är för många.

nu ska jag gå och läsa lite bok, och smsa min syster.


idealet

  2010-07-10 / 11:13:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
mitt sommarlov, som jag kallar det, är just nu precis så som jag alltid har velat att ett sommarlov ska vara. jag är hemma nu, i ungefär två timmar, för att få andas lite, slänga lite kläder i tvätten och packa om, för snart bär det av på nytt. för i grebbestad är det karnival, och corre har tagit initiativet att dra ihop lite folk som ska ses och mysa med en drink i handen, i den fina kvällssolen ute på kusten. 

jag älskar när man är fri från alla måsten och när allt ändå bara rullar på, jag har nog inte haft tråkigt en enda sekund sedan jobbet tog slut. det har dock blivit en del udda samlingar människor som har träffats, inte de självklara kombinationerna liksom, men det gör mig absolut ingenting. det känns som att jag kan ha kul oavsett vem jag är med och oavsett hur väl jag känner människan, och det känns skiitbra!

igår drog jag, oscar och viktor till gamle dahl en sväng, och innan håret ens hunnit torka från doppet i kanalen var jag med en ny kompis, linnea, och målade min första oljemålning, föreställandes orkidéer. idag ska jag som sagt till grebbestad och igår blev jag inbjuden till att följa med sundbergs till en stuga ute vid ursand från söndag till tisdag. att bo själv i gäststugan med oscar och bara sola och bada några dagar låter väl inte helt fel, eller vad säger ni? jag hoppas att det kommer bli ungefär som det var hos broddelinas mammas bästa kompis stuga i mellerud, för det var underbart!

nu måste jag börja packa och prova kläder!


home, but off again

  2010-07-08 / 20:14:43 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

en sväng till huskvarna, gränna och jönköping senare är jag hemma, med en påse full av polkagrisar, magen full av jordgubbar och med insikten att det inte är lätt att bli gammal.

jag har dock bott på världens mysigaste vandrarhem! nu måste jag dra!
hej!


see ya wouldn't wanna be ya!

  2010-07-07 / 00:22:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
imorgon bär det av till huskvarna för ett besök hos kära lilla mormor, efter det blir det övernattning på ett vandrarhem och sedan ännu mera mormor! kanske kommer vi även hinna åka förbi en tygaffär och införskaffa lite avundsvärda mönster, ta en sväng till ikea, eller varför inte ta en gammal hederlig shoppingtur-där-mamma-betalar-varannat-plagg-om-man-är-riktigt-snäll?

förresten ska jag under veckan försöka klämma ut en asbra idé till ny frisyr åt mig själv, för nu funkar den inte riktigt längre.. har ni några förslag så maila!



något som alltid har fascinerat mig

  2010-07-06 / 23:27:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

dans är konst, om ni frågar mig. och liksom jag gör alla konstnärer beundrar jag även dansare, enormt.

människokroppen är vacker, och när dess rörelser är kontrollerade men samtidigt fria och fulla av mening, blir den ännu vackrare, och jag föredrar konst som är vacker. jag gillar inte sådant som är fult eller ger en känsla av obehag, även om jag kan förstå att det ändå kan vara genialiskt. ta tim burton till exempel; hans filmer är unika, nyskapande och fascinerande, men de ger inte mig det som jag vill få ut av en film, de får mig bara att må dåligt.

vad jag egentligen ville skriva, innan allt det här hände, var att jag älskar dansfilmer och att jag önskar att jag, för bara en dag, kunde få vara en riktig showdansare - stå på scen med nervositeten sprittandes i magen, strålkastarna i ögonen, de första svettdropparna i pannan, trygga starka människor runt om och ett svart hav som ska föreställa publik framför fötterna. om bara för en dag...


i've got a mission

  2010-07-04 / 21:55:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
det blev ingen färdig klänning ikväll, men ett flertal skisser, en städad garderob och några provstygn på ett gammalt lakan. det känns riktigt lovande! mamma hittade en massa olika tyger och till och med en halvfärdig läderväska hon en gång sytt. 

OM jag vet vad jag ska hitta på i veckan!

sewwwing

  2010-07-04 / 17:47:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag är trött som korv men känner en stark inspiration att göra någonting kreativt idag. eftersom jag har en hög med gamla för små kläder på mitt rum och en symaskin i garderoben utanför dörren lutar det åt att det kommer bli en ny klänning eller dylikt idag. jag har ju alltid drömt om att sy egna fina kläder av gardiner och gamla trasor så nu ska jag för en gång skull faktiskt fullfölja det jag säger!

det ordnar sig alltid

  2010-07-04 / 11:31:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

en artikel i ttela och två jobberbjudanden på två dagar gör att jag känner mig mer än positiv till framtiden. för om jag bara vill, vågar och kämpar så ordnar sig allt. det gör det alltid.

men idag ska jag inte kämpa. idag ska jag bara göra sånt som jag vill göra och inte hunnit med under de här sista veckorna. de tre sakerna träna, film, och foto är vad jag har saknat mest, förutom möjligen sova. men det där med foto.. det är verkligen skitkul när man har tiden, men jag har insett att josses systemkamera har ganska stora begränsningar, och kameran gör ju bilden. men kanske, om jag tjänar ihop till det, kan jag köpa en egen?


den gröna playan

  2010-07-01 / 23:07:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
två dagar i rad har jag haft stationen 'stora badplatsen' ute i öresjö. igår satt jag och frös röven av mig, trots att jag tog på mig alla kläder jag hade, idag kändes det dock stundtals som att bikinin var för mycket tyg att ha på sig. galna temperaturskillnader!

idag har jag för övrigt haft bästa dagen på länge: vaknade bredvid mr fluff, cyklade till samåkningsplatsen och chillade brett på jobbet. sedan kom malin, kp och oscar ut för att få lite sol och bad, och efter åtta timmar på stranden skjutsade sedan kp hem mig på sin fina gnisselcykel! himlen var hela tiden perfekt blå och solen gick inte ner förrän långt efter att jag cyklat hela vägen hem (på rekordtid!).

nu har jag bakat rabarberpaj till mina kära kolleger (eftersom det är sista dagen imorrn), men kanske kommer jag faktiskt att få jobba med dem igen i höst?^^