natural blues

  2010-02-28 / 21:41:38 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

dagen efter en fest är aldrig vidare produktiv. även om man mår helt okej och har fått helt okej med sömn, så finns det liksom ingen ork till att ta tag i grejer. så är det iaf för mig.

jag har nog varit hemma i ungefär.. fem timmar snart, men det känns som att jag har suttit här en hel evighet. två filmer har jag hunnit se från början till slut, bandidas och almost famous hette de, och det är delvis det som är det fina med att komma hem. filmkanalerna.

alla filmer har en början och ett slut. däremellan är det bara att sitta och glo, försjunka in i en annan verklighet och helt enkelt låta sig underhållas. att djupdyka in i andra människors öden, se deras livs ljusglimtar och tragik, fängslar mig mer än nästan allt annat. det är lite som leken inte-nudda-golv, man hoppar från sten till sten (om vi säger att vi leker utomhus) och visst de duger fint att stå på en stund, men oh vad skönt när man hittar en sån där riktigt stor och platt sten där båda fötterna får plats. eh ja, vad jag menar är att långt ifrån alla filmer är sådär riktigt riktigt bra så man efteråt sitter helt stum, men när man hittar en, oj vad det är värt alla timmar av halvtaskigt humor, dåligt skådespeleri och klyschig dramatik.

för att fullända dagen har ännu en film nu börjat - inside man. jag har sett den förut, men äh.


ef ou gee

  2010-02-28 / 20:05:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


scheisse vad segt mitt huvud är! jag kan inte skriva något vettigt trots att jag har försökt i typ två timmar (förlåt louise). men jag tänkte att jag åtminstone kan bjuda på en bild, därför kommer här en fullständigt random utvald föreställandes linnepinne, josseposs och jag själv.

måste nog sätta på tv:n igen, det här funkar inte. 

sunshine daisies butter mellow

  2010-02-26 / 21:44:20 / Allmänt / 1 KOMMENTARER


det är synd och skam att snön töar bort, men okej, jag är nog ganska redo för vår ändå.

lipz

  2010-02-26 / 15:22:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

missade gratisinträdet med en minut. EN minut! sjukt surt.

nu är jag seg och trött och opepp, så orkar inte skriva mer.


ledig dag, trodde du va

  2010-02-25 / 14:04:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
okej, religionsfrågorna klara och stämplar beställda. nu ska jag bara läsa på lite på religionen, välja svenskabok, do some EK-business, bestämma kläder till ikväll, utnyttja att jag är hemma själv (= sjunga etc.), spela lite cello samt duscha.


jag orkar inte gå och kissa

  2010-02-25 / 00:40:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
..och har inte heller lust att sova. i brist på annat att säga så kan jag väl meddela att jag idag har kommit på varför jag har så skeva ben. problemet sitter i att fötterna är skeva, vilket jag har mig själv att skylla för. detta har alltså tagit mig flera år att komma fram till.

känns det bättre nu när jag har sagt det? känns det som att jag kanske kan sova nu?

mm.. måste bara kissa först.

ständig förändring

  2010-02-24 / 23:07:51 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
drabbad av ett väldigt udda inslag av spontanitet samt lite inspiration från mammas bokklubbstidning så avslutade jag precis min dag med ett 50-minuters yogapass, via tv:n instruerat av Jane Fonda. hehe, jo se jag hittade ett urgammalt vhs-band i bokhyllan här hemma och har därför ikväll stått på en matta uppe i hallen och gjort solhälsningen ungefär 10 gånger.

om inte det kallas kreativt så vet jag inte vad.

har förresten glömt att nämna att snögrottan jag och louise grävde tidigare idag blev asgrym och jag hoppas verkligen att både den och min lilla retro snögubbe kommer stå pall för vädret i åtminstone några dagar till. men helsefyr vad jobbigt det är att gå i lårdjup snö! funkade iofs helt okej om man kröp/kravlade, but where's the fun in that?

och avslutningsvis så fuskade louise röven av sig när vi tävlade om vem som kom först upp för backen, bara så att alla vet ;)

det är onsdag och jag är väldigt shoppingsugen

  2010-02-24 / 20:07:55 / Bilder / 3 KOMMENTARER

därför har jag senaste timmen suttit och kollat kläder, underkläder, badkläder, skor och accessoarer online. dreglet är sannerligen inte långt borta. 

kvällens kommande inlägg kommer således troligtvis endast innehålla bilder på kläder, vilket är en varning till alla dem som detta inte faller i smaken ;)

first out: H&M, Topshop, Monki och Monki






ytterligare en dag av projektarbete

  2010-02-24 / 00:18:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
och jag har nog aldrig haft ett liknande lov. kort sagt köörigt!

det blev cirka fem timmar PA totalt men någonstans i mitten tog vi en paus och bakade negerbollar. som om inte det var nog med sugar för en dag blev det sedan tårta när vi återigen skulle fira Josse (hon fyller idag egentligen).

hennes födelsedagspresenter inhandlades för övrigt tidigare under dagen och det var mkt mkt nära att jag behöll den ena, vilken var en assnygg scarf, själv.

men så gör man ju bara inte.

ska kanske köpa en likadan någon dag dock.. ;)


I know you liike it^^


trött och kall

  2010-02-23 / 23:23:01 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

..kom jag precis hem efter en timme av pappa-assistans borta i den andra ladan, vilket jag knappt har varit inne i sen jag var liten. och den fick mig att tänka på en sak, nämligen skräckhistorier.

jag har nog inte hört så många skräckhistorier under mina dar eftersom jag tror mig fortfarande komma ihåg de flesta på ett ungefär, men nästan varenda en av dem är för mig förknippade med en speciell plats. till exempel: när jag var liten berättade någon en historia för mig om en liten flicka som en dag såg en gammal sliten handske ligga på trappan upp till hennes rum. hon tänkte inte mer på det förrän nästa dag när den låg tre trappsteg högre upp. men inte heller då rörde hon den. följande dag låg hansken ännu längre upp och då flyttade hon slutligen ner den till början av trappan igen. men under natten som följde vaknade hon plötsligt av att hon kände en hand runt sin hals. hon slog upp ögonen och det sista hon såg innan allt slocknade var översta kanten på den slitna handsken hon sett i trappan dagarna innan.

okej, riktigt så gick den inte för jag har hittat på det jag inte kommer ihåg, men poängen är i alla fall att trappan jag såg framför mig när jag fick historien berättad för mig var min kompis matildas källartrappa. jag har inte varit hos henne på minst elva år nu men ser fortfarande den där trappan framför mig varje gång något får mig att tänka på den där gamla handsken och den stackars flickan.

en annan skräckhistoria jag hörde när jag var liten handlade om en död mormor som låg uppe på ladugårdsrännet och ett barnbarn vars mamma ville ha leverpastej. ni kan kanske fundera ut resten - leverpastejen var säkert god men barnbarnet levde inte länge till.

den historien utspelar sig för mig i just den ladan jag var i idag och hade jag blivit lämnad ensam där i mörkret hade jag inte varit speciellt stursk, kan jag lova.


up and go

  2010-02-23 / 10:17:26 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
en panikslagen pappa väckte mig bryskt i morse. tydligen fryser vattnet på alla hans hyreshus, säkringar går hela tiden och han måste samtidigt åka till stan för att börja lassa bort alla snöhögar som finns där. serve the townfolk huh..

so, idag är jag husvakt, och panden får komma hit istället så vi kan jobba vidare med pa!

jäädrar vad sunkig jag är nu, ew.

jag vill bli rik

  2010-02-22 / 22:59:33 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
rik på nya perspektiv. precis så som man var efter tågluffen, och efter egypten. man visste liksom lite mer om världen utanför, lite mer om hur andra människor levde sin vardag och lite mer om vad som egentligen var viktigt i livet. det är därför resa är så underbart kul, så många nya minnen och kunskaper (egentligen inte meningen att låta så corny meen whatever).

det är synd att världen inte längre ser ut så som den gjorde när min mamma och pappa var ung. då kunde man lifta runt utan att vara vidare rädd för våldtäktsmän och tjuvar, man kunde åka till Israel och jobba på bananodling i några månader eller till USA för att bo i en bil och plugga engelska. idag får man betala extra för att vara enda svensken i en utländsk språkklass och ja, det är liksom inte riktigt samma sak längre.

jag hade velat resa jorden runt precis här och nu och sedan komma hem lite mer glad, frispråkig och gästvänlig så som amerikanarna, lite mer chill så som exempelvis grekerna och lite mindre blyg och feg som svenskarna. för är det inte patetiskt att vi varje gång någon går på bussen puffar till väskan lite extra på sätet för att den ska se stor ut, och hoppas till döden att ingen sätter sig bredvid. tänk om någon istället hade lett inbjudande mot en när man kom där knuffandes sin stora väska genom mittgången...

vi svenskar är bra lustiga.

pedigree

  2010-02-22 / 21:58:57 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
     +          =



magnus betnér + chad michael murray = MUFaren

kung fu PANDA!

  2010-02-22 / 21:05:51 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
typ fem timmar av projektarbete och jag känner mig duktig samtidigt som det grämer mig att man faktiskt inte hinner mer på så lång tid ändå. det återstår med andra ord fortfarande en himla massa timmars arbete, men det är iaf riktigt kul för geez vad mkt man får lära sig om allas sovvanor när man sammanställer experimentet! ingen tabell (av 32) är den andra lik. tack till viktor (ahmed, ronaldo, abraham, mohammed...) förresten för alla underhållande kommentarer, de överväger nästan hur jobbigt ditt sovschema är att dra slutsatser om ;)

igår fick jag på tal om ingenting en ny bästa kompis, nämligen oscars lillsis fia, och under de två filmerna vi såg myste de ikapp på varsin sida om mig i soffan. senare på kvällen, och i morses, låg jag precis som bridget jones och stirrade på knasen (mr darcy if you wish) när han sov, vilket han gör hela tiden, och precis just då var jag lyckligare än på länge!

innan jag kom till sköfta igår, för att inte ta det hela i tråkig kronologisk ordning, firade vi josses 21 årsdag på Shangri-La. som alltid när man kommer till restauranger, vilket är väldigt sällan, ser det man själv beställer in inte lika gott ut som restens. så även igår. jag åt stekt ris med honungsfläsk, jätteräkor och kyckling, vilket var helt okej gott men endast halva portionen gjorde mig så mätt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.
då är det riktigt mycket mat.

besöket var ändå klart värt besväret eftersom jag fick möla räkchips i mängder!

dirty dancing

  2010-02-21 / 12:23:02 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

kanske den bästa filmen genom tiderna. jag bara älskar dansen, kläderna, historien, hotellet, skådespelarna.. ja, allt.

åh vad jag önskar att jag kunde dansa så!


insnöad i dubbel bemärkelse

  2010-02-20 / 19:44:33 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
nu har jag pratat både länge och väl med louise och jag är glad igen, hon gör mig verkligen glad! ..och ledsen när hon är ledsen, jag är som sagt ungefär som hennes personliga ET. telefonen är iaf härligt svettig, tom nästan immig, nu.

första dagen på lovet och jag har redan lyckats göra lite religion, vilket jag aldrig hade kommit på att göra om inte viktor föreslagit det samt gett mig en knuff på vägen. det är ju en hel vecka kvar liksom! men tur att jag började för eww vad mycket vi ska kunna. helt klart payback för att vi har så chill lektioner. den där ulf asså..

en överdrivet lycklig liten tjej var jag förövrigt förut när jag och mamma gick promenad i snöstormen (det blåste lite) för hej vad kul det är med snö! fint att titta på, mjukt och formbart. jag har redan bokat in grottgrävning och pulkaåkning för senare i veckan, duuh.

i och för sig är det kallt ute också, men det ger mest en aning om hur det måste ha känts för emil när han gav sig ut alldeles ensam med en stor häst och vagn, plus den sjuke alfred, i yrande snöstorm mitt i natten. lille kallt. likadant får man liksom en större medkänsla för frodo och sam när man går en ovanligt lång och jobbig promenad. ungefär samma proportioner liksom.

nu vill jag ha mat.

stella mccartney

  2010-02-20 / 13:42:21 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
underbara kreationer. vill inte kalla det kläder för det är mer likt konst, tycker jag själv.







ge mig pengar.

okej bra

  2010-02-20 / 13:07:44 / Allmänt / 3 KOMMENTARER
snön når upp till staketet som omger trädgården nu, och på altanen når den tom upp till fönstrena. det är galet, det är häftigt, det är annorlunda, det är kallt, det är snyggt och det är bra, även om jag så att säga är insnöad och inte får åka någonstans idag. med en pappa som plogar kan man nog iofs aldrig bli riktigt insnöad, men om det skulle ta en timme att komma åt bilen och man ändå säkert skulle fastna någonstans på vägen till stan, då tycker jag det räknas ändå.

idag blir det mycket chill och lite pusslande, för jag har lyckats planera in fyra olika grejer imorrn. och här skulle jag kunna avsluta med samma mening som viktor gjorde igår, men nej det vill jag inte. kan avslöja att det var ett lågt naturar-skämt dock x)

igår och idag

  2010-02-19 / 22:13:23 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
de två värsta dagarna på väldigt länge.

jag gillar inte att kommunicera genom bloggen men om ni vill att jag ska skriva så är det det här ni får:

jag bara undrar om det är hopplöst? vad får jag säga och vad får jag inte säga, hjälper det ens att prata längre? och spelar det någon roll om jag mår dåligt, bryr du dig?

jag önskar att jag vore stålmannen.
eller ännu bättre - stålmannen insmord i tvål, så att allt bara rann av mig.




den gyllene medelvägen

  2010-02-18 / 22:09:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
okej, kanske inte så mycket lättare trots allt..
jag mår rent ut sagt bara skitdåligt.

men asså, helt ärligt är det ett problem the size of a fluglort så no worries.
i'll be just fine.

en sån där dag igen

  2010-02-18 / 22:03:21 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

det började bra men gick snart utför. och efter det där blev allt bara fel. några små ljusglimtar kämpade jag mig till, ja, helt ärligt så kämpade jag verkligen. men det tog mig hela dagen att be om hjälp. och hjälp fick jag, samt en polkagris.

mycket prat, mycket kyla, lite god mat och två turer till jätten senare sitter jag äntligen här hemma i sängen. dock fortfarande med stelfrusna fötter, men med ett lite lättare hjärta.


jag kommer sakna vintern

  2010-02-17 / 17:27:44 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
enligt klart.se kommer det bli regn och plusgrader nästa söndag. fan vad jag kommer sakna snön...

snön som ligger i tjocka lager ovanpå bilar och husvagnar och påminner mig om marge simpson-håret, eller varför inte de tre vännerna och jerrys frillor

snön som faller på bilrutan och gör att jag kan beundra varje enskild flinga hela vägen till skolan

snön som lyser upp natten och låter mig slippa vara rädd när jag ska ställa in bilen

snön som ligger orörd och glittrande på fälten utefter vägen hem

snön som yr efter framrusande godståg..
 
jag älskar dig, snön



relief

  2010-02-17 / 17:12:44 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
en 40-50 minuters bussfärd hem efter skolan innebär mycket grubbel. idag gick jag igenom minst sju olika sinnestillstånd, varav nästan alla faktiskt var positiva. det var lättnad, saknad, förundran, lycka, fascination, frustration, nostalgi, glädje med mera med mera.
var helt slut i huvudet när jag steg av.

nästa vecka är det sportlov, då kommer jag vara hemma på dagarna, alltså finns tid att föreviga vinterlandskapet i dagsljud. bra. gillar inte att inte kunna njuta av fina ting för att jag saknar kameran. det förstör allt.

 

valentines day

  2010-02-14 / 23:51:16 / Allmänt / 3 KOMMENTARER
fann ett litet hjärta i snön när vi fotade balklänningen som hastigast i dagsljus förut, vilket kändes lite som ödet.



nu är engelskan klar och jag ska sova, så magen gör lite ont både av nervositet och saknaden av lill-kaminen.. men okej, måste verkligen sova nu, för imorrn kommer lewwisen med hem också (=sömnbrist) :D

(slumdog millionaire är för övrigt en väldigt bra film, kunde inte peta in det i något sammanhang men ville bara säga det)

selfconfidence boost

  2010-02-14 / 19:29:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
det känns som en perfekt definition av ironi att jag dagen efter monsteranalysinlägget nedan finner mig själv stå iförd en väldigt slimmad, väldigt rosa, väldigt prinsessliknande balklänning och ett par högklackade skor mitt i en affär i göteborg, betraktandes mig själv i spegeln. det kändes.. konstigt. och det var faktiskt ganska läskigt att ha fyra affärsbiträden svassandes runt sig hela tiden, även om de alla var trevliga och välbehövda (försök själv att snöra korsetten bakom ryggen, inte så lätt). jag försökte dock hela tiden på ett snällt sätt säga till dem att jag inte ville prova fler rosa klänningar (även om de kanske egentligen var laxröda) men det tog ett bra tag innan de fattade. 

det hela slutade iaf med att jag köpte en klänning. en lila. och jag var fortfarande skakis av beslutsångest när jag och mamma fikade efteråt, för det fanns ingen bytesrätt och inget öppet köp (de kunde inte heller hänga undan eller beställa fler från leverantören senare) så det var verkligen då eller aldrig. jag slog till.

en halvtimme på h&m sedan resulterade i två par nya jeans, ett par tights och en madde-tröja (assnygg med andra ord) och det var länge sen jag var så lycklig. för med en gratis cosmopolitan (mamma betalar) i väskan och en stor mango-frozen fruit mix i magen, påväg att plocka upp favoritkillen från skoftebyn - kan man må bättre? eh nej.

ibland står mina förbannade principer verkligen ivägen

  2010-02-12 / 23:27:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag vill till exempel inte vill ha på mig rosa kläder, eller slimmade kläder, för mkt smink eller nagellack för att folk inte ska se mig som en girlygirl. en sån vill jag inte vara, och vill därför inte ge ngn det intrycket. jag vill att folk ska se mig som en självständig, smart, sund och intressant människa och inte som en rosa barbiedocka, eller som en blåögd dum blondin. jag hatar att de tre orden är synonymer. känns som att jag därför måste vara lite mindre dum än andra i alla situationer för att bevisa att det inte stämmer.

jag har fler principer (de kanske inte direkt är principer egentligen, men jag vet inte vad jag annars ska kalla dem) som nästan alla rör hur jag vill att folk ska se mig (insåg jag nu). jag vill inte prata för öppet om fyllekvällar för jag vill inte verka fjortis, jag vill inte ha samma kläder som andra för jag vill inte vara en sån som bara gör som alla andra osv osv.

jaha, sån är jag. lite smått fucked up.
idag är det ungefär en sån princip som jag grämer mig över..

antal jag i inlägget: 17
ego-värde: off the charts

sovmorgon hell yeah!

  2010-02-12 / 11:22:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

möcket möcket fint att äntligen få sova ut. indeed. och nu tänkte jag skriva lite på mitt engelskatal, men lustigt nog så har jag blivit delvis blind, för texten på datorn bara hoppar runt och simmar för mina ögon, så jag tror jag ska ta en dusch eller ngt först. fast iofs, då måste jag nog åka sen..

kul dag idag! not. tur att ja iaf har söndag att se fram emot :)


en sten i forsen

  2010-02-12 / 11:20:59 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
asså, är det bara jag eller blir man inte ganska deppig av att kolla på nyheter? för ständigt pratar de om världens problem, och självklart vill jag att vi ska lösa dem, men geez när tar de egentligen slut? har det till exempel någonsin funnits en president eller statsminister folk varit nöjda med, eller en regering vi inte, så fort den har kommit till makten, har velat byta ut? och även om sjukvården, om man ser till historien, idag är helt outstanding så klagas det ändå alltid över brist på resurser och det är ett under att vi fortfarande går till läkaren om vi är sjuka eftersom allt vi får höra är om deras misslyckanden. 

det som framförallt är uppe på tapeten just nu är ju hur vi ska lösa det där med alla arbetslösa i Sverige. men de som faktiskt har jobb, klagar ju på det också. antingen är det dålig arbetsmiljö, för korta raster, för låg lön eller slut på kaffet. och ovanpå allt detta finns växthuseffekten, denna enorma katastrof (om det nu verkligen är så som forskarna säger) som kommer förändra hela jorden. och alla bara pratar om och pratar om det men aldrig händer det något. frågan är om vi borde börja i den änden att lösa det största problemet först, och därmed "rädda världen", eller om vi ska lägga massa pengar på att lösa alla de små problemen parallellt med det stora och då göra att alla lösningar går lika långsamt som de gör nu?

för självklart är det hemskt med baptister som diskriminerar sina döttrar, som william berättade om, och visst är det hemskt med barnfetma, som forskarna nu kommit på att vi behöver mer resurser för att kunna åtgärda. men var tar det slut? när är vi nöjda? och när ska vi börja göra något åt allting istället för att bara prata om det, skriva om det, diskutera och analysera?

hej deppo

  2010-02-11 / 18:35:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag har ont i hela kroppen och skulle kunna sova upp och ner om jag bara fick här och nu. men jag måste in till stan igen för en 50-minutare cellolektion. hatar vägen in till stan. men det finns iaf lite homemade bananglass i frysen när jag kommer hem, jag borde nästan vara lycklig..

huset är deprimerande tomt nu, mörkret utanför deprimerande ogenomträngligt och likaså känns de kommande dagarna deprimerande tråkiga. ingenting roligt i sikte, inga fina planer och nej, rhodos och studenten är liksom fortfarande för långt bort för att räknas.

trots att jag har ungefär allt jag kan önska mig så är det inte bra ändå. men jag måste väl reda ut det själv, saker händer inte bara för att man vill att de ska det.

trouble in paradise, oh poor little princess

downhill

  2010-02-10 / 22:20:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
några timmar senare och jag har gjort läxan, sett på änglar och demoner samt haft en kort släng av städhumör. så nu har jag inget berg av kläder på rummet längre. eller a, det lär väl komma tillbaka förstås..

jag har egentligen flera fina ämnen och åsikter att dela med mig av här, har tom skrivit upp dem. men jag kan inte göra det nu, för efter klockan tio kan jag inte ta tag i någonting nytt för då boorde jag liksom sova (att jag ändå aldrig går och lägger mig då ändå spelar ingen roll).

i brist på avslut säger jag bara hejdå.

knock knock, who's there?

  2010-02-10 / 18:37:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag är i valet och kvalet (säger man så?) och kan inte bestämma mig för om jag ska åka och träna eller inte. fan jävla skit hosta! och ja, kanske borde jag kolla upp den, men jag vill inte få ännu en snorkig läkare att meddela mig att man inte kan bota förkylningar. tack, det visste jag redan.

uschuschusch vad mycket prylar och grejer det är att fixa hela tiden då! jag får nippertippan på alltihop och vill bara sova. i ett svalt rum helst.

scheiiiisse, jag är frustrerafdgdlamdksdödd!

trött som ett as

  2010-02-09 / 20:51:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
och det var inte såhär jag ville börja den tuffaste experimentveckan på. för det är hothot som gäller på nätterna nu och tja, det vore väl ett smärre mirakel om jag lyckas sova bra i natt.

kan inte direkt säga att resten av livet är tiptop heller. jag har typ fem business calls to make och många fler personer än så jag behöver prata med, en ny EK-uppgift och många fler möten inplanerade, tre relativt brådskande skolarbeten och har jag tid över måste jag ordna upp mina aktier (big roll of the eyes here).

sorgligt nog kan jag inte heller sova i skoftebyn varje natt så jag får väl ligga och svettas hela natten helt själv då och whina på typ.. mamma istället.

uääää!

okejokej

  2010-02-07 / 20:07:13 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
finns tydligen ingen gräns för hur dålig självdisciplin man kan ha. jag har knappt börjat på svenska talet än och t.o.m. för att vara mig så är det helt sjukt.

men vet ni! när jag loggade in på facebook nyss så hade jag typ 63 nya händelser! jag blir liksom såå himla lycklig av sånt! typ asså liksom typ assåå!

en historia

  2010-02-07 / 16:16:32 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
när jag var liten åkte jag till Björnrike med familjen och några vänner varje sportlov för att åka skidor. det var inget stort ställe, inget hippt ställe, men vi åkte varje år till samma stuga (den med det hemliga lilla vindsrummet) och jag har många härliga minnen därifrån. ett inte fullt så härligt minne var när jag föll av ankarliften mitt i den svarta backen och var tvungen att åka på rumpan hela vägen ner i puckelpisten... men det var inte det jag skulle prata om.

en kväll, då för kanske sju år sedan, i just den där stugan i björnrike tittade vi allihop på film. det var en gripande film om ett vulkanutbrott och jag har ända sedan dess kommit ihåg den sista scenen jag såg: när farmodern plågsamt dör efter att ha räddat familjen över vattnet, som blivit till frätande syra av den vulkaniska aktiviteten, och hur hennes ansikte lyste blått och blod rann ur mungipan när hon rosslande drog sitt sista andetag. antingen var jag för trött eller för rädd för att se mer så jag gick och lade mig. men ända sen dess har jag tänkt på den filmen och hur jag aldrig fick reda på hur den slutade. och det har stört mig såå under alla de här åren! för av alla filmer jag någonsin har sett har jag nog bara somnat till ungefär två, och de har i så fall verkligen inte varit värda att se.

men så igår
ett hallelujah-moment
 
filmen gick på tv
den hette tydligen Dante's peak

och nu vet jag äntligen hur den slutar

nejnejnej

  2010-02-07 / 15:55:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

redan har josse hunnit visa mamma och pappa bilderna på facebook och de gillade inte att jag hade lagt upp dem på internet utan att fråga. men efter ett tag började de förstå grejen lite mer och pappa stod till slut bara bredvid mig och beundrade sig själv, så jag tror inte det är någon fara längre. men nu vill han också ha ett facebook-konto...

craap!


turning them slowly over

  2010-02-07 / 15:01:22 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
facebook-albumet är kirrat och taggat och kommenterat och klaart! har bara tagit en massa timmar att få i ordning men aja. nu har jag jädrigt ont i rumpan (trots att jag ligger ner) och känner mig sunkig som körv, så vad är bättre då än att gå ner och hjälpa sin syster med kemi? eh just det.. hoppas inte de kommit in på svåra saker än för hjärnkapaciteten min behövs ikväll. jag har fortfarande inte börjat skriva svenskatalet jag ska ha imorrn. baiis

jiiiha tillbaka vid tangentbordet!

  2010-02-06 / 20:56:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

efter kul teater-resa till göteborg, ännu en utekväll på lipz, konstigaste skoldagen på länge, en liten bone-freezing photo shoot och två bra filmer.. wow.

jag vet inte vilken del jag vill berätta om mest så jag kör alla: 
töntig som jag är så ropar jag i hemlighet yeey så fort vi ska till museum och sånt med skolan. inte för museumens skull dock, utan för att jag liksom gillar att vara med mina kompisar. jag åker helt enkelt inte hellre hem själv än att trängas med folk på en buss, lyssna på en guide med väärsta göteborgskan och titta på en (iofs bra) teater som värsta kulturtanten.

lipz dagen därpå var bra och kul som vanligt, men många drack för mycket. det var nog en sån dag liksom.

skoldagen efter detta bestod av två halvtimmeslektioner med massor av tid emellan. bästa håltimmen på länge iofs, men hade lika gärna kunnat ligga i sängen hela dagen ju! eller a, tills jag skulle till lewise iaf. två väldigt sletna brudar for till härstorp igår, segade hela kvällen och sköt upp bildtagningen till idag (tack o lov!). galet vackert väder ute, fick mycket snö i skorna men det var det värt!

filmerna var Australia och Den bästa sommaren. nytt och gammalt, gammalt och nytt. nu orkar jag inte skriva mer. har chattat hela kvällen och nu rådissar jag snart alla. ciao.


no one

  2010-02-02 / 23:17:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
en meningslös kväll, har inte fått något vettigt gjort utan istället varit social på facebook-chatten. jag vet helt ärligt inte varför jag övergett msn när fb strejkar hela tiden men.. aja.

crap, nu har jag glömt att äta igen, gotta go!

fanfan

  2010-02-02 / 19:40:03 / Bilder / 0 KOMMENTARER

jag är fortfarande uppgiven och sörjer numer över både den förlorade geografin, engelskaämnesvalet, min barndom och det faktum att jag är sjuk och inte kan träna.

ni fattar inte, allt är bara bajs idag, precis som på filmen. gult äckligt bajs.



åh vad jag saknar den tiden då man var så här lycklig och obekymrad..

det spelar ingen roll längre

  2010-02-02 / 19:07:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
två timmars arbete borta. jag tror jag tryckte på spara ungefär var femte minut igår, men idag finns dokumentet bara inte där. sparade på datorn och la över på skydrive, men idag finns ändå endast den gamla versionen kvar. mitt huvud är så blankt det kan bli. jag är inte arg men samtidigt är jag rasande.

geografin kommer aldrig bli klar, du kan vara lugn louise.

bitterness

  2010-02-01 / 21:23:38 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
morgonens frustration har blossat upp igen. jag är ond på jenny för hennes obarmhärtiga nedklubbande av mina val. hon säger att jag ska välja något som intresserar mig, men hittills har hon ratat de fem förslag jag har haft och jag kommer inte på fler. jag vägrar stå framför klassen och prata om något jag vet att ingen vill veta, något jag inte ens själv vill veta. men. jag. får. ju. inte. välja. någonting.

jag hatar ewa också, för att hon skrev ner ämnet Rosa Parks ungefär fem minuter före mig. fan vad jag ville skriva om det! hade till och med börjat. fan fan fan.

sju långa månader

  2010-02-01 / 18:32:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
en viss liten brutta kallad CORNELIAA gjorde min dag idag! jag fick nämligen hennes gamla mobil-laddare som hon inte längre behöver och geez vad jag har saknat en sån! för tänk, nu kan jag liksom inleda sms-konversationer med folk utan att vara rädd för att personen i andra änden faktiskt är på humör att tala med mig. och jag kan prata i telefon med folk när jag är fast i lägenheten, utan att den dör mitt i en mening. jag slipper också välja mellan att ringa antingen mammas eller pappas mobil när sista bussen har gått och det endast finns batteri nog för ett kort samtal. underbart!

nu har jag dessutom fyllt min kvot dramaserier för dagen och har bänkat mig i mina föräldrars rum där sängarna är justerbara (vilken vissa ju redan fått erfara) så jag kan sitta bekvämt upprätt under ett tjockt och varmt täcke. förutsättningarna är nu mycket bra för att ta tag i jobbiga arbeten, mycket bra indeed..

skulle skippat flintstones-halsbandet bara

  2010-02-01 / 17:40:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


jag skulle lätt kunnat ha den här på balen, trots att den är rosa. konst.

baj

  2010-02-01 / 17:33:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


VILL HA.

och är det förresten någon som vill köpa en ögonfransböjare för en tia?

the trouble with me is you

  2010-02-01 / 16:59:35 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
när man kommer hem tidigt från skolan är man alltid hungrig, trött och frusen. jag har alltid samma rutin då. först vill jag bara komma ur kläderna, för de tajta byxorna som känts bra under dagen tycks ha krympt och i desperation nästan splattrar jag mig ur dem. på istället åker mjukisbyxor, någon sällan använd gammal för liten tröja och pappas stora fleece samt väl ingångna fårskinnstofflor. ååh, vad skulle jag göra utan de där tofflorna? simply wonderful.

sedan är det dags att länsa kylskåpet. och det är då jag fastnar vid tv:n. för att äta vid köksbordet känns som en omöjlighet och på många sätt så är det den bästa stunden på dagen när jag får sitta och äta gott framför massor av bra tv-program. de kommer dessutom alla på en gång. är det reklam på ett ställe finns alltid en annan serie på en annan kanal, och när det ena programmet tar slut börjar det andra som är lika bra precis därefter.

så efter två timmar i min lilla zebra-stol har jag nu sett delar av ghost wisperer, sex and the city, fresh pince in Bel Air, That 70's show, top model, one three hill, AFV och grey's anatomy kommer på alldeles snart. favoritserier varenda en!