Ligga inrullad i täcket

  2012-01-28 / 18:23:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Mys är något som inte går att få nog av. Man blir beroende. Man blir tråkig. Man blir slö.

Mys är alltså inte den optimala aktiviteten innan utgång, för peppnivån är hääääääär nere. 

Enda boten mot opepp är att göra sig fin. Faktiskt, man blir så mycket piggare bara av en klänning och lite eyeliner (vilket egentligen är enda skillnaden från min vardagsutstyrsel). Så det så.

Chillin out, maxing, relaxing all cool

  2012-01-26 / 22:33:21 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Livet är chillbill i Göteborg. Vi har bara två eller tre timmars föreläsning per dag både denna och nästa vecka, ändå känns det precis lagom. Jag fyller dagarna med trevligheter såsom långfik, kebabkvällar, filmtittande, matlagning, bussåkning, väldigt mycket träning och diverse annat.

Det finns för övrigt ett träningspass som heter Afro Power Dance på Fysiken, och det är så grymt kul! Inte bara för att det är afrikanskt, faktiskt, utan för att det är så goa rörelser. Att liksom slänga iväg kroppen, hoppa och snurra, stampa och skaka rumpa, det är så härligt. Alla jag känner är lika frälsta som jag, om inte mer. Så prova!

Schluta va så kelig rå

  2012-01-24 / 21:42:47 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Trots att jag är inne på olika bloggar nästan varje dag lyckades jag visst glömma bort att jag har en själv. Men nu så!

Idag när jag som vanligt satt på föreläsningen och "vilade ögonen", lyssnade och förundrades jag verkligen över hur många gånger föreläsaren använde ordet system, som han irriterande nog uttalar "systääm". Det är lustigt det där med dialekter, till exempel så fastnar de väldigt lätt. I mitt lilla.. "gäng".. så är dialekter ett stående skämt. Framförallt Tobbe med sin sjuhärads(BONNE-)dialekt blir utsatt, dock börjar vi andra allt mer prata som honom. Alla säger numera ibland schluta och schläpp, möla och vröla, till och med calle, som annars snackar bredaste halländskan. Det börjar bli en go mix. Lite stockholmsslang från Cilla och lite hitta-på-ord från Niclas också, så har ni min fina blandning!

Jag gillar verkligen mina vänner!

Vad hände?

  2012-01-17 / 22:24:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Fan. Däckade i sängen typ 10 minuter efter att jag kommit innanför dörren, och sov i inte mindre än fem timmar! Galet. Menmen, sen jag vaknade vid åtta har jag redan hunnit städa, är halvvägs in i tvättandet och tänkte börja laga matlåda alldeles strax. Måste öva på ett sånt där jävla muntligt föredrag igen också.. Vill egentligen bara fortsätta sova. Uh.

Retour en Suéde

  2012-01-15 / 19:25:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
För 24 timmar sedan satt jag på flygplatsen i Grenoble och försökte jonglera med clementiner. En flygresa senare hade det blivit mitt i natten och då stod vi på arlandas parkering och försökte bryta oss in i en frusen bil. Sedan drog vi till ett hotell, sov och åt finfin hotellfrukost innan vi började bila ner mot Göteborg. Det har tagit nästan hela dagen att komma hem eftersom det stundtals var brutal blixthalka, men roadtrips är ganska najs så vad gör väl det.

Summa summarum har jag haft en perfekt resa. Perfekt.

Så mycket kan hända på så lite tid

  2012-01-05 / 22:53:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Alltid när man reser tycker jag det är så fascinerande att tänka tillbaka vart man var för tolv/tjugofyra timmar sen, och vad man gjorde då. Man kanske låg och sov hemma i barndomssängen, satt på verandan med en negerunge i knät (som mormor skulle sagt), sprang runt som en tok för att hinna packa allt eller låg på en palmbeströdd strand med havet skvalpandes några meter bort.

För tolv timmar sedan satt jag på tåget hit till Göteborg, och jag har hunnit med multum sen dess. Jag har packat upp allting, träffat kompisarna, jobbat med rapporten, handlat mat, lagat mat, tränat, lagat mat igen och ringt viktiga samtal. Framförallt har jag hunnit vänja mig tillbaka till livet här igen, och blivit påmind om hur mycket jag faktiskt tycker om det.

Det roliga med dagböcker

  2012-01-04 / 18:14:59 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Hittade en gammal dagbok/anteckningsbok från 2001, och kunde läsa att mitt tioåriga jag tydligen blev väldigt lycklig av att ha städat sina lådor för det blev ju jättefint! Det året var det dessutom 25 minusgrader på nyårsafton och jag hejade på zubeide i Robinson. Jag hade skrivit en liten lista på vad jag ville bli när jag blir stor och den toppades av florist och arkitekt. Att jag sovit till ett var en dags stora nyhet.

Året är nu 2012, jag är 20 år och blir fortfarande lite småglad efter städning (notera efter). Det var knappt en minusgrad på nyårsafton, jag tittar inte på robinson längre och jag sover till ett titt som tätt. När det kommer till vad jag vill bli när jag blir "stor" kan jag tyvärr inte längre sammanfatta mitt drömyrke i ett ord. Dock kan jag säga att det snarare har någonting med världsfred att göra, än att knyta blommor eller rita hus.


Ett år har gått

  2012-01-02 / 19:39:55 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Det är omöjligt att veta var man kommer att befinna sig om ett år. Förra nyår hade jag ingen aning, verkligen inte den blekaste, om hur mitt 2011 skulle bli. Men det blev ju ganska bra till slut. Jag åkte till Ghana, och kom hem lyckligare och olyckligare än någonsin. Levde en sommar i förvirring på en hamburgerrestaurang, valde mitt framtida yrke och flyttade till en ny stad. Tappade i nya staden bort min kärlek till en fin människa men började ett helt nytt liv som kan sluta precis var som helst. 

Just nu trivs jag väldigt bra med det nya livet, och jag känner mig lycklig ofta. Inser såhär i efterhand att jag inte mådde alls bra förra hösten och nu i somras när jag inte visste vad det skulle bli av mig och när jag inte hade några drömmar. Utan drömmar är livet inte roligt alls.

Men det har jag ju nu!

New Year's Eve

  2012-01-01 / 20:28:24 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Fondue måste vara den perfekta nyårsmaten. Festligt, gott, roligt, långsamt och man kan skräddarsy det precis hur man vill! Personligen älskar jag ju långsam mat, typ granatäpple och räkor, så det hade inte kunnat bli bättre.



Dessutom var sällskapet perfekt, fyrverkerierna var fina, och jag var dösnygg i mina nya kläder (finns inga bildbevis så ni får tro mig på mitt ord!).