warmth

  2006-08-27 / 13:29:45 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
86037-12

Härom dagen tittade jag ut genom fönstret och såg att pappa tänt en stor brasa på det vanliga stället.. just typiskt honom att inte säga till.. Menmen.. jag gick ut och tog med mig kameran som ni ser. Sedan satte jag mig på en liten bit berg i närheten och sjöng för mig själv medan solen gick ner och brasan sprakade.  Det var härligt! och jag har tänkt göra om det men det bara reganr hela tiden eller så har man inte tid.. 

Det blev höst så himla fort! Hoppas att vi får se lite mer sol innan mörkret helt omsluter oss!

Men i vinter så ska jag tända brasa inne i spisen och dricka lite härligt te till skön musik! Låter inte så pjåkigt, eller hur?  

Idag ska vi köpa friskiskort så nu ska det bli träning framöver! Jag var faktiskt ute och sprang igår igen.. men jag fick väldigt ont i halsen, det borde väl vara för att det är så kallt? 

Idag ska jag också köpa mig ett par jeans som jag har sett ut i en katalog.. SNÄLLA GUD! säg att de passar!

86037-11

  2006-08-24 / 17:59:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
86037-11

Vår nyaste bil.. Peugeot 307.. jag tycker den är väldigt fin! eller?


gevalia

  2006-08-24 / 17:56:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Som vanligt så skriver jag små stycken om saker som hänt i mitt lilla liv..

Idag såg jag en älg. :)

Idag har vi varit på innovatum. Vi har s.k. tema-dagar med skolan, så idag vi var där och fick lyssna lite på en föreläsning om 'bilder som styr ditt liv' och sedan fick vi lära oss lite om ett fabriksdataprogram..  

Igår var en vanlig skoldag. Alla i klassen var så lagom dåsiga och mörbultade av veckans två första dagar..

I förrgår, i tisdags, så hade vi också en tema-dag. Tydligen tyckte skolan att vi beövde lite omväxling från skolarbetet, som vi knappt har börjat med, och därför så skulle vi gå det s.k. kraftprovet. Så vi gick ca. 1,2 mil i regnet som så mysigt föll omkring oss! Det var faktiskt inte så farligt tyckte jag; två blåser på fötterna och alla kläder blöta.. men för de flesta andra så tillkom träningsvärk efter dan innan..

För, i måndags.. det var det en vanlig skoldag förutom att sista lektionen, d.v.s. gympan var lite jobbig..
Johan tvingade oss att springa 7 km på högst 50 minuter... 'grr..  Fast om jag ska vara helt ärlig så var inte heller det såå jobbigt.. man sprang och gick omvartannant... det enda jag inte gillar är att man blir så himla röd i fejan!! Det är faktiskt inte så kul eftersom upploppet nästan går mitt i centrum! :(

I tisdags vaknade jag upp hemma hos amanda, d.v.s. jag sov över hemma hos henne och frida the dog, som fick sova i hallen eftersom jag är allergisk.. :( 

Jaaaa, det är mysigt att dricka te!

v. 36, d.v.s. den 4-5 september så ska vi i klassen gå en vandring.. Vi skall gå till hunneberg och stanna över natten och gå hem igen... 2 mil eller vad var det? och nu har vi iaf fåttt övning för det!

Idag är det ett tjockt molntäcke på himlen, och jag har insett hur deprimerande det är.. När solen tittar fram blir jag faktiskt stormlycklig, fast jag inte ogillar hösten på något vis.. Mörker lägger sig i sinnet..
I suppose.

'bee good'

  2006-08-18 / 18:27:09 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Mors! Jag har nyss kommit på att jag ska ha "godislöfte" ett tag framöver.. jag börjar på måndag.. detta gör julia också vilket kanske gör det lite lättare, det var henne jag fick iden från.. Idag var tredje dagen i skolan.. Allt går finfint.. fast idag på gympan så trodde jag att vi skulle springa skitlångt, men det blir framskjutet tills på måndag! Nu kommer jag ha lite magpirr hela helgen.. =|

Vi har fått en ny svenska lärare och hon verkar jättebra faktiskt! Från norrland och heter Carola! =D
Och så har vi en vikarie i engelskan som heter Linus, men han ska bara vara här i tre veckor, sedan kommer en annan vikarie som heter Kerstin och är ganska uråldrig... Sist man såg våran egentliga lärare som är sjukskriven av okänd anledning var i september (?) förra året... Jaa.. engelskan kommer nog bli lite konstig i år också..

Idag blev jag stucken av ett/en bi/geting.. gjorde inte så värst ont egentligen, men eftersom det var under foten så det gjorde lite ont att fortsätta gå.. =/

Imorse fick jag stå på bussen vilket inte händer så ofta... visst är det intressant det här?!  :P 

Igår köpte jag två filmer; Evita och Romeo and Juliet... Den sistnämda såg jag sedan i går kväll och den var annorlunda.. Början gillade jag inte så mycket men den blev bättre ju längre man kom.. Och förhoppningsvis var den bara "dålig" för att jag blev så förvånad.. =D

....


peaking :D

  2006-08-15 / 18:24:03 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
86037-10

Jag har en massa blombilder på lager, så de kommer nog att dyka upp lite ibland..
Den här bilden är nästan bra... det man ser där bakom är grannhuset, eller det som vi hyr ut.. jag bor precis till vänster utanför bilden.. kan visa ngn gång..

Imorgon börjar skolan..! kl. halv nio fick jag just reda på, vilket var vad jag trodde..

Igår städade jag mitt rum så nu är det renare än det någonsin varit! jag vet inte var jag fick orken ifrån!?
och idag rensade jag en halvmeter tjock pappershög! Vilket inte var så ansträngande precis, jag fastnade hela tiden för att jag läste gamla arbeten och historier.. Jag har faktiskt fått ihop en del bra berättelser i mina dar, även om de inte alltid är vad jag enligt läraren skulle skriva.. :D

Idag har jag målat lite grann.. staket.. såklart.. men sedan började det regna och jag fick springa in i ladugården..

Nu kanske jag ska gå ut lite.. solen tittar fram! :D



13:12

  2006-08-14 / 13:12:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
86037-9 

Kommer ni ihåg våren??

Jaaa, jo, jag är lite mer positiv nu till att börja skolan.. man får ju träffa alla sina goa kompisar! Utan dem skulle jag.... jag vet inte vad jag skulle göra, ärligt talat..

Vädret är detsamma, grått.. Pappa och Anders (snickarn) jobbar där nere på altanen och balkongen, som snart börjar bli lite färdigt.. Fast vi ska inte öppna upp väggen så att man kan komma ut på balkongen förren i vinter (?!).. Anders är en busy man och måste ta tillvara på att man kan jobba ute nu.. :/

öhm, igår, ja.. då målade jag en liten vägg med grundfärg, vilket innebär att man ju måste måla samma vägg igen, suck.. sedan åkte vi o hälsade på farmor som varit på sista hållplatsen Tallbacken ett tag nu... hon vill komma hem för foten är läkt och hon kan gå riktigt bra med sin rullator.. ja.. 87 år tror jag hon ska fylla nu.. tydligen hade hon dessutom fått fel medicin på lasarettet vilket gjorde att hon knappt inte kunde röra sig utan att hjärtat började banka som besatt.. ja, usch.. det är inget trevligt att bli gammal! :(

Ialla fall.. efter det så åkte jag till Widings residence för Rebeckas avskedsfest.. Man blev lite tagen på slutet... Fattar ni eller?! ett helt år helt själv i frankrike!? ...men becka är knappt nervös alls mot vad jag skulle varit! Och stackars amanda o co som ska ta adjö vid flygplatsen! jisses.. känslosvall..

musica... j'adore le musique! :D

it's over

  2006-08-13 / 13:03:15 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
86037-8  EM är slut, snart börjar skolan och ute är det grått och blött... Jag hittar inget positivt med allt det här just nu!!! usch.

Alltså, det är inte såå jobbigt att vi ska börja skolan igen men det är faktiskt väldigt mycket skönare att ha sommarlov, att kunna vara lat! Och jag gillar verkligen inte att ha en massa saker som man måste göra men som man helst vill skjuta på, och så gör man det tills man sitter med allt upp till knäna!! Dåå är det jobbigt!

I kväll ska jag till Rebecka på hennes avskeds-fest.. hon ska ju till Frankrike i ett år, och jag måste säga att hon är modig som få.. Jag hoppas att hon inte blir alltför förvånad när jag kommer.. jag vet inte riktigt hur allvarligt menad inbjudan var, men jag kommer ändå! :D

mhm.. nu har jag annat att göra, så..


EM

  2006-08-12 / 14:07:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
I torsdags var jag, Amanda o Hanna på Liseberg.. Jag tror jag prövade 4 karuseller som jag inte vågat åka förut så nu är jag nästan modig! Top spin och regnbågen var faktiskt härliga! Och vi slapp en hel del köer för regnet som var första timmen skrämde bort de flesta och då åkte vi karusell med våra ponchos på (inte Hanna)..

I och med att det är EM i friidrott i Göteborg nu så såg vi en del kändisar, och jag insåg dagen efter hur kända 2 av dem egentligen är.. I spårvagnskuren stod vi o väntade bredvid Blanka Vlasic, som dagen efter kom fyra i höjdhoppstävlingen.. Hon var tillsammans med andra gubbar med pass om halsen och eftersom vi stod precis bredvid så märkte vi också hur otroligt lång hon är! 1,93!

I den korta kön till pariserhjulet stod Sara Löfgren bakom oss med sina tatuerade armar och en väninna..

På vägen till Centralstationen på kvällen mötte vi Jenny Kallur som pratade i sin mobil. Och dagen efter sprang hon final i 100 m häck! Wohoo!

Igår fick Kajsa brons också! Bra jobbat under sådan press! Jag skulle nog inte kunna prestera någonting alls om alla redan förväntade sig att jag självklart skulle vinna! Jisses!

Och Susanna Kallur fick GULDET i 100 m häck! Snacka om att hon måste varit hyperfokuserad! Och hon fick GULD!! :D

Bara fyra dagar kvar av sommarlovet!! Neeeeeeeej!

jag vill faktiskt inte. Jag vet inte varför jag är så emot det den här gången, jag vill bara inte.. .

Nu ska jag hämta pappa på moppen.. OBS! Han kör på tillbakavägen! :)

appelskrutt

  2006-08-09 / 12:01:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
mhm, nu sitter jag här igen... Igår var jag o mamma o shoppade, så nu har jag ett par simfötter!! Lite sent kanske men.. :D Nu kan jag leka fisk!!

Öhm, morgonen idag var lite seg.. jag vaknade kl. 8 av en motorsåg på nedervåningen och den återkommer lite då och då fortfarande.. Pappa och snickarn håller på o ska byta ytterdörr och så bygger de trappa nr. 2 ner från altanen så nu slipper vi snart att hoppa! 

Jag ska någon gång snart gå ut och måla färdigt staketet :( ... Det j'vla staketet.. :/

Igår läste jag tre st. Vimmeltidningar som min syster lånat av hennes kompis... Och det är helt otroligt vad mycket det är som de vill att man ska köpa hela tiden! Främst är det smink och sånt, hårprodukter och kläder.. och det är hur mycket som helst!! Lösningen på alla problem; köp det tidingen rekommenderat?

Imorgon var det liseberg, eller?? Tänk att åka slänggungan i spöregn!! :D    

Och skolan, ja. Den börjar om 7 dagar!! Usch.. Jag känner på mig att det kommer bli mycket jobb.. usch.. Jag har nog surfat igenom skolan så här långt.. av olika anledningar så har vi aldrig haft så mycket läxor, de vi fick var ganska enkla och jag har lätt att lära så det har varit a piece of cake så här långt... Och nu är det sista året att visa vad man går för.. speciellt i gympan... jag gillar verkligen idrott, men redskap är inte min grej och det är väl för att jag inte har redovisat ringarna och det som jag bara har G... :(

hmm.. man kanske kan bada idag, och prova simfötterna? jag vet faktiskt inte hur varmt det är ute...

nä, staketet var det ju.. farväl, gott folk!

det drog i smilbanden..

  2006-08-05 / 19:28:14 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
:D

ahopp, nu är jag hemma igen från campingen.. kom hem igår.. jag vet inte hur mycket jag ska säga om tiden där, inget megaintressant hände om man säger så.. :)  Vi solade en hel del så nu är man brun några dagar framåt, det håller ju tyvärr inte speciellt länge. :(  Jag kan skriva mer om hur det var någon annan gång allteftersom jag kommer på saker värda att berätta! :)

Idag har jag spelat på ett bröllop, och det var också det första jag har varit på! Det var vackert, och man blev så väldigt glad av alltihop, det var liksom så högtidligt! Elin sjöng jättevackert, det var så fint när man tänkte på vad hon egentligen sjöng och hur det måste vara för de två som stog där fram - nygifta!
Jag, Amanda o Olivia spelade cello på den sista låten när alla gick ut och Elin spelade melodistämman på fiol.. Det hela gick som man kunde önska, så att säga.. :)

Imorgon ska jag o amanda troligen bada på typ Gaddis eller nåt, för hon har ju fått en moppe nu!!
Jag såg förresten en megafin moppe stå här på vår gård, så jag frågade pappa vems den var, och då sa han att det var klas-görans (KGs) (pappas kompis) vespa.. vilket innebär att det går i 80 och att jag inte får köra en sån än..
:( 

Men men, nu får jag ta o börja grilla om jag vill ha någon mat idag! Good bye!