Början till slutet

  2010-12-30 / 18:49:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Imorgon är det nyårsafton, dagen jag både har längtat efter och bävat för på samma gång. Det blir sista dagen med alla mina vänner, sista festen, sista fyllan, ja, sista allt. Men det ska bli så kul! Och jag ska faktiskt försöka vara lite självisk för en gång skull, inte oroa mig så mycket utan bara släppa taget. Bara leva.

Hur som helst så har jag nu packat det mesta, Oscar har somnat (skräll) och jag måste bara kolla upp det allra sista med biljetter och sånt. Sen åker vi till el Towno för en sista kväll på Provaregatan 5.
Förresten har jag skapat mig en Ghana-blogg nu. Den kanske bara kommer bli typ tre inlägg lång, men det är värt ett försök i alla fall!

Julklappsspel

  2010-12-27 / 13:43:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Alldeles snart kommer Louisen hit och jag borde egentligen sitta i telefonen med antingen Brodden eller Flygbolaget just nu men har, som så många gånger förr, fastnat här liite för länge. Idag blire i alla fall julklappsspel med lite damer, och hör och häpna - de kommer hit! Jag har tänkt ordna med en liten brasa i kakelugnen, lite god glögg och pepparkakor till. Kanske vill de även se på en av mina julklappsfilmer; Hitta Nemo, Titanic, Amadeus och Pinocchio?
Vi får se.

Alla har vi bra och dåliga dagar

  2010-12-26 / 23:24:33 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Idag var det en riktigt bra dag.. för min mormor. Sist jag såg henne grät hon när vi skulle åka och sa att hon skulle hoppa i Vättern, ja det skulle hon minsann, för det var inget kul att leva längre. Men så idag var förvirringen minimal och jag fick träffa min riktiga mormor igen. Åh vad hon är härlig!

Den nya avdelningen hon har flyttat till verkar toppen och hon behöver inte längre äta i ensamhet. Dessutom är hennes ben inte längre brutet så hon kan gå själv, hon är inte längre så fruktansvärt mager och håret har återfått sin gamla lockighet.
Jag ville inte åka därifrån. För ni förstår, min mormor är rolig, riktigt rolig, waaay roligare än mig. Ett citat från dagen, som nog dock var lite humor/alzheimer blandat, var "Sånt händer när man är bland gamla och snart är gammal själv". Kul när det kommer från en 84-åring på ett äldreboende, en 84-åring som bara snart är gammal.

Egentligen har vi redan åkt

  2010-12-26 / 13:11:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Två dagar av julfirande och jag har gått ifrån att känna mig jätteobekväm till konstigt nog helt tillfreds med diverse situationer. Idag ska vi åka till mormor i Huskvarna och önska även henne en god jul. Egentligen har vi faktiskt redan åkt.
Min pappa är en väldigt speciell människa. Han är en sån som inte tänker innan han gör något, gånger 10. För två timmar sen gav vi oss av och nu är vi tillbaka. Vi fastnade i Grästorp, där pappa gjorde misstaget att tanka bensin i dieselbilen. Det är säkert fler som har gjort det misstaget, men skillnaden är att det är vardagsmat för en sån som pappa. Förra veckan körde han till exempel in den andra bilen i väggen. Han glömde att den var automatväxlad (så rent tekniskt körde den väl in sig själv i väggen).
-
Hur som helst, nu har Rolf bogserat hem oss och vi ska snart åka iväg i andra bilen (den som åkte in i väggen ja). Och tills vi kommer fram ska jag passa pappa som om han vore ett barn!

Juleträdet och bordsdekorationen

  2010-12-22 / 19:56:39 / Bilder / 0 KOMMENTARER
Kan stolt säga att jag gjort julstjärnan själv och med lite hjälp från Josse även planterat och pyntat det andra.

En bra dan före dan före dopparedan

  2010-12-22 / 19:53:18 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Nu är granen klädd och rummet något så när städat. Mamma har lagat en massa god julmat idag och vi invigde den stora julskinkan förut. Kära nån vad god den var..! Galet saftig och mör, med bara lite fett och mycket smak. Min mamma är fin hon.

Och om en dryg timme ska jag hämta min loverboy på resecentrum!!

Något jag verkligen älskar är när det händer små, men väldigt konstiga, saker och det bara är jag som ser dem

  2010-12-22 / 12:52:25 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Häromdagen var jag på Coop och handlade mat, och när jag som bäst stod och slog in blommor i tidningspapper hör jag en tant som mycket högljutt önskar någon annan tant God Jul. När hon går höjer hon armen och vinkar bakåt så där som de gör i 20-tals filmer, och efter lunkar hennes gubbe nynnandes på Sommar, Sommar, Sommar. Är det inte härligt så säg?

Ute på parkeringen sen står det mitt på en snöig handikappruta en fin liten hög med stekpannor och grytor. Och inte en människa syns till som kan ha glömt dem. Hur hamnade de där?

This is what I did yesterday

  2010-12-22 / 11:11:10 / Bilder / 0 KOMMENTARER
(Åt på nya restaurangen Meze 12 - billig, nyttig(!) och god mat i urmysig miljö!)
(visste ni förresten att camerini betyder provrum på italienska?)

Med ett kylskåp fyllt till bredden mår väl ingen människa dåligt!

  2010-12-20 / 19:23:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Julmaten inhandlades idag, för över 2000 kronor. Dock inkluderade det även ett antal blommor, som jag snart ska gå ner och plantera, samt pennor, sudd och vässare att ta med till Afrika. Jag visste inte att man fick ta med kläder, leksaker och skolmaterial och sånt, men det är tydligen efterfrågat så jag ska försöka samla ihop lite bra grejer som samtidigt inte tar för mycket plats. Om ni har några bidrag, hör av er! För den här gången kan ni ju på riktigt faktiskt lita på att grejerna kommer ända fram till där de verkligen behövs!

Så länge det inte är typ.. choklad.

En styck pappa och två julgranar

  2010-12-20 / 18:24:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Problemet med att stanna vid skolbänken

  2010-12-20 / 00:09:17 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det bästa med att resa är allt man lär sig under tiden. Man lär sig saker om sig själv, sina medresenärer, om främlingar, samhällskonstruktioner, länder, länders historia med mera med mera. De roligaste lärdomarna är dock de som tillsammans skapar en alldeles unik personlig uppfattning om resemålet.

Ta Rom till exempel. På nätet kan man läsa allt om stadens historia, man kan se bilder, studera väderprognoser och läsa om andras upplevelser av staden. Men på nätet får man aldrig riktigt fatt på de där små anekdoterna som gör att man verkligen lär känna en stad. Man kan aldrig känna dofterna, smakerna eller känna känslorna.

San Crispino heter Roms så kallade bästa Gelateria (eller glasseria som pappa frågade en förvirrad italienare efter). Honungsglassen där smakar mer honung än vad honung gör, pistaschglassen smakar mer pistasch än vad pistasch gör osv. Den smaken går inte att förstå utifrån en text på nätet, den måste ens egna smaklökar få prova på först. Inte heller kan man förstå känslan av att springa på ett par sönderbrända bilar och helt plötsligt gå i spåren av en våldsam demonstration, se poliser överallt och förundras över hur allt det där man ser på TV faktiskt händer på riktigt.
Världen finns där för oss alla att uppleva. På riktigt.

En hmhm till hmmhmm

  2010-12-19 / 10:45:27 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Idag blire julklappsshopping! Och sen ikväll ska jag ladda in bilder och göra julkort. Så det vore himla snällt om ni som vill ha julkort kunde skriva era adresser i en kommentar.

Puss hej!

Mozart's balls

  2010-12-18 / 19:49:56 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Han som nyss köpt vårt grannhus, alltså vår nya granne, tittade precis förbi på en sån där traditionell lussebullefika. Tyvärr, för mig, föddes han här i trakten så därför fattade jag inte mycket av diskussionen, som kretsade mest kring "vad sonen till han som bor på bergströms gård, du vet, jobbar med nuförtiden" osv. Under tiden passade jag istället på att göra ungefär 40 stycken mozartkulor, som kommer att ätas flitigt under juldagarna.


Mitt nya hem!

  2010-12-18 / 14:38:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Som sagt, nu vet jag vart jag ska bo! Nämligen i sydöstra Ghana, nära huvudstaden Accra...

-
Min värdmamma heter Juliana Akoto, och hon bor i ett samhälle som heter Anhuntem Darmang. Jag ska bo där tillsammans med andra volontärer och det finns både elektricitet, TV, kylskåp, och telefon. Dock finns inte rinnande vatten.
-
Jag ska jobba från 07.30 till 16.30 måndag till fredag på barnhemmet "Weep not" (tror jag att det heter), med barn i åldrarna från 7 månader till 9 år. Mina arbetsuppgifter är att:
1. Tvätta och mata barnen
2. Leka och sjunga med barnen
3. Hjälpa barnen med sina läxor.
4. Lära barnen grundläggande engelska och matte.
-
Jag kommer inte ens att börja försöka beskriva hur det känns att äntligen ha fått reda på det här. Dock är jag nog, som Louise med Coldplay-konserten, rätt distanserad till det hela. Jag vågar inte riktigt tänka på det, av rädsla för att bli överväldigad.

"Baby drive"

  2010-12-18 / 14:11:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår låg datorn nere för räkning ett tag, men säg vilket tekniskt problem som inte går att lösa genom att starta om skiten? Nu är den i alla fall igång igen, och likaså är jag. Rom var en liten paus i fixandet och donandet inför Jul, nyår och Ghana, men idag är det full fart på julgodisbakningen och pyntadet av hus och hem igen.

Jag har tränat som lite av en dåre senaste två dagarna, eftersom mitt friskis-kort går ut idag, så nu är jag lika svag som en gammal dam och orkar knappt gå i trapporna. Igår fick jag för övrigt mitt brev om placering i Ghana, så nu måste jag byta inlägg och skriva om det!

Hemma en vända

  2010-12-17 / 00:03:31 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Jaha, för sisådär tolv timmar sen satt jag, mamma och pappa intill Termini (tågstationen) i Rom och käkade glass, för fyra timmar sedan landade vi på isiga Säve flygplats och nu ligger jag hemma i sängen. Här är det varmt. Äntligen. Hatar verkligen kyliga hotellrum, och kylig vind, och att man har snålat på bagaget och inte har med sig tillräckligt med varma kläder. Det blir en hemskt dålig kombo som drar ner humöret en aning. Men nej då, Rom var fint. Rom var bra.
.
Första dagen älskade jag verkligen staden och ville flytta dit, 48 timmar senare hade förälskelsen lagt sig något och jag fann mig själv ha blivit så bortskämd med fina statyer och storslagna historiska monument att jag blev riktigt besviken på Sixtinska kapellet, vars väggar och tak sägs vara en av världens finaste konstsamlingar (målat av självaste Michelangelo, Bernini, Botticelli och Raphael). Självklart var det egentligen fin konst, men det är det med att ha för höga förväntningar som förstör lite. Colosseum hade jag som tur var inte så höga förväntningar på, eftersom man sällan får se bilder inifrån, och det, plus att man faktiskt lärt sig lite om arenan genom den guidade turen, gjorde att det blev ett riktigt lyckat besök. Imorgon får ni bilder, nu ska jag sova!

Still in Rome

  2010-12-15 / 16:00:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Hej Bloggen!
Här kommer det sista tidsinställda inlägget, för imorrn kväll kommer jag hem!
Bilden är från Danmark förresten.

Bildspecial två - hår

  2010-12-14 / 12:33:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jag önskar mig en fleecejacka till jul

  2010-12-13 / 14:52:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
När jag var runt elva år ägde jag en jättefin limegrön fleecejacka. Liksom min orange jacka och mina svartvita skor var den en klar favorit i min garderob och jag ville ha på mig den hela tiden, överallt. En dag bad pappa mig att klippa gräset. Jag tog på mig fleecen och gick ut, satte mig på gräsklipparen och började köra. Eftersom ratten var såpass tung att hantera blev jag snart varm och drog armarna ur jackan, sedan fick den ligga mellan mig och ryggstödet medan jag körde vidare. Det var dock ingen bra idé. För när jag några minuter senare la jag i backen hörde jag genom hörselkåporna ett oroväckande "riiitch". Jag kollade bakåt och såg att jag hade kört över min fina fleecejacka och att den nu låg söndertrasad på marken. Jag började gråta.

Det var alltså historien om när jag körde över min fleecejacka, någon annan dag ska ni få höra historien om när min pappa körde över min cello.

Gorgeous celebrities

  2010-12-12 / 15:26:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Kate Moss, Fredrik Ljungberg, Katie Holmes, Kellan Lutz, Jennifer Lopez, Hugh Dancy, Ashley Greene, Chad Michael Murray.

Det var väl för väl!

  2010-12-11 / 13:59:20 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
"Endast ett handbagage är tillåtet per passagerare (exkluderat spädbarn)."
Ryanair.

Hej då Sverige!

  2010-12-11 / 12:09:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Om åtta timmar sitter jag på planet till Rom. Den här resan har kommit lite i skymundan i och med all förberedelse inför Ghana, och jag känner mig lite smått bortskämd som bara så där i förbifarten berättar för alla att "just det, jag ska till Rom imorrn så kan vi ta det nästa vecka?". Men men, det är alltid lika kul att resa och jag ska njuta så mycket jag bara kan!

För att det inte ska bli för tråkigt här medan jag är borta, tänkte jag nu göra ett antal tidsinställda inlägg som dyker upp lite titt som tätt fram till torsdag. Kan inte lova att de blir superroliga, men sen när är några av mina inlägg det..!

My Favourite Song

  2010-12-10 / 22:40:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
I need a dollar - Aloe Blacc.
Rysningar varje gång.

Nobelfesten - klänningarna!

  2010-12-10 / 21:44:25 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Det finns inga bilder på google än, men här är en liten video där både Kronprinsessans och Viktoria Rydings klänning finns med. De var två av mina favoriter, förstår ni. Men allra snyggast var komiskt nog tjejen som vann sin inbjudning och en Lars Wallin-klänning på Världens Barn-galan. En helt vanlig Svensson.

För en gång skull - stolt blondin

  2010-12-10 / 21:28:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ni vet hur man vissa dagar kan känna sig ful som stryk och andra bara så jäkla läcker? Idag var en bra dag, och kanske kände jag mig inte direkt läcker, men ändå på något sätt vacker hela vägen inifrån och ut. Och detta trots en stor finne på hakan! Jag vet inte vad jag ska kalla det - självsäkerhet, lycka, bra styling?

Hur som helst gick klippningen bra. Frisören hade dock en för mig ny teknik - nämligen att styla först och sen klippa. Vet inte om det är bättre eller sämre, men visst kändes det bra att inte behöva stirra in i spegeln och se något som liknar en blöt hund i över en halvtimme. Skulle inte riktigt våga påstå att jag ser ut som bombnedslaget nedanför, mer nu när håret är plattat, fönat och tuperat måste jag säga att det faktiskt ser ut ungefär så där.
Förresten gick notan inne på Apoteket på hutlösa 1441 kronor (mamma betalade!), men nu är det fritt fram för mig att leka doktor nere i Afrika! Doktor åt mig själv alltså.

.

  2010-12-10 / 11:55:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Snart ska jag och mamma åka och klippa av lite hår samt köpa inte mindre än TVÅ nya resväskor på hjul. Istället för att checka in riktiga resväskor, som kostar extra, ska vi alltså ha dessa som handbagage. Men jag undrar om vi verkligen tjänar någonting på det?

Något vi definitivt inte kommer att tjäna på är att besöka Apoteket lite senare. Jag har nämligen skrivit en monsterlista på grejer inför Ghana, och kan rapportera sedan hur mycket den kommer att gå på. Hoppas mamma betalar...

Point of no return

  2010-12-09 / 22:21:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag har betalat resan nu. Det finns ingen återvändo. Gaaaah!

Min stilikon nummer ett - Rachel Bilson

  2010-12-09 / 18:39:24 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Sen hittade jag de här också...

  2010-12-09 / 18:21:56 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
De är så fina att jag inte vet vad jag ska ta vägen, speciellt nr 1.

Jag har upptäckt Asos nu

  2010-12-09 / 18:19:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag har aldrig handlat kläder via nätet förut, så jag vet inte om jag vågar. Men visst är den fin?

Emma Ware

  2010-12-09 / 18:14:47 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag tror inte att jag har nämnt något här förut, om Ms Emma Ware, tjejen som sitter någonstans i UK och gör fantastiska smycken. Så jag tyckte det var dags. Recycled heter just den här kollektionen, och här är mina favoriter:
Hatar att det är så dyra bara!

To be or not to be.. FAT

  2010-12-09 / 17:52:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Mamma sa igår att det nog är bäst att jag lägger på mig lite innan jag åker till Afrika, med tanke på att det finns stor risk för magsjuka/kolera där nere. Jag tror i och för sig inte att det kommer att bli något problem med tanke på att det är jul emellan (plus att jag alltid verkar bli lite extra plufsig om magen när jag umgås med Oscar), men jag har mina misstankar om att det dock kanske kan bli tvärtemot vad mamma tror, att jag alltså snarare kommer gå upp än ner i vikt väl nere i Afrika. Jag läste på någon tjejs blogg om vilka jätteportioner hon fick av sin ghananska värdfamilj, de var ungefär tre gånger så stora som hennes vanliga och omöjliga att äta upp. I början vill säga... för efter sisådär en månad slickade även hon sin tallrik skinande ren!

Så ja, kanske faller även jag "offer" för översnälla och hypergästvänliga ghananer och återvänder till Sverige lika fet som en julegris (dock lagom till sommaren)!

Repeat

  2010-12-09 / 17:37:50 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Det är svårt att blogga när man tänker ungefär samma tankar om och om igen i flera dagar. Det finns liksom ingenting nytt att tillföra, varken på bloggen eller i mitt huvud (eftersom det inte händer så mycket här). Inte heller kan jag beskriva vad det riktigt är jag tänker.. Men mest handlar det väl om Afrika, och om allt jag måste köpa och göra innan jag åker.

Jag kan inte riktigt komma på vad jag vill ta med mig dit som kan vara bra att ha vid hemlängtan. Funderar på att göra någon slags bok/broschyr av bilder på folk, men kanske gör det bara saken värre? En påse bilar rekommenderade informationsbroschyren komiskt nog att ta med, men är tröstäta verkligen det bästa botemedlet?

Mitt vinterland

  2010-12-08 / 13:58:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Kanske är jag lite galen

  2010-12-08 / 00:08:09 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det är definitivt någonting som är konstigt med mig, tänker jag då jag ryter åt både mamma och pappa stup i kvarten. De fattar dock rätt trögt ibland, så lite förtjänar de det.

Men om det är något som är riktigt läskigt i världen, så är det känslor. När man har upplevt riktigt stora sådana vet man att man inte har någon chans att stå emot dem, och jag brukar ofta tänka att "kanske är jag påväg att bli mentalt sjuk". Men så illa är det aldrig, för man är bara i deras våld en kortare tid, och efter någon timme har man glömt alltihop. Jag är dock lite rädd att det kommer bli lite för mycket främmande och läskigt på samma gång nere i Ghana, och att de kortare perioderna kommer sättas ihop till större sjok av förvirring och känslostormar. Men jag antar att vi får ta det då.

Ja, jag börjar faktiskt bli nervös

  2010-12-07 / 13:06:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag har drömt väldigt konstigt på senaste tiden. Inatt var det om någon slags katt och råtta-lek, där jag var båda parter och där det fanns två läger - de vanliga "hundarna" och "robot-hundarna". Det hela var väldigt frustrerande, för jakten tog liksom aldrig slut. Varken jag eller jag vann..

Kanske är det oron inför Afrika som ger mig konstiga drömmar, för under de senaste dagarna har jag börjat bli riktigt nervös. Jag har inte ens tänkt tanken att stanna hemma (oroa er inte), men det börjar gå upp för mig nu att det faktiskt är jag som ska åka, inte framtida-jag, och det skrämmer mig. Jag är speciellt rädd för nyårsafton. Det blir troligtvis sista dagen jag får träffa Oscar och alla mina vänner, och nedräkningen till tolvslaget kommer att ha en helt annan innebörd än vanligt. Hjälp.

"Do I look beautiful now?"

  2010-12-07 / 00:03:27 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Det här är en reklambild från hemsidan till vårt hotell i Rom. Tjejen på bilden posar som en annan Tyra Banks, men ser hon inte lite lätt blåslagen ut med det där sminket? Två feta blåtiror och en svullen överläpp, det är i alla fall vad jag ser. Har jag rätt?

Själv, eller ensam?

  2010-12-06 / 17:47:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag åkte jag till stan och shoppade lite julklappar. Ensam. Jag tror att väldigt många är rädda för att göra sånt själva, rädda för vad folk ska tro om dem. Men i mina dar har jag vandrat runt i Oden-huset kanske uppemot 70 gånger i min ensamhet och det är.. helt okej. Shopping är fortfarande shopping (= fantastiskt roligt) och det enda jag egentligen saknar är någon att peka på fina/knäppa saker åt. Dessutom träffar man fina människor där, t.ex. tvåmeterskillen från Polhem, en kille som gick i min klass under 3 månader för 7 år sedan och som fortfarande känner igen mig, och 1/3 av familjen Lindberg.

Men nu ska jag, pappa och Tommy till Friskis och där ska jag, förutom att träna, också basta - själv!

Färre hjärnceller

  2010-12-05 / 23:34:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det må vara rätt troligt att det är hormoner som spökar just nu, men det är ändå alltid lika jobbigt när man börjar ifrågasätta sin existens/livsmening/lycka/vägval/allt möjligt djupt. Ibland undrar jag om man inte vore lyckligare med lite färre hjärnceller..

Nu är den färdig...

  2010-12-05 / 23:18:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
...min fina långhelg med min Oscar. Vissa saker blev som planerat, andra inte. Till exempel var det inte riktigt lika roligt att åka pulka (/bob) som jag mindes det, och vi hade inte med oss varm choklad. Inte heller badade vi badkar efteråt, för varmvattnet tog slut. Men pizzan blev däremot underbart god, han bjöd mig på restaurangen och köpte mig sedan dessutom tre stora fina röda rosor! Bara att jag fick ha honom här hade egentligen räckt, men heh, jag kan ju inte neka till att jag älskar blommor..

Fina finare finast

  2010-12-02 / 11:59:25 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

Från Nilson. För dyra för att köpa mitt i vintern. Fan då.

Ett år

  2010-12-02 / 11:55:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag kommer Oscar hem till Trollhättan för att fira vår lilla ettårsdag! Vi tänkte göra något så enkelt men mysigt som att äta på restaurang (om vi nu kan enas om vilken) på själva söndagen (som alltså är årsdagen), och göra diverse mysiga saker under resten av helgen. Till exempel bli det åka pulka (med medhavd varm choklad), köpa julklappar, bada badkar, göra egen pizza och tända massa levande ljus varje kväll. Det där sista lade jag till precis nu, vi får se hur det går med det. Men det var hur som helst länge sen jag såg fram emot något så mycket som den här helgen. Kommer bli sketabra!

Här är bild från ett år innan vi blev tillsammans, little did we know then vad vi skulle komma att göra en helg två år senare.

Skidor och pepparkakor

  2010-12-02 / 11:16:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår bakade jag, Julia och Broddelina ett litet mumin-pepparkakshus. Trots några smärre misstag behöll jag in i det sista hoppet om att det fortfarande kunde bli ganska snyggt, men när kristyren väl kommit på så gick det inte längre att förneka. För h*lvete vad fult det blev! Men det var kul!

I förrgår färgade jag, för andra gången i mitt liv, någons hår. Det var närmare bestämt Olivias hår, och det var hard as hell. Jag gnuggade för glatta livet i över en timme men det fanns ändå alltid någon liten slinga som fortfarande var blond, eller än värre - randig. När det hela var det som tur var inga större misstag som syntes, och jag åkte därifrån efter att ha sagt "hej då, syns om typ ett halvår" till ytterligare en vän. Hon och Andy ska nämligen till Geilo (i Norge) och hyra ut skidor i fyra månader, vilket låter underbart då de får gratis liftkort och skidhyra till ett värde av typ 45000. Där skulle jag lätt också vilja jobba. Får bli nästa år kanske?

Längtar ut i världen

  2010-12-01 / 12:27:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag läste precis Cornelias Australien-blogg och fick lite ont i magen av hur mycket kul hon upplever, och hur mycket fint hon får se! Att jag innan läste Amanda och Hannes Asien-blogg gjorde bara saken värre. Jag vill också ta dykcert!! Jag har verkligen alltid gillat vatten, inte när det kommer till vem som kan simma snabbast (för det var ju aldrig jag), men jag gillar hur graciösa ens rörelser blir under vatten. Det får mig att känna mig som en sjöjungfru.

Dessutom vill jag se en massa fina saker, såsom grottor, vita stränder, turkosa hav, oändliga stjärnhimlar, regnskogen och en massa häftiga djur som man bara sett på tv innan. Även om det just nu är döläckert här hemma också (älskar när det är frost på varenda liten gren) så är jag mer än redo för att åka till Ghana. Jag är redo för livet, så fan ta Gud om jag dör imorrn.

RSS 2.0