Mostly upside

  2011-07-27 / 19:09:32 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår i konstträdgården träffade jag en störtskön snarkande tjockis-gris, och som en kvinna där sa, lät den precis som vilken karl som helst. Kunde inte hålla med mer! Idag träffade jag istället en trevlig kille (som uppenbarligen gillar att gymma) och han håller numera mitt öde i sina händer. Huruvida jag får bli hans inneboende eller inte hör han av sig om i helgen. 

Lägenheten var himla fin dock. On the downside var rummet jag i så fall skulle få hyra väldigt väldigt litet och det ligger en bra bit från skolan.

Men on the upside hade hela lägenheten söderläge och var ljus och hemtrevlig, balkongen hade fin utsikt och låg i mitt rum (!) och på andra sidan huset låg också en stoor grön park med en massa solande människor i. Vidare låg det en massa affärer i närheten, däribland en med enbart en massa exotiska frukter (!) och ett jättemysigt franskt café som mamma blev lite smått förälskad i.

Nu ska jag till Oscar och slagga, sedan väntar ett jobb-maraton i några dagar.


Roadtrip Småland

  2011-07-26 / 23:08:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Utflykt till mormor i Huskvarna igen! Vi valde småvägarna den här gången, och kikade först in på ett mejeri och en konstträdgård  innan vi kom fram till Rosendals Äldreboende. Med också mormor inpackad i bilen åkte vi sedan till en rosenträdgård , till tändsticksgränderna och till hamnen, där vi åt finfin buffé. Jag köpte en väska för 10 spänn och sen åkte vi hem till hemmet igen. Då var mormor alldeles slutkörd, stackarn, och minnet blir sämre då, så hon var lite ledsen när vi åkte därifrån. Men sånt är livet när man blir gammal. Kul va?

Imorgon ska jag titta på lägenhet igen, på Norra Gubberogatan, tyvärr ganska långt från universitetet. Men jag fick ju inte den andra och ingen mer har svarat på mina fina annonssvar. Så vad gör man? Jo, man chillar, som Oscar skulle sagt. Yo.

Jo

  2011-07-17 / 22:29:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag tror att jobbet räddade mig. En bra dag med fina medarbetare och sedan hem och sova hos Oscar, vad mer kan man begära? Jo, att det fortsätter så. Och det gjorde det. Igår var det ju dessutom Fallens-mys i solen på bryggan med Pand, sedan lite Maggio-konsert och sedan yrande runt på stan. Att halva kvällen ägnades åt att leta efter alla är redan glömt, kanske tack vare den fina avslutningen.

Nu är det bara två dagar jobb kvar, 11-20-pass, innan jag har en vecka ledig samtidigt som Johanna kommer hem från The States!

  2011-07-14 / 10:20:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det går inte så bra det här. Min enda åtgärd till ett liv jag är nöjd med är att vänta på hösten och terminsstarten i Göteborg. Träffa nya människor, få sysselsättning och möta nya utmaningar är nog precis vad jag behöver. Tills dess håller jag mig flytande. Just idag är jag speciellt ledsen och bitter, ja, redan så här tidigt på morgonen, men efter ett riktigt böl igår är det åtminstone påväg uppåt igen.

Ber dock om hjälp att hålla mitt humör uppe på fredag, då det väl är utgång? Det är som bäddat för snefylla nämligen, och vill inte förstöra kvällen. Vore himla dumt av mig!

Förresten kom jag in på min utbildning!

Bake it til you make it

  2011-07-10 / 14:17:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
 

Mini-cupcakes, nyplockade biggaråer och ett ommöblerat vardagsrum.
Min lördagkväll.

Det är lustigt det där med hur hjärnan funkar

  2011-07-09 / 17:10:38 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Häromdagen, i Grekland, var jag och Oscar ute och gick i en ravin. Detta är anledningen till att jag idag (och igår, och i förrgår) har brutal träningsvärk. För promenaden var inte direkt en walk in the park - 1,5 mil i bergsterräng tog oss 5 timmar, dock med underbar utsikt och med ett välförtjänt dopp i havet när vi kom fram.

Vad jag tänkte säga var att under hela promenaden tjatade jag på Oscar att ta en massa kort på mig (är så jäkla trött på att vara där men inte ha några bevis efteråt), men under hela dagen kollade jag på korten och blev bara ledsen. Jag hade en tjockdag, och på varje bild blev jag bara rundare och rundare (eller så blundade jag).



När jag sedan kollade på bilderna dagen efter såg jag normal-smal ut, so it was all in the head. Varför gör man så mot sig själv?


This isn't it

  2011-07-09 / 16:54:45 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Somliga saker kan man inte göra något åt, de bara händer och man får försöka att acceptera läget. Det gör jag nu, och det går helt okej bra.

Men när jag läser en av mina favoritbloggar, isabelboltenstern.com, kan jag inte hjälpa att undra - när börjar mitt liv? Varför har inte jag också en fullspäckad sommarvecka med utgång varje kväll (hade jag iofs aldrig orkat, men ändå), nya kompiskombinationer varje gång och varför blir inte mina (min) födelsedagsfester bättre för varje år?

Något behövs göras för att jag ska få det liv jag vill ha (klaga kommer man ju ingenstans med), och jag ska försöka klura ut vad.