Avskedsfester

  2015-02-02 / 00:06:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår hade vi avskedsfest för en av de roligaste killarna på jobbet. Han är alltid glad och social, pratar riktigt dålig engelska men försöker ändå och hade på delad första plats 'finaste skrattet' på jobbet, enligt mig. Han ska flytta tillbaka till sin hemstad Marseille efter fyra år på Cojean, varav tyvärr bara fem månader var under min tid, och jag lär nog aldrig se honom igen. 
 
Det är sorgligt, men herregud, så väl kände vi inte varann. Grejen är bara att han är en av 13 personer som jag har lärt känna rätt väl under mina fem månader jobbandes på Cojean, som nu har slutat: Romain, Romain, Jason, Hélène, Koljit, Camy, Sophie, Félicien, Caroline, Jonathan, Mercedes, Julien och Dawoon. Riktigt fina människor, varav många jag aldrig kommer träffa igen. Inom två veckors tid kommer dessutom ytterligare 4 nära vänner sluta: Marème, Amandine, Pièrre-Alexandre och Heddy. Det skär i hjärtat.
 
Att hela tiden tvingas lära känna nya människor är inget nytt för mig, det är vad man får när man flyttar och reser och håller på. Men det som är extra surt här är just hur mycket energi jag har lagt ner på de här personerna. I fyra månader har jag varje dag på jobbet tvingat mig själv att konversera, skämta, fråga frågor eller överhuvudtaget bara försöka kommunicera. Detta trots att jag egentligen inte har haft så mycket att säga, eller ens vetat hur jag skulle säga det. Varje dag har jag känt mig som en idiot, och min förvirrade min när jag försöker utröna vad de andra säger sinsemellan kommer snart bli permanent. Jag har även börjat rodna ungefär 300 % mer än vanligt, eftersom jag känner mig så otroligt utsatt när jag inte förstår vad som sägs till mig, men att alla skrattar. Ja, ibland suger det verkligen att lära sig ett nytt språk. Men tydligen tycker alla, trots detta, väldigt mycket om mig på jobbet, så något gör jag ju rätt!
 
Imorrn är det dessutom en ny dag, kanske kommer nya roliga människor ersätta de gamla och kanske får jag ny energi att försöka lära känna även dem. Vi får hoppas på det.
 
À tout à l'heure!