exkursion hornborgasjön blev pga regn istället en tripp till hunneberg

  2010-03-31 / 19:26:34 / Allmänt / 3 KOMMENTARER
som vanligt samlades den lilla klassen på sex pers (stephanie fick lov att åka hem och plugga istället för hon fick ändå inte plats i bilen) utanför skolan vid tolvtiden. vi knödde in oss i kentas minibuss efter lite kiv om vem som skulle sitta fram. alla vill ju sitta bredvid kent!

väl framme i ingenstans gick vi ur och påbörjade vår vandring mot grottorna. snön var ankeldjup, och på sina ställen även värre än så, och alla (utom kent) hade tygskor. lama små stadsbor som inte kan klä sig rätt huh? kände mig som en iaf..

det vanliga problemet med att gå i skogen med kent är att han går hur fort som helst och sedan stannar och börjar prata om något innan man hinner fram. jag och pand uppfattade nog knappt hälften av vad han sa idag, men grottorna var fina.

 

fast kent är ändå en fin människa. efter att ha dragit med oss ut i skogen och snön så där lät han oss sluta cirkus två och en halv timme tidigare eftersom allas små fossingar var blöta, och vi kunde ju bli sjuka om han inte lät oss åka hem :)

historiasammanfattningen är klar!

  2010-03-31 / 18:11:51 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
20 sidor stödord - motsägelsefullt men sant.
nu ska jag bara börja plugga också!

en tupplur, lite historia. inte så intressant..

  2010-03-30 / 23:09:12 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

satt dock på hårsalongen tidigare idag och förundrades över hur människa efter människa som gick förbi utanför fönstret på ett eller annat sätt var mig bekant. trollhättan är verkligen litet, och så fort solen kommer fram det allra minsta poppar folk upp överallt ifrån.

beträffande håret vet jag inte riktigt hur det blev.. jag älskar att titta på hur frisören arbetar i spegeln, man kan kalla det kontrollfreakism men jag hävdar snarare nyfikenhet, men ändå såg jag aldrig riktigt resultatet eftersom hon bestämt avslutningsvis skulle locka det till ett enda stort burr. alltid lika kul att se hur stylingen i slutet alltid tycks likna frisörens! och detta baserar jag för övrigt på oräkneligt många besök, nästan alltid hos en ny person.

men jag har uppenbarligen ingen tur i det där med att finna de pratsamma frisörerna. har bara lyckats en gång, förra gången, och boy vad trevligt det var! iofs gillar jag att roa mig själv också, så det gör inget.

en liten bonus var sedan att bussväntetiden resulterade i en finfin klänning för endast en femtiolapp!


Vid matbordet igår

  2010-03-29 / 20:58:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

min syster och pappa:

- Aaaaaaj!

- Va? var det du?

- Aj, jaa! Min tåå!

- Jaha, jag trodde det var en fläck på golvet så jag.. försökte få bort den.


snart väldigt snart är det vår på riktigt

  2010-03-29 / 20:56:36 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Precis som alla andra har även jag idag snört på mig springskorna. Och hej vad det gick! Mer än så ska jag inte säga om det, för jag har sagt alldeles för många självgoda saker för en dag. Vad hände med ödmjukheten liksom?

Men det kändes bra, i både ben, lungor och sinne, för solen kom äntligen fram precis när jag gick ut. Snön är nästan borta nu också, även om det fortfarande är kallt. Istället är det väldiga mängder vatten i alla åar och diken, hullsjön håller till och med på att översvämma 44:an. Inte för att det faktiskt kommer hända, men mycket vatten är det.

Varför kan jag inte få sluta skolan halv tolv varje dag? Så himla härligt! Jag har varvat större delen av dagen med att sammanfatta historia, läsa i min nya massagebok och sova. Jag gör det gärna igen imorrn, minus historian. Den får mig bara att hata allt vad frankrike heter.


kaisaa

  2010-03-28 / 17:12:14 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
njaao, lite flitig har jag varit ändå! och nu ska jag iväg och träna, igen. men varför får jag aldrig några muskler råå? I wanna be beachbabe number one i år see, men påskgodis och vit chokladparfait hjälper inte direkt till.

gott äre iaf!

eeeeeeehj, eeehj bejbä!

  2010-03-28 / 14:53:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
mannen är nu utflugen och irrar runt någonstans på vägarna här omkring, för idag var det dags för övningskörning nummer tre. mkt bra enligt mig, för tänk det vore ju fett najs om jag slapp hämta honom varje gång^^

morgonen har för mig bestått i att vara en pain in the ass för att väcka slöfocken. funkade efter sisådär en timme eller två, precis som vanligt alltså, och nu är det alltså meningen att jag ska vara flitig som en myra idag igen.

men än så länge har jag ingen större lust. så jag tror att jag ska ta och sätta mig framför dumburken en stund först. få lite.. motivation?

en lång fet detaljerad och organiserad att göra-lista

  2010-03-27 / 16:58:19 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

...och jag har endast en av dagens punkter kvar att göra. mmmhm, jag känner mig flitig som en myra!

nu ska jag snart dra iväg till oscar och jag känner mig redan sen även om vi inte sa någon tid. jag gillar inte att vara sen, det ger bara ont i magen och ger folk ett sämre intryck av en. men ändå händer det gång på gång på gång på gång på gång.

jag vet inte hur jag alltid lyckas, men ofta brukar jag skylla det hela på min pappa. han förtjänar det faktiskt lite, för jag tror att jag iaf har fått min tidsoptimism där ifrån. det går inte att sätta ord på hur hopplös han är och alltid har varit på det där med att komma i tid (samt på att stänga dörrar, komma ihåg saker, tappa bort nycklar, göra sönder mobiler med mera..). att jag sen alltid börjar göra mig iordning för sent, och därmed alltid kommer för sent, beror nog på att jag aldrig riktigt vill åka. jag vill inte sluta titta på tv och äta frukost för jag gör hellre det än att gå till skolan. och jag står också hellre i duschen än att sitta i bilen påväg någonstans.

nu skulle man ju kunna kalla det ironiskt att jag fortfarande sitter här och skriver blogginlägg om att komma sent när jag faktiskt är sen. heh.


igår var det våffeldagen

  2010-03-26 / 22:56:33 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

och våfflor blev det!

till lunch - två pannkakor och en våffla.
till mellanmål - två våfflor hos pand.
till kvällsmat - fyra våfflor hos oscar.

idag blev det endast en våffla till lunch, och tur var väl det. för utöver brodinvarianten är jag inte egentligen så förtjust i våfflor.


undecided

  2010-03-26 / 22:32:19 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
för några timmar sedan satt jag i kulturskolans gympasal. en engelsman, som tydligen är tidens främsta jazzviolinist, var där och snackade jazz med oss, spelade lite och testade vårt gehör på alla möjliga sätt. han var kort sagt grym på att spela. men han hade också de underligaste skorna jag har sett på länge - ljust turkosa med röda sulor/klack och klarblåa skosnören. eeh?

hur som helst hette han chris garrick, men pratade exakt som jamie oliver, samma dialekt och läspande vill säga. och något jag inte visste innan idag, men vet nu, var att man med en elfiol kan spela in så att det blir flerstämmigt, live. kan inte riktigt förklara..

nä, ni skulle varit där. han var grym.



hos pand i lilla skoftebyn

  2010-03-25 / 16:12:25 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jaha, här sitter jag i gula huset på kullen och rapporterar. 

panden duschar och jag kikar studentklänningar på nätet, för tydligen är det fraktfritt hos asos tom söndag. men jag hittar ingenting ändå. jag är för kinkig och den perfekta klänningen finns helt enkelt inte. den josse hade slår hittills alla jag har sett, så kanske blir det gammal hederlig syster-secondhand i slutet trots allt.

biologi-provet idag gick riktigt bra, efter lite flyt med kent som sköt fram miljöseminariumet så jag fick en extra timme till plugg! och jag känner mig sådär snuskigt självsäker över just det här provet, för det kändes riktigt riktigt bra och om jag får massa fel så måste jag totalt ha missuppfattat allting. aja, skönt när sånt händer!

nu ska jag gå och propagera för att vi ska fortsätta se stolthet och fördom som vi såg början på för typ... tre veckor sen?

mitt god natt

  2010-03-23 / 22:32:54 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
ödets tema med antalet två överallt stämde inte idag, för vi såg faktiskt på hela tre filmer under dagens fyra lektioner istället. imorrn blir det minst en till. då närmare bestämt en krigsfilm, på svenskalektionen, vilket är ganska chill.

geografi-filmen idag var också rätt chill, eller rent av grym. den hette planet earth och gav mig massor av inspiration till framtida äventyrsresemål. lechuguilla cave, borneo, angel falls, amazonfloden.. så här på kvällkvisten hittar jag inga bilder som kan göra platserna rättvisa, man måste vara där eller åtminstone se filmen. men här får ni ett humm om det iaf:





lechuguilla x2



angel falls

limestone, evasive maneuvre

  2010-03-23 / 21:13:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
(i rubriken står dagens två engelska glosor som betyder kalksten respektive undanmanöver)

pluggpluggplugg fast ändå inte så mkt plugg. har precis haft paus i en timme och innan dess avbröt jag flera gånger för att sjunga lite, vissla lite och prova lite kläder. har upptäckt att det är något mysko med mina öron idag, för det låter som två toner när jag visslar, ungefär som att det är en stämma pålagd, en ters ner. knäppt.

huvudbudskapet idag är iaf att biologisammanfattningen går sådär bra framåt. har egentligen inte ens kommit halvvägs och provet är på torsdag. illa kan man tycka, men jag ligger nog fortfarande före i min normala planering inför prov. (tänk positivt, tänk positivt, tänk positivt)

sorry folks, back to work now..

hyper

  2010-03-23 / 18:42:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
huvudet snurrar nu. jag är trött, men samtidigt asstressad inför skolan så jag kan inte slappna av. så fort jag öppnat min kalender sitter jag på helspänn i minst en timme efter, men trots det är den min enda vän i världen när det gäller att strukturera upp allting som ska göras. jag hade inte klarat det utan den.

viktor sa precis åt mig att sova en stund, eftersom jag whinade över att jag var trött, och oj vad jag vill göra det! men tiden rinner iväg, snart har det gått två timmar sen jag kom hem och jag har ett helt prov att plugga in ikväll. får inte sova!

får inte heller smsa pösen än, hur mkt jag än saknar honom, för då lär jag aldrig komma igång med någonting. det får bli min belöning istället :D


sandwich artist eh?

  2010-03-22 / 21:56:24 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag har inte fått iväg något mail, men är halvvägs genom två olika jobbsökningar. jag vet inte var det kommer sluta, men jag känner att jag nog måste vara lite flitig ett tag och faktiskt försöka få ordning på mitt liv. därför måste jag chansa. och med det menar jag att ta mig tiden att skriva en jobbansökan till subway, som sandwich artist, trots att jag inte tror att de kommer anställa någon som inte ens gått ur skolan. men tänk om det skulle gå!

ibland är mammor allt bra att ha. min är iaf bäst på det där med att ge dåligt samvete, och är det inte min största drivkraft i livet så säg!

..

  2010-03-22 / 20:51:01 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
okej, skulle bara montera ett badkar först, men nu kör vi!

en dubbeldag

  2010-03-22 / 20:39:19 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
dagen inleddes med en smått bortkastad sovmorgon som jag spenderade i skolan. ångrar att jag inte valde att sova vidare istället.. ångrar det riktigt hårt just nu.

hur som haver! dagen har därefter bestått av en svenskalektion, två EK-möten och två biologilektioner. veckan som helhet kommer även innehålla två miljöseminarium (kents version av prov), så jag antar att ödet/slumpen kör på något slags tema? borde jag köpa en lott tro?

nummer två av EK-mötena var seegt men kul, precis som vanligt. ibland känner jag mig dock som en tråkig besserwisser-lärare för att jag försöker speeda upp tempot lite. och av alla "elever" som är där är nog KP den sämsta, han bara tjötar heela tiden. men han är bra ändå :)

någon som också tjötar hela tiden är min pappa. nyss såg vi en film på en av tv1000-kanalerna, alltså fanns det ingen text, och tror du inte han sitter där pösandes i sin stol och frågar efter ungefär varje replik vad som sas (den var på engelska) och vad som egentligen händer. även på filmer där han förstår vad som sägs frågar han alltid vad som händer, så jag undrar vad han egentligen gör när han ser på film?

jag låter frågan hänga i luften, för mer hinner jag inte skriva. nu ska jag vara duktig och maila mitt cv till innovatum! hajj



found my way back

  2010-03-21 / 22:39:46 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

fanns ingenting under rubriken senaste händelser på blogg.se idag, alltså var det ett bra tag sen jag var inne här. men det visste jag ju redan. att summera vad jag har gjort under de senaste dagarna sådär brukar sällan bli så roligt att läsa, men jag tänkte iaf dra korta punkter, för vad annars ska jag skriva om nu när jag äntligen sitter här?

härom natten ringde telefonen mitt i natten och efter lite yrvaket drummel lyckades jag klicka på svara till slut. det visade sig vara en överlycklig liten johanna i andra änden, som bara ville meddela att hon fått sin flygbiljett till south carolina och sin prince charming. mitt i natten, jag tackar ja! men aja, alltid mysigt att få samtal från andra sidan atlanten so no harm done!

för sisådär sju timmar sen var jag och min prince charming uppe på berget, premiär för iår, men ack! för många poopwarnings, halkningar och genomdränkta skor/strumpor/byxor gör att vi nog skjuter upp återbesöket på framtiden. när mitt älskade bergklev är fullt av blåsippor, då kommer jag igen!

nu blev det så att jag sket i det där med röd tråd idag också, men jag är så ruskigt trött förstår ni. sömnbrist blandat med slutkörda muskler efter kvällen disciplinerade spinning gör att jag måste säga farväl till viktor och johanna nu. cos that's enough talking for one dreary night.


kommentarer (0)

  2010-03-18 / 22:17:19 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
imorrn är det äntligen dags för triotjejligankväll! känns som att förväntningarna har byggts upp en del sen vi bestämde datumet, för det var ett tag sen, men klart det kommer blir bra. det blir vad man gör det och det vet vi allihop. so no worries.

min mage är äntligen lite lugn nu och woow vad skönt det är. för två dagar sen trodde jag nästan att organen där inne skulle spricka, eller i alla fall minst att jag skulle få akut magsår och kanske svimma som följd. eller få en smärtchock, som han får i skärgårdsdoktorn. det är sådär lite lagom dramatiskt. som tur var fick jag aldrig det.

när jag gick i nian på hjortmossen en gång i tiden hade vi så kallade livskunskapslektioner. det var ett slags tema vi hade under några veckor då man i grupp fick göra olika grejer tillsammans med en lärare och kuratorn (som förövrigt var en helskön halvfinne som spelade gitarr). en grej vi gjorde då var att diskutera känslor och var de egentligen sitter. vi fick en dag varsitt papper med en enkel svartvit skiss av en människa, och på det skulle vi måla ut vart vi kände att de olika känslorna fanns eller kom ifrån.

jag målade alla mina i magen, någon delvis i hjärtat och hjärnan också, men huvudsakligen magen. kanske är det inte så för alla, att känslorna sitter där, men för mig är det där allt händer. det är dit allt trycks undan, gurglar runt lite och växer under en tid tills det slutligen blir för mycket och pyser ut.

kanske är det lite som ett kretslopp, eller snarare kanske som en vulkan.
jag vet inte.
men magen känns i alla fall bättre nu.

jag är så trött

  2010-03-18 / 18:37:47 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
och pappa ränner omkring på nedervåningen och gormar ibland upp för trappan när det är något han tycker jag ska göra. the good old vinprovargänget kommer nämligen vid sju och minipedant som pup är ska allt vara imponerande rent och storslaget. men det är i alla fall fint att han har kompisar.

jag hoppas verkligen inte att jag tappar alla mina längs vägen utan också har kvar några när jag bli sextio. vad finns det annars värt att ha i livet liksom?

nu får jag inte sova längre, cellon väntar.
off to el towno igen!

snart lämnar jag huset för ikväll

  2010-03-17 / 18:46:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Jag fortsätter intala mig själv att action är bra, för det vet jag att det är, men meddelandet har aldrig lyckats gå in hos mig. Jag är lat och att få saker gjorda har aldrig varit min melodi, om än bara under korta stunder av sprudlande motivation.

Jag läste precis en inspirationsblogg och att leka med ord fascinerar mig verkligen! Synd bara att jag inte har talangen. Eller, lite talang har jag väl, men aldrig är det tillräckligt. Kanske hade den räckt om ambitionen funnits där och kompenserat, men just nu är jag blott villrådig.

Och när man inte vill något har man heller ingen motivation.
Då händer det inte mycket.


grattis, idag är jag lite mer cheerful

  2010-03-17 / 17:46:07 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

jag har nyss upptäckt att jag ju inte alls blir åksjuk av att läsa samtidigt som jag åker buss. det är mitt absolut bombsäkra resultat efter två dagars undersökning! så akta er, ni hundra miljarder hjärnceller, de oändliga mängderna biologi och historia kommer strömma in mycket oftare nu.

det är onsdag idag, alltså står cirkelfys på schemat. och får jag inte med mig något sällskap då så är det väl kanske inte så farligt. jag är en självständig kvinna (eeh?) och ska jag klara mig själv ute i världen måste jag börja göra de tråkiga sakerna roliga, istället för att undvika dem. på framtida arbeten lär jag ju inte ha en kompis med mig hela första veckan då jag inte känner någon annan, när jag senare flyttar någonstans för att plugga lär jag inte gå i samma klass som någon jag känner och kanske heller inte bo med någon. har man tur så känner man någon i samma stad. och om jag drar ut och reser lär jag troligtvis inte ha en liten trogen mops hängades i hälarna hela tiden, utan kommer troligtvis också få möta the big dogs på egen hand ibland.

förlåt, jag menade förstås NÄR jag drar ut och reser, inte om.

trots min lilla flipp på kents uppgift idag känner jag mig bara tvungen att deklarera att jag älskar internet! rent generellt alltså. för det finns ingenting du egentligen behöver vara rädd för, allt går att läsa sig till. ska du göra något du aldrig gjort förut? då är frågan: vill du veta hur det går till steg för steg, se en video eller läsa om någon annans erfarenheter i ämnet?

A.L.L.T. är möjligt.


något mindre magont nu

  2010-03-16 / 18:34:13 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

förut var det brutalt. men lite action var lösningen, och nu gäller det bara att hålla tempot uppe.

till att börja med ska jag skriva en plan. strukturerat ska det vara, alltid. det är åtminstone alltid önskvärt.

det kommer att ordna sig, ska du se.


comeon

  2010-03-16 / 17:07:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
ni vet det där med att alla finns där när man inte behöver dem men när man väl gör det så finns ingen?

svara på mina sms råå!

verkligen inte munter

  2010-03-15 / 17:20:47 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
dagen inleddes med gammal hederlig julskinka med senap, ägg och te. när hände det senast att mamma gjorde iordning frukost innan skolan tro? kan inte säga att jag bryr mig om att ta reda på det, det var bara skönt att slippa äta torra flingor med mjölk ytterligare en dag.

himlen är blå nu och jag tänkte jag skulle försöka muntra upp mig själv. därför måste jag lämna datorn, sorry folks. 

så jag tar med mig den arma magen då, för att vandra runt huset i jakt på.. ja, ni vet.. något kul.

det där obehaget är tillbaka igen

  2010-03-15 / 17:07:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

det är läskigt när saker känns fel i kroppen. kanske är det en liten del hypokondri, men ouch vad rädd jag blir. men det går säkert över, så är det med allt. saker kommer och går, men jag längtar, så det nästan gör ännu mer ont, tills det tar slut.

jag blir utöver det snart knäpp på alla småsaker som gör att det gör ont i magen hela tiden. saker så som fruktade telefonsamtal, allmän tidspress, läxor, prov, ek-uppgifter, träningar som aldrig blir av, städning, högskolekataloger, cv-skrivning, sommarjobb, bokningar hit och dit...

hej magsår.


love makes you corny

  2010-03-13 / 18:53:58 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
trots obehag är jag ändå lycklig nu. för idag har jag ätit fläsk med löksås, inatt ska jag få sova, imorrn kommer oscar och på fredag ska jag få vara med finaste vännerna igen.

man ska vara glad för det lilla.

för oftast är det det lilla som spelar störst roll. kanske är det därför jag älskar oscar mer och mer för var dag som går. de små sakerna blir bara fler och fler, de staplas på hög och universum är taket so keep it coming. i honom har jag funnit en tandborstbuddie, kramkudde, spellärare, sängkamin och smsvän. och han har gett mig en bonusfamilj, tusen lärdomar, självkänsla och 15603 kilo kärlek! med mera of course.

för att uttrycka det enkelt - aldrig har jag väl himlat med ögonen åt någon med så mycket kärlek som åt honom ;)

du är min, oscar :)

ont i magen

  2010-03-13 / 18:36:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
som en våg kom obehagskänslorna när jag till slut blev ensam. undantryckta, överröstade. men inte längre. det känns ungefär som när man tänker på döden ni vet, och man börjar tänka på hur fort livet går, att snart är den här. men man skulle ju lika gärna kunna dö redan imorrn egentligen. att tänka så får en dock inte att känna sig bättre till mods.

men det är inte riktigt döden jag tänker på just nu, dock kanske på att livet är ganska bräckligt ändå. för såna här dagar ger mig perspektiv. de där två veckorna i somras gav mig extremt mycket perspektiv och samtalet igår tog mig tillbaka till de känslorna. sällan har det varit så befriande att få prata någon som michael om skitsaker såsom nässpray och iphone-applikationer.

för panik och tårar kan jag just nu lätt framkalla. likgiltighet och nonchalans känns svårare.

long time no see

  2010-03-13 / 16:53:20 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
att bo på landet är både det värsta och det bästa som finns. nästan dagligen förundras jag av den kringliggande naturen och tänker på hur fint allt är, och det är ju bra. en stor nackdel är dock att man lätt känner sig ensam. att ta sig in till stan var dock alltid ett stort projekt när jag var yngre och krävde mycket planering. bussarna går väldigt sällan här och moppen/cykeln tar nästan en timme enkel väg. att gå ligger nog på omkring fyra timmar.

men ända sedan jag fick körkort i början av juni förra året har jag fått lov att prova på hur det är att vara en självständig och spontan stadsbo. häromdagen var jag bara hemma i ungefär en timme innan jag åkte igen, har det någonsin hänt förut?

iaf, under de senaste två dagarna har jag fått en stor dos stadsliv. jag, malin och louise har slagit nytt fikarekord - fem och en halv timme på det nya caféet kallat slussen. jag tror dock jag väntar med att gå dit igen tills de hunnit installera kortmaskinen. efter detta var det hursomhelst tacoskväll i casa de viktor. vad jag trodde skulle bli en parkväll blev istället en all nighter av killar vs tjejer. galet vad olika/lika vi är beroende på kön! tur att det funkar ändå :D

imorse blev jag dock kicked out av oscar vid tolv, efter att ha blivit lite spöad i biljard-rulla-boll-tävling, så då tog jag bilen äända bort till viktor igen för att bli spöad i risk istället! men tji fick han för jag snodde då med mig louise bort till malin, som vi födelsedagssurpriseade rejält och fick tårta som belöning^^

nu är jag hemma, sunkig utav bara helv*te (spelar det ngn roll vilken bokstav man censurerar?) medan louise fräschar till sig i duschen. 

och DÄR kom en fläkt av schampo in i rummet, dags för mat!

ma börthdäj

  2010-03-11 / 18:59:32 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
en dag med fyra tunga lektioner, vars avslutning var en feting till engelska uppsatsskrivning. jag har nog aldrig varit så förberedd så jag måste nästan tycka att det var en piece of cake, men jag vågar inte riktigt säga det högt än för man vet egentligen aldrig hur det har gått. tänk om jag kunde förbereda mig så för historiaprovet också, jädrar vad jag skulle rocka då!

det här med bloggar är ett himla bra sätt att sig öva på att skriva. jag vet inte om ni har märkt det men jag har under senaste tiden försökt som en galning att skapa passande länkningar mellan styckena, som jenny alltid tjatar om, för att ge allt ett sånt där riktigt gött flow! men jag suger på det, så därför tillåter jag mig själv att strunta helt i det idag (som ju är en speciell dag), men förlåt för att det blir hackigt.

födelesedagar är bra på det sättet att man verkligen förstår hur många som bryr sig om en. för det betyder faktiskt något när ni säger grattis, hur trivialt det än må vara. för mig betyder det att jag är värd att tänka på och jag vill väldigt gärna känna att jag är det.

därför vet jag inte varför jag gråter.

förövrigt så är det nu bara 65 minuter kvar tills jag är 19

  2010-03-10 / 22:55:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

but who's counting?
dork.


vad jag allra mest skulle vilja ha

  2010-03-10 / 22:54:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
...på min födelsedag är:

ett granatäpple
en minioscar att hänga på nyckelringen
ett bord fullt av blommor
en våffelfika hos broddelina med massa fina vänner
en massa snygga madde-kläder
ett ändlöst lager fryst frukt
allting från the body shop som luktar gott
mer tid
en miljon

lite mer motivation, kreativitet och spontanitet hade för den delen inte heller varit fel om någon kunde fixa åt mig!

men precis som den allra bästa inspirationen kom även de här idéerna alldeles för sent. men till julen kan ni väl vara gulliga och komma ihåg det här? :D

walk with me

  2010-03-10 / 08:12:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag kände mig smart igår när jag satte väckarklockan på sju. det skulle ju göra att jag fick tid att läsa in mig på geografin innan jag for till skolan vid tio. men nu känner jag att min fina avsikt lika gärna kunde kvitta, för allt jag kan tänka på är om jag ska låta mig själv somna om eller inte.

jag önskar att vi fått reda på lite mer om det där geografiseminariumet för det gör mig så nervös när jag inte vet vad som kommer. jag vill ha kontrollen tack, den ska vara i min hand annars vill jag inte vara med. så kanske jag borde plugga lite då..

när allting som borde vara kul bara är jobbigt

  2010-03-09 / 22:11:22 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
då är man trött, och det kan förstöra hela dagar. inte för att det förstörde något just idag, men nog hade det känts än bättre utan behovet av tändstickor under ögonlockena^^

på tal om absolut ingenting så har jag funderat lite över det här med tävlingsinstinkt. för många jag känner har just lite för mkt av den varan, vilket yttrar sig som antingen sönderstress, sura miner (dåliga förlorare) eller djävulsk träningsvärk. jag har full förståelse för hur de blir såna eftersom de är/har varit träningsfreak allihopa men det får mig att undra om det är en bra egenskap eller inte? det ger säkert ökad disciplin, envishet och ambitioner, vilket säkert är underbart att ha i skolan och kan ge en mycket fin karriär i framtiden. men samtidigt kan det säkert också leda till magkatarr, göra en lättirriterad och högmodig (vilket enligt google är motsatsen till ödmjuk) samt kanske begränsa en.

jag själv anser mig inte ha någon vidare välutvecklad tävlingsinstinkt, men visst kan den komma fram ibland. och precis som många andra kan jag bli riktigt sur när någon fuskar på ett spel, men oftast försöker jag bara för min egen och alla andras skull strunta i det.

det som istället ofta stör mig är att alla jag tävlar mot, i allt mellan himmel och jord, går in för det på ett helt annat sätt och därför med helt andra förutsättningar, vilket gör att jag för det mesta förlorar. inte så sällan blir det tävling av en helt vanlig vardagsgrej, t.ex. om vem som räknar matten fortast, tar tyngst vikt på gymmet, är mest upptagen på fritiden, vem som kommer först ner från lektionen eller är först till kön i matsalen. jag finner det ganska trist att jag alltid förlorar eftersom jag oftast inte ser det som en tävling och därför inte gör mitt yttersta. kanske borde jag göra det, men varför? kanske skulle jag bli bättre på att göra mina läxor, men är det verkligen värt den extra stressen?

jag lever nog i en ganska naiv tro att människor främst önskar varandra lycka för det jag ser med mina ögon varje dag liknar mest ett krig.

alla mot alla.

eighteen twentyfaav

  2010-03-08 / 18:28:30 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
med en kvart till godo innan jag far till stan för lite foodshopping och träning tänkte jag skriva några rader om något jag inte längre kommer ihåg vad det var...

men det finns ju som tur är alltid annan skit där inne i hjärnbarken (?) som jag kan pränta ner här! till exempel är jag galet nyfiken på vad einar egentligen sa förut idag, med tanke på allas granskande blickar på mig, men pratar man med malin så pratar man med malin och då får alla andra vänta, serni. måste fråga ngn snarast dock!

studentkryssningen är förresten över, någon som har missat det eller? nej, skulle inte tro det va. hela facebook är belamrat med fotoalbum och folk är taggade hit och dit och överallt. suck.. fast nä, skvallerlovers som vi väl alla är lite grann kan man ju inte låta bli att gilla detta nya uppsving av juicy photos-uppladdningar.

för övrigt borde jag verkligen sluta ligga i sängen med datorn i knät för holy kamoly vad kissenödig man blir! just därför blir det inte mycket mer än så skrivet idag. so ciao bella(o)s!



(fattade du den sista louise? inte helt korrekt men kanske lite kul? :D)

hå l timme

  2010-03-08 / 13:52:08 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Jag börjar få rutin på det här med håltimmar nu. Förut kände jag mig mest ensam och övergiven, nu tycker jag istället att de är utmärkta tillfällen att kunna göra läxor och uppgifter på utan att behöva offra någon fritid. Splendid I’d say!

Dagens nyttogöra har varit geografi, den fruktade geografin, som jag nu har betat av ytterligare en punkt på. Kalla mig långsint men jag hyser fortfarande agg mot den där dagen då jag skrev så mycket och sparade var femte minut, men förlorade allt ändå. När jag nu läser vad jag har skrivit hittills blir jag påmind om det jag förlorade. Mm, buhu.

Snart får nog fysikarna rast, bäst att jag går och arrangerar mottagningen. Jag måste ju liksom ööh… fluffa till håret o nypa mig i kinderna lite, så jag ser fräsch ut när de kommer. Not :D


yesyes, nu är jag hemma

  2010-03-07 / 21:51:08 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
och jag kan meddela att gårdagskvällen var galet mysig, för hos the sundbergs känner man sig verkligen älskad! jag tror hans lillasyster har en liten crush på mig för tillfället för oj vad hon kramas, och jag menar, när jag får vara sofie i filmen mamma mia (huvudrollen alltså) då är det allvar ;)

tyvärr åkte jag därifrån tidigt idag för att bli upplockad på vägen till götet av lillmum och lillpup (mamma och pappa). vi tre for raka vägen till min systers nya studentbostad, som för övrigt ligger nära liseberg om någon undrar, och hjälptes där åt att fixa till hennes crib lite grann. jag skötte det tekniska, pappa det elektriska och mamma gjorde det som mammor alltid gör, det vill säga resten.

sedan fick jag efter många om och men typ två timmars intensiv och väldigt stressig shopping, till stor del sponsrad av mamma vilket nog betyder att jag kommer få något färre födelsedagspresenter på torsdag. men en hel del kläder blev det iaf, bland annat en assnygg vårjacka och väldigt välbehövda nya skor!

THEE jacket --> visade sig dock vara slutsåld i hela stan och finns ej längre heller på nätet att beställa. fuuuck

i jakt på kycklingspett

  2010-03-06 / 17:15:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
jag har inte bloggat på hela dagen i brist på ämnen, för jag tvivlar liksom på att ni vill ha senaste uppdateringen i hur jag ligger till med mina läxor? mm.

idag har jag iaf suttit en stund på balkongen, vilket är det ultimata solstället för det är typ bara jag som vill vara där (det var ju jag som fick den byggd). nu spelar det iofs ingen roll om jag är ensam eller inte eftersom jag så här års inte ligger halvnaken utslagen på golvet utan istället sitter upp påpälsad likt en same och bara med ansiktet synligt mot solen.

aja, nu måste jag hitta på något att äta för sen bär det av mot the sundberg residence och imorrn kanske det blir shopping i götet! alla dalar följs av toppar, mina vänner!

kanske skulle jag ha följt min impuls och inte åkt hem trots allt

  2010-03-05 / 23:18:56 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
men gjort är gjort och nu sitter jag här framför mord i sinnet med blåbärsblå tänder och gråter nästan. för att flickan på tv dog alltså, inget annat.

idag har jag och pand rännt fyra gånger upp och ner till lägenheten och tre gånger hem till henne, sedan ytterligare lite till runt i stan. och jag kan inte hjälpa att jag bara tänker på hur jäkla mycket bensin som går åt, eller snarare på hur mkt skit vi släppt ut idag.

okej, kanske är lite påverkad av provet i morse men ändå. det är sjukt svårt att vara miljövänlig vad gäller transporter när man bor där jag bor, och det är synd. det messade upp mitt ekologiska fotavtryck jue :(

meh hallå!

  2010-03-05 / 21:51:08 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
just nu sitter jag och är PRETTY ANNOYED på tv8 eftersom det istället för den planerade filmen nu har varit både en tennismatch och en random jäkla frågesport. jag skulle ju se på marie antoinette! jag och pand ombokade tom biobiljetterna till klockan sex och nu sänds den bara inte, helt utan meddelande varför! gaaaaaaaaah.

alice i underlandet var förövrigt en helt utflippad film, men riktigt bra! väldigt mycket bättre än tidigare versioner, som bara har varit tråkiga och stundtals rätt creepy.

trots en dryg timme av popcorn-mölande borde jag nog gå och äta nu..

kung fu PANDA!

  2010-03-04 / 23:17:24 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
hela denna veckan, hittills, har jag varit galet effektiv på mångt och mycket! idag har jag pluggat in ett helt prov i stort sett - det är typ 36 regler i miljöbalken som vi ska kunna utantill och lite på måfå har kenta även slängt in 97 engelska glosor som har med miljö att göra. vi skulle kunna de vanligaste, men vilka är det? tur att jag närapå älskar engelskaglosor annars vet jag inte vad jag hade gjort.

imorrn ska jag och pand på bio och se alice i underlandet. tacka gud för den kvinnan som nog är den mest spontana jag känner! för vad sägs om den gången vi skulle med symfonin på klassisk konsert i Vara, och när vi fick en kort paus i repetitionerna innan föreslog hon att vi skulle dra hem till henne och dricka upp det sista av hennes portvin. sagt och gjort! men eftersom jag skulle köra dit och tillbaka slutade det med att vi fick sitta på musikskolans parkering och dricka upp det snabbt ur en kåsa, bara för att sedan komma för sent in i bussen som var full av massa småkids plus lärare. hehe. knäppo pando!

men oh vad jag gillar henne :D

det här med prov i övermorgon är ingen hit asså

  2010-03-03 / 22:28:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

för var tar all tid vägen? dessutom ska biologilabben in i morgon och jag vet fortfarande inte varför jästen betedde sig som den gjorde? vad var de där små plupparna mitt i cellerna egentligen? god only knows.

förresten är det rent ut sagt piss att alla människor tenderar att glida ifrån mig hela tiden. de har annat att göra, jag har annat att göra och ingen orkar dra igång såna där samtal som kanske inte är tiptop, men ändå håller uppe kontakten. jag är förövrigt sämst på att hålla kontakten. det är synd men sant. jag hatar att ringa folk, blir allt som oftast trött på att smsa/msna mitt i samtalen (hur kul det än är) och jag är dålig på att komma på samtalsämnen.

visst ger det så mkt mer när man verkligen anstränger sig för att söka kontakt med folk, när man säger något trivialt om vädret bara för att få igång alla, men till slut blir man trött på att vara käck. ändå lär jag fortsätta försöka imorrn.

precis som jag ska försöka igen med miljöpolitiken och biologilabben imorrn.


ehehe

  2010-03-02 / 00:02:51 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

uppe lite väl sent innan ett prov, men guess what?
jag fastnade framför en film.

en barnfilm dessutom - kid svensk. hade nog varit riktigt bra om jag bara varit lite yngre, ack och ve (broddelinacitat!) vad gammal jag är! not.

även om det är sorgligt att lovet nu är slut så är det bra tur att man har en skola att gå till imorrn för det börjar kännas riktigt j*vla ensamt här hemma. så illa att jag har börjat prata med mig själv igen. vilket iofs är väldigt kul, men kaanske lite creepy.

okejokej, jag ska väl sova nu då..


equals prov

  2010-03-01 / 17:56:40 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
måg har stängt imorrn med, men inte nisse.

SÅ surt.

feina bilder

  2010-03-01 / 17:18:04 / Bilder / 2 KOMMENTARER
för inte så länge sen (eller jo, det var nog längre sen än jag tror..) så skulle jag iaf visa bilder på mina kompisar eftersom mina föräldrar inte har så bra koll på vilka alla är. min första tanke var att wups, undrar om jag har något annat än förfest bilder? jag började iaf leta igenom det senast uppladdade albumet och några av de bilder mina päron fick se var dessa:








(här försökte jag visa vem einar är)



jag tror de fick jättefina intryck av vilka jag umgås med! tur att de åtminstone hade koll på vilka tjejerna är ;)


tankar troligtvis delade med många fler

  2010-03-01 / 16:50:46 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
nu har jag pluggat religion och ja, det var rätt länge sen jag faktiskt pluggade något. jag kan läsa läxor och försöka förstå mig på dem, men det där med att verkligen plugga in det så att informationen stannar, det är endast prov förunnat.

jag har till och med skrivit en liten gloslista på ord (som jag inte bara ska veta betydelsen av) som man borde kunna inom hinduismen och buddhismen. jag tyckte det behövdes. det blev drygt sextio ord.

som alltid när vi läser om något i skolan går jag igenom en rad tankar, alltid ungefär desamma, i mitt huvud. nämligen att "varför måste vi lära oss det här och vem sjutton har kommit på allt", "det behöver vi nog inte kunna så jag skippar det", och när det kommer till religion brukar det även slå mig att "vem i hela friden tror på sånt här".

buddhismen är dock en ganska vettig religion, och visst, vissa filosofiska tankar är oerhört intressanta eftersom de delvis liksom stämmer... så på det hela (stora?) taget är det ändå intressant att plugga. men de där obligatoriska frågorna kommer ändå alltid upp, för en del detaljer är sjukt onödiga, det måste ni väl ändå hålla med om? (retorisk fråga, menat som ett fint försök till avslut)

1 mars 2010

  2010-03-01 / 13:54:59 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

ännu ett månadskifte som för oss närmare framtiden.
poetiskt, jag vet.

men allvarligt talat, snart blir jag 19 och snart tar vi studenten. skolan är äntligen över, men samtidigt som det är underbart ger det så mycket frihet att det nästan blir jobbigt..

jag tänkte häromdan på hur det kommer bli att börja arbeta. och det gjorde mig faktiskt lite rädd eftersom de två riktiga arbeten jag har haft under åren har gjort mig mer eller mindre deppig. men kanske blir det bättre när man lär känna sina medarbetare, och när man faktiskt får vissa bestämda arbetsuppgifter och slipper tigga om något att göra. jag hoppas bara att jag kommer få slippa känna ångest över att åka till jobbet då, och slippa känna mig som ensammast i världen fem dagar i veckan. 

men vad mer kan man göra än hoppas?


RSS 2.0