Leta påskägg och handla tax free

  2012-03-31 / 10:18:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår hade vi påskäggsletning på kära gamla GVC, som är universitetets byggnad för geovetare och som alltid är mysigt folktomt (till skillnad mot Handels). Otroligt barnsligt, och otroligt kul, var det att springa omkring i strumplästen och leta ägg bakom kopiatorer och krukväxter. Det mest klockrena var dock innan letandet, då alla en och en skulle gå och gömma sitt ägg, och resten fick gömma sig på handikapptoan. Killen som stod utanför när Johannes knackade på, och det kom ut inte mindre än fem vrålskrattande människor, var oslagbar!

Imorgon bär det av till Danmark på exkursion i fyra dagar, vilket nog kan bli riktigt kul. Köpa lite sprit på färjan, flumma runt med klassen på fotbollsklubben där vi ska bo, och kanske bada i det iskalla havet med tok-Ida. Det blir säkert bra det här.

Sträckläsning.....

  2012-03-20 / 17:07:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår hade jag och tre vänner en liten klädbytardag, komplett med tacos och kladdkaka. Helt förbluffad kom jag hem med en ny jacka, klänning, tjocktröja och festtopp, samt två böcker. Helt gratis! Och mycket snygga! Dessutom blev de andra glada över att bli av med saker de varken tycker om eller vill ha. Så himla bra!

Idag sitter jag och sträckläser en bok om genus, för att under resten av veckan jobba på en liten uppsats om detta. Boken är dock som en enda lång klagosång över kvinnors situation ute i världen, eller som Peter i klassen sa: "bokjäveln får mig att känna mig som en riktig douchebag bara för jag är pöjk, och vit..."

Paradoxalt!

  2012-03-17 / 20:11:40 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Hur mycket jag än tycker om mina vänner kan det bli lite för mycket ibland. Att umgås varje dag i skolan och sedan hela helgen gör liksom att man inte har så mycket att säga till slut, och det känns så sorgligt när det händer. Så ikväll ska jag bara vara själv.

Jag vet dock inte riktigt vad jag ska hitta på. Har redan sett en film, snackat med fyra pers på telefon (är det ringa-madde-dagen idag?), tvättat och lagat mat. 

Två timmar senare: Har inget att göra, drar till Cilla för lite gurka och dipp!



Structural Adjustment Programmes

  2012-03-15 / 21:37:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Imorgon är det tenta i kulturgeografi, vilket är den samhällsvetenskapliga delen av det fina program jag går. Även om allt fortfarande är sjukt intressant, är det samtidigt extremt tråkigt. Jag älskar att lära mig varför allt är som det är ute i världen, men lite för mycket ekonomi och historia, mina två hatämnen, gör att det faktiskt känns som att den här tentan kan bli mitt första U. Dock kan jag fortfarande lite, så har jag bara tur med frågorna skulle det kunna gå vägen.

Hur som helst. Gillar ni fina klänningar, kolla inlovewithfashion.com


Tillbaka på mellanstadiet

  2012-03-15 / 21:21:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Så fick jag känna på det till sist. Den där känslan när man blir vald sist på gympan, fast i det här fallet var det till ett grupparbete. Man skulle vara två och två, och jag blev över. Ingen skön känsla kan jag lova.

Men det ordnade sig, jag får vara med Viktor, och honom känner jag ju faktiskt lite ändå.





Flying solo

  2012-03-04 / 15:48:09 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Körde lite soloshopping idag, och hittade jobbigt mycket snygga saker. Fick pengaångest och det slutade med att jag nästan inte köpte någonting. Det är många tankar och principer som drar i mig när det kommer till shopping, vilket gör hela processen ganska komplicerad. Först och främst så är det pengabristen som gnager i huvudet, sedan också tanken på barnarbete, miljöförstöring och konsumtionshets, utrymmeskris i min garderob samt det faktum att jag tröttnar fort på mina kläder så de kommer bara att hamna i en hög någonstans. Om jag trots all denna vetskap fortfarande vill köpa plagget i fråga kommer ännu fler krav: det ska vara i en färg som passar min hudton och hårfärg, ha en form som sitter smickrande, ett mönster som jag gillar och det ska lyckas spegla min personlighet.

Trots allt detta hittade jag idag en himla massa saker som nog kommer leta sig in i min garderob ändå till slut. De uppfyllde en del av kraven, och mitt materialistiska ha-begär övervinner nog de andra!

Hittade bara en av de saker jag tittade på online:
Måste bara ta hål i öronen också.

Allt är relativt

  2012-03-02 / 00:51:38 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag har på senaste tiden blivit kallad både "rastlös", "träningsnarkoman" och "driven" av mina vänner, ord vars raka motsats jag i vanliga fall snarare skulle identifiera mig med. Men, även om dessa fortfarande är väldigt överdrivna uttryck, så har jag insett att de ändå stämmer lite grann. För samtidigt som jag ibland kan vara latare än stryk brukar jag faktiskt få gjort det jag ska, och om jag inte uträttat något vettigt på hela dagen mår jag dåligt, och även om varje fiber i min kropp säger emot att jag ska gå upp tidiga morgnar för att träna så gör jag det ändå.. av någon outgrundlig anledning. 

Vi har för tillfället extremt lite att göra i skolan, vilket är underbart på ett sätt men samtidigt oerhört enerverande, och jag har därför bestämt mig för att starta ett litet projekt. Vad det kommer bli exakt vet jag inte än, men jag tänker som vanligt i banorna att "rädda världen", som den lilla pretentiösa prinsessa jag väl är. Känner verkligen att jag borde utnyttja att jag går i en klass med likasinnade människor, som alla är såna där människor som bara vill alla väl. För att ta ett exempel: Simon hade i vintras 20 kr kvar att leva på veckan ut, ändå gick han på torsdagen och köpte fågelmat, för att mata (de säkert inte så) utsvultna fåglarna på hans balkong. 

Dessutom har jag tänkt på att det redan nu är bra att försöka skapa viktiga kontakter med folk, till exempel de i ens klass, då de troligtvis kommer hamna i ungefär samma bransch som jag.