Jag tror det var uteslutningsmetoden som tog mig hit

  2011-09-28 / 21:34:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Gud vad jag är glad att jag valde rätt linje till slut! Även om vi fortfarande tjatar om berggrunder och moräner, vilket var aptråkigt även på geografin i gymnasiet, så vet jag att det här är rätt. Analyser om varför saker är som det är, kunskap om det som är omkring oss hela tiden och inget abstrakt såsom matte, och sedan exkursioner och fältundersökningar. Ja, det är liksom jag på något vis.

Precis som jag hade hoppats fick jag visa mitt hus för mina nya vänner igår, för vi var och snurrade i och runt Trollhättan nästan hela dagen. Vi tittade på fallen, lunchade på bryggan, stod på slättbergen precis bakom Malins hus, var ute vid Nordkroken och blev blöta, åkte upp och runt hela Hunneberg och sedan till sist åkte vi förbi Vittene påväg till vandrarhemmet i Skara. Vi var rejäält trötta vid det här laget, åtta timmar hade vi varit igång, men vi orkade ändå ta oss till en pizzeria, äta lite och sedan mysa på rummet. 

Jag längtar så himla mycket till Uganda att jag inte kan sluta säga det till allt och alla! Fatta, 3 veckor av sånt här!







Ms Outdoorsy

  2011-09-26 / 15:32:55 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår såg staden ljus i några timmar och jag passade på att undersöka de där fina klipporna man kan se från bussen. Det visade sig att det var precis lika underbar utsikt som jag hade trott, och när jag som bäst låg där i solen ihopkurrad på min strandmadrass kändes det nästan som om jag var tillbaka på Gaddesanda en solig sommardag. Efter detta hade jag en helskön slappardag, sket i gymmet och i att tvätta, så därför ska jag försöka hinna med båda två idag istället.


Imorgon bitti åker jag och hela min klass på runt 60 pers ut på en två dagars-exkursion. Vi börjar med att åka hem till Trollhättan för att titta på Hunne- och Halleberg, sen hoppas jag få vinka till mamma och pappa innan vi åker vidare mot Lidköping, Skara, Kinnekulle och femtioelva små ställen till.

Livet är en bergochdalbana

  2011-09-25 / 12:53:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Nio timmar på Liseberg igår, och jag var lycklig som ett barn! För att vara en f.d. megafegis kände jag mig riktigt cool som knappt tyckte något var läskigt (tappade bara fattningen högst upp i uppskjutet, HATAR att åka neråt), och eftersom Atmosfear var stängd har jag dessutom världens bästa ursäkt för att inte ha åkt värstingen. 

Idag ska jag inte röra mig ur fläcken på flera timmar - måste ladda inför köp av gymkort och ett förhoppningsvis kommande aktivt användande av detta.

Favoritfiket

  2011-09-21 / 18:28:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag har faktiskt inte varit där idag, men hittade en blogg med så bra bilder och vill verkligen att både ni och framtida jag ska få se hur det ser ut! Le Pain Francais!




(foto: Hemmakatten.blogg.se)

"Ööh... ja"

  2011-09-20 / 19:49:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Rotmoset kokar på spisen och kylen är numera full. Äntligen! Tog bara tre dagar innan jag orkade pallra mig bort till affären...

Jag känner mig inte ens stressad över skolan idag, då jag tillåtit mig att strunta i den stora valfria uppgiften (den omöjliga) samt ligger före med läsningen eftersom segis-läraren Mats ligger en och en halv föreläsning efter i tidsschemat. Jösses vad långsam han är! Dock ganska rolig, utan att veta om det. Han visade en hel del bilder idag från Sierra Nevada (ett område i USA med en massa intressanta landformer) som han tagit själv, men såklart var det ju luften som var dålig, inte bilden. Och en sill är inte samma sak på engelska som på svenska, för på svenska är det ju en... fisk. Äh, det är liksom hur han säger det som är roligt, vet inte varför jag ens försöker återberätta!

Jag går och steker lite fläsk istället.

Fattar ingenting, vill inte vara kvar

  2011-09-19 / 20:28:04 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Dagens första fyra timmar spenderades framför en dator i skolan, med en, utan att överdriva, OMÖJLIG uppgift. De verkar tycka om att låta oss gissa saker, typ som att ge oss en bild på ett landskap och be oss lista ut var i världen det är. Eller som att ge oss en detaljerad beskrivning till ett komplicerat program - men som är helt fel! Tryck där och där så kommer du dit. Eh nej. Och det vet de att man inte gör med den nya versionen GIS, men ändrar de på beskrivningen? Nej. Ändrar de på litteraturlistan när den är fel? Nej. På schemat? Nej!

Men aja, de e bare å gilla läget.

The people

  2011-09-17 / 17:21:21 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Josse har varit här över natt, och hon är sig lik; utspilld linsvätska, sminkfläckar i sängen och såklart en kvarglömd mobilladdare. Men det var trevligt!

Ikväll är jag bjuden till fina Cecilia på tacos, och gött ska det bli med lite riktigt umgänge på tu man hand och god mat. Innan dess ska jag plugga lite fler bergarter och vila min nacke, som fortfarande gör svinigt ont efter allt headbanging i torsdags.

Like a boomerang it hits you

  2011-09-16 / 20:08:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Just nu ligger jag i sängen, på ett sätt så att det nästan inte gör ont i magen alls. Idag har jag varit EXTREMT bakfull, och illamåendet är fortfarande riktigt illa. Imorse var det lab och vi lärde oss om bergarter, och jag tror jag höll masken ganska bra trots att jag med jämna mellanrum gick och tömde frukosten i toan. En underbar lunchtimme i solen (då jag satt vääldigt still för att inte uppröra magen) och en kort lektion senare fick jag äntligen åka hem, och nej, det blir inget håkan för mig ikväll. Dock kommer min syster hit snart, efter konserten, för lite good old fashioned utnyttjande av bostad.

Förresten var det galet roligt igår, så det är nästan värt att må såhär idag. Nästan.

Hej, mitt namn är patetisk

  2011-09-13 / 19:15:44 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Sitter och loggar in på facebook varannan minut, ser att ingen kommenterat något och loggar ut igen. Patetiskt. Har verkligen ingenting att göra, förutom kanske att googla hur man blir en bra talare på mindre än en dag. 

Ibland är studentlivet väldigt långsamt, ibland otroligt hetsigt. Hela helgen har jag bara glott på tv och de senaste två dagarna har jag bara varit i skolan två timmar mitt på dagen för att göra lite grupparbete. Men imorgon är det examinationsseminarium och pub, på torsdag är det föreläsningar hela dagen och Kick off (Göteborgs megafest för alla nya studenter på Trädgårn) på kvällen. På fredag är det lab och föreläsning med början klockan åtta (!!) och sedan är det Håkankonsert på Liseberg. På lördagen är det piratpub, men njaa, får se om jag orkar va.

Nu ska jag.. kolla fejjan igen.

Always look on the downside of life

  2011-09-12 / 19:47:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
En väldigt tidig morgon i Trollhättan, tåg till Göteborg, lite grupparbete i skolan, lite grupparbete hemma, och sen får det väl bli en tidig kväll. Känner mig instängd av spöregnet som aldrig tycks sluta, men det går i alla fall framåt med uppgiften.

På onsdag ska vi redovisa den, genom att hålla föredrag framför ungefär 60 pers i en sån där läskigt hög och sluttande sal. Usch, vad jag inte ser fram emot det. 

Sen har jag hämtat kursböckerna också, och fattar ingenting.

Vem ska bära påsen?

  2011-09-10 / 21:32:48 / Allmänt / 3 KOMMENTARER
Kontentan av det jag lärt mig under min första riktiga vecka på universitetet och geografilinjen, är att geografi = allt. Psykologi, natur, jord, luft, vatten, samhället, människan, människans tankar och beteende, jämställdhet, fattigdom, politik, regler, välfärd etc. Bara det att man alltid samtidigt har ett litet fokus på var och varför också.

Hur som helst så har vi börjat med att prata lite om så kallad genusgeografi, om skillnaderna mellan kvinnor och män, orsak och utbredning. Därför hajade jag verkligen till igår när jag och mamma var i stan och kikade affärer. Kvinnan i kassan frågar mannen som precis köpt en tröja om det är han eller hans flickvän som kommer att bära påsen. Då han inte riktigt vet förklarar hon att de har tjej- och killpåsar, alltså rosa och blå.

Jag bara WHAAAT! Varför i hela friden frågar hon inte bara om han vill ha en rosa eller blå påse redan från början? Jag hatar rosa men älskar blå, och det har inget med mitt kön att göra.

Full och galen

  2011-09-10 / 04:12:05 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Då sitter man här full igen, och äter ris. Måste vara vaken ett tag, äta och dricka, för att slippa bekymmer imorrn. Om nio timmar sitter jag på tåget mot trollhättan. Måste hem och hämta grejer, fixa grejer osv.

Det var utgång på trädgårn ikväll, med både klasskamrater (och några andra gu-are, hur hamnade de där?) och Ghana-volontärer. Bra kombo och go musik! Borde gå ut oftare asså..



Gillar inte mittemellan

  2011-09-08 / 22:21:07 / Bilder / 0 KOMMENTARER


Vill inte ha kalla vindar och regn som tränger igenom alla kläder man har. Antingen får det vara varmt eller så får det vara kallt.

Blir galen av att ingen dag är den andra lik och jag inte vet vad jag ska ta på mig!

= forskning

  2011-09-08 / 21:58:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Skaffa sig kunskap
Sortera kunskapen
Finna kunskapsluckor
Söka samband

When asleep

  2011-09-08 / 09:13:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag drömde inatt att en väldigt stor kraftig tjej gjorde allt i sin makt att terra mig - brände mig med cigaretter, hotade med knivar och kastade bord på mig. Vad jag än gjorde och hur mycket jag än bad alla runtomkring att hjälpa till, så slutade hon inte sin långsamma men målinriktade jakt på mig.

Känslan av att aldrig bli fri, bli lämnad ifred, var hemsk. Jag blev liksom mobbad, i drömmen. Tänk de som blir det i verkligheten. En mardröm som aldrig tar slut.

Exkursion 1

  2011-09-07 / 07:19:12 / Bilder / 0 KOMMENTARER
Klockan är sju och jag är redo för en dag ute i fält. Det är nämligen exkursion idag, i Jonsered, och trots regnet ska vi gå en liten halvmilspromenad ute i skogen. Längs vägen ska vi identifiera vissa punkter på GPSen, beskriva vad vi ser på andra osv. Blir nog skitkul!

Igår träffade jag Jackie från Ghana, på favoritfiket på Vallgatan. Vi satt i fem timmar och bara pratade, trots att vi faktiskt bara umgicks under en vecka där nere. Men vänskap händer lite snabbare i Ghana, som hon gav ett så fint exempel på: Första dagen knackar man när man går igenom den andra volontärens rum för att komma till toan, andra dagen går man bara rätt igenom, tredje dagen sitter man och kissar tillsammans ute i buskarna istället (även Jacob!).


Those dancing days

  2011-09-04 / 15:34:25 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Fin-sittningen!

  2011-09-04 / 04:06:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag är lite full, väldigt trött och ganska lycklig. Vi hade finsittning igår/idag, och jag var så fin så (kan visa imorrn)! Dock hamnade jag på en liten mardrömsplats vid bordet, precis i kanten av vårt gäng, där man inte hörde ett ord av vad de andra sa, och jag satt mitt emot två faddrar med riktigt dåliga nördskämt. Menmen, det funkade, maten var god och sen när själva sittningen var över hade jag skitkul! 

Klockan tickar, men jag önskar att det aldrig skulle ta slut. Nu måste jag dock sova, har tvättid om åtta timmar!

Om inte nu så kanske då

  2011-09-02 / 20:50:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Har surfat runt ett tag på sida.se, (kooperation-) utangränser.se och farnebo folkhögskolas hemsida, och blivit inspirerad på nytt. Man fastnar lätt i livet här hemma, tänker mest på nästa utekväll eller vad man ska handla för mat. Därför händer det ibland att jag klickar mig in på röda korsets hemsida osv, försöker se vad det finns att läsa eller göra, men eftersom jag är student kan jag inte riktigt bli världsförälder eller liknande än. Inte heller kan jag gå en av kurserna på farnebo eftersom jag nu pluggar, och inte heller ge blod.

Men läsa, det kan jag. Och släcka lampor av hänsyn till miljön, det kan jag. Och nästa år har vi endast valfria kurser, så då jävlar.

Varje dag ett litet sting i hjärtat

  2011-09-02 / 20:06:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER


Saknar dem så jävla mycket. Ögonen fylls av tårar bara jag ser bilden, och häromkvällen grät jag mig till sömns av oro för deras framtid. 

Jag känner mig som en svikare för att jag åkte därifrån, för att jag gjorde precis det som alla gör med de här barnen - lämnar dem. Att vara med dem i tankarna, ens varje dag, räcker inte.

På oväntade platser

  2011-09-02 / 19:56:24 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Såg precis ett avsnitt av "rampljuset" på barnkanalen. Måste säga att jag verkligen diggar deras koncept med en expertpanel i form av tre 10-åringar, självsäkra som satan, som bedömer vuxnas artistframträdanden likt en riktig idoljury. Bara att höra deras artiga kritik till en 45-årig trollkarl var liksom nog för att jag inte skulle zappa vidare!



Babyface Erik Segerstedt passade perfekt som programledare också.